Michael Wolters, Abt. Internationales.Europa 1 Szociális párbeszéd Németország vegyiparában Budapest, 2008. november 27.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Advertisements

TÁJÉKOZTATÁS A SZAKMAI VIZSGARENDSZEREK KUTATÁSÁRÓL Dr. Hideg Éva Budapesti Corvinus Egyetem, Jövőkutatás Tanszék Az FKA-KT 4/2006. sz. téma, Megvalósíthatósági.
PÁRBESZÉD és PARTNERSÉG a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete nézőpontjából Előadó: Boros Péterné főtitkár.
„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
Munkáltató és a részvételi intézmények Kisgyörgy Sándor ÉTOSZ.
MUNKAÜGYI POLITKA  Alkotmányos jogokra épül  Kollektív autonómia  A foglalkozás és a munkahely szabad megválasztása  A munkahely védelme  Az igazságos.
A fenntartható fejlődés és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia
Esély és lehetőség: Távmunka Magyarországon 2002.november.
1. Konzorciumi Partnerek •Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) •Magyar Iparszövetség (OKISZ) •Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ)
Az EU támogatáspolitikája és az oktatásfejlesztés Halász Gábor tudományos tanácsadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
VI. Köztudatos vállalati magatartás A vállalatok társadalmi felelősségvállalása Szlávik János az MTA doktora tanszékvezető, egyetemi tanár Budapesti.
Szakszervezet és az Üzemi Tanács
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
1. Előzmények -Munkavállalói és Munkáltatói érdekképviseleti szervezetek együttműködése -Meglévő MSZOSZ jogsegély szolgálat és a Partnerek helyszíneinek,
A Multinacionális Társaságcsoportok hatása az érdekvédelemre Magyarországon.
Szociális párbeszéd az EU-ban BDSZ-konferencia a szociális párbeszédről Budapest november 27.
1 Prof. emeritus Dr. Knoll Imre egyetemi tanár, MTA doktor Új törekvések a logisztikai közreműködésben Heller Farkas Főiskola Logisztika Szakirány II.
Az Európai Unió intézményrendszere Unger Anna december 1.
Munkajogi alapismeretek
A MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK MUNKAERŐ-PIACI JELLEMZŐI
Fiatalok foglalkoztatásának javítása: mit jelent ez a gyakorlatban? BORBÉLY-PECZE, Tibor Bors, Ph.D. MOM Kulturális Központ Budapest, november 28.
Digitális szolidaritási háló – a szerves megoldás Gáspár Mátyás
Lux Judit CSc Neokorporatív gyakorlat és mediáció Magyarországon(2) november 28.
1 szociális párbeszléd magyarországon © kurtán sándor 2010 érdekérvényesítés és érdekegyeztetés az eu-ban
Lux Judit CSc Neokorporatív gyakorlat és mediáció Magyarországon(3) december 5.
Szakmai tanulási utak Előadás S truktúrák és folyamatok szekció SZABÓNÉ DR. BERKI ÉVA szakképzési és felnőttképzési szakértő VII. Nevelésügyi Konferencia.
1 GÁZIPARI SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉG Budapest,
Balatonszemes Június A villamos energia közszolgáltatási helyzete és szerepe Magyarországon Fő kérdések, aktualitások 2.
Budapest, szeptember A villamos energia közszolgáltatás helyzete és szerepe Magyarországon Fő kérdések, aktualitások 2.
A magyarországi gázszolgáltatás helyzete, jelene és jövője
2010. Június A multinacionális társaságok működési modellje (RWE, E.ON)
Magyar szerepvállalás az EDF Európai Üzemi Tanácsában, különös tekintettel a magyarországi munkavállalók érdekeinek megjelenítési lehetőségeire. Dr. Kurunczi.
Európai Üzemi Tanács tevékenysége a magyar szakszervezetek szemszögéből november 16. Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
Az RWE Európai Üzemi Tanács fejlődése, jelene, kihívások Kunzer Ferenc elnökhelyettes RWE Európai Üzemi Tanács Siófok, május TÁMOP A-13/
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
MUNKÁLTATÓ ÉS AZ ÜZEMI TANÁCS KAPCSOLATA (Mt. 267.§)
Összefoglaló a évi ÜT választásokról. A reprezentativitás jelentősége az ágazati érdekegyeztetésben.
Tagszervezeti munka erősítése
Esély a munkára – Civil együttműködés a hátrányos helyzetű rétegek munkaerő-piaci integrációjáért Projektazonosító: NCA-DP-09-A-0185 Dolgozzunk együtt!
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Reinhard Reibsch az EMCEF volt főtitkára.  1. Fúziók/összeolvadások napirenden – országos és európai szinten  2. Európai szövetségek ágazati szinten.
A Megváltozott Munkaképességűek Tematikus Innovációs Hálózatának bemutatása Equal zárókonferencia Szombathely június 5.
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
Ágazati Szociális Párbeszéd Magyarország
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
Sajátosságaink Dombi Jenő DÉMÁSZ Szakszervezet elnök
Tisztességes munka és európai szociális párbeszéd Kihasználatlan jelen?
A Regionális Munkaügyi Tanáccsal szembeni elvárások a munkaadói oldal szemével nézve Készítette: ÉMRMT munkaadói oldal november 12.
Dunaújváros, mint interregionális térszervező központ
Kézenfogva Alapítvány módszertani újdonságok 2009 november, Nyíregyháza 1.Aktív Műhely a fenntartható foglalkoztatásért! - pályázat 2.Európai Gondozási.
RWE Power AG Lorsee/TR BudapestSEITE 1 „Szociális párbeszéd“ RWE Power AG Wolfgang Lorsee A Központi Üzemi Tanács elnökhelyettese.
KORLÁTOK ÉS LEHETŐSÉGEK: EGYETEMI KÉPZÉSI HELYEK TÉRSÉGFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A SZÉKELYFÖLDÖN Magyar Régiótudományi Társaság Vándorgyűlése Debrecen, 2010.
Vállalkozási feltételek Németországban vállalkozási szerződések teljesítéséhez Koji László elnök Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége 1013.
1 TÁMOP A-13/ pályázat Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél- Dunántúli Régióban – Záró Konferencia.
EVDSZ Budapest, A vizsgálat célja annak feltérképezése, hogy a magyar gyakorlatban hogyan érkeznek el a hazai ágazati vállalati dolgozókhoz.
A svájci építőipar áttekintése Esélyek és kockázatok
Learning by working! Dualizáció Magyarországon „A holisztikus megközelítés” Dr. SZILÁGYI JÁNOS Képzési igazgató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar.
M UNKAÜGYI KAPCSOLATOK Dr. Fodor T. Gábor ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
Új képzési eszköz. Teknikcollege - Munkához kötött emelt szintű műszaki képzés Teknikcollege új fajta regionális kompetencia központ az ipari/műszaki.
Szociális párbeszéd az EU-ban
Orova Piroska XIII. VIMFÓ április
Follow-up national seminar Implementation of European social partners’
Társadalmi Párbeszéd Osztály: ágazati párbeszéd bizottságok (ÁPB)
Follow-up national seminar Implementation of European social partners’
Projekt záró prezentáció
Tagszervezeti munka erősítése
Előadás másolata:

Michael Wolters, Abt. Internationales.Europa 1 Szociális párbeszéd Németország vegyiparában Budapest, november 27.

Michael Wolters, Abt. Internationales.Europa 2 A szociális párbeszéd formái A szociális párbeszéd két fajtája létezik: –Párbeszéd a munkáltatók és a szakszervezetek között –Párbeszéd a kormány, szakszervezetek és munkáltatók között (pl. Bündnis für Arbeit /Munkaszövetség) Németországban hagyományosan csak az első változatot gyakorolják.

Michael Wolters, Abt. Internationales.Europa 3 Szociális párbeszéd a vegyiparban A 80-as évek közepe óta bővítik és továbbfejlesztik A szakszervezetek erős és felelős üzemi tanácsok létrehozására irányuló törekvéseinek következménye Az üzemi tanácsok és a szakszervezet gazdaság- és környezetpolitikai felelősségének növekedése Az üzemi tanácsok munkahelyi aktivitásai munkahelyek biztosítása és létrehozása érdekében

Michael Wolters, Abt. Internationales.Europa 44 A szociális partnerség, mint sikermodell közös alapokra épít A szociális partnerség modellje a vegyiparban:  Szolidaritás-elv  Konszenzusra való törekvés elvi kérdésekben  Az egésszel szemben érzett felelősség saját érdekek mellett is  Törekvés konfliktusok megoldására

Michael Wolters, Abt. Internationales.Europa 55 A felelősség a szociális piacgazdaság súlyponti elemeire épül  Iparpolitikai perspektívák Németországban  Energiapolitika  Jövőirányult személyi fejlesztések Előfeltételek:  Erős és cselekvőképes szövetségek  Független szakszervezetek  A bérautonómia megtartása és az ágazati bérszerződések hangsúlyozása

Michael Wolters, Abt. Internationales.Europa 6 A szociális partnerek megállapodásai az IG BCE és a BAVC szervezeteknél: Munkavédelem Képzés Esélyegyenlőség Kábítószer Európai belső piac Családtudatos személyzeti politika Össznémet fejlődés Csoportmunka A helyszín megtartása és a foglalkoztatás támogatása Környezetvédelem – Responsible Care Bizalmiak Továbbképzés és oktatás

Michael Wolters, Abt. Internationales.Europa 777

8

9 A szociális partnerek szervezetei UCI – Vegyipari Támogató Egyesület Eredetileg a munkanélküli segély kiegészítésére jött létre, később oktatási programok fiataloknak „Pályakezdők munkába lépése“(1975) GIBUCI – Társaság ÜT-tagok tájékoztatására a környezetvédelemről a vegyiparban (1987) Szakképzési Tanácsok (1987) WBS –Továbbképzési Alapítvány (1993) Chemie Pensionsfonds AG – Első németországi ágazati nyugdíjalap (2002)

Michael Wolters, Abt. Internationales.Europa 10 Köszönöm a figyelmüket !