Az IKT-eszközök alkalmazásának és fejlesztésének pedagógiai támogatottsága 7-12. évfolyam OKI-kutatás-fejlesztési projekt.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
Advertisements

TIOP 1.1.1/09/ Angol nyelvi modulok feldolgozása tanulói laptopok segítségével.
„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
SDT-monitor Informatikai eszközök alkalmazása a tanulási folyamatban – 1. év febr. 6. – május 23.
Teleházakban telementorálás •Cél korosztály év •„Virtuális kitekintés” •„ On-line ” képességfejlesztés •Informatika tanárok hiánya a régióban Egyéni.
Pályázati adatok: Projekt címe: „ A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése Békéscsaba iskoláiban” Azonosító:
Dobbantó program. Kik vesznek benne részt? Országosan 15 iskola Tervezett: 22.
DIGITÁLIS TANANYAGFEJLESZTÉS E-LEARNING KERETRENDSZEREK Csalagovits Ádám projekt koordinátor NFT Programiroda.
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés
A szaktanácsadás támogató szerepe
E URÓPAI P EDAGÓGIAI IKT J OGOSÍTVÁNY EPICT tanfolyam a Calibrate projektben Kárpáti
Alprojektek eTanulás rendszer fejlesztése
A kompetencia-alapú oktatás megvalósítása a Katedra Informatikai és Művészeti Szakközépiskolában HEFOP / /1.0.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser „Kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben” EKF HEFOP/2006/3.3.2 pályázat.
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
Szép őszi napot kívánok!. MÉRFÖLDKŐ NAP NOVEMBER 4. Helyszín: Villa Pelikán télikertje (9700 Szombathely, Deák F. u. 3.)
JÓ GYAKORLATOK AZ IKT ISKOLAI ALKALMAZÁSÁBAN
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
Szegedi Tudományegyetem TÁMOP „XXI. Századi kompetenciaalapú gyakorló iskolák Szegeden – az óvodától az egyetemig.” „XXI. Századi kompetenciaalapú.
Az SDT keretrendszer logikai és architektúrális felépítése Dringó Béla
Az IKT szerepe a mai közoktatásban
Hunya Márta módszertani szakértő
SDT-monitor Kommunikáció. Kommunikációs színtereink Levelezés Keretrendszerek TIP-TAP Telefon MSN Skype.
SDT-monitor Informatikai eszközök alkalmazása a tanulási folyamatban Budapest, febr. 6.
„Intelligens iskola megvalósulása a Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban” author A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai.
Sokszínű Digitális Tanítás főszerkesztő-helyettes
A pedagógiai értékelés „tantárgy” megvalósítása a Mérnöktanár-képzésben a Széchenyi István Egyetemen Dr. Nagy Tamás főiskolai docens május 31.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
e-Learning a tanárképzésben
Info-kommunikációs Technológia Nedeczky Veronika Sulinet
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
„A XXI. századi köznevelés”
A digitális tananyagtartalom használatának lehetőségei a matematika kompetenciaterületeken.
Informatikai iskolák szakképzési igények és kapacítások
Pankucsi Szilárd Mérnöktanár Mérnök Informatikus
Tananyagfejlesztés Weszely Orsolya Bertalan Tamás
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
IKT ÉS ISKOLAFEJLESZTÉS
Disszeminációs Konferencia Budapest, december 2. dr. Sediviné Balassa Ildikó TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSHEZ.
Tudományos konferencia Nyíregyháza Október
Bőrdíszműves munkacsoport
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
Kompetensek lettünk? június 27..
LKG és a KIT, LKG és a KIT Bánhegyesi Zoltán.
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
IKT ÉS ISKOLAFEJLESZTÉS eLEMÉR Projektkonferencia –2010. okt. 21. Leövey Gimnázium, Budapest.
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
Digitális eszközök és források a tanórán Országos informatikai mérés Hunya Márta Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Fejlesztési és Innovációs Központ.
A Calderoni projekt az OFI szakmai tevékenységében Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai Központ Kőrösné Mikis Márta Budapest, április.
TIOK IKT – tesztelés Pihelevicsné Oberländer Melinda kémia-informatika szakos tanár.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Könczöl Tamás igazgató Sulinet Digitális Tudásbázis.
Az IKT-alapú pedagógia munkaformái, módszerei. 3 betűs világ IKT IST SDT.
Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák
TIOK IKT – összefoglaló Nagy Regina Sulinet Programiroda tartalomfejlesztési szakértő.
Készítette: Tóth Györgyné Szakmai konferencia HEFOP Felkészítés a kompetencia alapú oktatásra.
A MODERN IKT SZEREPE A MESTER-TANÁRKÉPZÉSBEN
Educatio LMS Halácsy Katalin II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközépiskola BeTISZK, MiTIOK tagiskola.
Információs és Kommunikációs Technológiák
Informatikai eszközök a tanórán
ERNYŐ PROJEKT Záró 2013/ TÁMOP /
Virtuális tanulási környezet kialakítása és projektmódszerek alkalmazása Erasmus+ KA1 mobilitás program Disszemináció Százhalombatta, november 24.
Mester(ség) Mócsánné NagyÁgnes innovátor mesterpedagógus
Szent László Középiskola Szekszárd
Tájékoztató a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkájáról
A programozás tanulási-tanítási folyamata
A digitális kompetencia fejlesztése
Előadás másolata:

Az IKT-eszközök alkalmazásának és fejlesztésének pedagógiai támogatottsága évfolyam OKI-kutatás-fejlesztési projekt

Kutatásfejlesztési projekt az NFT 3.1. programja keretében 2 A kutatás célja Az SDT TIP/TAP „utasításainak” vizsgálata –a tananyagok tanórai kipróbálása –a létező segítség értékelése –a kívánatos segítség meghatározása Ajánlások készítése későbbi fejlesztők számára –a tapasztalatok és a –nemzetközi példák alapján (Celebrate)

Kutatásfejlesztési projekt az NFT 3.1. programja keretében 3 Kutatási hipotézisek A tanárok igénylik hogy a digitális tananyagok mellett jelenjenek meg a felhasználást segítő ajánlások Az SDT-ben található ajánlásokat fejleszteni szükséges, hogy jobban szolgálják a tananyagok órai felhasználását A gyakorló tanárok hasznos segítséget nyújthatnak a fejlesztőknek minta ajánlásokkal

Kutatásfejlesztési projekt az NFT 3.1. programja keretében 4 Kutatási feladatok (tanárok) Tanáronként 10 előre megtervezett, tanmenetbe illesztett SDT-s óra (Napló bevezető)Napló bevezető Tanári kutatási napló (óránkénti)óránkénti Műhelymunka –Az iskolán belül –A mentorral –Az iskolák között

Kutatásfejlesztési projekt az NFT 3.1. programja keretében 5 „Kevert tanulás” – „blended learning” Az SDT elvileg nem az önálló tanulást szolgálja elsősorban Kevert v. vegyes tanulás = az IKT integrálása a hagyományos tanórába Hagyományos = kooperatív, kollaboratív!!!! Megoldási lehetőségek: – tanári és diákbemutató –egy-egy hasznos elem a magyarázat részeként –gyakorlás –csoportmunka (csak feladatlappal életképes)

Kutatásfejlesztési projekt az NFT 3.1. programja keretében 6 Munkamenet Február: tréning, tervezés, a mentor első látogatása Április végéig 10 tananyag kipróbálása, naplózása, + min. 2 mentori látogatás, min. 1 témavezetői látogatás Május: –műhely: tapasztalatok és a tananyagajánlók szempontjai –Egy-egy tananyagajánló (TIP/TAP) Június – július: tananyagajánlók, tanulmány, iskolaportrék (a tanárok már csak kiegészítenek, véleményeznek)

Kutatásfejlesztési projekt az NFT 3.1. programja keretében 7 Várható eredmények A tanárok megkapják a kinyomtatott, összefűzött naplót a kutatás végén A Ti ajánlásaitokkal is bekerülnek a kipróbált tananyagok az SDT-be Ajánlások készülnek a tananyagfejlesztők számára, ezeket a Sulinet honlapon (is) publikáljuk Tanulmány jelenik meg az SDT bevezetésének pedagógiai kérdéseiről (OKI-honlap) A tanulmányt cikké rövidítjük (ÚPSZ, Köznevelés)

Kutatásfejlesztési projekt az NFT 3.1. programja keretében 8 Miért is jó ez a tanároknak és az iskolának? A tanárok módszertani, szakmai fejlődésen mennek át, korábban megismerik az új technika alkalmazási lehetőségeit, a diákok motiválásának új eszközeit Az iskola híre-neve gazdagodik, publikációkban szerepel, sőt iskolaportré készül róla. A belső csapatmunka erősödik.

Kutatásfejlesztési projekt az NFT 3.1. programja keretében 9 Piszkos anyagiak: eFt Tanárok munkája 810 e Ft /3 iskola (270 e Ft) –5 tanár: 5 x 50 eFt elfogadott munka alapján –1 rendszergazda: 20 eFt Mentorok munkája 270 e Ft/3 fő (90 eFt), tanulmányírással együtt 230 eFt: étkeztetés, írószer, telefon, lektorálás, rezsi

Kutatásfejlesztési projekt az NFT 3.1. programja keretében 10 Köszönjük szépen a munkátokat! Várjuk a további segítséget: -Egy profi tananyagajánló az eddigiekből -Kiegészítések kérésre (napló, feladatlap stb.) -Beszélgetés a mentorral a napló alapján -A tanulmány véleményezése

Kutatásfejlesztési projekt az NFT 3.1. programja keretében 11 Feladatlap kevert órához Linkek címmel és URL-lel: –SDT: Feladatok pontos utasítással Legyen világos, milyen lesz az értékelés –Értékelés mérés nélkül –Értékelés „méréssel”