KERPELY KÁLMÁN SZAKKOLLÉGIUM

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Advertisements

BÉKÉS ÉS KÖRNYÉKE BIOKULTÚRA EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGE Csarnai Erzsébet Biotermelők együttműködési lehetőségeinek szélesítése a magyar román határ mentén.
A Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karán folyó kutatások Szabó Ingrid Szabó Ingrid dékánhelyettes dékánhelyettes.
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
Pécsi Tudományegyetem Szociológia Tanszék Bölcsészettudományi Kar.
Az Egyetem, mint az innováció motorja ELTE Innovációs Nap Az Egyetem, mint az innováció motorja Fábián István, rektor Debrecen, február 26.
Magyarország - Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Növényvédelmi ismeretek átadása szeptember – július Serbian-Hungarian Co-operation.
Egyetemi élethelyzetek – Campus-lét a Debreceni Egyetemen május 29. DAB Székház, Debrecen Thomas Mann u. 49. Hallgatói mobilitás a Debreceni Egyetemen.
Tormay Béla Szakkollégium
Mátyás Csaba szakmai vezető
Nyugat-magyarországi Egyetem M M EZŐGAZDASÁG - és É LELMISZERTUDOMÁNYI K AR K É Alapképzési (BSc) szakok Alapképzési (BSc) szakok2010. Mosonmagyaróvár.
Nyugat-magyarországi Egyetem
MIBEN ERŐS ÉS MIBEN GYENGE AZ MRTT Elnöki beszámoló a évi közgyűlésen Magyar Regionális Tudományi Társaság.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
A DEBRECENI EGYETEM HALLGATÓI VONZÁSKÖRZETE Németh Szabolcs – I. éves PhD hallgató DE-AGTC.
SZIE Gödöllő GTK Agrár- és Regionális Gazdaságtani Intézet
A Georgikon Kar kutatási lehetőségei Keszthely, március 30.
Külföldi TDK konferencia lehetőségek Kókai Judit márc. 6.
Alberti Réka Apró Zoltán Baranyi Zsuzsaanna Balázs Dorottya Szabó Gergely.
Nemzetközi összefogás az ökológiai gazdálkodás e-learning oktatásáért
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
5.AZ AGRÁRTUDOMÁNYI ÉS A MEZŐGAZDASÁGI SZAKIRODALMAT FELTÁRÓ ADATBÁZISOK, HASZNÁLATUK. A FAO SZEREPE A NEMZETKÖZI MEZŐGAZDASÁGI SZAKIRODALMI INFORMÁCIÓELLÁTÁSBAN.
A magyar vidékfejlesztés és mezőgazdaság jövője Európában Konferencia 2011.május 24. Javaslatok az EU vízpolitikájának integrálására a Nemzeti Vidékstratégia.
Okos Jövő Fórum 2014 Smart Future Forum Okos Jövő Fórum 2014 A rendezvény koncepciója 2 2 Hagyományteremtő céllal megrendezett szakmai fórum az.
Hantos Elemér Szakkollégium Miskolci Egyetem HANTOS ELEMÉR SZAKKOLLÉGIUM.
5. Integratív oktatási modul. PhD Tudományos Napok 2011 április absztakt/poszterbemutató  7 előadás szekció  4 poszter szekció 14 előadás/poszter.
Az egyház társadalmi tanítása és a XXI. századi felnőttoktatás c. konferencia Esztergom dec. 1. Az andragógia szak elindulása és munkája a PPKE VJK-n.
Üdvözöljük konferenciánkon!
ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
Kémia szakmódszertani kutatások a Debreceni Egyetemen Tóth Zoltán.
TÁMOP C-11/1/KONV Történet  Az Egyesület alapítása – 1998 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Eötvös Lóránd Tudományegyetem.
BEMUTATKOZÓ. A SZAKKOLLÉGIUMRÓL A KommON 2012-ben alakult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, elődszervezetei, a Mesterhallgatók Tanszéki.
Felzárkóztatás, tehetséggondozás
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Cziráki Szabina, az OTDT titkára Szakkollégiumi Műhelykonferencia, Debrecen December 14. Szakkollégiumi tehetséggondozás.
A TDK-rendszerének minőségbiztosítása
Bevezető gondolatok a II. MAKE konferenciához Fertő Imre MAKE május 3.
Szent István Egyetem. Az egyetem létrejötte Az évi LII. Törvény alapján, január 1-i hatállyal, a jogelőd intézményeiket is figyelembe véve,
Eszterházy Károly Főiskola 3300 Eger, Eszterházy tér. 1 TÁMOP D-12/2/KONV Az Eszterházy Károly Főiskola Roma Szakkollégiumának.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a vidékfejlesztésben
Történelmi áttekintés
DETEP-es hallgatónak lenni megtiszteltetés
MTT Felsőoktatási Szekció Tisztelettel köszöntöm a Szekció előadóit, résztvevőit! szeptember 20.
A doktori képzés színvonalának és minőségének fejlesztése alprojekt TÁMOP-4.2.2/B-10/ Tudományos képzési műhelyek támogatása és a tehetséggondozás.
Magyar Controlling Egyesület Nyíregyháza, 2006 október Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Mezőgazdasági Kar MCE Konferencia 2006 A controlling.
HERD A3 Tehetséggondozó kezdeményezések Debrecenben és Nagyváradon.
AGRIDIAG: az agrár-környezeti teljesítményt értékelő szakképzés hazai feltételeinek megteremtése Leonardo da Vinci innovációtranszfer projekt Dr. Balázs.
A Pannon Egyetem Georgikon Karának szerepe, célkitűzései CEPO Nyitókonferencia Keszthely, május 24. Dr. Dublecz Károly egyetemi tanár.
MTA Regionális Kutatások Központja Határon átnyúló együtt- működések a Dráva mentén KOVÁCS Sándor Zsolt tudományos segédmunkatárs MTA Regionális Kutatások.
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
A kutatóegyetemek helye az innovációban (Ahogy mi látjuk) Dr. Greiner István alelnök Magyar Innovációs Szövetség június 22.
A csemegekukorica termesztésének üzemgazdasági elemzése egy integrátor példáján keresztül VIVIEN KEREKES Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar
Innovációs programok a Szent István Egyetemen Regionalitás és együttműködés Figler Kálmán, kancellár Dr. Szabó István, külkapcsolati igazgató, dékán.
11 Smart City Tagozat ülése BME EIT Neumann Tárgyaló, május óra 1111 Budapest, Egry J. u. 18. V1 ép. C213 Dr. Kovács Kálmán tagozati elnök.
Szabó Éva DE IEAS anglisztika MA II április 20. Jelentkezési határidő: május 6. (péntek) 12:00
Debreceni Egyetem Fizikai Intézet 4026, Debrecen Bem tér 18/a,b.
Bemutatkozik az EKF Természettudományi Kara Pénzesné Dr. Kónya Erika dékán.
Szent István Egyetem Készítsen diamintát a bemutatóhoz! A mintának legyen háttere, formázza meg a címsort és a tartalom sorokat! A láblécben szerepeljen.
PROJEKTNYITÓ RENDEZVÉNY
BIM törekvések Magyarországon - MABIM bemutatkozó előadás
Turizmusfejlesztési és együttműködési tapasztalatok a Debrecen és Hortobágy helyi TDM szervezet elmúlt 4 és fél éve kapcsán Halasi Csaba egyesületi elnök.
Gazdálkodástudományi Szakmai Kollégium
Az Erasmus eredményei dióhéjban
Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári Campusán című projekt rövid bemutatása EFOP
Nemzetközi kreditmobilitás
Új fogalmak és jelenségek a felsőoktatás nemzetköziesedésében: összefüggések a bolognai folyamattal A nemzetköziesedés folyamata a magyar felsőoktatásban.
Agrár- és Gazdaságtudományi Kar
Preparation for national consultancy meeting in Budapest on 03/12/2013
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak
Előadás másolata:

KERPELY KÁLMÁN SZAKKOLLÉGIUM

MEGALAKULÁS: DEBRECENI EGYETEM, AGRÁR- ÉS GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYOK CENTRUMA, jogelődje a DEBRECENI MAGYAR KIRÁLYI GAZDASÁGI AKADÉMIA; 2010-> 140. évforduló. 2010. március 22. : KERPELY KÁLMÁN SZAKKOLLÉGIUM megalakult Névadónk: Kerpely Kálmán (1864 - 1940) A magyarországi rozs-, és dohánytermesztés, illetve a műtrágyázás fejlesztésének kiemelkedő gyakorlati szakembere, növénytermesztő, egyetemi tanár. 1892-tól 1920-ig rövid megszakítással a debreceni gazdasági tanintézet növénytermesztés tanára. 1897-től megbízott igazgatója, 1899-től igazgatója.

A SZAKKOLLÉGIUM IRÁNYÍTÓ TESTÜLETE: DIÁKELNÖK DIÁKELNÖK HELYETTES (gyak) DIÁKELNÖK HELYETTES (admin) DIÁKTITKÁR IGAZGATÓ IGAZGATÓ HELYETTES (gyak) IGAZGATÓ HELYETTES (admin)

A SZAKKOLLÉGIUM CÉLJA: Magas színvonalú gyakorlati képzéssel és szolgáltatással hozzájáruljon a Debreceni Egyetem, és ezen belül az Agrár-és Gazdálkodástudományok Centruma szakemberképzéséhez. További célja a hazai és külföldi munkaerő piaci szereplőkkel, vállalkozásokkal, társintézményekkel való kapcsolatok kiépítése és ápolása. SZAKKOLLÉGIUMI HALLGATÓINK GYAKORLATI KÉPZÉSBEN, GYAKORLATOKON VALÓ ELHELYEZKEDÉSÉNEK SEGÍTÉSE. KÜLFÖLDI GYAKORLATOKON, ÖSZTÖNDÍJ PROGRAMOKON VALÓ RÉSZVÉTEL TÁMOGATÁSA.

KÉPZÉSI PROGRAMJAINK: A szakkollégiumi képzés tartalma igazodik a tagság igényeihez. Szakmai tanulmányutak. A szakmai gyakorlati kompetenciák fejlesztése érdekében a Szakkollégium hazai és külföldi csoportos és egyéni gyakorlati tanulmányutakat szervez. 2. Plenáris előadás. A Szakkollégium felkérésére egy-egy szakterület gyakorlatában kiemelkedő képviselője által tartott előadás a szakkollégium teljes tagsága számára. Az előadások témájára a Szakkollégium minden hallgatója javaslatot tehet. 3. Körök, műhelyek. A szakkollégisták tudományos érdeklődésének megfelelő szakmai, kulturális körök, műhelyek szerveződhetnek, melyet felkért tanárok felügyelnek.  

A Szakkollégium tagja lehet: DE-AGTC nappali tagozatos hallgatója. FELVÉTEL MÓDJA: felvételi eljárás ,minden tanév II. félévében ELVÁRÁSOK: az „IDEÁLIS” Jelölt: Megfelelően képzett, rátermett és elhívatott és azonosulni tud a Szakkollégium céljaival. Tanulmányi átlaga az utolsó félévben a szakátlagot meghaladta. A szakkollégiumi tagság megtartásának feltétele a tanulmányi teljesítmény tartása. SZOROS EGYÜTTMŰKÖDÉS A TORMAY BÉLA SZAKKOLLÉGIUMMAL

Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar (GVK) HALLGATÓK ÖSSZETÉTELE: DE AGTC Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (MÉK) és Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar (GVK)

HALLGATÓ EREDMÉNYEK: KARI TDK eredmények: 2010/2011. tanév: 2011/2012. tanév: MÉK: 10 díjazott MÉK: 8 díjazott GVK: 2 díjazott GVK: 9 díjazott XXX. Jubileumi OTDK eredmények: Agrártudományi szekció: MÉK: 12 induló /5 díjazott Közgazdaságtudományi szekció: GVK: 4 induló /1 díjazott

FONTOSABB HALLGATÓI EREDMÉNYEK: NEMZETKÖZI KONFERENCIÁK: Moszkva, TYMIRJAZEV Orosz Állami Agráregyetem University of Florida, USA, Biotechnology Conference for a Better Life Shanghai, Asian Congress on Biotechnology Lisszabon, 28th International Horticultural Congress Alps-Adria Scientific Workshop The 35th Conference of Agricultural Students and Veterinary Medicine with International Participation,  Novi Sad ERASMUS: Technological Educational Institute of Crete- Kréta Scottish Agricultural College – Edinburgh Czech University of Life Sciences in Prague SCHOLARSHIP: „The Yamasa Institute” Egyetem OKAZAKI -Japán INTENZÍV ERASMUS: USAMV Agrár és Állatorvosi Egyetem Kolozsvár, Románia

TANULMÁNYUTAK: Románia- Kolozsvár Karcag – Indián Rizs Kft. Hortobágy Budapest – BÉT, Magyar Nemzeti Bank (Tormay Béla Szakkollégium meghívására) ZEMPLÉN-túra – Telkibánya Szatmár-túra Gödöllő tanulmányút Bio-túra Békés-túra

Az előadó neve - szervezet ELŐADÁSAINK I. : Az előadás témája Az előadó neve - szervezet Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program, Nagyvárad „A mikrohullámú technológia felhasználása” „Bioenergetikai technológiák felhasználási potenciáljának értékelése Romániában"   Dr. Polgár István - Universitatea din Oradea (UO) Dr. Darie Vasile Soproni - (UO) Dr. Pantea Stelian - (UO) Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program, Debrecen „A talajművelési hatásai a talaj szénkészleteinek és CO2 emissziójának vonatkozásában” „A növénytermesztési és időjárási tényezők hatásának értékelése a többtényezős tartamkísérlet tapasztalatai alapján” „S.A.P. rendszer felépítését, működési elve” Dr. Zsembeli József – DE AGTC Prof. Dr. Baranyi Béla – DE AGTC Dr. Rátonyi Tamás – DE AGTC Dr. Vincze Szilvia – DE AGTC „Hazai rizstermesztés múltját, jelenét és az indián rizs termesztésének sajátosságai” Chrappán György – Indián Rizs Kft. „Wetland Water Management in Austria - Case Study: Neusiedlersee-Seewinke” Reinhard Nolz - BOKU „Tájrehabilitáció a vörös iszap katasztrófa után” Dr. Gyuricza Csaba - SZIE „A hortobágyi szikes-pusztai élőhelyek, társulások kezelésének gyakorlata” Végvári Zsolt – Hortobágyi Nemzeti Park „Esélyteremtés a tehetséggondozás szellemében” Dr. Csányi Sándor – OTP Bank Nyrt. „Budapesti Értéktőzsde felépítése, működése” Réz Éva - BÉT „Environmental Education in Poland and at WULS-SGGW” Dr. hab. Józef Mosiej – University of Warsow „A PRO SILVA (a természetes folyamatokra alapozott) erdőgazdálkodás” „Az európai bölény (Bison bonasus) visszahonosítása, génmegőrzése” „A Zemplén gyümölcstermesztése napjainkban”  Szemán Jenő - Kéked és környéke vadásztársaság Mester Viktor – Európai Bölénykert Kovács Krisztián-Fakitermelő Fafeldolgozó és Értékesítő Kft „A sejtmagátültetés és annak gyakorlati jelentősége” Dr. Macháty Zoltán – University of Purdue

Az előadó neve - szervezet ELŐADÁSAINK II. : Az előadás témája Az előadó neve - szervezet ”A Holstein-fríz szarvasmarhák kisüzemi tartása, termék előállítás, EU-s támogatások” Tamás Zoltán – egyéni vállalkozó „A biodízel helyzete, jelene és jövője Magyarországon” Tóth Csaba – INTER-TRAM Kft. „A megújuló energiaforrások alkalmazása, aktuális kutatási eredményei” Dr. Gyuricza Csaba - SZIE „Az állati termékek vizsgálata, vizsgáló laboratórium működése a SZIE-n” Dr. Póti Péter - SZIE „A mangalica sertések tartása, kisüzemi feldolgozásának lehetőségei napjainkban”   ifj. Hubai Imre – Hubai és Tsai Kft. „Ökológiai gazdálkodásban - bio kertészetben rejlő lehetőségek” „Mitől bioszálloda a bioszálloda és bioétterem a bioétterem” Hubainé Tóth Krisztina – Hubai és Tsai Kft. "A természettudományos kutatás módszerei és lépései" Dr. Huzsvai László – DE AGTC „Az afrikai harcsa iparszerű termelési technológiája” „Akvakultúra ökonómia és marketing” Bozán Csaba - HAKI ”Vetőmag kukorica hibridek termesztésének technológiája és ökonómiai mutatói” Védő Andrea – PIONEER Hungary „Biogáz termelés Magyarországon” Benyó András – Gallicoop Zrt. ”Modern eszközök használata a fejési technológiában, avagy a fejőrobotok térhódítása” Dr. Szendrei Zoltán – Munkácsy Tej Kft.