Projektértékelő kutatások alprojekt, reintegrációs adatbázis „TEtt - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia 2010. december 15. Siófok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Többszakaszos reintegrációs modell értékelése
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
Tanfelügyelet – A megújuló külső értékelési rendszer
SZOMSZÉDVÁRAK A határ menti településközi együttműködéshez szükséges kompetenciák fejlesztése a Nyugat-Pannon Eurégióban.
Szakmai monitorozás.
„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” módszertani megalapozása” kiemelt projekt kiemelt projekt.
Szabad-e a szabadult? A TÁMOP kiemelt projekt szerepe a reintegrációs folyamatban Botka Bianka szolgáltatás módszertani vezető, Belügyminisztérium.
A kutatási program rövid bemutatása
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
„TEtt program az áldozatokért és a tettesekért”
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Reintegrációs tanácsadó munkakör
Az Áldozatsegítő Szolgáltatások fejlesztése alprojekt
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA KIEMELT PROJEKT TÁMOP Elítéltek több szakaszos, társadalmi.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA
Az utógondozás szerepe és fontossága az Igazságügyi Szolgálatnál Dr. Kunfalvi Zoltán, KIMISZ Főigazgató Intenzív utógondozás: lehetőségek és kockázatok.
Várakozások az eredmények tükrében,
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM A Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeinek beépítése az egyetemi döntési folyamatokba Dr. Szűcs Edit minőségbiztosítási.
Készítette: Magyar Orsolya
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Kutatási terv Az inklúzió fenntarthatóságának vizsgálata az oktatási intézményekben, fókuszba helyezve a hálózati együttműködést, a kreatív alkotó műhelyek.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
Az ÚMVP intézményrendszere
Intézményi pályakövetés központi támogatása - TÁMOP Educatio Kht. Horváth Tamás felsőoktatási igazgató Budapest, március 24.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben Tanácsadói feladatok 1 Közoktatási Igazgatóság.
Nemzetközi projekt az egészség társadalmi és gazdasági meghatározóiról Taller Ágnes december 4. DETERMINE.
Resztoratív eljárások bevezetésének lehetőségei a pártfogó felügyelői munkában “A harmonikus szabad életért” Közösségi Szolgáltatások Alapítványa Negrea.
A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal TÁMOP kiemelt projekt.
Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium
Távmunka tanácsadói képzés a BME-n
A képzett szakemberekért Fejlesztés és szolgáltatás a szakképzésben. Budapest augusztus 27.
Szociálpolitikai keretek
Tréningcsoportra történő kiválasztás folyamata
Prezentáció címsor A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt.
Farkas Katalin – Vilmányi Márton június 15.
Biztos Kezdet gyerekházak hálózata
Tudományos konferencia Nyíregyháza Október
Brettner Zsuzsanna PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék
Máth András, Ringier tanácsadó – OAG Szakmai Nap Marketing és kutatás hogyan segíthet a kutatás.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
TÁMOP D IPLOMÁS P ÁLYAKÖVETŐ R ENDSZER. Pályakövetés – Miért is hasznos? definíció: pályakövetés=pályakövető kutatások+alumni szolgáltatások; intézményi.
Dr. Schiffer Csilla: Kooperáció és koordináció
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
RÁCZ ANDREA DEBRECENI EGYETEM, SZOCIOLÓGIA ÉS SZOCIÁLPOLITIKA TANSZÉK Hatékonyságmérések a gyermekvédelmi szakellátásban.
A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZERT TÁMOGATÓ SZOFTVEREK FELADATAI Adatbázisok Word dokumentumok PDF dokumentumok HTML dokumentumok Szövegszerkesztés Szövegszerkesztés.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje A projekt megvalósulása.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
Szakiskolai fejlesztési program
Foglalkoztatási együttműködések szabolcs-Szatmár-bereg megyében
Az ISO 9001 jelenlegi helyzete
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program RSZTOP-3 Tájékoztatás a Kísérő Intézkedések részprogram Adatszolgáltatási folyamatairól Hajléktalanokért.
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL ÖNÉRTÉKELÉSI SZINTEK
Csoportos technikák, kompetencia-fejlesztő foglalkozások
SZAKKÉPZÉSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KERETRENDSZER (SZMBK) 11. előadás
A TÁMOP szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében
2. Helyzet- és igényfelmérés (Kutatás 1.)
Előadás másolata:

Projektértékelő kutatások alprojekt, reintegrációs adatbázis „TEtt - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 15. Siófok

Programértékelő, evaluációs vizsgálatok, hatásvizsgálatok fontosságának elvi elismerése (a „bizonyíték alapú/ tudásalapú szemlélet” kifejezés Magyarországon sem ismeretlen) DE Kevés a jól átgondolt, gondosan megtervezett kutatás Érezhető egyfajta ellenállás és/vagy szkepticizmus a hatásvizsgálatokkal, programértékelő kutatásokkal szemben OKOK: Nincs Magyarországon hagyománya Költséges Módszertani problémák, akadályok Kutatás és gyakorlat, kutatás és döntéshozás kapcsolata nem problémamentes Félelem az „elszámoltatástól”, „felelősségre vonástól” E

Érvek a hatásvizsgálatok, programértékelő kutatások mellett: Újszerű, innovatív modellprogramok esetében különösen fontos az elméletben felállított modell érvényességének vizsgálata Egyre gyakoribb támogatói (EU) elvárás

A TEtt programon belül két alprojekt értékelése: 1.Elítéltek többszakaszos, társadalmi és munkaerőoiaci reintegrációja és intenzív utógondozási modelljének kialakítása alprojekt 2.Bűnmegelőzési szakemberek és önkéntesek képzése alprojekt

A kutatási alprojekt felépítése: Kutatási munkacsoport (két kutatópár, koordinátor, külső szakértők): kutatási tervek elkészítése, vizsgálatok szakmai koordinációja, elemzés Külső kutató cég: adatfelvétel, adatrögzítés Az értékelendő alprojektek szakmai megvalósítóval szoros együttműködés

A vizsgálandó kérdéscsoportok (A konkrét kérdéseket és hipotéziseket a kutatási munkacsoport a projektek szakmai vezetőivel közösen fogja meghatározni.) A programmegvalósítás folyamatának értékelése A projekt által közvetlenül befolyásolt, rövid távon is megmutatkozó hatások, eredmények vizsgálata

A vizsgálati módszerek meghatározása – a vizsgálandó kérdések alapján - a kutatási munkacsoport feladata Vizsgálati elrendezés megtervezése (mintavétel, minta- elemszám, egyszeri vagy többszöri mérés, esetleges kontroll csoport stb.) Adatgyűjtési módszerek kiválasztása (az alprojektek működése során született dokumentumok elemzése, ügyfél- adatbázisok elemzése, interjúk, esettanulmányok, kérdőívek, tesztek stb.)

A reintegrációs adatbázis célja: Kötelező adatszolgáltatás (NFÜ követelmény): A támogatásból részesülő személyekről bizonyos adatokat kötelezően gyűjteni kell (nem, életkor, programból való kilépés/belépés dátuma, iskolai végzettség stb.) Belső monitoring, belső értékelés megtámogatása Külső értékelés alapját is képezheti

A reintegrációs adatbázis projekten kívüli felhasználhatóságának biztosítása: Excel alapú Anonim A kliens mappa dokumentumainak egy része is anonim

Az ügyfélmappa (az adatbázis alapja a papíralapú ügyfélmappa) 1.Fedlap 2.Adatvédelmi nyilatkozat 3.Első kérdőív 4.Igényfelmérő kérdőív 5.Egyéni fejlesztési terv és kiegészítései 6.Jövőterv 7.Hátlap: esetátadási jegyzék

Az adatok rögzítése: Excel alapú (adatsablon és kódutasítás készült a papíralapú dokumentumokhoz) A kötelezően szolgáltatandó adatok illetve a nem anonim dokumentumok rögzítése: reintegrációs tanácsadók és az utógondozó koordinátorok (felkészítő oktatás) A teljes kliens mappa rögzítése: kutatási alprojekt

A reintegrációs adatbázis adatsablonja:

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Balassa Szilvia Belügyminisztérium Kutatási alprojekt koordinátor, TÁMOP