Az állatok futóversenye

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
PÉCSI GEORALLYE KÖZHASZNÚ AUTÓSPORT EGYESÜLET. vagy ilyen Ha Georallye-ra készülsz, szervezz egy csapatot, mely lehet vagy ilyen vagy még ilyenebb. ilyen.
Advertisements

A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Találós kérdések Gondolkodási idő összesen 15 perc.
KÉSZÍTETTE: Takács Sándor
Gyakorló feladatok A testek mozgása.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
ÉRETTSÉGI UTÁN TANÉV.
A tundra.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
2006. február 3. Telefonos feladat Egy egyenlő szárú háromszög alapon fekvő szögei A szárak szöge Mekkorák a háromszög szögei ?
Mit jelent szegénynek lenni?
Internetes keresés 1 Az adott év húsvét vasárnapján Keszthelyre utazunk vonattal. Mennyibe kerül egy diákjegy? Mikor induljunk, ha ebédre szeretnénk odaérni?
Kérlek, koncentrálj erősen!
Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola T a t a b á n y a
A 9.B osztály Az osztály (eddigi) említésre méltó jelenetei. Sajnos az avatóról van még csak képünk, de majd később csinálunk. Na de nem ilyeneket :
Hogyan legyünk jó tanulók?
Készítette: Bajkó Balázs Hullár Péter
Készítette: Sinkovics Boglárka
MATEMATIKA 100. ÓRA MAJOROS MÁRK.
Feladatok mértékegységek átváltására
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása A 237/2006. (XI. 27.) Kormányrendelet alapján.
Vagyonvizsgálat.
: Adós Aladár számláján 2700 dinár tartozás. Elhatározta, a következő naptól a hónap végéig minden nap befizet 150 dinárt, hogy rendezze.
Ökoiskola Készítette:Horváth Eliza Anna Felkészítő tanár:Marton Anikó
Szélességi bejárás A szélességi bejárással egy irányított vagy irányítás nélküli véges gráfot járhatunk be a kezdőcsúcstól való távolságuk növekvő sorrendjében.
A strucc.
Cicognani a bolognai Sant’Orsola Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa.
A legjobb agresszív kismalac viccek
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18)
Felvételi pontszámítás. A pontszámítás alapját a középiskolai eredmények és az érettségi teljesítmény adják, amelyek például emelt szintű érettségiért,
Gyakorló feladatok Mikroökonómia.
Alapszint 2.  Készíts makrót, ami a kijelölt cellákat egybenyitja, a tartalmat vízszintesen és függőlegesen középre igazítja és 12 pontos betűméretűre.
készítette: Lévai Gabriella 11.m
Alprogramok a Pascal nyelvben
Kombinatorika Gyakorló feladatok.
Úton böjtben Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
„Varázslatos természet” projekt
Olyan furcsán alakult minden, a nagy terv nem ez volt,
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Matematika felvételi feladatok 8. évfolyamosok számára
Festéktüsszentő Hapci Benő
1 Hernyák Zoltán Web: Magasszintű Programozási Nyelvek I. Eszterházy.
Program kamat Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Készítette: Németh Katalin…
Hogyan fejlesszük ki magunkban a
XVII. Hajnal Imre Matematika Tesztverseny
A demokrácia problémája a településfejlesztésben Rövid és hosszú távú gondolkodás Miskolc Szegénységellenes Világnap 2014, okt. 17.
2006. január 20. Telefonos feladat Néhány (2-nél több) dobókockát feldobtunk és véletlenül minden kockával ugyanazt a prím- számot dobtuk. A dobott számok.
Az OSI modell 3. fejezet.
Témazáró dolgozat Kiegészítések.
Kruskal-algoritmus.
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Filozófia – 50 felettieknek
1 TANULÁSI TÍPUS TESZT.
Függvények II..
GRÁFOK Definíció: Gráfnak nevezzük véges vagy megszámlálhatóan végtelen sok pont és azokat összekötő szintén véges vagy megszámlálhatóan végtelen sok.
Körösvölgyi Állatpark
1. a) Szegmentáld a szavakat: állapítsd meg, melyik elem a jel, a rag és a képző az alábbi fogalmakban!
Cavendish ingája Fejős Gergő 12.c.
Gráf szélességi bejárása. A szélességi bejárás elmélete Célja egy véges gráf összes csúcsának bejárása a kezdőcsúcstól való távolságuk szerinti növekvő.
2015.május 14.. A kérdőív elkészítésének a célja A szoftvert használók mindennapos problémáinak bemutatása A jelenlegi helyzet javítása a felmérés alapján.
WLS B EMUTATÓ Az év üzlete!!! Készítette: Bakai Éva.
E-HÓD HÓDítsd meg a biteket!.
Tizedes számok (tizedes törtek)
Bemelegítés 13,5 + 22,4 = A = 95,75 43, ,48 = R = ,3 + 93,2 + 48,5 = Y = 4,97 123,6 – 93,4 = R = 30,2 203,57 – 198,63 = H = 35,9.
Lécci ne csalj, mert jópofa!
beruházás-tervezési ABCD
Előadás másolata:

Az állatok futóversenye Egy őszi napon az erdő lakói elhatározták, hogy futóversenyt rendeznek. Arra gondoltak, hogy az erdő tisztása éppen megfelelő hely lenne erre a célra. Bagoly, a tisztás őre azt javasolta a szervezőknek, hogy a tél közeledte miatt szedjenek be az állatoktól bizonyos összegű terméspénzt a bérleti díjra, így az ínséges időkre is marad majd nekik egy kis elemózsia. 2008. 11. 16. Készítette: Sinkovics Boglárka

- A tisztás foglalója egy délelőttre 5380 terméspénz - A tisztás foglalója egy délelőttre 5380 terméspénz. Ha délután is akartok maradni, ennek a kétszeresét kell kifizetnetek. Mennyibe kerül a tisztás egész napra? Adatok: Számítás: Válasz:

- Na, jó… adok nektek 3240 terméspénz kedvezményt, hogy ne legyen ilyen drága. Mennyibe került így a tisztás bérleti díja egy napra? Adatok: Számítás: Válasz:

Ezt a díjat az odalátogató vendégektől szerették volna begyűjteni a szervezők. 20 erdőlakó jelezte, hogy szívesen megnézné a versenyt. Hány terméspénzt kellett fizetnie egy erdőlakónak, ha mindenki ugyanannyival járult hozzá a bérleti díjhoz? Adatok: Számítás: Válasz:

Elérkezett a nagy nap. Mikor minden állat összegyűlt, az indulók névsorát Mókus Misi olvasta fel: 1-es rajtszámmal: Nyúl Béla 2-es rajtszámmal: Madár Mari 3-as rajtszámmal: Róka Rudi 4-es rajtszámmal: Csiga Csabi 5-ös rajtszámmal: Gyík Gyuri

A táv a csipkebogyóbokortól a fáig vezető út volt, összesen 5 lépés a számegyenesen. 1 2 3 4 5 10 perc elteltével a versenyzők a következő pontokon állnak: Négy egész nyolc tized: Nulla egész egy ezred: Három egész harminchat század: Kettő egész öt tized: Kettő egész ötven század:

Keresd meg ezeknek a pontoknak a közelítő helyét a számegyenesen! 4,8 0,001 3,36 2,5 2,50 1 2 3 4 5

Állítsd növekvő sorrendbe ezeket a számokat! ……………………………………………………………………………............... Mit gondolsz? Így 10 perc elteltével mi lehetett a verseny állása? helyezett:

Milyen lehetséges sorrend állhat elő, ha az első 3 helyen Róka Rudi, Madár Mari és Nyúl Béla osztozott és nem lett holtverseny? 1. …………. 2. …………. 3. …………. 1. …………. 2. …………. 3. …………. 1. …………. 2. …………. 3. …………. 1. …………. 2. …………. 3. …………. 1. …………. 2. …………. 3. …………. 1. …………. 2. …………. 3. ………….