A melankólikus temperamentum

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Jártam a hegyeket, a hegyoldalakat borító erdőket, és csodáltam a természet szépségét, a fenséges tájakat…
Advertisements

Hogyan tanuljunk? ….és egyáltalán miért?
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
A kolerikus vérmérséklet
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Amikor Isten a nőt teremtette, késő estig dolgozott a hatodik napon
HELLER ÁGNES: FILOZÓFIA MINT LUXUS
Liguori Szent Alfonz: Megegyezés Isten akaratával Jel Könyvkiadó 2011.
Béla gondolatai a házasságról
Albert Einstein idézetek.
“13 tanács egy életre".
Albert Schweitzer Tucy
Kutya nélkül élni lehet,de nem érdemes.
A melankólikus vérmérséklet
A flegmatikus vérmérséklet
Jelmondat: „Semmi sem lehet elég tökéletes.”. Érzelmei:  zsenijelölt.
Albert Einstein idézetek.
“13 tanács egy életre" „13 tanács egy életre”.
„VIRÁGOK KÖZT VELED LENNI, TUDOM SZÉP VOLNA KEDVESEM” (BRÓDY JÁNOS)
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Gyakorlati tanácsok és módszerek a jogkövető magatartás kialakításában.
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
13 tanács egy életre.
Gabriel García Márquez
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
Pozitív gondolatok "Megígérem magamnak... Automatikus.
Nagyböjt, az újrakezdés lehetősége!
Napra Valentin.
Copyright © 2007 Tommy's Window. All Rights Reserved ♫ Kapcsold be a hangszórot ♫ Kapcsold be a hangszórot Kattintással folytasd.
Az abszurd dráma. Mit takar a fogalom? Elsősorban egy ír szerző, Samuel Beckett életműve tartozik ide (mások mellett) Fő műve: Godot-ra várva (En attendant.
A NEMZETKÖZI TŐKEMOZGÁS SAJÁTOSSÁGAI DR. KOVÁCS JÁNOS.
Olvasd lassan és csendben!.
Spurgeon gondolatai.
Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet, de Ő azt mondta: NEM!
Önéletrajz értelmezés PéPéeS Önéletrajz értelmezés 2 Társaságot kedvelő személyiség: ahogy lehet, lelép az irodából Remek prenzentációs.
A team számára hasznos személyiségek (M.Belbin)
Mindenütt a földön Vágynak valami jó után,
SZÍVEKET GYÜJTÖK !! Mácz István:.
" Valami érthetetlen kapcsolat van a barátság és a csillag között.
Vérmérsékletem képekben
Vérmérsékletem képekben
A melankolikus temperamentum
Nevelés és nevelői attitűdök
TEHETSÉGFEJLESZTŐ PROGRAMOK AZ IDEGEN NYELV OKTATÁSBAN
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
Anton Pavlovics Csehov
Antropológia VI A szabad akarat II.. Kierkegaard Az emberek valóban ostobák. Azokkal a szabadságokkal, amelyek valóban az övék, nem élnek, hanem olyanokat.
Az Élet Igéje február.
„Reflektorfényben Te állsz”
”Ne szégyelld te azt, hogy szereted az állatokat. Ne röstelled, ha egy kutya közelebb van a lelkedhez, mint a legtöbb ember akit személyesen ismersz."
Azért, hogy az isteni kegyelem által megtaláljuk ezt az utat, nagyon segít, ha sok módon keresünk és próbálkozunk, hogy azon az úton járjunk, amely.
Olvasd lassan és csendben!
13 tanács egy életre ( munkatársi csapat épités) ( felnőttoktatás,
A CSALÁDOK HITVALLÁSA.
Bölcsességek, aforizmák
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Halász Judit Semmi sem tökéletes
SZERETET, ÉS MEGBOCSÁTÁS nem gyűlölet, és harag!
FENG SHUI Tudod miért hordják a jegygyűrűt a negyedik ujjon?
Copyright © 2007 Tommy's Window. All Rights Reserved ♫ Kapcsold be a hangszórot ♫ Kapcsold be a hangszórot Kattintással folytasd.
A vezető személyisége – a ma követelményei és a holnap kihívásai.
BARÁTSÁG Anikónak szeretettel.
Református istentisztelet 2014 december 28 óév utosló vasárnap.
Zsoltárok 40:1-9 Bízni az Úrban és emberekben Isten jelenlétében felismerni, hogy Ő mindig lát és hall minket Megismerni Krisztust, megérteni és cselekedni.
Gondolatok a barátságról
I-091.
Előadás másolata:

A melankólikus temperamentum

A melancholia jelentése : fekete epe A melancholia jelentése : fekete epe. A „melankolikus” szó görög eredetű. A melankolikus antennái befelé irányulnak. Mivel önmagába forduló gondolkozása és érzése szüntelenül aktív, csak kevés benyomást enged magába, ezeket azonban gondosan megvizsgálja és alaposan elemzi.

A melankólikus temperamentum gyengéi A melankolikus áldatlan módon befelé forduló természetű. Állandóan boncolgatja magát és lelkületet, rétegenként lebontva, mint ahogyan a hagymát hámozzuk. Végül nem marad az életében semmi egyszerűség és mesterkéletlenség, csak Melankolikusoknál gyakran alakul ki lelkileg beteges magatartás. az örökös önanalízis. Egyetlen más típus sem lesz olyan könnyen hipochonder, mint a melankolikus.

A melankólikus érzelmei Jelmondat: „Semmi sem lehet elég tökéletes.” A melankolikus érzelmei lassan jönnek létre – ezután viszont legalább olyan erősek, és általában jóval tartósabbak. Különösen igaz ez a negatív érzések (szomorúság, düh, aggódás) esetében. Mivel ez a személyiségtípus erősen befelé forduló alkat, ő elsősorban magában tépelődik, ami persze nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem látszanak rajta érzelmek – a rossz kedve például igencsak észrevehető. Amikor melankolikus személyiségtípusú emberrel találkozunk, tapasztalhatjuk, hogy kezdetben elég nehezen enged közel magához. Mégis, nagyon megéri a „munkát”, hogy bensőséges kapcsolatba kerüljünk vele, mert ilyenkor derül ki, mennyire mélyen érző, csupa szív személyiség, aki az érzelmek széles skáláját éli meg…

Gondolkodó Magába forduló,szomorú

Kedveli a művészetet

A melankólikus a munkában - tervszerű - tökéletességre törekszik, sokat követel - ügyel a részletekre - kitartó és alapos - rendezett és szervezett - tiszta, ápolt - takarékos - észreveszi a gondokat - találékony, megoldásokat eszel ki - végigcsinálja, amibe belekezdett - kedveli a listákat, táblázatokat, adatokat, grafikonokat

Pontos Rendezett

Alapos munka,grafikonok

A melankólikus,mint szülő - magas mércét állít - mindenben tökéleteset követel - rendben tartja a lakást - állandóan figyelemmel kíséri gyermekeit - saját akaratát aláveti másokénak - támogatja a tehetséget és a tudásvágyat

Szigorú Gondoskodó

Támogat mindenben

Nagy az elvárása Óvja gyermekét

A melankólikus,mint barát - óvatosan barátkozik - szívesen marad a háttérben - nem vonja magára a figyelmet - hűséges és elkötelezett - meghallgatja a panaszokat - képes megoldani mások bajait - a szívén viseli a többi ember sorsát - a részvéttől könnyekig meghatódik - eszményi társat keres

Hűséges Jószívű

Mindig őszintén együttérez

Segítőkész

A melankólikus temperamentum erősségei A melankolikus természete gazdag és érzékeny. Nemcsak finoman, hanem mélyen is érez. Ezzel magyarázható, hogy a melankolikusok között sok a nagy művész. Mindenben mély és alapos. Amihez csak hozzáfog, azt alaposan teszi. A melankolikusok között oly sok nagy gondolkodó és filozófus található. A melankolikust gazdag érzelmi élete és elmélyült gondolkodása különösen képessé teszi az írói vagy tudósi alkotó és intellektuális munkára. Intuíció és értelem szerencsés kapcsolatával nagy gondolatok megragadására

Ismeri saját határait: A melankolikus nem kísérletezik mindenfélével, de ha valamibe belekezd, azt véghez is viszi. Röviden: dicséretre méltó ellenőrzést és önfegyelmet gyakorol maga felett. Megfontolt természete távol tartja attól, hogy életét találomra, kedve és szeszélye szerint alakítsa.

Megbízható. Ígéreteit és kötelezettségeit nem felejti el könnyen. A túlzó, meggondolatlan beszéd visszataszítóan hat rá. Ha azonban egyszer valamit megígér, akkor annak megtartása becsületbeli ügy számára. A melankolikus minden körülmények k A munkában – akár vezető, akár beosztott – alapos; pénzügyekben, illetve családi vagy hivatásbeli ügyeinek intézésében egyaránt megfontolt. Szokásaiban, öltözködésében, vagyis mindenben gondos és rendes. özött megbízható.

Készítette: Éles Ferenc Bibliográfia: google.com