Piller Rudolf SzélerőVép Kht.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mi a járható út a hatékony civil kampányokhoz? Különös tekintettel az 1%-os kampányokra egy konkrét példán szemléltetve S. Takács Zsuzsanna január.
Advertisements

A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
GreenTech Megújuló Energia Klaszter 1. Konferencia
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
Sajó-Bódva regionális hulladékgazdálkodási program
Sajó-Bódva Völgyi Hulladékgazdálkodási ISPA program PR kampányának ismertetése István Zsolt osztályvezető Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány Logisztikai.
Készítette: Reményi László1 Pátyi Szent Imre Templom, Plébánia és Közösségi Ház Építési engedélyezési terve.
Nyilvánossági és tájékoztatási kötelezettségek Ékes Gyula, Váti Nonprofit Kft. Mátészalkai Területi Iroda Információs nap magyar partnerek részére, Békéscsaba.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Egy kis település lehetőségei a környezet- tudatossá válás útján napjainkban Pirtyák Zsolt Lajoskomárom polgármestere.
Gyulai Tamás elnöki tanácsadó elnöki tanácsadó Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács.
A Nemzeti Fejlesztési Terv Logisztika a gyakorlatban Nemzetközi Szakkiállítás Szeptember 12. Jobbágy Valér Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások.
1 PV helyzetkép Az NCsT felülvizsgálata a napelemes trendek tükrében Horváth Attila Imre helyettes államtitkár Zöldgazdaság Fejlesztéséért, Klímapolitikáért.
Austrian Wind Power a BEWAG Csoport tagja. EWEA előadás Szélerőművek hálózati csatlakozása Magyarországon.
Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program Budapest, február 9.
II. Országos Környezet- és Természetvédelmi Filmfesztivál és Konferencia 2. szekció Környezetvédelmi tudatformálás szerepe az oktatási nevelési intézményekben.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
A hulladéktörvény hatása a pályázati forrásokból megvalósult hulladékgazdálkodási projektekre április Köztisztasági Egyesülés.
A projekt megvalósítás tapasztalatai
Hetvehely térségének Ivóvízminőség – javító programja
A „Kemenesaljai Kistelepülésekért” Kommunális, Szolgáltató Közhasznú Társaság június 5-én alakult.
Az adománygyűjtés kezdeti lépései a Magyar Természetvédők Szövetségénél Ladányi-Benedikt Ildikó kommunikációs munkatárs szeptember 20.
Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
A KULCSI SZÉLERŐMŰ MŰKÖDÉSI TAPASZTALATAI április 20. RENEXPO 2007 Stelczer Balázs EMSZET KFT
Világ – Nyelv, az idegennyelv-tudás fejlesztésének kormányprogramja. FPN Budapest, 2004.
GÖDÖLLŐI KIRÁLYI KASTÉLY A Gödöllői Királyi Kastély, komplex, környezetbarát üzemeltetést lehetővé tevő újjáépítése és családbarát szolgáltatásokkal történő.
KOMMUNIKÁCIÓS DILEMMÁK ÉS MEGOLDÁSOK A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program tapasztalatai alapján március 17.
„KORSZERŰ GEOTERMÁLIS ENERGIAHASZNOSÍTÁS ÉS/VAGY VERSENYKÉPESSÉG?” Új lehetőségek a geotermális energia felhasználásában, hőszivattyúk a gyakorlatban.
C2ENET: Közép-Európai Környezetvédelmi Hálózat ERFA, Interreg III.B. Cadses, európai uniós támogatással (2007. január – március) Dr. Zongor Gábor,
VÉP
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
Tartalékkeret és Pótmunka engedélyezése, finanszírozása
Phare ellenőr feladata, szerepe a Programban Karlik Csilla Közbenső Fórum 2002/2003 évi területfejlesztési Phare program Február 1. Debrecen.
ROP 3.1.2Tájékoztató 1 Regionális Fejlesztés Operatív Program intézkedés 2. komponens A területfejlesztésben érintett intézmények valamint a civil.
„Beszélgessünk Európáról” programsorozat MeH EU Kommunikációs Főosztály Dániel Anna Békés, március 18.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
START – Tanácsadó és Továbbképző Iroda TEMESVÁR. Állami támogatási rendszer Munkaügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium Nemzeti Ifjúsági Iroda Kultusz.
Biomassza Bajnokság Magyarországon Kovács Emese ENERGIAKLUB Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ „Biomasszát fenntarthatóan” c. Konferencia Gödöllő,
2010 november 29Gödöllő Megújuló Energiastratégia Tervezése (MERT) a Coach BioEnergy projekt keretében Gödöllő, 29 November.
1 Zala Megye az Információs Társadalomban Konferencia Zalaegerszeg, május 30..
4. számú főút Debrecen elkerülő szakasz
számú főút Jászberény elkerülő szakasz II. ütem
86. számú főút burkolat megerősítése és négynyomúsítása a – szelvények között.
86. sz. főút Szombathely - Vát szakasz ( – km szelvények között) kivitelezési munkálatai Lakossági fórum október 09.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
2011 május 4.Budapest Települési stratégiai energiatervezés a Coach BioEnergy projekt keretében Budapest, május 4.
2006 Az új energia stratégia fő célkitűzése a megújuló energiaforrások hasznosítási lehetőségének vizsgálata  napenergia hasznosítási lehetőségek  hőszivattyús.
ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
Mátrai Balázs vidékfejlesztési szakértő Magyarországi LEADER Központ
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A tartamos erdőgazdálkodás és a faenergetika optimális kapcsolata „A biomassza felhasználásának formái” Budapest, október 25. Jung László vezérigazgató-helyettes.
vidékfejlesztési szakmai igazgató Bükk-Térségi LEADER Egyesület
2014. június 12. Lackó Péter Clarity
Kereskedelemtan 9 Másért vállalkozók Tóth Gergely.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
-A vidékfejlesztési miniszter 11/2013. (III. 5.) VM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a LEADER térségek közötti együttműködés.
- Megújuló energiák felhasználásának elterjesztése - kiemelten a napenergia közösségi felhasználásának széles körű népszerűsítése és alkalmazása - az.
„Innovatív közösségi napelem hasznosítás” LEADER térségek közötti együttműködési projekt.
MEGÚJULÓ ENERGIA A MAGYAR ENERGIAPOLITIKÁBAN előadó: Ámon Ada Energy Summit – Gerbeaud Ház Budapest, november 25.
A biomassza felhasználása II.. A biomassza felhasználása II. (tendenciák) EU tendenciák Hazai elképzelések –Lakossági elfogadottság –NCST –Energiafajták.
Aktuális pályázati lehetőségek Okos Jövő Innovációs Klaszter O KOS J ÖVŐ I NNOVÁCIÓS K LASZTER K LUBEST június 16. NOS Kft.
A PAKSI BŐVÍTÉS LEHETSÉGES HATÁSAI TOLNA MEGYÉRE: KAPCSOLÓDÁSI PONTOK, EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A TELLER-LÉVAI PROJEKTEKHEZ NASZVADI BALÁZS TERÜLETFEJLESZTÉSI OSZTÁLYVEZETŐ.
Ásotthalmi tanyavilág élni akar Gátsoron DAOP-4.1.3/B Ásotthalmi tanyavilág élni akar Kissoron DAOP-4.1.3/B Az Európai Unió támogatásával,
Helyi Fejlesztési Stratégia intézkedéseinek bemutatása
Dunai hivatásforgalmi vízi közlekedés kialakítása Budapesten
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Előadás másolata:

Piller Rudolf SzélerőVép Kht. Szélpark Vépen Készítette: Piller Rudolf SzélerőVép Kht.

A Szélerő Vép Kht. bemutatása Tulajdonosok: 5 magyar magánszemély A felügyelő bizottság elnöke a község polgármestere Közhasznú feladat: Vép közvilágításának finanszírozása, a szélpark építésének elindítása

Közösségi jövő a szélpark felépítése után a helyi közösség 65 %-ban lesz a projekt tulajdonosa a jövedelem helyben marad, a helyieket gazdagítja ez az elképzelés Magyarországon egyedülálló

A szélpark építési szakaszai 1. szakasz: 1 db E-40 szélerőmű 2. szakasz: 1 db E-48 és 2 db E-70 szélerőmű 3. szakasz: 22 db E-70 vagy E-82 szélerőmű

Az 1. szakasz célja egy E-40 szélerőmű felépítésén és üzemeltetésén keresztül a szélenergia felhasználásának bemutatása, elfogadtatása és népszerűsítése, ezzel a beruházás folytatásának megalapozása.

Az 1. szakasz megvalósítását 2004-ben az EU Phare CBC programja 860 000 €-val támogatta.

A kommunikációs kampány

További terveink Vépen: Az érdeklődők a táblákról kapnak tájékoztatást a szélenergiáról, a projektről és a finanszírozásról. II. ütemben további 3 db gép (2x1,8 MW, 1x600 kW), -III. ütemben további 18 db gép, a transzformátor-állomás bővítésével.

A gépnél és a falu több pontján kijelzők mutatják a gép pillanatnyi termelési adatait A szélerőmű 9 hónapos működése során több mint 700 ezer kWh villamos energiát termelt

Ezt az óriásplakátot Szombathely két forgalmas pontján láthatták

A II. és III. ütem megvalósítása 2 szakmai konferenciát rendeztünk 150 fő részvételével, ezen kívül lakossági fórumokon tájékoztatjuk a község és a környező települések lakóit.

Nyílt napok, csoportos látogatások és rendhagyó tanítási órák keretében kb. 8000 látogatót fogadtunk a szélerőműnél

www.szel.hu

A projektről kiadtunk 2 tájékoztató füzetet, valamint a sajtóban, rádiókban, televíziókban összesen több mint 600 cikk, hirdetés és híradás jelent meg.

A kampány hatására Vépen 95 % a szélerőmű elfogadottsága.

2004. április 30-án kötöttünk szerződést a PHARE CBC támogatás igénybevételére. 2005. október 31-én a projektet sikeresen, minden vállalásunkat teljesítve lezártuk.

Köszönjük az Európai Unió és a PHARE-szervezet támogatását, valamint a VÁTI KHT. munkatársainak, és szakértőinknek az önzetlen és példamutató segítségét, melyek nélkül ez a projekt nem valósulhatott volna meg.

2 db E-70 szélerőmű építése 2. szakasz: 1 db E-48 és 2 db E-70 szélerőmű építése Meglévő engedélyek: - környezetvédelmi engedély építési engedély – az önkormányzat adta ki vezetékjogi engedély

MEH engedély nincs Az E.ON akkor köt velünk csatlakozási szerződést, ha az MMBH adja ki az építési engedélyünket. 2006 május - az építési engedélyezési eljárást újra lefolytattuk

A 3. szakasz tervezés alatt

A közösség haszna A megújuló energiára kifizetett támogatás Vépen a közösséget gazdagítja. Jelenleg a közvilágítás költségeit fedezzük, a szélpark felépítése után pedig beruházásokat valósítunk meg és szociális gondokat oldunk meg a bevételből. A támogatás így közösségi szinten hasznosul.

Köszönöm a figyelmet