RFID labor az Intézetünkben

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A PÁLYAKÖVETÉSI KUTATÁSOK MÓDSZERTANI SAJÁTOSSÁGAI KABAI IMRE ZSIGMOND KIRÁLY FŐISKOLA TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KUTATÓKÖZPONT (ZSKF TKK) DPR Szakmai Nap 2009.
Advertisements

MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Hotel Eger Park Konferenciaközpont október
Hardver ismeretek Háttértárolók
Logók és logfájlok Az online közönségmérés kihívásai.
2008/2009 II. Félév Dr. Kovács György egyetemi docens
… with NFC A mobil contactless (NFC) technológia lehetőségei a pénzügyi szektorban.
Külső memóriák.. 1.Hard Disk  Egy számitástechnikai adattároló berendezés. Az adatokat kettes számrendszerben tárolja.  Az adatokat mágnesezhető réteggel.
Készítette: Ferenczi Krisztián (FEKSAAI.ELTE). Optikai lemezek jellemzői Az írás és olvasás lézersugárral történik. Az optikai tároló felületén az adatok.
Debrecen, Markó Tamás informatikai főig.h., PTE Egyetemi Könyvtár 1 „Két úr szolgája” Az épülő pécsi Tudásközpont informatikai rendszere.
T RD -Trading Hungary Kft. Metrológia.
ADNS Attestation DataNet Service
1. oldal A vezetői döntéseket támogató mutatószám rendszer Pilot projektzáró jelentés szeptember 9.
Rádiófrekvenciás azonosítás (RFID)
Az RFID technológia társadalmi és tudományos vonatkozásai
Czeglédi László Integrált tartalomszolgáltatás megújult környezetben
RF ID Sárkány Márta. Rádióhullámok útján terjedő információ Radio Frequency Identification Rendszer felépítése: Tag: azonosítandó entitás Leolvasó:
Beszerzés K&N Sportlégszűrők
Készítette: Szabó Zénó
A nyomtató.
A számítógép alapegységei
12. Óra Háttértárak.
Készítette: Simon Anett 9.c
A memória.
Volumetrikus szivattyúk
A szervezeti centralizáció jelentősége
Vezeték nélküli technológiák
6. Előadás Merevítő rendszerek típusok, szerepük a tervezésben
A perifériák általánosan
A KÖZBESZERZÉSEKET TÁMOGATÓ OBJEKTÍV INFORMATIKAI RENDSZER 1 Tudományos Diákköri Konferencia Troll Gergely.
1 Szoftverfejlesztési folyamat a gyakorlatban Tamás Árpád – QualSoft Kft
Lineáris egyenletrendszerek (Az evolúciótól a megoldáshalmaz szerkezetéig) dr. Szalkai István Pannon Egyetem, Veszprém 2007.
A pécsi hőszolgáltatás fennállásának 50. évfordulójának alkalmából 1 TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI SZAKMAI NAPOK május 9-11., Pécs amihez gratulál a 22 éves.
szakmérnök hallgatók számára
A számítógép alapegységei. A számítógép a belsőleg tárolt program segítségével automatikusan hajtja végre a programokat. A memória utasítások és adatok.
TSZVSZ nemzetközi tűzvédelmi konferencia Hajdúszoboszló május 27. A homlokzati tűzterjedés szabványos minősítő vizsgálata és fejlesztésének irányai.
Globális azonosítási és kommunikációs szabványok
Gyártási folyamatok tervezése
RFID előadás Esettanulmány hazai fejlesztésű RFID alkalmazásról Szabó Dániel kereskedelmi csoportvezető.
Ipari Katasztrófák3. előadás1 A technika. Ipari Katasztrófák3. előadás2 A technológia kialakulása 1.Alapkutatás: a természettudományos össze- függések.

4 Négyzet probléma Készen vagy? B A
Háttértárak csoportosítása
Összefoglalás.
Optikai tárolók CD, DVD.
Lokalizációs platform Kardos Sándor Srágli Attila.
Kutatási kiválóság egytemi-akadémiai együttműködésben: egyetemi perspektíva Szabó Gábor elnök, MRK Egyetemi Tagozat rektor, Szegedi Tudományegyetem
Termék & Márka Kopcsay László.
2011. március 20. Fuvareszközök Zsibrita Mátyás –
1 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar VET Villamos Művek és Környezet Csoport Budapest Egry József.
EASY e-HR ® Automatizálja HR adatbázisát egyszerűen.
1 Vállalati együttműködések általános tapasztalatai Gyimóthy Tibor Szoftverfejlesztési Tanszék.
Rittling Tamás Mobiltelefonnal támogatott kézigyógyszertár 24/1.
RFID Radio Frequency IDentification
CCD spektrométerek szerepe ma
 Rajtuk keresztül kerülnek az információk a központi egységbe.  Néhány példa: Billentyûzet, egér scanner, trackball, fényceruza, digitalizáló tábla,
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
MINDEN, AMIT AZ ADATHORDOZÓKRÓL TUDNI KELL
1.  Szerzői:  Panagiotis Bouros (University of Hong Kong),  Shen Ge (University of Hong Kong),  Nikos Mamoulis (University of Hong Kong)  Esemény:
ELTE informatikus vegyész szak
Kialakulásuk  1960-as évek közepétől több cég egymástól függetlenül fejleszti  Katonai célokra készül  Létrehozás célja: A mágneses tárolóknál nagyobb.
Háttértárak csoportosítása
Áruazonosító rendszerek
1 „Lightweight” biztonsági megoldás rádiófrekvenciás azonosítással támogatott elektronikus kereskedelmi környezetben Cserbák Márton Konzulens:
1. tétel. Cége fejleszteni szeretné alaptevékenységeit a hatékony információáramlás segítségével, s ennek kidolgozásában Ön is részt vesz. Foglalja össze.
PTE-MIK - Logisztika1 (Termék)azonosítás. PTE-PMMK - Logisztika2 A termékazonosítás feladata  Szereplők,  Helyek,  Termékek, (áruk, alkatrészek), 
Címkenyomtatás.
MINŐSÉG BS 4778 "Egy termék vagy szolgáltatás jellemzőinek és sajátosságainak összessége, amelyek együttesen egy adott szükséglet kielégítésére képesek".
Előadás másolata:

RFID labor az Intézetünkben Érzékenység és hatékonyság

A rendszer elemei

RFID Bélyeg vagy tag egy antennából és egy mikrochipből állnak

RFID-olvasó antennák Targonca antenna Futószalagra szerelhető antenna Áru beérkeztető/kiadó kapura szerelt antenna Polcra/ba szerelt antenna Állatazonosításkor használt spec. Kialakítású antenna

RFID-író/olvasó RO-Read only olvasók (csak olvasásra képesek) Írásra és olvasásra is képes olvasók Általánosan elterjedt olvasók logisztikai és kereskedelmi alkalmazásokban. Az adatok bélyegekre történő írását és olvasását is képesek végrehajtani Smart olvasók Az adatfeldolgozó egységet is magukban foglaló olvasók. 

A labor felszerelése RFID alapeszközök Telepített kapu, mobil olvasó, nyomtató A legfontosabb: a hallgatók Ami hiányzik: a megfelelő érzékenységű mérőműszerek

Mobil olvasó ipari PDA-val

A nyomtató Címkenyomtatás Vonalkód és szöveg RFID tag írása

Projektek a laborban

RFID rendszerek hatékonyságának mérése RFID – az automatikus azonosítás a termékkövetésben RFID rendszer alkalmazása az iparban RFID és az ipar RFID rendszerek érzékenységének mérése A termékazonosítás lehetőségei tudományos cikkek alapján

Mi ebben a tudomány? Ez alkalmazott kutatási terület Kapcsolat: Adatbázis rendszerek Szoftverfejlesztés Időben változó EM tér mérése, megjelenítése Kriptográfia Hatékonyság vizsgálat És ami még nem jött elő, de fog!

Vonalkód olvasás és nehézségei

És mindez RFID-val könnyebben

AZ RFID előnyei Hatékonyabb, mint az optikai rendszerek, mivel nem kell „látni" a címkét. Az adathordozó gyártása speciális üzemekben történik, így minősége mindig megfelel a szabvány előírásoknak nem úgy, mint a vonalkód esetében. Több információ tárolható, továbbítható vele. Nagy távolságból is „olvasható". Olyan területen is alkalmazható, ahol az optikai megoldások nem. Strapabíró: működhet magas, alacsony hőmérsékleten, bepiszkolódva, stb. Kisebb a hibalehetőség. Egy időben több címke leolvasása is lehetséges. Olvasható / Írható adathordozó.

Hátrányok Az adathordozó költségei magasabbak, mint az 1D vagy akár a 2D vonalkódnál, az olvasó író berendezések árai az alsó kategória kivételével közel hasonlóak. Rádióhullámok használatának szabályozása nem egységes, így az adathordozók többsége globálisan használható, de olvasó/író berendezésből eltérő verziókra van szükség.

Hatékonyság vizsgálati témák A címkék tesztelésének automatizálása – a hatékonyság javulása A robotika használata A fémlemez méretének hatása a címkékre A hőmérsékletváltozás hatásai a tag-ekre A hatékonyság romlása a tag-ek torzulása miatt Passzív UHF RFID rendszerek teljesítmény-korlátozásai

Ipar támasztotta igények A fémlemez méretének hatása a címkékre

Ipar támasztotta követelmények A hőmérsékletváltozás hatásai a tag-ekre

Köszönöm a figyelmet Radványi Tibor radvanyi.tibor@ektf.hu