IOS fejlődéstörténet. Az iPhone operációs rendszere jelenleg iOS néven fut, korábban teljes neve volt: iPhone OS. A ötödik generációs kiadást éli meg,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MiniCRM kapcsolat bemutató
Advertisements

Grafikus felhasználói felület Windows alatt
Grafikus felhasználó felület Windows alatt
Digitális világ 4. foglalkozás Mobilfónia 1. Eszközök, lehetőségek.
KSHXML internetes adatgyűjtési rendszer Az utolsó módosítás dátuma: december 18.
Operációs rendszerek.
Főbb változások, újdonságok
Az operációs rendszer Egy olyan szoftver, ami a számítógépeink használatához nélkülözhetetlen. Főbb feladatai: programok betöltése, futtatása perifériák.
Az operációs rendszer.
V-Screen Digital Video Monitor VS-1 Aputure BEG Marketing anyag
Az EDR szerepe a Rendőrség műveletirányításában
Az Internet adta lehetőségek
SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR AUTO- SZŰRŐ FEJLESZTÉSE TÁBLÁZAT ALAPÚ JELENTÉSEK UTÓLAGOS, BÖNGÉSZŐN BELÜLI TOVÁBB- FELDOLGOZÁSÁRA.
Electra IP cím módosítása
Operációs rendszer alap elemei
SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR KUTATÓK ÉJSZAKÁJA SZEPTEMBER 24. AUTO-SZŰRŐ FEJLESZTÉSE OLAP JELENTÉSEK UTÓLAGOS, OFFLINE.
A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata A Google segítségével, a drseres.com domain keretein belül létrehoztunk egy online virtuális intranet.
Nav N Go Vállalati áttekintés Bevezetés  A Nav N Go Kft ben alakult meg azzal a céllal, hogy forradalmi és innovatív megoldásokat kínáljon.
Az Exchange/Outlook rendszer n Ebben a részben az olvasó megismerkedik – Az Exchange serverrel – Az Outlook 97 csoportmunka szoftverrel.
Számítógépes ismeretek 5. óra
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
mLearning megoldások Moodle környezetben
iOS Android Symbian WebOS Kernel Multi-Touch Multitask.
Wireless Home Gateway Handover és roaming kérdések Készítette: Tóth Balázs Viktor.
MP4 lejátszók.
Az operációs rendszer.
Globális lekapcsolás? Zelei Dániel. Elvileg… Az Anonymus nevű hekker-csoport megtámadja a 13 root DNS szervert, ezáltal az egész internet „sötétségbe.
Windows XP ismeretek és mappaműveletek
Samsung Galaxy S a továbbfejlesztett technológiák ütőképes ötvözetét kínálja, ezáltal olyan felhasználói élményt garantál, mellyel minden elődjét felülmúlja.
Ember László Irfanview, GIMP, OpenOffice, VLC, FreeCommander, Firefox, Thunderbird, Mplayer, Safari, Opera.
Napelemes USB-s táp. USB Charger with Solar Panel.
Az operációs rendszer.
 A felhasználói felület határozza meg az operációs rendszer megjelenését, az asztal felépítését, és azt, hogyan navigálhatunk az operációs rendszer.
Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
Takács Béla Operációs rendszerek 2.. „Néhány” fontos operációs rendszer EgyfelhasználósTöbbfelhasználós DOS (Microsoft)UNIX MS-DOS (Microsoft)LINUX.
Elektronikus könyvtárak a mobil világban „BESZÉLJÜNK EGYMÁSSAL, TANULJUNK EGYMÁSTÓL!” Könyvtárak összefogása a tudásért Országos Könyvtári Napok
Hordozható médialejátszók napjainkban
Információ és kommunikáció Szilágyi András. Követelmények A cd-n az anyag a következő részeket fedte le: Kliensprogramok, letöltés-vezérlők Kliensprogramok,
mLearning - A Moodle használata mobil eszközökön
A TÁMOP pályázatok társadalmi egyeztetése Márkus Eszter Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram.
Az operációs rendszer.
Az IPTV – megoldások kis és nagy rendszerekhez
Térképes Alkalmazásfejlesztés Firefox OS rendszeren.
IPhone 5 Ulrich Anna Csenge Zirci Reguly A. Német Nemzetiségi Nyelvoktató Ált. Isk. Felk.tanár: Földesi Katalin Ulrich Anna Csenge.
PDA és Okostelefon.
LG Prada KE850 Luxus mobil érintőkijelzővel Bemutató: Készítette: Balogh Adrienn MF07K1.
Készítette:Pohl Kristóf Felkészítő tanár:Mógorné Áment Erika Református Általános Iskola Balatonfüred 8230 Balatonfüred, Iskola u. 2.
Téma: Kedvenc mobilom Készítette: Présing Zsófia Osztály: 7.G Felkészítő tanár: Huschekné Szabó Ildikó Iskola: Türr István Gimnázium és Kollégium 8500,
Kedvenc mobilom Készítette: Orsós Martin
Az iOS 8 egy ideje már elérhet ő - aki már frissítette az Apple készülékét (vagy vett egy újat), az már sok apró trükkre rájöhetett az aktuális almás.
iPhone Készítette: Egri Dóra
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
Kedvenc mobilom Készítette: Király András Felkészítő: Vitézné Szabó Hajnalka Bán Zsigmond Ref.Ált.Isk.AMI és Óvoda Tiszafüred Fő út
Wireless Home Gateway Handover, roaming, keletkező veszteségek Készítette: Tóth Balázs Viktor.
 Az Instagram egy közösségi oldal, amely okostelefonon történő fényképek és rövid videók megosztásán alapul. A felhasználók fényképeket és videókat készítenek,
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Mobil operációs rendszerek
Rövid összefoglalás: © 2013 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. A Lync kezdőképernyője A Lync kezdőképernyőjének bal oldalán lévő központban.
Digitális írástudás fejlesztése korhatár nélkül, okoseszközökön június 25.
Az operációs rendszer.
Szoftverek csoportosítása
Készítette: Ondok Lilla Geográfus MSc. Microsoft fejlesztésű mobiltelefonos operációs rendszer Rövidítése: WP Elődje: Windows Mobile Átlagfelhasználói.
Operációs rendszer Készítette: Schäfer Benedek Felkészítő tanár: Ravasz Imréné Herendi Német Nemzetiségi és Nyelvoktató Általános Iskola Herend, Iskola.
Apple Kanyok Gergő Geográfus MSc I.. Történelem Alapítva: 1976 Steve Jobs, Steve Wozniak, Ronald Wayne (12 nap) Apple I Apple Lisa - GUI.
Az operációs rendszer.
Mobilkommunikáció Eszközök és hálózatok
SZOFTVEREK (programok)
Előadás másolata:

iOS fejlődéstörténet

Az iPhone operációs rendszere jelenleg iOS néven fut, korábban teljes neve volt: iPhone OS. A ötödik generációs kiadást éli meg, minden új készülék megjelenésekor új operációs rendszer is érkezik, mely a korábbi gépek tulajdonosai számára is elérhető. iPhone OS 1.x (első generációs szoftver) 1.0 (2007. június 29.): Az első iPhone szoftver (2007. szeptember 27.): Ez a frissítés rengeteg javítást hozott. Megnőtt a készülékek hangereje (telefonhangszórón és kihangosítva is), a kijelző alatti gomb dupla kattintásra előhozta a zenevezérlő részt, az csatolmányokat álló és fektetett képernyőn is meg lehetett nézni, elérhetővé vált a TV-kimenet, a GPRS/EDGE adatátvitelt pedig a külföldre utazók miatt ki lehetett kapcsolni roaming során (2007. november 12.): Pár bugfix mellett fontos újítás a nemzetközi kiosztású virtuális billentyűzetek megjelenése (2008. január 15.): Szintén rengeteg újítást hozott. A Google Maps immár képes lett megjeleníteni aktuális helyzetünket. iPhone OS 1.0

iPhone OS 2.x Az iPhone 3G megjelenésével együtt került ki az iPhone OS 2.0-s változata, mely tonnányi fejlesztést hozott. Számunkra kevésbé fontos, hogy megjelentek új nyelvek, A levelezésnél csoportbeállítások és push vált elérhetővé, immáron egyszerre több levelet is lehetett törölni/áthelyezni. A legfontosabb újítás viszont ezektől függetlenül az App Store megjelenése, mely természetesen külön ikont kapott a főmenüben. A 2.0-s szoftvert megjelenése után további frissítések követték: 2.1 (2008. szeptember 9.): Hatalmas frissítés, leginkább optimalizálások voltak benne, rengeteget gyorsult a Safari, nőtt az akkumulátoros üzemidő, javítottak az kliensen. 2.2 (2008. november 21.): A Maps-nél megjelent a Street View, a tömegközlekedés és az ben való megosztás lehetősége, miközben tovább gyorsult a levelező és a böngésző.

iPhone OS 3.x Az iPhone 3GS megjelenésével érkező szoftverben elérhetővé vált a sokak által hiányolt másolás/kivágás/beillesztés funkciótrió, de más újítások is érkeztek. A YouTubenál végre be lehetett jelentkezni, így elérhető váltak többek között a kedvenc videók, a fényképezőnél megjelent a videórögzítés lehetősége és az, hogy egyszerre több fotót töröljünk, az üzeneteknél pedig megérkezett az MMS, mint olyan. A Safari a 3.0 óta támogatja a HTML5-öt, sokat javult a kompatibilitása (Acid3 tesztben 97/100 pontot tudott), gyorsult a JavaScript motor. A Tethering is a felhasználók rendelkezésére lett bocsátva, segítségével iPhone-unkat modemként használva tudtunk internetezni számítógépünkről. 3.1 (2009. szeptember 9.): Home Screen személyre szabási lehetőség iTunes 9-en keresztül, új kamera API-k, levélben vagy MMS-ben érkező videók mentésének lehetősége, adathalászat elleni védelem Safariban.

iOS 4.x Az iPhone 4-gyel érkezett 4.0-s szoftver hozta a legtöbb új funkciót, minek hatására az egész rendszert átnevezték iOS-re; az iPhone 3G csak limitáltan van támogatva, rengeteg új funkció nem érhető el benne. A legfontosabb új fejlesztés a multitasking, azaz több program "egyidejű futtatásának" lehetősége - egy memóriafagyasztós módszerről van szó, mely kíméli az akkumulátort, ugyanakkor azt az érzetet adja a felhasználóknak, hogy a programok tényleg egyszerre futnak. Lehet háttérképet váltani a menüben is, új szoftver pedig a WiFi-n keresztül történő videótelefonálást lehetővé tevő FaceTime és az iBooks nevű könyvolvasó. A készenléti képernyőn megjelentek a mappák, így 180 helyett 2160 darab alkalmazást is telepíthetünk a készülékre. 4.1 (2010. szeptember 8.): iPhone 4-nél megjelent a HDR fotózás lehetősége. 4.3 (2011. március 9.):WiFi Hotspot funkció (WiFi routert lehet csinálni a telefonunkból, megkönnyítve az internetmegosztást)

iOS 5.x Az Apple án mutatta be az iOS rendszer ötödik generációját a WWDC konferencia során Felhasználói szempontból az egyik legfontosabb újítás a notifikációs (figyelmeztető) rendszer, mely jól láthatóan tájékoztatja a felhasználókat az elmulasztott dolgokról, a bővebb információért pedig - az Androidhoz hasonlóan - fentről le lehet húzni a "tálcát". Szintén érdekes fejlesztés az iMessage, mely egy mobile-to- mobile üzenetküldő rendszer, olyasmi, mint a BlackBerry-é. A Safari webböngésző is okosabb lett, főleg iPaden fontos, hogy már kezeli a füleket, azaz egy kattintással kevesebb lesz váltani a weblapok között.

iOS 6.x Gyakorlatilag mintegy 200 új funkciót tartalmaz, melyből most csak néhányat sorolok fel. Maps Turn-by-turn navigáció, a navigátor szerepében Siri.Ezzel egyidőben a Google Maps helyett immár az Apple saját szoftvere kapott helyet az OS-ben. 3D-ben is élvezhetjük a tájat - minden más esetben a sima, 2D-s módszer működik. Siri (személyi aszisztens) Az új iPad is-re is elérhető lesz Siri. A Rotten Tomatoes segítségével képes megjeleníteni a filmekhez tartozó információkat, kritikákat, de aktuális tartózkodási helyünk függvényében képes moziműsorokat is lekérni. Emellett az előzeteseket is lejátsza, valamint a kérdéseinkre is válaszol. Passbook Ez egy olyan alkalmazás, ami különböző beszállókártyákat, mozi jegyeket, kuponokat, és egyéb hasonló dolgokat kezel egy helyen. Valamint a kiválasztott repülő úttal kapcsolatos információkat valós időben frissíti, ha változások történtek. Mivel a program képes érzékelni a helyzetünket, az adott helyekre megérkezve a zárolt képernyőn felbukkannak a megfelelő jegyek.