Az egri Sho Bu Kan Ifjúsági és Szabadidő-sport Egyesület bemutatása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Magyarországon új sportként, minél szélesebb körben megismertetni az általunk oly szeretett játékot. Olyan környezetet teremteni, ahol harmonikus közösségben.
Advertisements

Egymásért fordítsuk meg a napot!. Célok •a fogyatékos emberek elfogadottságának növelése érdekében: ▫integrált események szervezése, ▫a fogyatékos emberek.
KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.
Sport XXI. triatlon 2010 évi közgyűlési beszámoló (2010 május 1.)
 Kiemelkedő utánpótlás nevelés  Saját tulajdonú sportcsarnok  infrastruktúra  Nyitás a szabadidő és közösségi programok felé.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Összefogáson alapuló hagyományőrzés a Móri kistérségben
Weblap szerkesztés HTML oldal felépítése Nyitó tag Záró tag Nyitó tag Záró tag oldalfej tözs.
„Az ifjúság társadalmi integrációjának segítése a Szekszárdi Kistérségben” TÁMOP-5.2.5/B-10/
2010. Augusztus 16. és Augusztus 17. hajnala.
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Társadalmi szemléletformálás – a komplex.
e-NIVÓ zárókonferencia Jászfényszaru szeptember 23.
Utcai és lakótelepi szociális munka
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
Pápa Városi Televízió.
Fenyő utcai és Béketelepi játszóterek építése
A cserkészet bemutatása
„Mestere volt egykor” Szabadidős és turisztikai programok a nagyvázsonyi Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, a Schumacher-házban.
MRGSZ Stratégiai terv Verzió: 2. RC2. JÖVŐKÉP Aktuális MRGSZ cél: Láthatóvá tenni a a rögbit Magyarországon és a Magyar rögbit Európában!
KÖSZÖNTÖM A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület nevében.
Jelentkezési határidő: április 20.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben
1 Kovács Mariann Szeged,  Mi a manga, mi az anime?  Hogy kapcsolódnak egymáshoz?  Mik a legjellemzőbb műfajaik, kiknek szánják őket?
Humánkineziológia szak
Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Csíki Szervezete 2005.november Előadó: Szén János tanár Csíki Szervezet elnöke.
A 2004/2005-ös tanév rendje Oktatási Minisztérium március 17.
A mai nap programja ig Köszöntő Polgármester Úr 5 perce Gyorsított tanév előkészítő információáradat ig integrációt segítő.
VÁLOGATÁS ISKOLÁNK ÉLETÉBŐL KÉPEKBEN.
1 Bemutatkozik a Nemzeti Tankönyvkiadó 2 Köszöntés Köszöntés Az NTK több, mint kiadó: „…oktatási szolgáltatások széles választékát kínálja ügyfeleinek,
Image elemzés Marketingkommunikációs és Pr eszközök
Írásvetítő transzparens Készítette: Huszár Anita informatikus könyvtáros szak II. évfolyam, távoktatási tagozat Alsózsolca, 2005.
Família Nagycsaládosok Egyesülete
NEKTÁR MÉHÉSZEGYESÜLET BAJSA BAJSA. RÖVIDEN AZ EGYESÜLETRŐL  2002 december 21.-én alakult meg 20 alapító taggal  Az egyesület önálló,önkéntes alapú,pártatlan.
„Környezet- és egészségtudatos iskola” Magyar Bioetikai Társaság 20. Nemzetközi Konferenciája szeptember 21.
Bringa - tekerj, hogy haladj Bringa - tekerj, hogy haladj 4. A bringa közösség, és gazdaságfejlesztő szerepe 5. A bringázás kisteljesítményű.
A 2012-es év eseményei. 1, Olvasás népszerűsítő program Alsomocsolád 2012-ben hét alkalommal tartottak könyvklubot, alkalmanként fő részvételével.
2008 február 26.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2008 január ● Módszertan Módszertan ● 15+ célcsoport  15+ célcsoport 
2007 július 24.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 június ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
2007 augusztus 27.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 július ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
2006 december 18.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2006 november ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
2007 november 28.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 október ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
Feladatnaptár Április 27. (kedd) Migráns-project megbeszélés (érintett ofők és ofő-h) Április 29. (csütörtök) Osztályozó értekezletek Április 30. (péntek)
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Környezetismeret 2. osztály
Jókai Mór Városi Könyvtár, Pápa
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
Bánki Hírmondó.
Tetétlen Község Önkormányzata szeretettel meghívja Önt és kedves családját, ismerőseit az Államalapító Szent István Király és az Új Kenyér ünnepe alkalmából.
„ A NAGY KÖNYV ” Programtervezet. Mi is ez? év legjelentősebb kulturális eseménye Játék, amelynek lényege, hogy mindenki szavazhat kedvenc magyar.
Szórvány és nemzetépítés – Nemzetközi konferencia – Civil szerepek és önépítkezés szórványban Kovács Katalin – Szórvány Alapítvány Temesvár, május.
Mai programok Vasárnap17.00Istentisztelet. Hétköznapi gyülekezeti alkalmak Szerda18.00Imaóra Szerda18.00VIFI Csütörtök18.00 Ifjúsági alkalom Péntek18.00Istentisztelet.
Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakközépiskola
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Köszöntjük a Kálváriaparti Általános Iskolában! Mottónk: „Volt kicsi gyermek mind az, ki ma bölcs meg erős”
A tanév rendje 2014/2015-ös tanév
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk. A programsorozatra szeretettel.
A tanév rendje 2015/2016-os tanév.
MESZ Utánpótlás Bizottságának évi beszámolója Készítette: Nagy Gábor Bizottság vezetője.
EGYÜTT NEKÉZSENYÉRT EGYESÜLET Éves beszámoló.
A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
Helyi védett értékek bemutatása a
Szolnoki Tagintézmény
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
Elérhetőségek Tanulmányi ügyekben:
Előadás másolata:

Az egri Sho Bu Kan Ifjúsági és Szabadidő-sport Egyesület bemutatása Készítette: Tamás Krisztina III. évf. Sportszervező szak

Köszöntjük az olvasót! Ez a prezentáció az egri Sho Bu Kan Ifjúsági és Szabadidő-sport Egyesület bemutatása céljából készült. Az Aikidot, mint japán harcművészetet és vele együtt az Egyesületünket az ott folyó edzések, foglalkozások, és programok által kívánjuk megismertetni a tömegsportot kedvelő olvasóval.

Tartalom Az Aikidoról, és az Egyesületről röviden Az edzések helye, ideje Eger Visznek Budapest Fontosabb programok az évben A honlapról, a logó

Az Aikidoról röviden "Az aikido az egész világ számára van. Sohase gyakoroljátok öncélúan, mindig csak a másik emberért.„ Ueshiba Morihei A japán Aikido szót három karakterrel írják (egyesülés, harmónia, azonosulás), melynek nem szószerinti jelentése: az univerzum mozgatóerejével való egyesülés útja. Megalapítója a képen látható: Ueshiba Morihei

Az Egyesület bemutatása Az Egri székhelyű SHO BU KAN AIKIDOKAI Egyesület 1995. májusában alakult. Tagságuk 2007-ben megközelítette az 90 főt, melyből a gyermekek létszáma 40-45 fő körül alakult. Megyén belül gyermek és felnőtt edzéseket Egerben és Viszneken, valamint a megyén kívül Budapesten, hetente 2-3 alkalommal tart a mester. Az egyesület elnöke és egyben edzője Szeltner Zsolt 4.danos mester.

Az Egyesület bemutatása Tevékenységük az aikido, mint japán harcművészet gyakorlása; a japán kultúra, életforma megismertetése, népszerűsítése. Az aikido egészséges testi és szellemi életre nevel, a sport-rekreáció egyik alapja lehet, mind a felnőttek és a gyerekek életében egyaránt. A mozgásforma egész életen át gyakorolható, nem versenysport, tehát minden korosztály számára ajánlott, tömegsport jelleggel.

Egyesületi adatok Alapítás éve 1994., Egyesületi keretek között 1995. májusától működik a szervezet. 2007. novemberétől neve, székhelye, és tevékenységi köre is bővült az Egyesületnek. Új név: Sho Bu Kan Ifjúsági és Szabadidő-sport Egyesület Cím: 3300 Eger Türk Frigyes utca 19. Elérhetőségek: Szeltner Zsolt: 0670-888-34-22 www.szeltner-aikido.hu

Az Egyesület szervezeti felépítése Az Egyesület elnöke: Szeltner Zsolt (4.dan) Az Egyesület elnökhelyettese: Farsang Attila (2. dan) Az Egyesület titkára: Tamás Krisztina (2. dan)

Célkitűzéseink Az aikido, mint japán harcművészet gyakorlása; a japán kultúra, életforma megismertetése, népszerűsítése hazánkban. A sajátos mozgáskultúra a gyermekek és a felnőttek mozgáskoordinációját nagy mértékben fejleszti, hosszú távú koncentrációs képességet javítja, ezért hasznos a motorikus zavarok kezeléséhez. Önfegyelemre tanít, és nem utolsó sorban a közösségi életet, szellemet erősíti. Célunk, hogy az edzésen résztvevő a saját képességeinek megfelelően gyakoroljon és készüljön fel az övvizsgákra, mind szellemi, mind fizikai egészségéhez hozzájáruljunk.

Célközönség Az Aikidot mindenki gyakorolhatja, aki szeret mozogni, egy kicsit is foglalkozik a saját egészségével, testének karbantartásával, és mindemellett önvédelmet is szeretne tanulni. Az Aikido nem versenysport, nem az erőnlét fejlesztése a fő célunk, és nem a versenyekre való felkészítés. Edzéseken az ősi japán kultúrából ránk maradt hagyományos, önvédelmi mozgásanyagot sajátítjuk el.

Az edzések helye, ideje Eger Az edzések helye: Körcsarnok Galéria Az edzések időpontja: Gyerek edzések: Kedd, péntek 16.00-17.00 Felnőtt edzések: Kedd, péntek: 19.00-20.30 Szombat: 9.00-10.30

Eger A képen az edzés helyszíne, a Körcsarnok Galériája látható, valamint a könnyebb tájékozódás érdekében egy térkép az Érsek kertről, és az ott található Körcsarnokról.

Az edzések helye, ideje Visznek Az edzések helye: Visznek, Tópart utca 2/a Az edzések időpontja: Szerda, péntek: 16.45-19.30

Visznek Az edzéseket egy magánház 25 m2 tatamival fedett garázsában tartjuk. A képen egy gyerek-bemutató látható, amit a kertben rendeztünk Visznek Jászárokszállástól 4 km-re lévő kis település, mely megtalálásához segítséget nyújt a térkép.

Az edzések helye, ideje Budapest Az edzések helye: XIV. ker. Budapest, Padlizsán utca 7. Az edzések időpontja: Gyerek edzések: Hétfő, szerda: 15.00-16.00 Felnőtt edzések: Hétfő, szerda, csütörtök: 18.30-20.00

Budapest Az edzéseket a Padlizsán utcai Általános Iskola 120m2-es tornatermében tartjuk. A könnyebb eligazodáshoz térképet csatolunk.

Az Egyesület közösségépítő rendezvényei 2008. évben megvalósult nagy tömegeket (egyes alkalmakkor 200-250 főt) megmozgató rendezvények, programok: 2008. április 3.-8. tavaszi edzőtábor Mór, 2008. június 25.-július 5. gyermektábor Zamárdi, 2008. július 4.-13. nyári kicsi tábor Székesfehérvár, 2008. július 13.-17. gyerektábor Visznek, 2008. augusztus 6.-12. nyári nagy tábor Zánka, 2008. október 22.-23. őszi tábor Tiszaörs fürdő, 2008. december 27.-29. téli tábor Eger.

Gyermektáborok Gyermektábort minden nyáron Zamárdiban a Balaton parton, illetve Viszneken szervezünk. A táborok egy-egy hetesek, a táborokat közös összefogással az ország több gyermek-aikidot tartó Egyesületével együtt szervezzük.

Honlapról Elérhetőség: www.szeltner-aikido.hu A honlapon mindig az aktuális információkat találja az oda látogató. Az egri és a budapesti dojo helyszínéről, az edzések időpontjáról található információ. A vizsgák, különböző edzőtáborok, és más programok időpontjai, helyszínei is megtalálhatóak a honlapon.

Honlapról Egyéb információként az aktuális taglista, gyerekeknek-gyerekekről szóló oldal, linkek színesítik az oldalt. A média címszó alatt az elmúlt 15 év nagyobb eseményeiről található kép, illetve video. Mindenki számára elérhető fórum működik, mely igen népszerű, és sok hasznos információt nyújt

Szimbólum Az Aikido felirat írott, és nyomtatott formában.

Logó A logó Szeltner Zsolt terve alapján készült. Szlogenje, nyomtatványa még nincs az Egyesületnek. Írásos anyag magáról a harcművészetről megtalálható a honlapon.

Média Végül egy kis ízelítő a 15. éves jubileumi edzőtáborról. Ezt az anyagot az Egri Televízió vette fel és tűzte műsorára 2008. októberében (a teljes anyag a honlapon megtalálható).

Köszönöm figyelmüket!