Testnevelés: Tenisz Majoros Lívia MF13M3.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Magyarországon új sportként, minél szélesebb körben megismertetni az általunk oly szeretett játékot. Olyan környezetet teremteni, ahol harmonikus közösségben.
Advertisements

DEIK nyári ösztöndíj jelentés: a KőPapírMetalFC ”lájtosított” 2D RCSS csapat bemutatása Dóczi Roland Debreceni Egyetem Informatikai kar Mérnök informatikus.
EURÓPA MAGYARORSZÁG.
Sport XXI. triatlon 2010 évi közgyűlési beszámoló (2010 május 1.)
SZÁMÍTÓGÉPES JÁTÉKOSOK MOTIVÁCIÓINAK LONGITUDINÁLIS VIZSGÁLATA Kiss Orhidea Edith Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gazdaság- és Társadalomtudományi.
Mi a SPORT? Meghatározott szabályok szerint, időtöltésül vagy versenyszerűen folytatott testgyakorlás.
A sport és a magyar olimpikonok
MAGYAR LÁBTENISZ SZÖVETSÉGI VERSENYEK  Magyar Lábtenisz Szövetség.
Felsőregmec.
KUCSERA GÁBOR Szponzori kiajánlása 2006
MRGSZ Stratégiai terv Verzió: 2. RC2. JÖVŐKÉP Aktuális MRGSZ cél: Láthatóvá tenni a a rögbit Magyarországon és a Magyar rögbit Európában!
A lovak történetétől egészen a lovas oktatásig.
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
Készítette: Pisák Bence Tantárgy: Testnevelés. Először is mi a játék lényege:  A játék célja, hogy a labdát az ellenfél endzone-jába vigyék, és ezzel.
Tabáni Spartacus SKE Bemutatkozás.
Asztalitenisz Készítette: Varga Bálint Bátor MF13M4
Pécsi Tudományegyetem Szociológia Tanszék Bölcsészettudományi Kar.
Teniszcsillagok.
Teniszcsillagok. Rafael Nadal Hatszoros Grand Slam győztes Zsinórban négyszer nyerte a Roland Garrost 2005 és 2008 között Szinte egyedüliként pozitív.
Eredete és fajtái angol eredetű játék és sportág, melynek során apró
Készítette: Bodzássy Bettina
Tenisz(Testnevelés) Egyed Balázs.
Kosárlabda (testnevelés)
Röplabda Testnevelés Készítette: Kiss Krisztina.
Testnevelés (Labdarúgás)
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
A játék A játékosság.
Teniszcsillagok Számítástechnika alapok Beadandó I. Zátonyi Péter.
Kétszemélyes játékok Előadó: Nagy Sára.
MELLÉRENDELŐ ÖSSZETETT MONDATOK
DRAGON BALL GT dbzgtlink féle változat! Illesztett, ráégetett, sárga felirattal! Japan és Angol Navigáláshoz használd a bal oldali léptető elemeket ! Verzio.
Ukrajna. Hatalmi távolság (PDI ~70) -Korrupció elfojthatatlan, ezáltal: -Mindenkinek minden megfelel, -Mindenhol megvannak a kiskapuk -A rétegbeli és.
Victoria.
Logikai szita Pomothy Judit 9. B.
Logikai szita Izsó Tímea 9.B.
Idősor előrejelzés Önálló laboratórium 2. Kollár Péter Attila ICG36F Konzulens: Dr. Pataki Béla.
2005. november 4. Egy híres európai matematikus két dologra volt igen büszke: egyrészt arra, hogy roppant ízletes krumplis fánkot tudott készíteni, másrészt.
Menedzsment, struktúrák az egyéni sikersportágakban Versenyképesség?
Az UP-nevelés távlatai Magyarországon Dr. Szabó Tamás és csapata NUSI UP-nevelési Igazgatóság III. Országos Edzői Kongresszus, 2008.
1 1 NUSI-UPI, Sport XXI. Program Triatlon sportág 3 éve a programban ( ) Sportági keretösszeg: 25m Ft/év.
Az Audi A6 hybrid belsőégésű erőforrásául egy 155 kW (211 LE) teljesítményű 2.0 TFSI aggregát szolgál, amely egy 33 kilowattot (45 LE) illetve 211 newtonméter.
Kedves SPE tagok!    Idén májusban ismét megrendezésre kerül az SPE 2006 évi teniszversenye  – férfi egyéniben és párosban - melyre várjuk jelentkezéseteket.
Forma 1 Pillanatok. Juan Manuel Fangio 1934-ben kezdett versenyezni, de európai versenyen csak 1948-ban indult Az argentin autóversenyző tíz éves pályafutása.
Asztalitenisz Testnevelés. Asztalitenisz Az asztalitenisz (pingpong) egy labdajáték, amelyben kettő (egyéni játék) vagy négy játékos (páros játék) üt.
Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
Mi a tájfutás? A legősibb sportág – a tájékozódási futás. Az ősembernek az élete függött attól, hogy üldözői elől vissza tudott-e menekülni védelmet nyújtó.
A Z EGÉSZ SZÁMOK HALMAZA (I SMÉTLÉS ) 3. óra. M IÉRT SZÜKSÉGES BEVEZETNI AZ EGÉSZ SZÁMOKAT ? Végezd el a műveleteket! = = 52-56= Melyik.
TAS-E Application Design competition Pályázat címe Kapcsolattartó: Csapattagok:
Léon Foucault-féle ingakísérlet Kenyó Márk 9.b.
Lednice - vár
Teniszbálhoz jelmezek évi báli szezonra Jelmezek ingyenesen bérelhetők!!!
Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakközépiskola
Anyagtudomány és Technológia Tanszék ANYAGTUDOMÁNY tárgy 2004/2005. I. félév. 1.– 7. tankör.
Nyugodt légkör, barátságos környezet játszóudvar műfüves pálya.
LOUIS MARIE DE SCHRYVER
Kézilabda.
Tenisz. Az ütés Ha a teniszező megüti a labdát v 0 sebességgel Θ szögben, akkor a labda d távolságra fog földet érni. Ezt a jelenséget a fizikában ferde.
2011/2012. tanév  Általános iskola alsó tagozat 1-4. évf.  1-1 osztály  Nyolcosztályos gimnázium évf.  2-2 osztály (A és B)  Nyelvi előkészítő.
ONLINE SZERENCSE CSILLAG ISTVÁN PR. I. ONLINE CASINO  Az Interneten működő Online Kaszinók megjelenését a fejlett, nagy biztonságű Sofware fejlesztések.
Fordította: Hornok Miklós. Versenyzési formák: Rövid játszmák ( 4-ig ) Rövidített játszmák 3 nyert szettre Előny nélküli számolás Többszörös verseny.
Szerz ő Név: Kovács Róbert ETR azonosító: KOREAIT.ELTE cím: Gyakorlatvezető: Tarcsi Ádám Feladat: Teniszcsillagok.
Tanfolyam címe TANÁR NEVE | TANFOLYAM SZÁMA. Tanfolyam leírása  Írja be a tanfolyam anyagának rövid összefoglalását.  Hely  Előadások: hétfőn, szerdán,
A játék A játékosság.
Outdoor-indoor mozgásprogramok 2.
Az olimpia története „ Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben” Készítette: Horváth Patrik, Nigovicz Dávid, Porga Dávid.
UEFA Grassroots Tornák szervezése
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Asztalitenisz.
FELVÉTELI Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
Különleges fejezetek a magyarországi zsidó sport történelméből
Előadás másolata:

Testnevelés: Tenisz Majoros Lívia MF13M3

Miért pont a tenisz? Már évek óta teniszezem, de eredetileg az asztaliteniszt szerettem volna választani az első félévben. Azonban az csak hétfőn és kedden van (amikor nekem pont nem jó), így a tenisz mellett döntöttem.

A sport rövid története A tenisz egy francia eredetű ütős labdajáték (jeu de paume) angolok révén továbbfejlesztett változata. A források szerint a tenisz csaknem négy évszázaddal később, 1858 és 1870 között jött létre mai formájában.

Pályák Az egyetem területén 3 nagy szektor található, azon belül 4-4 pálya, valamint ezek mögött még két különálló pálya van.

A pálya adatai A teniszpályának szigorúan meghatározott méretei vannak. A teljes pálya hossza 26 yard (23,77 méter): egy-egy térfél 13 yard (11,89 méter) hosszú. A pálya szélessége attól függ, egyest vagy párost játszanak. Ha egyest, akkor a szélesség 9 yard (8,23 méter): ekkor a pálya két szélén található másfél yardos (1,37 méteres) folyosók nem számítanak a pályába. Ha párost játszanak, a két folyosó is érvényes: ekkor tehát a pálya szélessége 12 yard (10, 97 méter).

Eszközök Teniszütő Teniszlabda Öltözet

Alapvető ütések Szerva Tenyeres ütés Fonák ütés Röpte Lecsapás

Menete A teniszben vannak játékok (game) és játszmák (szett). Az, hogy mikor van vége a teniszmeccsnek, függhet a játékosok nemétől, a torna típusától (a nők csak két nyert szettig játszanak, a férfiak a nagy tornákon három nyert szettig), és a párosok játékszabályai is sok tekintetben különböznek.

Teniszversenyek A legtöbb sportággal ellentétben tenisz kontinens- vagy világbajnokságok nincsenek, helyettük különböző országokban megrendezett nagyobb, jelentős hagyománnyal rendelkező versenyek vannak. A legrangosabb teniszbajnokságok a Grand Slam-tornák, négy van belőlük: Australian Open, Wimbledon, Roland Garros, US Open.

EGYETEMVÁROSI TENISZ KLUB Klub neve: EGYETEMVÁROSI TENISZ KLUB (ETK) Klub címe: 3535 Miskolc, Miskolc-Egyetemváros Telefonszám: 46/565-250 Email: kosztirdi@freemail.hu

Az órám pénteken van 12-14-ig. Oktatóm: Tigyi József Az óra Az órám pénteken van 12-14-ig. Oktatóm: Tigyi József

Köszönöm a figyelmet!