„Mielőtt belekezdesz, konzultálj az orvosoddal”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Sportág:vízilabda – nők Poszt:center Súly: 83 kg Magasság:181 cm Születési idő: október 6. Születési hely:Dunaújváros, Magyarország.
Advertisements

Tíz éves a Filozófiai Kert
A sárkányhajózás története:  A Sárkányhajó sportág Dél-Kínából származik. Több mint 2000 éves története Qu Yuan legendájához kapcsolódik.  Qu Yuant.
A történelmi idő.
Grafikus felhasználói felület Windows alatt
Középszíntü testnevelés érettségi vizsga témakörei
A sport és a magyar olimpikonok
Budapest Evezős Egyesület
Iskolatörténeti hét  A murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola a központi iskolaépület 50 éves évfordulójára, január 21-től január 26-ig iskolatörténeti.
2010 éghajlati értékelése, átlagok és szélsőségek
Villanások A TTE első 15 éve A TTE megalakulásának sajtóvisszhangja.
20 éves a Tisza Volán SC Labdarúgó Szakosztálya
Hernádi László TUDÁS, SEBESSÉG, GYŐZELEM. A pilóta és a titkos „összetevők”
A Formula-1 világa.
 Megnyitó  MLSZ Közgyűlési küldöttek megválasztása  Évadnyitó értekezlet, ismertetésre kerülnek a bajnoksággal és szabályzatokkal kapcsolatos legfontosabb.
Nica , Eszter, Niké, Timi, Dani, Dea, Zoli
Magyar Világörökség Kiemelkedő természeti és kulturális kincseink.
Bemutatkozunk.
SZVSE tájékozódási futóinak tehetség gondozása
Országos sajtótájékoztató Central-European Tour Közép-európai Kerékpáros Körverseny és kísérő rendezvényei
A világ atlétikája, az atlétika világa Miért üzlet az atlétika?
Tabáni Spartacus SKE Bemutatkozás.
Jelentősebb eredményei:
A leány kézilabda utánpótlás szegedi helyzete
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
A MAGYAR NŐI KÉZILABDÁZÁS
EU alapismeretek E-Learning.
Cigány ügyek az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt Siófok, szeptember 16.
Könnyűzenei lexikon: Omega
1958-ban Melbourne-ben született.
Kommunikáció az egyetemen c. konferencia ápr. 28.
A mesterképzések lehetőségei a Bologna- rendszerben.
A délszláv válság.
Az Albacomp Története.
Számítógépes alapismeretek 1. beadandó Forma 1 világa.
Földünk a második világháború után
Fekete László Született: Csillagjegye: Vízöntő
Kutatási összefoglaló. Regionális eltérések Magyarországon nemzetközi összehasonlításban.
Az EU és Kelet-Közép-Európa. Kezdetek Visszatérés Európába? rendszer váltások Közép- Európában Első reakció: –EBRD (1989. július Párizs)-G7 csúcs.
Csáki Zoltán Országos Széchényi Könyvtár Digitális folyóiratok tartalomjegyzékeinek feldolgozása az OSZK-ban (EPAX projekt) NETWORKSHOP 2008.
Gazdaságprognózis Dr. Vértes András elnök
Menedzsment, struktúrák az egyéni sikersportágakban Versenyképesség?
Kábítószerekkel kapcsolatos tények és adatok Írták : Er ő s Áron és Vándor Péter.
Tehetséggondozás a Miskolci Egyetemen. „csak tanult emberek tarthatják fent a nemzetet, illeszthetik be Európába.” „csak tanult emberek tarthatják fent.
BAKOS KÁROLY súlyemelés.
Bemutatkozás Leonardo da Vinci mobilitás 2013 Anglia.
A magyar csapat pekingi szereplése Prezentáció a Pekingben érmet szerző magyar sportolókról.
Szabadkereskedelmi társulások
„Ki tud többet Egerről?” verseny
A férfi tőrvívás múltja, jelene és jövőképe. A dicső múlt Olimpiai érmek Olimpiai érmek Világbajnoki sikerek Világbajnoki sikerek Junior világbajnokok.
Nemzetközi Rehabilitációs Központ
KÜLDÖTT VÁLASZTÓ ÉVADNYITÓ ÉRTEKEZLET
ISMERD MEG HAZÁNKAT! ISKOLA MEGISMERÉSE, BEMUTATÁSA.
Nagy Gábor Mosonmagyaróvári VSE Elnök, edző. A kezdetek Az egyesület 1993-ban alakult, baráti társaság által 1999: megérett az igény a versenyszerű evezés.
119 éve nyerte Magyarország első és második olimpiai bajnokságát
olimpiai bajnok öttusázó
A mi földink.
Szennyező anyagok kibocsátásának trendje
Kézilabda.
Real Madrid.
(1953 – ) olimpiai bronzérmes tornász
Naptárunk kialakulása
(1970 – ) Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes tornász 2015-ben a Magyar Tornasport Halhatatlanjainak Klubjába került versenyző kategóriában:
ASZTALITENISZ GÁLA JÉGPALOTA BUDAPEST DECEMBER 20.
(1922 – 1997) olimpiai ezüstérmes tornász
Sporttörténet.
AvEnGarde VSE és Vállalkozók SE közös sportbemutató Ászár Jászai Mari Általános Iskola.
ÚSZÁS KÉSZÍTETTE: VARRÓ MÓNIKA 2016 JANUÁR. MI AZ ÚSZÁS? AZ ÚSZÁS A FOLYADÉKBAN TÖRTÉNŐ MOZGÁS ÖSSZEFOGLALÓ NEVE. AZ ÚSZÁS SPORTTEVÉKENYSÉG, AMIT VERSENYSZERŰEN.
Az olimpia története „ Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben” Készítette: Horváth Patrik, Nigovicz Dávid, Porga Dávid.
Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség Közgyűlés, január 28
Előadás másolata:

„Mielőtt belekezdesz, konzultálj az orvosoddal” ERŐEMELÉS „Mielőtt belekezdesz, konzultálj az orvosoddal”

Az erőemelés kialakulása Ősidők óta titkos vágya az embereknek hogy erősek legyenek. Már az ókori görögök és rómaiak is kedvelték az erőmutatványokat. Az erőversenyek igen népszerűek voltak, és a győzteseket nagy tisztelet övezte. A crotoni Milon görög atlétáról feljegyezték, hogy i.e. 684-ben úgy edzett, hogy egy borjút emelgetett. Azt remélte, hogy a borjú növekedésével együtt az ő ereje is növekedni fog, de a jószág túl gyorsan nőtt, és Milon ereje nem tudott vele lépést tartani.

Más vélemények szerint az északi népeknél, a favágók körében, divatos rönkemelgetésből, nagy súlyú fadarabokkal való guggolásból alakult ki ez a sport.

Eugen Sandow, a testépítés atyja, erősember, súlyemelő. Az erősember, erőemelés, súlyemelés, és testépítés sportágak szétválása nem egyik pillanatról a másikra történt, voltak átfedések.

és nem olimpiai sportág az ERŐEMELÉS A modern olimpiai játékok óta a súlyemelés ismét nagy megbecsülésnek örvend, viszont kevésbé ismert, és nem olimpiai sportág az ERŐEMELÉS 553kg 466kg 455kg

Két okból nem lett olimpiai sportág Egyrészt:A sportolók nem testesítik meg az esztétikus, egészséges embereszményt,

A második ok pedig, a segítő/védő ruhák

A sportág múltját nehéz nyomon követni: mikor, hogyan, miért és hol kezdődött. Talán olyan emberberek kezdték, akik hihetetlenül erősek voltak, de nem kívántak az olimpiákon részt venni, de mégis szerették volna összemérni az erejüket. Kezdetben az úgynevezett erőbajnokságokon kétkezes emelések,fekvenyomás és guggolás szerepelt a versenyprogramban.

Az első brit erőbajnokságot 1958-ban rendezték Az első brit erőbajnokságot 1958-ban rendezték. 1966-ban volt az áttörés, amikor a kétkezes emeléseket elhagyták, és kialakították a fogásnemek mai sorrendjét, amely: (szabályok)

hibák

Az erőemelés másik versenyága a fekvenyomás Az erőemelés másik versenyága a fekvenyomás. Az első világbajnokságot 1971-ben., az Egyesült Államokban rendezték.

Hazánkban az erőemelő sport az 1960-as években jelent meg, és 1968-ban volt a sportág első hazai versenye. Két évtizedet kellett arra várni, hogy a "másik nyugatról jött sportággal" a testépítéssel együtt közösen szakszövetséget alakíthasson. 1989. december 16-án Budapesten megalakult a Magyar Testépítő és Erőemelő Szövetség.

A Magyar Erőemelő Szövetség 1996. február 25-én alakult A Magyar Erőemelő Szövetség 1996. február 25-én alakult. Első elnökének Rónaszéki Andrást választották, aki azóta is betölti ezt a tisztséget.

A Magyar Erőemelő Szövetség rendkívül szép eredményeket tud felmutatni, még az önállóvá válás előtt és 1996 február 25.-e után is Európa és világbajnokok sora mutatja a nemzetközi mezőnyben elfoglalt előkelő helyünket. Kitűnő nemzetközi szereplésünk elismeréseként a nemzetközi szövetség vezetése évről évre világ és európabajnokságok rendezésével bízta meg szövetségünket: 1990-ben master’s erőemelő európa-bajnokság Orosháza, 1991-ben master’s erőemelő európa-bajnokság Budapest, 1992-ben junior erőemelő európa-bajnokság Budapest, 1993-ban fekvenyomó világbajnokság Budapest, 1994-ben női erőemelő európa-bajnokság Orosháza, 1995-ben Duna Kupa Nemzetközi Erőemelő verseny, 1996-ban Siófokon felnőtt férfi erőemelő európa- bajnokságot, Gyulán master’s női-férfi Európa bajnokságot, 1997-ben Székesfehérváron master’s női-férfi erőemelő világbajnokságot, 1998-ban junior erőemelő világbajnokságot, 1999-ben fekvenyomó európabajnokságot, 2000-ben erőemelő master’s európabajnokságot, 2001-ben master’s fekvenyomó európabajnokságot, 2002-ben a junior erőemelő európabajnokságot rendezhettünk. 2005-ben megrendeztük Miskolcon a fekvenyomó világbajnokságot

Az Ifjúsági és Sportminisztérium által nyilvántartott nemzetközi eredményességi pontversenyben 1999-ben, az erőemelő-sport, Magyarország 5.

Kathi Béla 180cm, 145kg, bicepsz 59, fekvenyomó világbajnok, testépítő magyar bajnok „Két dolog számít az életben:mennyit nyomsz fekve, és hanyas a karod”

A magyar erőemelők jelenleg ( 2003. január 1 A magyar erőemelők jelenleg ( 2003. január 1. ) 8 világ és 10 európa rekord birtokosai. Egyéni Világbajnokaink: Európabajnokok: Onozó Szabolcs 1998-99-00-01 1995-98-99-01 Mészáros László 1999-02 1999-00-02 Závodszky Tímea 1998-99-02 1998-99 Balázs Szabolcs 1999 1995-98-99 Kupcsik László 2000 2000-02 Kovács Gábor 1996-98 Mészáros Tibor 1998 1996 Kocsis Csongor 1999 1999 Pfeifenroth Tamás 1997 Makovics Zsolt 1997 Baranyai Ildikó 1993 Váradi Róbert 1995. Árvai István 1995. Földi Attila 1994.