Az ÚMFT SLA rendszere - a független értékelő szemszögéből -

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Együttműködő tanulás/ az együttműködés tanulása és stratégiai tervezés a felnőttképzésben Kihívások - megoldások.
Advertisements

Az államháztartási belső pénzügyi ellenőrzési rendszer fejlesztése
A időszak végrehajtási intézményrendszere
Mennyire projekt érett a mai magyar társadalom? 1022 Budapest, Bimbó út 3. Telefon/fax:
Önkormányzati informatika ASP alapokon
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
Projektciklus- menedzsment (PCM)
A TISZK-ek fenntarthatósága 1 Budapest, január 14.
Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium
Készítette: Pápai Zsolt Lex Ákos Kiss Gábor Borbély Csaba
Nemzeti Közlekedési Stratégia kialakítása Magyarországon Szűcs Lajos, főosztályvezető Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedési Infrastruktúra Főosztály.
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
A víz mint magyar EU-elnökségi prioritás
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
A VASÚTI KÖZLEKEDÉS JÖVŐJE EURÓPÁBAN NEMZETKÖZI KONFERENCIA
DOKUMENTUMKEZELÉS.
„ MEGYÉN INNEN… MEGYÉN TÚL…” A szakfelügyelet és a megyei intézmények együttműködése tapasztalatainak összegzése. KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS ORSZÁGOS.
Az egészségügy finanszírozásának informatikája
ESZA Nonprofit Kft. Nagy Balázs– uniós programigazgató.
Ambrovics Andrea KEOP IH vezető Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
A FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELLENŐRZÉS JELLEMZŐI
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
1 Gazdaság és környezet Előadó: Nagy Tamás. 2 Általános környezetvédelmi kérdések a vállalatoknál A gazdasági, piaci és környezeti körülmények miatt egyre.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program ( ) folyamatos és félidei értékelése Tájékoztató a évi értékelési tevékenységről a Monitoring.
XVII. Országos Könyvvizsgálói Konferencia Balatonalmádi, szeptember
A költségvetési intézmények feltételrendszereinek változása recessziós gazdasági környezetben, egy felsőoktatási intézmény szemszögéből Mag Zoltán Debreceni.
2009. december Előadó: Farkas Krisztina december
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
Készítette: Hegyesi- Németh Márta MPI Győr, április 29.
Mentorképzés egy lehetséges „háttere”: FÜPI minőségmodell Mentorképzés helyzete és jövője Magyarországon Mentorképzés gyakorlata április 23.
R.U.M. Testing KftAGY 5. Szakmai Szeminárium Vállalkozói anyagvizsgálat a szolgáltatói oldalról avagy Megrendelők a Vizsgálólaboratórium szemszögéből.
VII. Nevelésügyi Kongresszus VII. Szekció Intézményfenntartás, irányítás és finanszírozás A közoktatás finanszírozása nem önkormányzati fenntartók esetében.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A Kiotói Jegyzőkönyv Énekes Nóra Kovács Tamás.
2011. JÚNIUS 28. NYÍRBÁTOR A GYERMEKVÉDELEM ZSÁKUTCÁI A MENTÁLISAN SÉRÜLT FIATALOK GONDOZÁSA SORÁN.
Minőség menedzsment 6.előadás
Az EU új Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramja és a magyar álláspont kialakítása A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kapcsolódó feladatai Előadó: Schváb.
61. számú főút Somogy megyei szakaszainak 11,5 tonnás burkolat - megerősítése IV. szakasz ( km szelvények között) Lakossági fórum 2010.
E-közigazgatás biztonsági nézőpontból Szigeti Szabolcs CISA, CISM, CISSP
Intézmény Férőhely Kiváltást Támogató Program. Mentori szerep december dia A szervezeti-működési szakmentorok a tevékenységük során fogadják.
Kihívások a HR szakterület előtt Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Rajnai Attila gazdasági vezérigazgató-helyettes.
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
A MINŐSÉG GARANCIÁJÁNAK EGYIK VETÜLETE: KOCKÁZATELEMZÉS Sipos Gáborné Minőségirányítási vezető.
Az állami szervezetek feladatai és lehetőségei a fejlesztési programok hatékonyságának javítása érdekében Dr. Novák Csaba Budapest, április 16.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
ONK 2011 Békési Kálmán Budapest november 3-5. A prezentált eredmények alapja a TÁMOP kutatási projekt. A projekt az Oktatáskutató és.
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
SLA (Service Level Aggrement) alapon történő szolgáltatás fejlesztés a Gazdasági Főigazgatóságon
A strukturális alapok (ROP) menedzsmentjének tapasztalatai ( ) Molnár Beáta PhD hallgató, PTE-KTK BGF KKFK
VÁLTOZÁSOK AZ ISO 9001 SZABVÁNYBAN 2015.
Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
„Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben – Területi együttműködések kialakítása” TÁMOP B Magyar kórházszövetség XXVII.
Cégnév Üzleti terv. Célkitűzések A cég hosszú távú céljainak egyértelmű bemutatása –Használjon a cég növekedését alátámasztó kifejezéseket, de legyen.
„Hazai pályaorientációs szabályzók áttekintése - javaslattétel egy nemzeti szintű szabályzó és finanszírozási rendszer kialakítására” Előrehaladási jelentés.
A BKK szerepe a TIDE nemzetközi projektben Új megoldások a közösségi közlekedésben - fenntarthatóság - integráció - finanszírozás - Pécs, november.
1 SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL (SZÖM) 1 2 A SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL Komplex eszköz a teljes körű intézményi önértékeléshez, és ez által az.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Üzleti terv bemutatása
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
SZAKKÉPZÉSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KERETRENDSZER (SZMBK) 11. előadás
Az SZMBK Intézményi Modell
Előadás másolata:

Az ÚMFT SLA rendszere - a független értékelő szemszögéből - Cserneczky Tamás EU üzletágvezető 2010.05.07

Tartalom Az SLA rendszer jellemzése; Megfelelő eszköz-e az SLA? Legfontosabb megállapítások; Értékelési módszerek, tapasztalatok

Mit várunk az intézményrendszertől?

Miért érdekes az SLA? Mert egy újszerű menedzsment eszköz a közigazgatásban; Mert Magyarország úttörő módon alkalmazta; Mert a gyakorlati alkalmazása sok megoldandó problémát felszínre hozott; Mert ez a szerződéses forma szabályozza a Technical Assistance források nagy részét;

Mi is az SLA? Az SLA-k (Service Level Agreements vagy Szolgáltatási Szint Megállapodások) olyan a Szolgáltató és a Megrendelő között létrejött megállapodások, melyben a felek rögzítik: a nyújtott szolgáltatásra, annak minőségére/teljesítményszintjére, az együttműködés körülményeire és a pénzügyi elszámolásra (díj vagy kötbér) vonatkozó feltételeket.

Megállapodások rendszere

Tények és adatok, ÚMFT SLA-k Σ 7 IH, 15 KSZ, 32 SLA Σ 38 610 elszámolt (díj)tétel* Σ Σ 4 483 m Ft. díjazás* *Csak a felülvizsgálatba vont 19 SLA-ban, 2008-ban

Tények és adatok, ÚMFT SLA-k Az SLA rendszer még mindig „bejáratós”: 2007-ben indult; első érdemi év: 2008; komolyabb terhelés: 2009; felülvizsgálat: 2009; továbbfejlesztés: 2010? Eközben az intézményrendszer, az elvárások is változtak, fejlődtek.

Néhány gondolat A tiszta közigazgatás-közigazgatás SLA illúzió; Minden esetben a profit és a verseny sem jelent megoldást; Az SLA felszínre hozza a problémákat, de megoldást az intézményirányítás szintjén lehet találni.

Legfontosabb megállapítások A konkrétumok előtt: Szinte minden IH-KSZ reláció más; Zrt. – közigazgatási szerv, partneri típusú kapcsolattól, az üzleti típusúig; A gazdálkodási formát kell igazítani az intézmény-irányítási koncepcióhoz; Ennek megfelelőek a megoldások, attitűdök, tapasztalatok is; A finanszírozáson keresztül közvetített elvárások sem egységesek; Az értékelés rendszerszintet vizsgált, a jellemző gyakorlatot értékelte, ezért egyes megállapítások nem minden egyes SLAra érvényesek;

Legfontosabb megállapítások A jelenlegi rendszer (elvi) előnyei: Nincs valós alternatívája; Teljesítményorientált szemléletet erősíti; Magában hordozza a hatékony menedzsment lehetőségét A jelenlegi rendszert fejleszteni érdemes, mert: A beszállítói menedzsment (felügyelet) alulreprezentált Nem valós „Service Level Agreement”: A struktúra hordozza a problémákat:

A módszertanról VÁTI modell Rendszer-szintű válaszok Kapacitás felhasználás kérdésköre Eredmények VÁTI adatbázis elemzése Mérés Becslés KSz vezetői interjúk VÁTI modell IH Fókuszcsoport Rendszer-szintű válaszok Tapasztalatok, tények 22 konstrukció mért értékei IH fókuszcsoport Minőségi szempontok Adatbázisok elemzése Dokumentum-elemzés IT eszközök vizsgálata KSz vezetői interjúk IH fókuszcsoport Dokumentum-elemzés Lehetőségek feltérképezése

A finanszírozási rendszer víziója

Köszönöm a figyelmet! 2010.05.07