Szövegfeldolgozás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kis történet kedves embereknek!.
Advertisements

A HÁROM FA.
8 Klikkelj az egérrel!.
Kis Angyalkák.
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
2. osztályos példa Bubernik Eszter
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
Best of Westend információ Valós esetek, írta az élet… Mottó: Látogató: Információ? Infós: Igen. Látogató: Ja, nem! Infós: De. Látogató: Kár.
Digitális világ 6. foglalkozás A hirdetések világa Mi a reklám?
Az állandó határozó és a vonzat
Mit jelent szegénynek lenni?
Halottak napjára….
„TÁRS” PROGRAM A kunhegyesi Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium tanulóival
Menedzser Lecke - 1 Hirtelen feltűnt egy tigris, ráugrott a nyúlra
TRÉFÁK 5. saját gyűjtésből Készítette: Kovácsné Balla Györgyi.
Néha úgy érzed, hogy az árral szemben úszol?
Kis történet kedves és kedvetlen embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt,
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
Novellaelemzési szempontok
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
Misi az önkiszolgálóban 10 darabos égőkészletet vásárolt 172,5 dinárért. Miután hazaért ki akarta számolni mennyibe került 1 db égő, és így gondolkodott:
Élt egyszer egy dombtetőn három fa
A vadlibák leckéje Tommy's Window Prezentáció
Kis történet kedves embereknek! Space- billentyűvel tovább…
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
Kis történet kedves embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta.
FUTÓLÁBAK FELISMERŐ VERSENYE KANIZSAI FUTÓKLUB 2010.
Kőbe vésve.... Két barát ment a sivatagban. Összevesztek, és az egyik képen törölte a másikat, aki megsértődött. Anélkül, hogy szólt volna bármit is,
Útmutató A dián nem állítottam be az azonnali kép váltást mert így jobb.
A Jókedv, a Bánat, a Bölcsesség.... és sok más között a Szeretet.
Kis Angyalkák.
Szajkó Gréta Találkozás Zizivel. 1. RÉSZ Márc. 32-én,- mert nálunk ilyen is van-unatkoztam, ezért beültem a rakétámba, és elmentem a Marsra. Amikor odaértem,
készítette: Lévai Gabriella 11.m
Jedlik Ányos igaz története Jedlik Ányos István ( )
Pillangó.
Folyamodjatok az Úrhoz,
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
Szülői értekezlet Kurucz Imre NRC Piackutató Online közösségek a gyermeknevelés szolgálatában.
Mesék bűvöletében Az állatmese
Kedves Fiam ....
Bárányom, Bárányom, Istennek Báránya, könyörülj rajtam, hadd jussak jobb sorsra! Adj nekem nagy hitet, amíg lehet! Formáld kedved szerint a szívemet!
Mese a 2Ft-os CT-ről  sok kicsi sokra megy  e-kereskedők vagyunk, de mégsincs termékünk  a marketing nálunk tranzakcióra vadászik.
Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer egy király.
Pillanatok Download von Funny-Powerpoints.de
Avagy mitől magyar a magyar
A kommunikáció tényezői
Megfigyelési teszt Hölgyek részére
A feladat : Építsünk AVL-fát a következő adatokból:100,170,74,81,136,185,150,122,52,190,144 (Az AVL-fa olyan bináris keresőfa, amelynek minden csúcsára.
Karácsony Ha szerencsénk van havazik és nem tűnik minden annyira szürkének. Mostanában, hogy jön az új év és a Karácsony, csak fázol és meg-megállva.
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
Mindszenty József Általános Iskola Gimnázium és Kollégium és a Miasszonyunk Időskorúak Otthona TÁRS-Önkéntes program 2010/11-es tanév II. félév Zalaegerszeg.
Kis történet kedves embereknek!.
Az elátkozott krumpli-s mese
Szól-e még Isten az emberekhez?
Bibliaolvasás: "Íme az ember olyanná lett, mint miközülünk egy: tudja, mi a jó, és mi a rossz. Most azért, hogy ne nyújthassa ki kezét, és ne szakíthasson.
A lógósok. Na,itt van főhösnőnk aki… MOST KELT FEL?!
Sapientino A minket körülvevő tér Miket találsz Aladdin szőnyegén? Kattints a megfelelőkre! Rajta van …
Én fel sem foghatom. Ref.: Én fel sem foghatom: mily jó az Úr, Az ajkam zeng hálahalleluját, Nyelvem Róla szól.
Gyakorló óra 5/12.
Öregszünk, vagy örexünk
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Vlagyimir Grigorjevics Szutyejev:
Madarak.
Egyszer volt, hol nem volt, egy gyermek megszületni készült.
Menedzser Lecke - 1 Hirtelen feltűnt egy tigris, ráugrott a nyúlra
A HÁROM FA.
Hűség és kitartás „Ne paráználkodj!”
43.
Előadás másolata:

Szövegfeldolgozás

Csonka cserfán csúf csóka cserreg Cserkészfiúk csapata cseveg. Csalitban csicsergés, csattogás, csörgedező csermelycsobogás. Csonka cserfán csúf csóka cserreg Cserkészfiúk csapata cseveg. Csokrot csinálnak csillagvirágból, Csípéseket csalnak csalárd csalánból. Csiga csöndben csúszik csicsóka csúcsára, csipkés cserlevelen cserebogár csápja.

Kelep Gólya kelepelget Kalap Harkály kalapálgat Kelep Gólya kelepelget Kalap Harkály kalapálgat. Tehetetlen Töhötöm szól: -Ki kelepel telhetetlen? Kellemetlen Kelemen meg: -Ki kalapál rendületlen?

- Te milyen címet adnál ennek a képnek? - Nézd meg a képet! - Olvasd el a címet! - Kit? Mit nevez meg? - Te milyen címet adnál ennek a képnek? - Nézd meg a képet! - Melyik lehet a búbos pacsirta? - Miért búbos? - Milyen állatokat látsz még a képen? - Miért rezgőfű? - Mi történhet? Miből gondolod? - Miről szólhat?

Önállóan olvassátok el a mesét, és ha találtatok olyan kifejezéseket, amelyeknek nem ismeritek a jelentését, azokat húzzátok alá!

A búbos pacsirta meg a rezgőfű Egy kis búbos pacsirta meglátott egy tő rezgőfüvet. - Ezt a füvet én gyökerestül kihúzom - mondta hetvenkedve a többi madárnak. A fű nagy volt, a búbos pacsirta kicsike. A madarak nem hitték, hogy boldogul. - Gyönge vagy te ahhoz - csúfolták. Erre a kicsi pacsirta megmérgesedett, s leröppent a fáról a fű mellé. Csőrébe vette a rezgőfű szárát, s nagyot rántott rajta. A fű meg sem rezdült. - Minek erőlködsz, hiszen úgysem bírsz vele - mondták a madarak. De a búbos pacsirta csak nem tágított. Próbálta jobbról, próbálta balról. Mikor ötödszörre rugaszkodott neki, a fű szára elszakadt, a kicsi pacsirta pedig hanyatt esett. A madarak úgy kacagtak, majd lefordultak a fáról. Elszégyellte magát erősen a búbos pacsirta. De nem akarta megvallani, hogy felsült. Hencegve azt csicseregte hát: - Én is így akartam! Én is így akartam!

- Kik a szereplők? Hol játszódik a történet? Mikor? - Tetszett a mese? Miért? - Kik a szereplők? Hol játszódik a történet? Mikor? - Milyennek ismerted meg a pacsirtát? - Mit akart a pacsirta? - Mi a véleményed róla? - Mit válaszoltak a madarak? - Hogyan viselkedtek? - Megváltozott- e valamiben a mese végére a pacsirta? - Te mit tettél volna?

Vége 