LKG–HEFOP Szakmai Nap, 2007. 11. 14. www.leovey.hu/hefop313 / Kompetenciafejlesztés – ahogy a diákok látják Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium www.leovey.hu.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TIOP 1.1.1/09/ Digitális reál-is? Készítette:Mátisné Szultos Erzsébet.
Advertisements

Belső tanulási folyamat az intézményben - a kompetencia alapú oktatás intézményi elterjesztése.
Internet a németórán Egyedi Csabáné
Kompetencia alapú oktatás TÁMOP pályázat Rumi Rajki István ÁMK Rum.
A prezentáció művészete
Matematika kompetencia
Jó gyakorlat „A 21. század gyermekeiért” – IKT eszközök használata egy inkluzív iskolában II. Rákóczi Ferenc Tagiskola 7400 Kaposvár, Kanizsai u
Göcseji Múzeum •.•..\Piano.mp3. „Diák-barát múzeum, múzeum-barát diák” Közhasznú munka lehetőségek diákoknak.
Dalton-tervvel a sikeresebb iskoláért.
A kompetencia alapú oktatás elterjesztéséért Szolnokon (TÁMOP-3. 1
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Együtt könnyebb? – Csoportmunka a matematika órán
LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Kompetensek leszünk!? Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
„XXI. S ZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Bánkuti Zsuzsa (OFI) és Lukács Judit (OFI)
TÁMOP B-09/ Digitális Középiskola beindítása a Leövey Klára Gimnáziumban Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium.
E URÓPAI P EDAGÓGIAI IKT J OGOSÍTVÁNY EPICT tanfolyam a Calibrate projektben Kárpáti
Kulcskompetenciák Európai Bizottság 2005
4. Kreatív döntéshozatal
E-learning és a multimédia
STOLPERSTEINE.
EGYEDÜL NEM MEGY Módszertani ötletek egy kooperatív óra megtartásához
Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 2400 Dunaújváros, Radnóti Miklós u. 6. Kompetenciafejlesztés a Lorántffy iskolában Marczona.
Kompetenciák fejlesztése a képességfejlesztő iskolában november Szakmai napok HEFOP
A „Storyline” - módszer alkalmazása a tanulásban akadályozott gyermekek ismeretszerzésében Szakál Judit Siteri Anikó Bárczi Gusztáv EGYMI Debrecen.
Első éves BSc hallgatók fizika tudása Radnóti Katalin Főiskolai tanár ELTE TTK Fizikai Intézet
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
Tudásmenedzsment eredmények és tapasztalatok a MOL Csoportban Tóth Róbert Tudásmenedzsment vezető, MOL Csoport Budapest, 2006.február 23.
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
Kompetencia alapú képzés  Képességek, kézségek fejlesztése  9.C Közlekedési osztály  9.D Informatikai osztály.
Tanulói laptopokkal a középszintű magyar érettségi felé
Ismeretátadás ismeretbe ágyazott képességfejlesztés túlméretezett tananyagreális tananyagmennyiség pedagógusközpontú, egységes módszertan tanulóközpontú,
Alapkompetenciák a munkadarabok tükrében
TIOK tapasztalatok a kompetencia fejlesztésről.
LKG és a KIT, LKG és a KIT (az SDT-monitor ürügyén) Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
LKG-Moodle A LKG ToP ( T áv O ktatási P ortál) működéséről avagy bevezetés a MOODLE e-oktatási rendszer használatába Bánhegyesi Zoltán.
LKG & ENIS A Leövey Klára Gimnázium az Innovatív Iskolahálózatban Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Hogyan éltek a gyerekek a XIX. századi Angliában? Internet a nyelvórán Kóbor Annamária.
Kompetensek lettünk? június 27..
LKG és a KIT, LKG és a KIT Bánhegyesi Zoltán.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
1 Informatika kimeneti mérés 10.évfolyam
Avagy: Mit lát a pitypang magja repülés közben?
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
Matematika Kompetenciaterület
HEFOP / /1.0 „Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok az Észak-alföldi régió pedagógusképzésében” A „KOTTA” projekt SCHMERCZ.
Konferencia a digitális tananyagok alkalmazóinak és fejlesztőinek
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
PORTSMOUTH. AZ INDULÁS NAPJA: Elégé izgalmas volt mivel még nem utaztam eddig repülőn soha. De, nem volt rossz sőt élveztem. Főleg a felszállást, de ami.
A tanulmányi munka értékelése (2010/2011.). Jegyek eloszlása a 2010/2011. tanévben.
Új tanulásszervezés – mit és miért kell tennünk?
K OMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS. Háttér 2000 Lisszabon EU határozata 2004 Európai Bizottság dokumentuma Hazánkban: Nat Oktatási Minisztérium stratégiája Nemzeti.
Educatio LMS Halácsy Katalin II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközépiskola BeTISZK, MiTIOK tagiskola.
Kétszintű érettségi. tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér.
A VÍZ. A témahét célja az volt, hogy: a mindennapi órák és a tanagyag szorításán engedve a kijelölt célcsoportba tartozó diákok (9/a, 9/b) egy héten át.
Agykontrollos továbbképző éveseknek
A 2014/2015 iskolai év pszichológusi tevékenységének beszámolója.
Gyakorló óra 5/12.
Felkészülés a nagy útra!
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap Családi kisokos, avagy ismerd meg a családod. Vitéz Gyöngyvér.
TÁMOP B.2-13/ Szakmai szolgáltató és kutatást támogató regionális hálózatok a pedagógusképzésért az Észak-Alföldi régióban Dobos Zoltánné.
Varga Noémi Judit. Mi köze a szövegnek a matematikához?
LKG–HEFOP konferencia, / Kompetensek lettünk!? Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
Gyorsjelentés az érettségi eredményeiről július 12.
OH. Az egyes vizsgázói rétegek átlageredményeinek összehasonlítása %-ban, középszinten VizsgatárgyÖsszesGimnázium Kecskeméti Református Gimnázium.
VIZSGÁZÓK SZÁMA Tantárgy neve Közép- szinten Emelt szinten matematika magyar nyelv.
DARUS a gyermekekért.
Tehetséggondozás mozgóképkultúra és médiaismeret
Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
A puding próbája avagy a GEOMATECH a gyakorlatban
Előadás másolata:

LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Kompetenciafejlesztés – ahogy a diákok látják Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium

LKG–HEFOP Szakmai Nap, / LKG-mátrix KompetenciaTantárgyOsztály Szövegértési-szövegalkotásimagyar, történelem, fizika 9.A, B, E, F, 10.A, B Matematikai-logikaimatematika, történelem 9.A, 10.B, C Idegen nyelviangol, német 9.A, E, 10.E, F Információs és kommunikációs ang., ném., biol., tört., mat. 9.A, E, 10.B, C, E Életpálya-építésifizika, kémia, biológia 9.A, 10.B Szociális, életviteli, környezetitörténelem 11.E

LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Tények, számok 2006/ /2008 Komp.terület66 Tantárgy88 Tanár811 Osztály610 Óra Diák182313

LKG–HEFOP Szakmai Nap, / A kérdőív

LKG–HEFOP Szakmai Nap, / „HEFOP” + változatos, érdekes feladatok meg lehet beszélni a feladatokat lehet csoportban dolgozni rá vagyunk kényszerítve, hogy gondolkozzunk tudunk egymásnak segíteni rengeteg logikai feladat a feladatok életszerűek

LKG–HEFOP Szakmai Nap, / „Hagyományos” + a tanár mindig elmondja a megoldásokat + az egész éves anyag egy könyvben van – nem dolgozhatunk együtt – unalmas feladatok – „idióta” témájú feladatok

LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Ami legjobban tetszett… nekünk kellett kitalálni a megoldásokat csoportmunka sokat lehetett/kellett gondolkodni hétköznapi feladatok önálló próbálkozások sok érdekes feladat a neten „kirakós” feladatok

LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Ami nem tetszett… tankönyv magyarázatai SDT szövegei össze-vissza ugráltunk a tananyagban kevés ábra sok számolás

LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Egy kérdés és a válaszok Matematikai tudásod növekedését mennyiben segítette ez a módszer? rájöttem, hogy ki tudom találni a feladatok megoldását többet kellett gondolkodnom, és ha tévedtem, rögtön kijavított valaki olyan dolgokat tanultunk, amelyeket használhatunk az életben a képletektől elszakadva fejlődött a logikai gondolatmenetünk

LKG–HEFOP Szakmai Nap, / A matematikán kívül tanultál-e mást is a „hefopos” órákon? jól megy a prezentáció-készítés, az anyaggyűjtés az internetről csoportmunkát, odafigyelést és a másokkal való kommunikációt megtanultam, hogyan álljak neki a feladatoknak megtanultam, hogyan kell másokkal együtt dolgozni

LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Az angol nyelvi projektről Élveztem a csoportmunkát, mert csoportban dolgozni jobb, mint egyedül. Ebben a projektben megtanultam, hogyan kell bemutatni a munkámat. Tetszett, –hogy számítógéppel dolgozhattunk –amikor a többiek bemutatták a brosúráikat Nem tetszett a prezentációnk, mert a csoportom többi tagja nem dolgozott rendesen, így én is rossz jegyet kaptam Még dolgoznom kell azon, hogy jobban tudjak előadni

LKG–HEFOP Szakmai Nap, / A német projektekről Amelyik feladatot tudtam, akkor jól éreztem magam, amikor nem tudtam, akkor nem. Pár órán keresztül stressztől mentesen tanulhattam németül. Megtanultam a német weblapokon való keresést, új szavakat. Gyakoroltuk, milyen kiállni a többiek elé. Fejlődött az önállóságom és a kreativitásom. Ezek a modulok azért jók, mert nem a könyvet bújva tanulunk. Megtanultam, hogyan kell jegyzőkönyvet készíteni és ügyesen fényképezni.

LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Történelem órán Az emberek egy része vizuális típus… Itt sok mindent megjelenítettünk, így gyorsabban átláttam az eseményeket Mindenki intenzíven részt vett a munkában. Mindenki élvezte, talán jobban elsajátítottuk az anyagot, mintha csak egyszerűen „vesszük”. Ez a csoportmunka sokat segített az anyag feldolgozásában és megértésében. A vitában még nem vett mindenki részt, de majd belejövünk. A vetélkedő tetszett a legjobban, fel sem tűnt, hogy dupla órán vagyunk.

LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Tanulság?! diákjainknak van véleményük (nagyjából) meg is tudják fogalmazni (nagyjából) pontosan látják a lényeget (meglepően?) éretten elemeznek  érdemes visszajelzéseket kérni…

LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Köszönöm a figyelmet! Bánhegyesi Zoltán