Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

Aktív, egészséges életmód
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Táplálkozás.
EGÉSZSÉGKONYHA PROGRAM FŐ TÉNYEZŐK: -SAJÁT SZOKÁSAIM -KÖRNYEZETI HATÁSOK.
„Ez az icike-picike mind megette!”
2010 ÉVI PCOS ORVOS ÉS KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
Helyes táplálkozás.
Egészséges táplálkozás
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Táplálékok, tápanyagok
B-vércsoport.
Testünk építőkövei: A vitaminok
AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS ALAPELVEI
K ÖZÖSSÉGI AGRÁRPOLITIKA, FEJLESZTÉSEK ÉS TÁMOGATÁSOK K ÉSZÍTETTE : PALÁDI P ÉTER.
Táplálékok,tápanyagok
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
KÉSZÍTETTE: Földi – Szaniszló Lilla
A honfoglaló magyarok étkezési szokásai
A rák, a helyes táplálkozás és életmód
Mese a tejről.
A nyersanyagban rejlő veszélyek
Bioélelmiszerek Készítette: Simon Elizabet
Az egészséges táplálkozás irányelvei
A helyes táplálkozás.
HÍR gyűjteményből Íz-régiók a Kárpát- medencében Szegedyné Fricz Ágnes elnök HÍR Bíráló Bizottság.
Kalcium és D vitamin szerepe táplálkozásunkban
Étkezési szokások az ókori Hellászban
Horváth Krisztián A Vitamin.
C vitamin By: Aknai Ramóna.
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Egészséges Táplálkozás
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
 van jótékony koleszterin ?  gyógyítható a cukorbetegség ?  napoznunk kéne minnél többet, főleg 11-3 óráig és hogy kerülnünk kell a naptejet ?  kerülnünk.
Ha nem, akkor figyelj!!!.  Az egészséges életmód könnyen betartható, ha oda figyelünk arra, hogy egészségesen táplálkozunk, naponta legalább félórát.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A táplálkozás és az egészség összefüggései
A helyes táplálkozás.
A vitamin. Gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények: nyomokban [forrás?] forrás? száraztészták: 0-0,04 μ g sajtos, túrós sütemények:
Aktív, egészséges életmód
Marhahúst nem lehet többé enni.
Testi - lelki egyensúly
Testünk építőkövei – a vitaminok
Tegyünk az elhízás ellen!
Táplálkozás A mai táplálkozás legfőbb problémái Káros hatások
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
Klikk a folytatáshoz!. A szénhidráttartalmú ételeket újabban aszerint csoportosítják, hogy milyen mértékben emelik a vércukor szintjét. Ezzel új fogalom.
Tápanyagaink.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
Prof. dr. Szkenderovity Horvát Teréz BIO-ÉLELMISZEREKKEL AZ EGÉSZSÉGÉRT.
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK II.
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
Egészségtudatos gasztronómia
Marhahúst nem lehet többé enni.
10. rész :Táplálékunk összetevői
Élelmiszer lábnyom.
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 41.hét Október Hétfő Kedd Szerda
ÉTLAP Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli: Joghurt Banán kakaó
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
Előadó: Dr. Frányó Ildikó háziorvos
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Élelmiszer lábnyom.
Előadás másolata:

Egészséges táplálkozás

Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?

Táplálkozási piramis Napi rendszeres mozgás Gabonafélék, kenyér, tésztafélék, rizs, hüvelyesek, burgonya, péksütemények Zöldség Gyümölcs Tej, tejtermékek (sajtok, túró, kefír, joghurt) Húsok, tojás (baromfi, hal, sertés, marha) Zsiradék Édesség Folyadék (víz, ásványvíz)

A táplálkozásról kicsit másképpen Hányszor eszünk mosatlan gyümölcsöt ? vagyis műtrágyát, permetezőszert, romlásgátló, egyéb vegyszert …stb Milyen a valódi íze ételeinknek ? Sokszor nem is tudjuk. Miért? – ízfokozók, tartósítók, színezők, állományjavítók

A földön termő gyümölcsök – talaj-szennyeződés, baktériumok, penész-gombák A mi hibánkból is lehet gond a táplálkozásunkkal. Fogyókúra, allergia Na és milyen edényben főzünk? – Régen mindenkinél volt otthon tejforralásra használatos aluminiumlábas. – Helyette ma már a saválló acéleszközöket javasoljuk. Mesterséges édesítőszerek

Hogyan vásároljuk meg élelmiszereinket? Tudatos vásárlás Környezetkímélő Pénztárca barát Hűtőlánc megtartása Megbízható helyen vásárlás Frissesség

Vásárlás után jöhet a főzés! Sütéskor, grillezéskor túlzott pörkanyag- képződés miatt káros anyagok halmozód- hatnak fel az ételben. A túlzott főzés során a vitaminok és ásványi anyagok szinte teljesen kiürülnek az ételből. A többször használt olajban is rákkeltő anyagok halmozódnak fel.

Nincs is jobb, egy szépen terített asztalnál.

Táplálkozási zavarok Túltápláltság – kövérség – elhízás Anorexia nervosa – Bulémia

Biztos ezt akarod ???

A kiegyensúlyozott táplálkozással és megfelelő önbizalommal, pontosan ilyen gyönyörű és elégedett leszel ÖNMAGADDAL!!!

Köszönöm a figyelmet!