Gyermekünk jövője attól függ, hogy otthonról milyen útravalót kap!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A magyar felsőoktatás.
Advertisements

 Szociális alapú ösztöndíj kifizetésére: Rendszeres Szociális Ösztöndíj, Rendkívüli Szociális Ösztöndíj, Alaptámogatás, Szakmai Gyakorlati Ösztöndíj,
Biztosítások 2013 Dr. Honyek Péter Személyi Jövedelemadó Osztály.
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
AEGON Baleset- és betegségbiztosítási program
Diákhitel Lehetőség és felelősség
ÉRETTSÉGI UTÁN TANÉV.
5 éves a Diákhitel „Ötről a hatra” fotó és novella pályázat avagy A Diákhitel ma már a felsőoktatás szerves része.
Titánium.
Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) Oktatás 2008.
Fókuszban: a díjtábla a lehetséges kérdések és válaszok tükrében Sallai Linda.
12. A díjtartalék számítása
1. Érettségi vizsga • Itt az iskolában kiosztott jelentkezési lapon • február 15-ig • Érettségi tárgyak: • magyar, matematika, történelem, idegen.
1 Kormányszóvivői tájékoztató Az új felsőoktatási törvény március 9. Magyar Universitas Program A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért október 18.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
PTE IGYK Felvételi 2012 PTE IGYK AZ ELÉRHETŐ TOVÁBBTANULÁS ELSŐ HELYEN IGYK!
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
Sulinet Expressz, Sulinet Generáció Sulinet Generáció 1998: valamennyi középiskola bekötése az Internet hálózatba a Sulinet Program keretében.
A személyi jövedelemadó
1 Tudás és/vagy kompetenciák? Végzős hallgatók részvétele a felnőttoktatásban Ábrahám Katalin – Tőzsér Zoltán Debreceni Egyetem Nevelés-és művelődéstudományi.
A BA/BSc végzettség hasznosíthatóságának vizsgálata a Debreceni Egyetemen és Nyíregyházi Főiskolán végzett fiatalok körében Seres Edina
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása A 237/2006. (XI. 27.) Kormányrendelet alapján.
AEGON Ösztöndíj Program
ADÓVÁLTOZÁSOK ÉLETBIZTOSÍTÁSI ADÓKEDVEZMÉNY Életbiztosítási adókedvezmény továbbra is változatlan feltételek teljesülése esetén járhat DE érvényesíteni.
A továbbtanulás ANYAGI oldala Előadó: Márkus Attila Diákhitel Központ Zrt.
A hallgatói mobilitás és a pénzügyek Németh Péter hivatalvezető-helyettes.
Veszítettünk, vagy nyertünk?
Az Erasmus-program A napjainkban legnépszerűbb ösztöndíjprogram bemutatása.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
Dr. Szakács Tamás BGK kari Erasmus koordinátor
2007. ÉVI FELVÉTELI ELJÁRÁS. JELENTKEZÉS / 1. A jelentkezés – az e célra szolgáló – jelentkezési lap benyújtásával történik. A felvételi jelentkezési.
Tanulási célú migráció a világban és itthon
˝ FELSŐOKTATÁS 2007 Hiller István Oktatási és kulturális miniszter November 8.
Lendületben az ország! Nemzeti Területfejlesztési Hivatal Igazságos lakástámogatás november 2.
Kormányszóvivői tájékoztató Ösztönző díjak a felsőoktatásban Növekvő támogatások és hallgatói juttatások szeptembertől Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális.
1. 2 Mi a hitel? 3 Mi a hitel? - válasz A hitel olyan pénzösszeg, amelyet az egyik fél a másiknak egy meghatározott lejáratra ad. A hitel visszafizetése.
Encombrement maximum du logotype depuis le bord inférieur droit de la page (logo placé à 1/3X du bord; X = logotype)
A felsőoktatási fejlesztési részhozzájárulásról (képzési hozzájárulás) október 19. dr. Halász Zsolt.
Szakfordító és tolmácsképzések Csillebérc augusztus 29. Dr. Sárvári Judit OKM Felsőoktatási Főosztály
Szent István Egyetem. Az egyetem létrejötte Az évi LII. Törvény alapján, január 1-i hatállyal, a jogelőd intézményeiket is figyelembe véve,
Angol alap és középszint, számítástechnika alap és középszint A programban egyéni pályázó vehet részt, a képzésekre milliárd forint európai.
Reform vagy megszorítás?. Hozzáférés Minőség Hatékonyság.
1 Genertel Kgfb kiegészítő szolgáltatások Kiegészítő biztosítások miniCasco Extra: A saját gépjárművén keletkezett töréskárra térít, olyan esetben,
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
Prémium Partner Bónusz BÁRMIKOR FELHASZNÁLHATÓ!
a rugalmas megtakarítás
Készítette: Tóth Zsuzsa Borsodi Szabolcs
Egész életre szóló biztonság az anyagi biztonság megteremtésének eszköze minden életszakaszban az igényeknek megfelelően alakítható a kiegészítő élet-,
SZTE – GTK és az Erasmus Program kapcsolatának bemutatása
Devizahitel  A devizahitel olyan hitel, ahol mind a hitel folyósítása, mind pedig a törlesztése az adott devizában történik.
MERRE TART A MAGYAR FELSŐOKTATÁS? Dr. Molnár Károly Budapest,
Statisztikák. TáTK-n végzettek munkaadó cégformája szerint (ELTE Diplomás pályakövetés adatai 2010)
A külföldi hallgatók egyetemválasztási szempontjai
A Magyar Nemzeti Bank új gondolkodásmódja és programja Veszprém Dr. Ferkelt Balázs főosztályvezető, MNB, Oktatási Igazgatóság március 17.
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Személyi jövedelemadó 2014 Guzmics Zsuzsanna Audit Service Kft. GGI INDEPENDENT MEMBER
TÁJÉKOZTATÓ a 2015/16-os tanévi Erasmus+ teendőkről.
Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2007 Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter Oktatási és Kulturális Minisztérium július 26.
DUÁLIS KÉPZÉS felépítése
Európai szemeszter 2018/19
A TUDATOS MEGTAKARÍTÓI MAGATARTÁS KORLÁTAI
Előadás másolata:

Gyermekünk jövője attól függ, hogy otthonról milyen útravalót kap! Ösztöndíj Program Gyermekünk jövője attól függ, hogy otthonról milyen útravalót kap!

Az Ösztöndíj Program megoldást nyújt... Egyetemi / főiskolai tanulmányok költségeire. Posztgraduális tanulás költségeire (nem támogatott!). Nyelvtanulás költségeire külföldön és hazánkban. Alternatív célokra.

Ösztöndíj Program Az előtakarékossági időszak után gyermeke rendszeres ösztöndíjat kap. Gyermeke akkor is megkapja a kifizetéseket, ha Önnel történik valami! Az ösztöndíjfizetés kezdete és vége a tanulmányokhoz igazítható. A programba a család minden gyermeke bevonható.

Miért érdemes előre gondolkodni? A gyermek felsőfokú taníttatása komoly anyagi terhet jelent a családnak  Erre érdemes előre felkészülni. A felsőoktatásban tanulók fele csak a költségtérítéses képzésre jut be. A hazai taníttatás költsége évente akár 1-3 millió Ft is lehet.

EU csatlakozás  új lehetőségek A külföldi diplomának komoly értéke van. Az EU csatlakozással bárki tanulhat külföldön. A fiatalok egyre gyakrabban mennek külföldre tanulni. 10 év múlva általános lesz a külföldi tanulás. A külföldi tanulás költsége akár 2,7 - 5 millió Ft is lehet évente.

A felsőoktatásban tanulók száma 10 év alatt megkétszereződött a hallgatók és a végzős diplomások száma. Az Ön gyermekének is esélye van a továbbtanulásra!

Milyen az ideális pályakezdő? Túlképzés van, 10 év alatt megkétszereződött a felsőoktatásban tanulók száma. Magyarországon a lakossághoz képest magas a felsőfokú képzésben résztvevők száma. Csak úgy lehet kitörni, ha magasan képzettek vagyunk. Az ideális pályakezdő diplomával rendelkezik, gyakorlata (esetleg külföldi) van és 2 nyelvet beszél.

Milyen lesz az arány 10-15 év múlva? Egyre többen tanulnak költségtérítéses rendszerben! Milyen lesz az arány 10-15 év múlva?

Tandíj 1 évre, költségtérítéses képzésben A tanulás költségei hazánkban Tandíj 1 évre, költségtérítéses képzésben Megélhetés 1 évre Összes költség 1 évre Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdálkodástudományi Kar 390 000 Ft 800 000 Ft 1,19 M Ft Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar 510 000 Ft 1,31 M Ft Eötvös Loránd Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar 350 000 Ft 1,15 M Ft Szent István Egyetem Állatorvostudományi Kar 2 M Ft 2,8 M Ft Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar 2,4 M Ft 3,2 M Ft

A tanulás költségei hazánkban A tandíjat az adott intézmény maga határozza meg. Megélhetés költségei: Albérlet 20 - 30.000 Ft / hó Étkezés, utazás, stb. 50 - 60.000 Ft / hó Összesen 80.000 Ft / hó

Tandíj 1 évre, költségtérítéses képzésben A tanulás költségei külföldön Tandíj 1 évre, költségtérítéses képzésben Megélhetés 1 évre Összes költség 1 évre EU átlag 625 000 Ft 2 M Ft 2,7 M Ft Anglia Oxford University 405 000 Ft 1,4 M Ft 1,8 M Ft Franciaország, Sorbonne Párizs 54 000 Ft 2,1 M Ft USA University of Washington 3,5 M Ft 5 M Ft * 250 HUF/EUR árfolyammal számolva

Egy alternatíva - Diákhitel Legfeljebb havi 25.000 Ft vehető fel. (2005.szeptemberétől ez az összeg 30.000 Ft-ra emelkedik.) A hitelkamat jelenleg 11,95%. Csak a hazai felsőoktatásban hallgatók vehetik fel. Csak diplomás képzéshez vehető fel (nyelvtanulásra pl nem).

Alternatív felhasználási lehetőségek Segítség a lakásvásárláshoz (önerő hitelfelvétel esetén). Segítség az önálló életkezdéshez. Segítség házasságkötés esetén.

Az Ösztöndíj Program felépítése Rokkantsági kiegészítő Kockázati életbizt. kiegészítő Baleseti halálra szóló kiegészítő

Rokkantsági díjátvállalás Egyösszegű kifizetés vagy A biztosítás működése Rokkantsági díjátvállalás Egyösszegű kifizetés vagy Haláleseti szolgáltatás Befizetések Ösztöndíj Indítás Tragédia Lejárat

Ki fizetné a taníttatást, ha Önnel történik valami… Ezt a gondot levesszük a válláról, mert az Ösztöndíj Programmal gyermekének taníttatása biztosított! Kiegészítő biztosítások: Ha Ön rokkanttá válik, akkor a díjfizetést átvállaljuk. Tragikus halálesetkor azonnali kifizetés és a díjfizetést társaságunk átvállalja. Lejáratkor: egyösszegű kifizetés vagy ösztöndíj folyósítás.

Megoldások megváltozott élethelyzetben kötvénykölcsön díjfizetés szüneteltetése visszavásárlás visszavásárlás = aktuális pénzalap készpénz értéke

Adókedvezményt vehet igénybe,… …mely az adóévben befizetett biztosítási díj 20%-a, valamint az előző adóévben befizetett díjat meghaladó díjrész további 10%-a. * Az adókedvezmény összege más egyéb adókedvezményekkel (tandíj, felnőttképzés, számítógép, szellemi tevékenység, tevékenységi kedvezmény, közcélú adomány) együtt is legfeljebb 100 000 forint lehet, amely 6 000 000 forint éves összes jövedelem fölött fokozatosan csökken, míg 6 500 000 forint felett megszűnik. Minimum 10 éves biztosítás esetén.

Előnyök, amit az Ösztöndíj Program kínál A taníttatás költségeire előre felkészülhet a család. Baj esetén társaságunk átvállalja a díjfizetést. Mindkét szülőre megköthető. A Kiegészítőkkel extra védelem biztosítható. Adókedvezmény minden évben.