Írásvetítő transzparens Készítette: Huszár Anita informatikus könyvtáros szak II. évfolyam, távoktatási tagozat Alsózsolca, 2005.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Halmosné Dancsecs Katalin Informatikus-könyvtáros szak Távoktatás Médiaismeret beküldendő házi feladat Inzert kép Az ötlet rövid leírása: Egy közismert.
Advertisements

A képzett szakemberekért A HEFOP és programok szinergikus eredményei Budapest május 20.
Közösségi pedagógiai gyakorlat
Alkossuk meg együtt a jövőt! Üzleti játék innovatív, sikerorientált hallgatók részére.
Házi projektdolgozat Hardverelemek. Feladatkiírás •Egy előre kiválasztott hardverelemről szóló prezentáció elkészítése •Adott időpontban az elkészített.
e-NIVÓ zárókonferencia Jászfényszaru szeptember 23.
Lépések, végrehajtás, portfólió Marksteinné Molnár Julianna
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
Multimédiafejlesztés feladat (1.) Név: Juhász Miklósné Szak: Informatikus-könyvtáros szak Évf.: III. évfolyam I. félév Tagozat: Távoktatás Telefon,
1. Multimédiafejlesztés feladat (1) Név : Egri Zoltán Szak: Informatikus könyvtáros Évf.: 3. évfolyam Tagozat: távoktatás 34.
Erzsébet királyné a 21. században Blogok, interaktív oldalak, filmek. Gödöll ő i tapasztalatok egy olvasóvetélked ő tükrében.
P ÁLYAVÁLASZTÁS 2013/2014 Dabasi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1.
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
Előzmények Sikeres pályázat a kézirat elkészítésére (2004) A könyv megjelenése (2006)
Multimédiafejlesztés Informatikus könyvtáros
EEgészség Program – Szakmai Napok N K T H – E S K I * március Templar Partnership Company 1 eEgészség program „Egészségügyi Informatikai K+F.
Informatika matematika speciális tagozat - tematika évfolyam -
Beiskolázás. Beiskolázás Választható iskolák Középiskola Szakiskola gimnázium szakközépiskola „szakmunkásképző’ nyelvi előkészítő évfolyam.
Készítette: Dorogi Mária Szak: Informatikus könyvtáros
Készítette: Riczu Józsefné
MÉDIAISMERET I. INZERTKÉP SZINOPSZISA Beküldendő feladat 2. Készítette: Nemes Marianna Informatikus Könyvtáros Szak Távoktatás tagozat II. évfolyam II.
Informatikus könyvtáros
1. Multimédiafejlesztés feladat (1)
Beküldendő feladat MÉDIAISMERET I.
OLDALSZERKEZET ELEMEK 1. A TAG A header taggel fejléc adható meg. Ez a rész tartalmaz bevezető információt a weboldalról vagy annak egy részéről (pl..)
Középfokú képzés Magyarországon Nagy Mária szerk. (2003): Mindenki középiskolája. Országos Közoktatási Intézet, Bp.
Szakdolgozat címe Készítette: X.Y Miskolci Egyetem
Dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" „JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!” „MultiMédia az oktatásban 2007” Nemzetközi Konferencia.
Gazdasági informatika II.félév
A szakdolgozat készítés minőségirányítási aspektusai
SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA NOVEMBER 25. AUTO-SZŰRŐ FEJLESZTÉSE OLAP JELENTÉSEK UTÓLAGOS,
A PLAKÁT Készítette: Wiedermann Katalin.
Gazdasági ismeretek.
Bánkeszi Katalin Egyházi Könyvtárak Egyesülése Országos Széchényi Könyvtár Digitalizálás Mit? Miért? Hogyan? Mivel? Továbbképzés Budapest,
NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Szombathely
Információ és kommunikáció Szilágyi András. Követelmények A cd-n az anyag a következő részeket fedte le: Kliensprogramok, letöltés-vezérlők Kliensprogramok,
Tananyagfejlesztés Weszely Orsolya Bertalan Tamás
Műhelyvezetők, tanácsadók szakmai napja Csizmazia Sándorné Szakmai vezető Pécs, nov. 10.
2007 július 24.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 június ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
2007 augusztus 27.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 július ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
Feladatnaptár Április 27. (kedd) Migráns-project megbeszélés (érintett ofők és ofő-h) Április 29. (csütörtök) Osztályozó értekezletek Április 30. (péntek)
A SZAKDOLGOZAT CÍME (ARIAL 32 pt)
Weboldalak tervezése (X)HTML.
Projektmenedzsment Mesterkurzus 1.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Házi kedvencek – Haramiáné Kovács Mária.
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Almárium – Trescsik Angéla Ne kerteljünk, tanuljunk lépésről.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Csipp-csepp, egy csepp – Ritmus az életünkben Papp Leonóra.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Erdei barátaink – Szakács Sándor.
„ A NAGY KÖNYV ” Programtervezet. Mi is ez? év legjelentősebb kulturális eseménye Játék, amelynek lényege, hogy mindenki szavazhat kedvenc magyar.
Regionális gazdaságtan GVAM nappali tagozat tavasz, időütemezés,határidők.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
A tavalyi évben a nemzetközi játék keretei között diákjaink kedvenc meséinek kiválasztását, angol nyelvre történő fordítását és továbbítását kérték tőlünk,
A tanév rendje 2014/2015-ös tanév
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
Készítette: Derecskei Nikolett
Ez az én művem! Készítette: Govor Emőke Felkészítő tanár neve: Hegyesi Judit Iskola neve: Érmihályfalvi 1. számú Mezőgazdasási Főgimnázium Colegiul Agricol.
e-Portfólió bemutatása hallgatók számára
TIOK IKT – tesztelés 1. osztály Pap Ágnes. A csoport bemutatása 6-7 éves korosztályon teszteltem a tananyagot. /12 fő,előképzettség nélkül,tagozat nincs,de.
Szakmai alapozás megújítása fejlesztési terület Projektvezetői értekezlet Salakta Tünde Budapest, február 11.
Biológia emelt szintű érettségi - Kleininger
Diákportfólió minden szinten a tanulók tudatos önfejlesztése érdekében
Diákportfólió minden szinten a tanulók tudatos önfejlesztése érdekében
Hasznos tanácsok kedvenc témádból készítendő ppt elkészítéséhez
Euler 3D térgeometriai szerkesztő és szemléltető program
a évi szakmai vizsgáról
Back to Nature Egy kísérleti, természet-közeli, innovatív pedagógia kifejlesztése általános iskolák számára.
AZ IKSZ 50 ÓRÁJÁNAK INTÉZMÉNYI SZINTŰ TERVEZÉSE
KÉSZÍTETTE: DORKA PÉTER ALPROGRAM FELELŐS
Flip-It! A módszer alkalmazása
Előadás másolata:

Írásvetítő transzparens Készítette: Huszár Anita informatikus könyvtáros szak II. évfolyam, távoktatási tagozat Alsózsolca, 2005.

Szinopszis A feldolgozásra szánt téma címe: A Nagy Könyv játék fordulói A téma rövid leírása: A Magyar Televízió által elején indított Nagy Könyv játék menetének, fordulóinak és a határidőknek rövid összefoglalása.

A produkció célja: A Nagy Könyv játék egész évben tart, így a transzparens célja, hogy rövid, áttekinthető összefoglalást adjon a játék menetéről és a követendő határidőkről a szavazóknak, könyvtárlátogatóknak és a szakembereknek, könyvtárosoknak egyaránt. A célközönség megnevezése: A transzparens mindenkinek a gyors tájékozódását szolgálja, aki valamilyen formában részt vesz a Nagy Könyv játékban, legyen az szavazó vagy a játék szervezője valamely intézményben.

Struktúra: 1.A fordulók számának feltüntetése. 2. A fordulók időtartamának feltüntetése. 3. Rövid bemutatása az adott forduló eseményeinek. 4. Összefoglaló táblázat a fordulókról és a határidőkről.

A kivitelezés módja: 1. Információ szerzés a forrásdokumentum alapján a témáról. 2. A szöveges rész és az összefoglaló táblázat elkészítése. 3. Diabemutató tervezése, amely tartalmazza az írásvetítő transzparenst és a hozzá tartozó szinopszist egyaránt. 4. A terv megvalósítása, kipróbálása. 5. Változtatások kipróbálása. 6. A végleges forma elkészítése.

Forrásanyag: május 18.

A Nagy Könyv játék éves menete: 1.Az első szakasz március 1–április 23. Szavazás a kedvenc magyar és külföldi regényre. 2. A második szakasz április 24-június 11. A 100 legjobb közül a 12 döntős regény kiválasztása. 3. A harmadik szakasz október 25-december 17. A 12 döntős regényből a legkedvesebb regény jelölése.

SzakaszHatáridőAmire szavazni lehet I.április 23.Kedvenc magyar és külföldi regény. II.június 11.A 100 legjobb közül 12 regény jelölése. III.december 17. Magyarország legkedvesebb regénye. A Nagy Könyv játék fordulói

Inzert kép Készítette: Huszár Anita informatikus könyvtáros szak II. évfolyam, távoktatási tagozat Alsózsolca, 2005.

Szinopszis A feldolgozásra szánt téma címe: A Nagy Bagoly játék Az ötlet rövid leírása: A Nagy Könyv játék aljátékaként elindult a diákok számára a Nagy Bagoly játék, amelyre felhívja a figyelmet az elkészített inzert kép.

A produkció célja: Az inzert kép célja, hogy felhívja a figyelmet a Nagy Bagoly játékra és ezáltal népszerűsítse az olvasást a diákok körében. A célközönség megnevezése: Mivel a játékot diákoknak hirdették meg, ezért a célközönséget az általános iskolai és a középiskolai diákok jelentik.

A struktúra leírása: Az inzert képen az élénk színek dominálnak az iskolás korosztályok figyelemfelkeltését célozva. Vidám, eleven képet választottam, amelyen a célközönséggel azonos korú gyerekek találhatóak. Az inzert kép szöveges része rövid, tömör, a gyerekek számára érthető, nem tartalmaz felesleges információkat.

A kivitelezés módja: A témához illő képanyag keresése. Az inzert kép tervezése Power Point-ban. A megadott szabvány szerint az inzert kép elkészítése, formázása. Szinopszis készítése a forrásanyag alapján. Az elkészült inzert kép tesztelése, javítása, végleges formázása.

Forrásanyag: ESSID=54a0378b68924dc1bbde4cb3106e5fcc május május 18.

Keresd a weboldalon! A Nagy Bagoly Nektek szól!