1. Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Gimnázium

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az iskola otthonai 100 év alatt 1912 Az iskola ideiglenes elhelyezésére a Ciszterci Rend Apáca utcai házának I. emeleti helységeit bérelték ki.
Advertisements

A Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Nagy Melinda 8. c
Alsónémedi bemutatása
Alsónémedi A falu bemutatása
Gyere velem! Sétáljuk végig együtt az iskolámat!
Alberti Evangélikus Gyülekezet Vendégháza
Terézvárosi Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központ 1074 Budapest Dohány utca 65.
Pogány Frigyes Szakközépiskola
Társadalmi Megújulás Operatív Program A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban TÁMOP /2 –
Krúdy.
NYÍREGYHÁZI VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM
Iskolánk centenáriuma
DIÁKVÁLLALKOZÁS TANÉV. Felmérés szeptember 1306 tanuló Iskola tanulóinak 96%-a Nemek aránya fiúlány %57%
Baczkamadarasi-Kis Gergely Református Gimnázium
Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium
Árpád Szakképző Iskola és Kollégium
Gimnázium Szigeti épület A kollégium Iskolánk rövid története.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
Ajánlat a Miskolc Állomás utcában található 3500 m2-es üzlet- raktárépület egybeli, vagy részenkénti megvásárlására. Az ingatlan környezetének leírása:
Árpád Fejedelem Általános Iskola
Mintacím szerkesztése Mintaszöveg szerkesztése –Második szint Harmadik szint –Negyedik szint »Ötödik szint 1 ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM „ESZI”
Karinthy Frigyes Gimnázium
A mai nap programja ig Köszöntő Polgármester Úr 5 perce Gyorsított tanév előkészítő információáradat ig integrációt segítő.
Kvíz kérdések az Toldi iskola múltjából és jelenéből
Az iskolában csak szakmunkásképzést folytatunk az általános- és középiskolát végzett tanulók számára, illetve végzettség nélkülieknek is van ajánlatunk,
VÁLOGATÁS ISKOLÁNK ÉLETÉBŐL KÉPEKBEN.
1 Bemutatkozik a Nemzeti Tankönyvkiadó 2 Köszöntés Köszöntés Az NTK több, mint kiadó: „…oktatási szolgáltatások széles választékát kínálja ügyfeleinek,
Készítette: Köhler Ágnes 1. A prezentációban a Gödöllői Városi Múzeumot kívánom bemutatni és elemezni. Remélem bővebben tájékozódik az intézmény szolgáltatásairól.
SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA
Belső-erzsébetvárosi Általános Iskola, Szakközépiskola és Szakiskola
Paul Testud Kft. Imázs-elemzés.
ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT
1 Dánszentmiklós. 2 3 Útikalauz Tartalom - Menü Súgó - Útikalauz Előző dia Következő dia Első dia Utolsó dia Előzőleg megtekintett dia.
PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM és SZAKKÖZÉPISKOLA Tovább.
Középfokú képzés Magyarországon Nagy Mária szerk. (2003): Mindenki középiskolája. Országos Közoktatási Intézet, Bp.
FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI NAPOK
2004. október 28. Változó közoktatás a változó világban Általános iskolák Józsefvárosban
Új skála – új lehetőségek Egy kis ízelítő. Egységes skála (1)
A hazai iskolai könyvtárak fejlődéstörténete
Budapest.
Növeli-e a középiskolai erőszak esélyét a televízió, a számítógépes játékok használata, valamint a vallásosság hiánya ? A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.
Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
Szepesi Vendel A Királyhelmeci Magyar Tanitási Nyelvű Alapiskola.
Készítette: Csanaky Máté Deli Kristóf Nyilas Roland.
A tehetséggondozás 25 éve a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskolában   „Az első lépések”
Alapiskola A szentpéteri iskolákról, illetőleg keletkezésükről néhány adat áll csak rendelkezésünkre ig csupán egy tanteremből állt az iskola. A.
Általános iskola első osztály
Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium.
Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola
EUCIP IT administrations vizsgák eredménye SZÁMALK-Szalézi szakközépiskola és napokon tartok vizsgák alapján.
Nagycenk-Széchenyi kastély
Egy könyv, mely sokkal több, mint 350 oldal összefűzve Egy könyv, mely sokkal több, mint 350 oldal összefűzve ! Száz esztendő történelmetörténelme legendáilegendái.
„Az ormokra nem hívják az embert, oda fel kell kapaszkodni!”
Szent István Gimnázium
Szent László Gimnázium
Hogyan jutsz el hozzánk? A Jókai felől könnyen megközelíthető iskolánk. 3-as vagy 69-es villamossal 5-ös busszal Mexikói útig Valamint: Kisföldalattival.
Köszöntjük a Kálváriaparti Általános Iskolában! Mottónk: „Volt kicsi gyermek mind az, ki ma bölcs meg erős”
Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola MEGALAPÍTÁSÁNAK 45. évfordulójára.
SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
FELVÉTELI, avagy hogyan jelentkezünk középiskolába
Franciaországi szakmai gyakorlat Lesku Máté Levente.
Az intézmény alapadatai fenntartó: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, 1051 Budapest, Nádor u.32. működtető: Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata,1145.
DARUS a gyermekekért.
A mintegy negyven vetített képes előadás tartalmi vázlata
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM KÖNYVTÁR ARCULATÉRTÉKELÉS 2004.
Szeretettel köszöntjük
Fő épület 1. Oktatás módszertani megújulás Kooperatív tanulási módszer Projekt alapú módszer.
Pesti Barnabás Szakgimnázium és szakközépiskola
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM RÖVID TÖRTÉNELME
Előadás másolata:

1. Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Gimnázium Imázs-elemzés

Köszöntünk minden idelátogatót, iskolánk ódon falai közt! 2. Köszöntés „ Kínáld őket gyümölccsel, almafa tanítsd őket, csillagos éjszaka. Tanítsd, melengesd te is drága nap, csempészd zsebükbe titkos aranyad.” ( Szabó Lőrinc ) Köszöntünk minden idelátogatót, iskolánk ódon falai közt!

3. Leírás (Help) Elejére Használati útmutató Tartalom Vissza Előre Utolsónak megtekintett dia Végére

4. Tartalom 5. Külső megjelenés 6. Belső megjelenés 7. Akusztikus jelek 8.Vizuális jelek 9. Logo, 10. Szlogen, 11. Nyomtatott anyagok 12. Elektronikus: WEB, prezentációk. 13. Egyéb 14. Összkép 15. vége

5. Külső megjelenés Iskolánk FŐÉPÜLETe frekventált helyen, a belvárosban található: 1062 Bp.Andrássy út 63-65. Telephelyeink: VII. Izabella u. 7. XIV. Almádi út

Műemléképület A fővárosi iskolák területi átszervezése után iskolánk az 1979/80-as tanévtől az Andrássy út 63-65. szám alatti, több, mint száz éves, műemléképületbe költözhetett. Megkezdtük az épület átépítését, korszerűsítését a szakképzés és a kor igényéhez igazodva és a műemlék jelleget megtartva. 1985-re befejeződött a 300 adagos konyha és étterem, valamint a tornatermi öltözők kialakítása.

6. Belső megjelenés Iskolánkban 24 órás portaszolgálat működik. Belépőrendszert működtetünk. Biztonsági őrök felügyelik az iskola rendjét. Az emeleti szintek belső kerengő folyosósak /műemlék, apácazárda volt/. Az emeleteket két csigalépcső köti össze /tanári és diák/. A tornaterem keskeny, hosszú, nem szabványos /régen kápolna volt/. A belső zárt udvar régi borítása beton volt, két éve új sportolásra is alkalmas burkolatot kapott. Ódon – idilli hangulatát a kiültetett virágládák és fák is kiemelik, a diákok,és tanárok kedvenc pihenőhelye. Színvilága egységes, zöld a fém szerkezeteké és homokszínű a falaké. Belsőudvaros jellegénél fogva az esti megvilágítása megfelelő.

7. Akusztikus jelek A csengetés rendje: 7:45-8:30 8:45-9:30 9:45-10:30 10:45-11:30 11:45-12:30 12:40-13:25 13:35-14:20

8. Vizuális jelek Iskolánk zászlaja, amire a végzős osztályok ballagáskor rákötik szalagjaikat.

9. Logo Iskolánk sütőipari pék logoja Iskolánk média logoja

„Az ember annyit ér, mint amennyit használ!” (Széchenyi István) 10. Szlogen „Az ember annyit ér, mint amennyit használ!” (Széchenyi István) E jelmondat szellemében intézményünk minden dolgozója azon fáradozik, hogy iskolánk jó hírnevét öregbítse, és tanulóinknak biztos tudást és sokszínű élményeket nyújtson.

11. Nyomtatott anyagok Levélpapír, Meghívó szalagavatóra, Évkönyv, Diákújság (Élesztő)

Levélpapír Iskolánk Szülői levelezésének Forma-nyomtatványa

Meghívó szalagavatóra MEGHÍVÓ ISKOLÁNK SZALAGAVATÓ BÁLJÁRA

Évkönyv az 50. évfordulóra Iskolánk 50 éves fennállásának emlékére kiadott ÉVKÖNYV

Diákújság Az 1962/63-as tanévtől az iskola tanulóinak új fóruma az iskolaújság, mely 1978-tól Pesti Séta, 1994-től Élesztő címmel jelenik meg.

12. Elektronikus megjelenés WEB: www.pestibarnabas.hu E-mail: iskola@pestibarnabas.hu Prezentációk: TIGOKKERlengyel.ppt (letölthető az iskola weblapjáról)

13. Egyéb Izabella úti tankonyha Gergelyugornyai iskolai üdülő 1987-ben Vásárosnamény-Gergelyiugornyán tiszaparti üdülőtelket vásárolhattunk, ahol 1989-ben átadhattuk jól felszerelt üdülőnket. Drámatagozat – Diákszínpad 1980-ban megalakult a „JiBRAKI” Diákszínpad, ahol igen színvonalas és országos szinten is redményes munka folyik.

14. Összkép A mai rohanó világban, iskolánk régi műemlék jellegével és kialakított virágos, fás udvarával egy kis megállásra, elgondolkodásra késztet. Az épület belső kerengő folyosós jellegénél fogva könnyen átlátható, szellős és tágas. Ódonsága és belső virágos, fás udvara révén tiszteletet parancsoló, nyugodt hangulatot árasztó, jó érzés benne tartózkodni. Ez a hangulat a filmkészítőket is megihlette, itt forgatták az „Ámbár tanár úr” és a „Pál utcai fiúk” című filmet is.

Köszönöm a figyelmet! Készítette: Lengyel Ildikó / BRANKI / TIGOKKER I. évfolyam E-mail: slozy@citromail.hu Telefon: 06/20/49-21-826