Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az Ethernet és az OSI modell

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az Ethernet és az OSI modell"— Előadás másolata:

1 Az Ethernet és az OSI modell

2

3 Ethernet működése Az Ethernet működése az OSI modell két rétegére terjed ki: az adatkapcsolati réteg alsó felére (ez a közeghozzáférés-vezérlési [MAC] alréteg), illetve a fizikai rétegre.

4 Ismétlők szerepe Az Ethernet állomások között utazó adatok sokszor egy ismétlőn is áthaladnak. Az ismétlőn áthaladó forgalmat az azonos ütközési tartományban lévő állomások mindegyike látja. Az ütközési tartomány egy megosztott erőforrás. Az adott ütközési tartomány valamely pontján felmerülő problémák általában a teljes ütközési tartomány működését érintik.

5 Ismétlők működése Az ismétlők a forgalmat minden portjukra továbbítják. Az ismétlők soha nem küldik ki a forgalmat ugyanazon a porton, amelyiken az beérkezett. Az ismétlők minden felismert jelet továbbítanak. Ha a jel minősége a csillapítás vagy valamilyen zaj miatt leromlott, az ismétlő megpróbálja helyrehozni és újra előállítani a jelet.

6 Előírások A minimális sávszélesség és a működőképesség biztosítása érdekében a szabványok megadják a szegmensenkénti állomások maximális számát, a maximális szegmenshosszt valamint az állomások között elhelyezhető ismétlők maximális számát.

7 Az következő dián a különféle Ethernet technológiákat és az OSI modell második rétegének alsó felét, valamint első rétege van megfeleltetve egymásnak. Az első rétegben az Ethernet a jelekre, az átviteli közegen keresztül továbbított bitfolyamokra, a jeleket az átviteli közegre rábocsátó összetevőkre és a különféle topológiákra terjed ki. Az Ethernet első rétege kulcsszerepet játszik a különböző készülékek közötti kommunikációban, de minden funkciójának vannak bizonyos korlátai. Ezeket a korlátokat a második réteg segít leküzdeni

8

9 Az 1. réteg és az LLC réteg összehasonlítása


Letölteni ppt "Az Ethernet és az OSI modell"

Hasonló előadás


Google Hirdetések