Előfizetői vezetékszakadás

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Melyik a megfelelő hibahely kereső módszer?
Advertisements

Alaplap.
A számítógép műszaki, fizikai része
Az utólagos ellenőrzésre és az előzetes biztosításra épülő rendszerek összehasonlítása dr. Csikesz Tamás.
Hatékonyságvizsgálat, dokumentálás
A BIZTONSÁGTECHNIKA ALAPJAI
BIOS A BIOS mozaikszó, a Basic Input/Output System rövidítése, magyar fordításban alapvető ki- és bemeneti rendszerként szokták emlegetni.
Készítette: Bátori Béla 12.k
Online pénztárgépek üzembe helyezése Indul az éleslövészet!
DINO LITE DIGITÁLIS MIKROSZKÓP.
Külső memóriák.. 1.Hard Disk  Egy számitástechnikai adattároló berendezés. Az adatokat kettes számrendszerben tárolja.  Az adatokat mágnesezhető réteggel.
AGMI Anyagvizsgáló és Minőségellenőrző Rt. Anyagvizsgálati Üzletág
A MÉRŐESZKÖZÖK CSOPORTOSÍTÁSA
Small Liga Mozgás vezérlő rendszere
Digitális képanalízis
Belső memóriák tipusai
Vonalszintezés Geodézia
OSI Modell.
Csoportosítás megadása: Δx – csoport szélesség
Elektronikai Áramkörök Tervezése és Megvalósítása
Multiméter története, használata, főbb jellemzői.
Készítette: Majdán Csaba. A dokumentumok összegyűjtésével feldolgozásával rendszerezésével foglalkoznak Biztosítják a dokumentumokhoz való hozzáférést.
1. A digitális fényképezőgép felépítése
Mikroszkópi mérések Távolságmérés (vastagságmérés) mikroszkóp segítségével - Krómozott munkadarabon a krómréteg vastagsága, - A szövetszerkezetben előforduló.
Hasonlóságelemzés COCO használatával a MY-X elemzőben
Gazdasági modellezés,döntési modellek
ANYAGTUDOMÁNYI VIZSGÁLATI MÓDSZEREK AZ ELEKTRONIKAI HIBAANALITIKÁBAN
Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.
Vezetői Információs Rendszer Kialakítása a Szegedi Tudományegyetemen Eredmények - Tapasztalatok Vilmányi Márton.
Hálózati eszközök.
Hálózati réteg.
Panasonic Rendszertelefonok
o Minden elektronikus formában érhető el o A munkafolyamatok egy része automatizálható, így a szolgáltatások gyorsabbak és hatékonyabbak lehetnek o A.
Számítógép-hálózatok
Méréstechnika.
Villamos hálózatok védelmei Lapsánszky Balázs 2/14.E.
Üzemzavarok fajtái (Zárlatok és a Túlterhelés)
KRONE 3/98 Folie 1 KRONE –A passzív hálózat KRONE elemek a struktúrált hálózatokban Mérések Mit, miért, hogyan és mivel kell hitelesíteni? Milyen eszközök.
INVHU002_Parameter_Table Január. Tartalomjegyzék  1. A funkcióblokk feladata  2. A felhasználás körülményei  3. A FB bemenetei/kimenetei változói.
Processzor, alaplap, memória
Akik a céljaikat árkon-bokron keresztül is elérik:
Kísérletezés virtuális méréstechnika segítségével 2010 március
Levegőtisztaság-védelem 7.
Valós-izokinetikus mintavétel áramló gázokban
Felbontás és kiértékelés lehetőségei a termográfiában
Rétegmodellek 1 Rendelje az alábbi hálózati fogalmakat a TCP/IP modell négy rétegéhez és a hibrid modell öt rétegéhez! Röviden indokolja döntését. ,
Rézkábel hibái.
15. Ön egy távközlési vállalkozás építési ellenőre
A fizikai réteg. Az OSI modell első, avagy legalsó rétege Feladata a bitek kommunikációs csatornára való juttatása Ez a réteg határozza meg az eszközökkel.
TEROTECHNOLÓGIA Az állóeszközök újratermelési folyamata.
A nyugalmi elektromágneses indukció
Piramis klaszter rendszer
A számítógép felépítése
Az alaplap Készítette: Z.Patrik.
A ROM ÉS A BIOS. K ÉSZÍTETTE R ELL P ATRIK A ROM A ROM egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas memória. Tartalma.
Napelemes rendszerek üzemeltetési tapasztalatai PV Napenergia Kft
A Logikai Analizátor általános leírása
Vivőfrekvenciás rendszerek vizsgálata ET 92 -vel
Vivőfrekvenciás rendszerek vizsgálata ET 91-el
ECFL 30 egyoldalas vonalminősítő (szoftver bővítés)
Kábelhiba keresés az ELQ 2+ -al
További információkért kattintson a választott témára!
Melyik a megfelelő hibahely kereső módszer?
Mozgásvizsgálat gyakorlat
A programozható mikrokontroller
Hosszúidejű Spektrogram mérés az ELQ 30 - al
Fizikai inga lengése 11. évfolyam.
Digitális Vezérlésű Generátorok
Méréstechnika 15. ML osztály részére 2017.
Hosszúidejű Spektrogram mérés az ET 91 - el
Előadás másolata:

Előfizetői vezetékszakadás 11. Tétel Előfizetői vezetékszakadás Baráth Ferenc 14.b

A feladat Tömeges hibát jelentenek be egy budapesti kerületben. Mi a teendő? Egy méltatlankodó előfizetőnek ismertesse a hibaelhárítás általános szabályait! Írja le egy előfizetői vezetékszakadás hibaelhárításának folyamatát!

Információtartalom vázlata Hibahatárolás elvei és módszerei A hibaelhárításnál használt eszközök és műszerek föld feletti hálózat esetén A vezetékszakadás bemérésének szabályai

Összetett rendszer hibakeresésének elve A fizikai réteg állapotának ellenőrzésével kezdődik a munka. (OSI modell) Passzív áramkör esetén vonalszakadás vagy rövidzárlat ellenőrzése hiba helyének behatárolása, hiba feltárása, majd elhárítása és az erre épülő szolgáltatások újra indítása. Aktív áramkör esetén a tápfeszültségek ellenőrzésével kezdünk.

Hibaelhárításnál használt eszközök Mérő híd ETDR kézi műszer

Mérő híd Szakadást vagy rövidzárat igényel a másik végen Ki kell egyenlíteni a mérőhidat Számolni kell az eredményt Az adatokat kézzel kell rögzíteni

ETDR kézi műszer ETDR kézi műszer (Electric Time Domain Reflectometer) Mindegy, hogy mi van a másik végen Gyors számolás, digitális kiértékelés Áttekinthető diagramot kapunk A mérési eredmények digitális formátumban tárolhatók

(E)TDR reflectometer főbb jellemzői Kis méretű műszer, mely kiválóan alkalmas helyszíni mérésekre Könnyű kezelhetőség TDR szimmetrikus kábelekhez Kábelhiba behatároló kézi műszer 32 km-ig Két szimmetrikus bemenet     élő vonalak vizsgálata     érpárok összehasonlítására     érpárok közti különbség     összehasonlítás memóriában tárolt  eredménnyel     érpár és memória különbsége     áthallás helyének meghatározása     ércsere helyének meghatározása 100 memóriahely hullámformák és beállítások tárolására 320 x 240 pontos felbontású LCD kijelző a hullámforma pontos diagnosztizálására Képernyőábra nagyítási lehetőség (zoom) részletes elemzéshez Kábel könyvtár standard és a felhasználó által definiált típusokkal Mérési eredmények PC-re tölthetők USB-n keresztül Belső akkumulátoros táplálás Program az éves kalibrációhoz

Zárlat mérés – univerzális kábelmérővel DC mérés cél a hibahely távolságának meghatározása  A mérés feltétele a kábelhossz ismerete és a távolvégi érpárra elhelyezett rövidzár. (ritkán adottak ezek a körülmények)

Szakadási hibahely mérése régi kábelmérővel AC mérés A mérés feltétele a kábelhossz ismerete és a távolvégi érpárra elhelyezett rövidzár.   Különbség az előzőtől hogy váltakozó jellel kell a hidat meghajtani, de a kiegyenlítés és a számítás hasonló mint az előbb.

Hatékonyabb és gyorsabb az (E)TDR mérés. Alkalmazhatunk kézi TDR mérőt vagy Pl. switch portjára beépített mérőt. Ez utóbbit softverből indíthatjuk. A mérés lényege a nevében van - Time Domain Reflectometry - Időtartomány alapú visszaverődés mérés Mérő jelet küldünk a vizsgált vonalra, a hiba helyről visszaverődő jelet felfogjuk, megmérjük mennyi idő telt el, amíg a jel a hiba helyig és vissza futott. Ebből számoljuk a hibahely távolságát.

Köszönöm a figyelmet!