NAGYMAROS-BORSKANZEN

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

AZ EGRI VÁR ÉS ERŐDRENDSZER TURISZTIKAI ATTRAKCIÓINAK FEJLESZTÉSE
Borok és borvidékek.
Összefogáson alapuló hagyományőrzés a Móri kistérségben
Egymásra utalva – A szőlő-, bortermelés és az idegenforgalom közös fejlesztésének aktuális lehetőségei Borászati Konferencia Monor október 4. Pannon.
Hilltop Neszmély Borászat
Tokaj Magyarország.
A Magyar Turizmus Kártya bemutatása
Készítette: Tóth Evelin
Turizmuspolitika Turizmus irányítási eszközei: Turizmuspolitika
Idegenforgalmi fejlesztési lehetőségek Pozsony környékén
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Zalai Borút Egyesület. Borutak Magyarországon •Villány-Siklós borút Egyesület (1994) •Balatoni Borutak szövetsége (2003) •Magyar Borutak szövetsége (2003)
Tisza-tó, mint kerékpáros régió
A borturizmus komplex fejlesztése a Monori Pincefaluban
Etyek-Budai Borvidék borturisztikai stratégiája
Egy magyar-román projekt bemutatása Kéki Sándor Debreceni Egyetem Az interregionális programokba való bekapcsolódás lehetőségei a kis- és középvállalkozások.
Ajkai Kistérség turisztikai helyzete
Zalai Borút Egyesület N ő a Tudás N ő a Piac Borászok piaci esélynövelése a határmentén.
Ajkai Kistérség Idegenforgalmának jellemzői
Az észak-magyarországi régió idegenforgalma
Szállodagazdálkodás és vezetés I (2007 ősz)
Tokaj turizmusa Készítette: Vaczkó Alex. Tokaji Borvidék A Tokaji borvidék vagy Tokaj-hegyaljai borvidék (röviden Hegyalja vagy Tokaj- Hegyalja)
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Tokaji múzeum.
Pécs turizmusa.
Készítette: Kálmán Aliz.  Elhelyezkedése  Tudnivalók  Természeti képződményei  Kiránduló célpontok  Építészet  Híres szőlőfajtái  Üdülés.
Önkormányzatok turisztikai feladatai
Zalai Borút Egyesület. Borutak Magyarországon Villány-Siklós borút Egyesület (1994) Balatoni Borutak szövetsége (2003) Magyar Borutak szövetsége (2003)
Dunakanyar Bemutatása.
E ZER P INCE S ZŐLÉSZETI ÉS B ORÁSZATI T ANÖSVÉNY E ZER P INCE S ZŐLÉSZETI ÉS B ORÁSZATI T ANÖSVÉNY Előadó: Kaltenecker Andrea okleveles tájépítészmérnök.
A vendégek befogadásáról és gyámolításáról „A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén… Mert.
Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület
Hódmezővásárhely az alföldi művészváros
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben Sopron, február 1. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
14.30 Regisztráció Köszöntő – Vértes Tibor, elnök Megnyitó – L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke
Barangolás a borok birodalmában. A pince előtt panoráma teraszt alakítottunk ki, ahol nyáron rosé kóstolót, fröccs kóstolót tartottunk.
A fények, az ősz színei hány FESTŐT megihlettek már. Ez lesz FESTMÉNYEINK tárgya, melyeken borvidékeket is bemutatunk, a kóstolás élményéből.
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben május 24. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviselete.
„ A bor az embernek teremtett csodálatos adomány; feltéve, hogy egészségben, vagy betegségben, ésszel és mértékkel, jellemhez szabva fogyasztják. ” (Hippokrates)
Bianca Származása: Seyve- Villard (Eger 2) x Bouvier Csizmazia József és Bereznai László nemesítette, 1963-ban. Jellemzése: Bõtermõ, fürtje, bogyói.
Mátra, Gyöngyös és környéki Hungarikumok
A Magyar Turizmus Zrt. marketing aktivitásai Horváth Gergely Magyar Turizmus Zrt február 28.
vidékfejlesztési szakmai igazgató Bükk-Térségi LEADER Egyesület
Villány, május 7. Mester Zoltán
Dr. Csuták János borlovag
A Villányi borvidék régen és ma I.
Készítette: Geringer Dzsenifer
Tiszafüredi Halas Napok
Tokaj hegyalja vonzerői
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
Gere Bor Hotel **** Villány ( ) Készítette: Héhl Leila.
Tokaj Történelmi Borvidék mint világörökség
Tourinform Gödöllői Kistérség Irodája
A szőlőtermesztés, borvidékek, boripar jellemzői és területiségük hazánkban Tolnai Gábor Földrajz BSc III. évf.
Kovács Györgyi Budapest Kártya Divízió Vezető BFTK Nonprofit Kft.
Világörökségek Magyarországon
Gyógyturisztikai szekció április 1. Bozzay Andrásné Nemzetközi Balneológiai Konferencia.
A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZEREPE AZ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK MEGHONOSÍTÁSA A HAGYOMÁNYŐRZÉS ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉS ÉS KUTATÁS TERÉN DR. DIETZ.
Bodrogolaszi község turizmusfejlesztése Kérdőív a fejlesztés koncepciójának összeállításához értékelés.
„ÉRTÉKEK, AMIÉRT ÉRDEMES MARADNI”- TOKAJBAN A BORKULTÚRA.
Dr. Bienerth Gusztáv prezentációja 2016.december 12.
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
Tourinform Gödöllői Kistérség Irodája
Ország neve név Tanár Osztály.
ETYEKI BORÚT EGYESÜLET KÖZGYÜLÉSE
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
Előadás másolata:

NAGYMAROS-BORSKANZEN Végül is ketten maradnak Isten és a bor PINCEPROGRAM BORVIDÉKEK-BORUTAK BEMUTATÁSA

Végül is ketten maradnak Isten és a bor Nagymaros - Boskanzen NAGYMAROS VÁROS GAZDASÁGI PROGRAMAJA Nagymaros Város Önkormányzatának alapvető célkitűzése hogy kihasználja különleges természeti adottságait, a még föld alatt rejlő termálvíz adta lehetőségeket mind idegenforgalmi, mind energiahasznosítási szempontból. A fejlesztett területek hatására várhatóan megnő az idegenforgalom és vonzó célpont lesz mind a hazai és külföldi turizmus, mind a tőkebefektetés számára. Az idegenforgalmi és turisztikai fejlődés egyik feltétele a helyi látnivalók olyan mértékű fejlesztése és kialakítása, hogy az ide látogatók huzamosabb tartózkodásra készüljenek, erre legyen lehetőségük, akár egy hosszú hétvégére is tartalmas programokkal tudják megtölteni az ittlétüket. Szükséges a turizmusfejlesztés érdekében az informális tájékoztatás rendszerétől indulva az arculatteremtő eszközök és kiadványok kidolgozása; a helyi művészeti értékek helyzetbe hozása, szálláshelykínálat megteremtése programok megvalósítása

Végül is ketten maradnak Isten és a bor Nagymaros –Borváros Borváros projekt Cél : város ismertségének növelése turizmus fejlesztés ez által programok látogatottsága növelése szállás kihasználtság fejlesztése Alap adottságok: nagy számú , de kis alapterületű 15-40 fős vendéglátásra alkalmas borospincék helyszínek Jó közlekedés: A2 út, Duna hajózás, Vasút Főváros közeli elhelyezkedés Más turisztikai nevezetességek közelsége: Esztergom , Visegrád, Szentendre

Végül is ketten maradnak Isten és a bor Nagymaros –Borváros Partnerek: Önkormányzat: turisztikai fejlesztések keretében marketing források biztosítása rendezvények szervezése, kiállításokon való megjelenés, Honlap fejlesztés Reklámanyagok Adókedvezmények Engedélyeztetés Támogatási szerződések

Végül is ketten maradnak Isten és a bor Nagymaros –Borváros Partnerek: Idegenforgalmi koordinációs szervezet: Kapcsolattartás részvevők között Tematikus rendezvény szervezés borverseny, szüreti fesztivál Marketing szervezése Egyéni és csoportos turizmus szervezése, kapcsolat tartás utazási irodákkal, szállodákkal, Mahart Központi információs iroda biztosítása ( Dézsmaház u.) Információs táblák

Végül is ketten maradnak Isten és a bor Nagymaros –Borváros Partnerek: Borvidékek borászatai: Márkanév Know-how Kínálható és árusítható borok biztosítása borvidéket bemutató installáció A borok országos marketingje Csatlakozási lehetőségek a marketing elemeikhez kiadványokon való megjelentés, honlapon való megjelentés

Végül is ketten maradnak Isten és a bor Nagymaros –Borváros Partnerek: Helyi pince tulajdonosok Rendezvény helyszínek biztosítása Helyi borászati hagyományok bemutatása Borászati eszközök bemutatás Infrastruktúra biztosítása Pince: belső külső felújított állapotban, rendezett környezettel Pince berendezés: A biztosított installációkkal a borvidék bemutatása ÁNTSZ előírások biztosítása Bútorok, vendéglátás eszközeinek tárolása

Végül is ketten maradnak Isten és a bor Nagymaros –Borváros Partnerek: Helyi vendéglátó vállalkozások a rendezvény helyszíneken való kitelepülés Vendéglátási feltételek megteremtése: Borok installáció bizományba való átvétele Tárgyi és személyi feltételek biztosítása mosdó Edények Felszolgáló Sommelier

Végül is ketten maradnak Isten és a bor Nagymaros –Borváros PROGAMSZERVEZÉS A programok csak a Idegenforgalmi koordinációs szervezet szervezésében történhetnek ( egyéni és csoportos program is csak vezetéssel) ez biztosítja, hogy az adott pincék nyitva legyenek és megfelelő kiszolgálás megtörténjen. A vásárlás központi helyen történik a helyszínen bemutatott fajtákból. A helyszínen fizetés nincs. Az átvett borkészlettel ( palackos és kimért) a vendéglátó számol e közvetlenül a borvidék borászával. A program bevételekkel az Idegenforgalmi koordinációs szervezet számol el minden partner cég felé:

Végül is ketten maradnak Isten és a bor Nagymaros –Borváros PROGAMOK Városi rendezvények A borkóstoló programokat folyamatosan Minden hétvégén más-más rendezvény kíséri

Végül is ketten maradnak Isten és a bor Nagymaros –Borváros Villányi borvidék, villányi bor BEMUTANANDÓ BORVIDÉKEK : VILLÁNY A Villányi borvidék területe 1892 ha, klímája szubmediterrán jellegű, meleg és száraz időjárás és hosszú tenyészidő jellemző, melyet a Földközi tenger felől érkező meleg levegő erősíti. Hőösszegben és fényben a leggazdagabb borvidékünk. Talaja legnagyobb részben lösz és agyag, egyes helyeken mészkő. Jellemző szőlőfajták: Chardonnay, Hárslevelű, Olaszrizling, Tramini, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot, Kékfrankos, Pinot noir és Blauer portugieser.

Végül is ketten maradnak Isten és a bor Nagymaros –Borváros BEMUTANANDÓ BORVIDÉKEK: TOKAJ Tokaj Hegyalja Magyarország legelső borvidéke. Sajátos háromszög alakú fekvése Tokaj-Abaújszántó - Sátoraljaújhely közötti szelíd lankákkal enyhén emelkedő hegyoldalakkal, a Bodrog folyóval tarkított tája minden évszakban különös varázzsal fogadja az ide látogatókat. A híres történelmi borvidék Magyarország északkeleti részében, a Zempléni-hegység déli területein helyezkedik el. Ezen a varázslatos tájon a számos környezeti tényezők és a szorgalmas borászok apáról fiúra szálló titkokat őrző szakértelme eredményeként születik a "a Borok királya királyok bora", a Tokaji. A három fő fajtája a Furmint, Hárslevelű, Sárga muskotály. Ezek terület nagyságban is ugyanilyen sorrendben követik egymást.

Végül is ketten maradnak Isten és a bor Nagymaros –Borváros BEMUTANANDÓ BORVIDÉKEK: SOPRON Az ország egyik legrégebbi szőlőtermő vidéke. Az Alpok lábánál, a Fertő-tavat szegélyező alacsony hegyoldalakon és lankákon terül el. Legelterjedtebb fajták a Furmint és a Veltelini voltak, a század végére a Kékfrankos vette át a vezető szerepet. Ma a borvidék háromnegyed részét vörösbor szőlők uralják, de a fehérborszőlők is megbecsültek. Az itt termelt borok savhangsúlyosak és tanninban gazdagok.

Végül is ketten maradnak Isten és a bor Nagymaros –Borváros BEMUTANANDÓ BORVIDÉKEK: EGER Az Egri borvidék területe 5163 ha, éghajlata hűvös, száraz, az ősz hosszú, a tavasz későn érkezik. Talaja riolittufán kialakult nyiroktalaj, ami helyenként agyagos. Jellemző szőlőfajtái: Chardonnay, Hárslevelű, Királyleányka, Leányka, Olaszrizling, Ottonel muskotály, Zenit, Cabernet franc, Blauburger, Medoc, Merlot, Pinot noir, Kékfrankos, Kadarka, Blauer portugieser .

Végül is ketten maradnak Isten és a bor Nagymaros –Borváros BORPROGAM Érkezés : hajóval Nagymaros Hajóállomásra, vendégek fogdása Maros étterem : üdvözlő ital: Ganád puasztai gyümölcsbor Lovas kocsival a borvidék bemutató pincékhez

Végül is ketten maradnak Nagymaros –Borváros Végül is ketten maradnak Isten és a bor Borprogram első pince Szamaras : Soproni borvidék 3 fajta bor – három borászat: Fényes pince: Soproni zöld veltelini 2005 Pfneszl: Soproni Képkfrankos újra együtt 2 Luka : Cabernet Sauvignon 2007 Kóstoló: Soproni sajttál, babos pogácsa

Végül is ketten maradnak Nagymaros –Borváros Végül is ketten maradnak Isten és a bor Borprogram második pince Pince utca : Egri borvidék 3 fajta bor – három borászat: Gál Tibor Egri Leányka 2008 Thummerer Muscat Ottonel 2008 (édes) Gróf Buttler Bikavér 2005

Végül is ketten maradnak Nagymaros –Borváros Végül is ketten maradnak Isten és a bor Borprogram harmadik pince Hegy utca : Tokaji borvidék 3 fajta bor – három borászat: Degenfeld Furmint 2007 Tokaj Vayi Furmint 2007 Tokaj (száraz) Oremus 6 Puttonyos Aszú 1972 Tokaj

Végül is ketten maradnak Nagymaros –Borváros Végül is ketten maradnak Isten és a bor Borprogram negyedik pince Dézsma utca : Villányi borvidék 3 fajta bor – három borászat: Malatinszky Siklósi Chardonnay 2006 Gere & Weninger Rosé 2008 Gere Cabernet Sauvignon Barrique 2007

A személyre szabott szakértelem Végül is ketten maradnak Isten és a bor Nagymaros –Borváros KELLEMES IDŐTÖLTÉST JÓ BOROKAT ÉS PROGRAMOKAT KIVÁNUNK Készítette: Minden jog fenntartva A személyre szabott szakértelem IMMOJURIS - SKLB Ingatlanforgalmi és Minőségügyi Tanácsadó és Szolgáltató  Betéti Társaság   1012 Budapest Várfok u.  8 .