Sulinet Expressz, Sulinet Generáció 2003 - 2004. Sulinet Generáció 1998: valamennyi középiskola bekötése az Internet hálózatba a Sulinet Program keretében.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kovácsné Kerepesi Márta felülvizsgálati referens
Advertisements

A világ legegyszerűbben felépíthető üzlete!
Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.
Dr. Magyar Bálint Oktatási miniszter
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Fókuszban: a díjtábla a lehetséges kérdések és válaszok tükrében Sallai Linda.
1 A fiatalok művelődési szokásai. 2 A vizsgált korosztály korévenként, 2000-ben és 2004-ben (fő)
APEH (új nevén a NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal) prezentáció
Felnőttképzési tv. és a felsőoktatás Sum István OM
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Új szelek a lakáshitelezésben? Merre tovább 2011-ben? Lakásvásár 2011 Árva András, CIB Bank lakossági üzletfejlesztési vezető Budapest, március 4.
Szja % APEH Sajtótájékoztató dr. Juhász István elnökhelyettes Budapest, szeptember 15.
Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál igénybe vehető szolgáltatások Lászlóné Tanács Edina szolgáltatási igazgató november 15.
A Magyar Köztársaság kormánya. Folytatódnak a kormány oktatási esélyegyenlőségi programjai Arató Gergely államtitkár prezentációja Budapest, augusztus.
IKT projektek a közoktatásban
Adózási alapismeretek 5.2 konzultáció Helyi adók
Átfogó informatikai fejlesztési programok a közoktatásban Magyar Bálint oktatási miniszter.
2007. szeptember % Idén több mint 14 milliárd forintot ajánlottak fel az adófizetők.
Az APEH-hoz benyújtott bevallások adatai alapján
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
A tudásalapú társadalmat megalapozó reformok az oktatásban
Megújul a Sulinet Expressz. Az SZDSZ elnöke felkérte a liberális minisztereket, hogy vizsgálják meg tárcáiknál vannak-e olyan programok, amelyek azokat.
Az illetékekről szóló évi XCIII. törvény változásai
Oktatási reform – 2007 Dr. Hiller István
Könczöl Tamás igazgató Sulinet Expressz Programiroda.
ADÓVÁLTOZÁSOK ÉLETBIZTOSÍTÁSI ADÓKEDVEZMÉNY Életbiztosítási adókedvezmény továbbra is változatlan feltételek teljesülése esetén járhat DE érvényesíteni.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 17. Debrecen.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
Világ – Nyelv, az idegennyelv-tudás fejlesztésének kormányprogramja. FPN Budapest, 2004.
ADÓZÁS © A LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSOK 2008-TÓL dr. Laáb Ágnes BME Pénzügyek Tanszék egyetemi docens elérhetőség: telefon: ,
Az Új Széchenyi Terv - Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében kiírt TIOP /1 kódszámú, Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése.
Informatikai szakképzés Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium Kovács Péter
Frontális pedagógia helyett „konstruktivista” pedagógia Dr. Magyar Bálint Oktatási miniszter október 12.
Kis- és középvállalkozások adózási, gazdálkodási környezetének 2006-os, illetőleg középtávú változásai Dr. Katona Tamás politikai államtitkár Pénzügyminisztérium.
Lendületben az ország! Nemzeti Területfejlesztési Hivatal Igazságos lakástámogatás november 2.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Információs társadalom a javuló esélyekért Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Biztonságot az alkalmi munkából élőknek! Az alkalmi munka után fizetett közterhek csökkentése.
Kormányszóvivői tájékoztató Az Európai Unió Strukturális Alapjainak magyarországi teljesítménye dr. Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli.
Kormányszóvivői tájékoztató. Öt éves adócsökkentés Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 19.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a közoktatás lehetőségei Gönczi Tamás Nemzeti Fejlesztési Hivatal Önfejlesztő iskolák egyesülete Szolnok.
Béren kívüli juttatások Adókedvezmények Adóelőleg Ingatlan.
2005. Május 02.MTA Felolvasóterem Kőhalmi Zsolt Május 02.MTA Felolvasóterem Kőhalmi Zsolt PTA TÁMOGATÁSI PROGRAM IHM költségvetéséből Neumann Táborok.
2004. November 11.MTA Felolvasóterem Kőhalmi Zsolt.
Környezetvédelmi pályázatok a GOP-ban PÁTOSZ workshop április 21. Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
ÚJ TUDÁS – MŰVELTSÉG MINDENKINEK A digitális írástudás elterjesztése Az idegennyelv-tanulás ösztönzése Az integrált természetismeret-oktatás bevezetése.
ADÓTÖRVÉNYVÁLTOZÁSOK Évi LXXVII tvr.. SZJA ADÓTÁBLA A évtől az összevont adóalapba tartozó jövedelmek esetében a személyi jövedelemadó alapja.
Pályázati lehetőségek és tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési operatív programban Gáspár Bence Orosháza, július 31.
E-számlázáshoz és e- dokumentumkezeléshez kapcsolódó pályázat a Támpont – Mester Kft. segítségével.
AZ EGYES SZOCIÁLIS, GYERMEKVÉDELMI, CSALÁDTÁMOGATÁSI, FOGYATÉKOSSÁGÜGYI ÉS FOGLALKOZTATÁSI TÁRGYÚ TÖRVÉNYEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ ÉVI CLXXI. TÖRVÉNY.
A kis- és közepes vállalkozások információs rendszerei Erdős Ferenc.
A digitális pedagógiai módszertan fejlesztése a Körzeti Általános Iskolában TIOP / Digitális pedagógiai innováció útján Projektzáró.
SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ
A szaktanácsadás támogatása között
Nagy Gábor Mosonmagyaróvári VSE Elnök, edző. A kezdetek Az egyesület 1993-ban alakult, baráti társaság által 1999: megérett az igény a versenyszerű evezés.
Az államilag támogatott lakáshitel-rendszer ( )
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
Tankönyvellátás
A Bit módosítása évi LXXXVI. tv június január január 1.
A Gyurcsány-kormány Fészekrakó programja nem baloldali, hanem liberális.
A évi személyi jövedelemadó- és Tao-bevallások tapasztalatai, valamint kata és kiva jellemzők Komárom-Esztergom megyében Karácsonyi Norbert igazgató.
NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága
Családbarát adórendszer Magyarországon Tamásné Czinege Csilla NAV Adószakmai Ügyekért Felelős Szakmai Helyettes július 5.
1 A Világ – Nyelv Program és a nyelvi előkészítő évfolyam július 07.
1 éves a Sulinet Expressz. A program első éve Az Oktatási Minisztérium nyarán indította el a Sulinet Expressz programot. A program célja: az Internet.
Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása Társadalmi Megújulás Operatív Program „Fény vagy Te is ragyogj hát” TÁMOP /
Az első házasok kedvezménye
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Barcsák Marianna KPSZTI
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM
Előadás másolata:

Sulinet Expressz, Sulinet Generáció

Sulinet Generáció 1998: valamennyi középiskola bekötése az Internet hálózatba a Sulinet Program keretében 2004: 300 középiskola jutott wireless hálózathoz az IHM pályázatán 2004: Műholdas adatszórás 600 elzárt vagy határon túli iskolának 2005 végéig: A Közháló Program keretében valamennyi közoktatási intézmény szélessávú Internet kapcsolattal rendelkezik (5500 intézmény) 2005: újabb 300 iskola jut wireless hálózathoz

Sz á m í t ó g é p-haszn á l ó k ar á nya az egyes korcsoportokban, %

Az otthoni számítógép terjedése Háztartások százalékában

2003 nyarán indult a Sulinet Expressz A program célja: - az Internet és a számítástechnikai eszközök elterjedésének segítése, - valamint az oktatás modernizálása irányított adócsökkentés formájában, amely az információs társadalom családi infrastruktúrájának megteremtését szolgálja. A program kedvezményezetti körét ezért kezdetben úgy állapítottuk meg, hogy az adókedvezményt az oktatás szereplői: a pedagógusok, a szülők és a diákok vehessék igénybe.

2004 januárjában az SZDSZ elnöke felkérte a liberális minisztereket, hogy vizsgálják meg, tárcáik programjaiban miként érvényesül a rászorultsági elv. Minderre az azóta megvalósított adócsökkentés érdekében volt szükség.

A Sulinet Expressz Programban már nem csak az oktatás szereplői vehetnek részt, hanem minden adózó állampolgár. A társadalmi igazságosság elveinek érvényesülése érdekében ugyanakkor a tehetősebbek nem vehetik igénybe az adókedvezményt.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény hatálya alá tartozó minden magánszemély jogosult a programban részt venni. A vásárlóknak 50 százalék önrészt kell vállalniuk minden terméknél. (a forint feletti vásárlásoknál már eddig is viselték az igényjogosultak.) 3.4 és 4 millió forint között sávosan csökkenő mértékben vehető igénybe az adókedvezmény Évi 4 millió forint jövedelem fölött a Sulinet Expressz adókedvezmény nem vehető igénybe.

Hatékonyabb lett, mert kb. duplájára bővül a hozzáférők köre; Igazságosabb lett, mert érvényesül a rászorultság elve; Méltányosabb lett, mert azokat támogatja, akik befektetnek háztartásuk informatikai fejlesztésébe. A változás nyomán a program:

A Sulinet Expressz program másfél év alatt a várakozásoknál is nagyobb sikert hozott: kb új számítógép került a háztartásokba kb számítógép lett felújítva közel félmillió család jutott számítástechnikai eszközökhöz

Sulinet Expressz termékek értékesítése

A vásárlások havi bontásban (2004)

A program ellenőrzése 2004: 5 ellenőrzés (Projekt Tanács) A 87 szállítóból 11-et ideiglenesen felfüggesztettek, 6-ot meghatározott időre kizártak Eredmény: a programban kizárólag legális, ellenőrzött forrásból származó termékekhez lehet hozzájutni

Kifehéredik a szürkegazdaság (Példa: egy népszerű processzor) 2003: Hivatalosan kevesebb mint 10 ezer db importbeszerzés a keretszerződésnek megfelelő módon, a Sulinet keretében: 12 ezer db került értékesítésre ↓ Ellenőrzések ↓ 2004: Hivatalosan több mint 30 ezer db importbeszerzés a keretszerződésnek megfelelő módon, a Sulinet keretében: 26 ezer db került értékesítésre

Az adózók sulinet kedvezménye 2003-ban 4,4 millió adózó állampolgárból 270 ezren éltek a Sulinet adókedvezménnyel 15 milliárd forintot vontak le adókötelezettségükből

Közoktatási Informatikai Normatíva Cél: közoktatási informatikai fejlesztések segítése évfolyamra járó tanulók után igényelhető Forrás: 3,4 milliárd Ft évente Hardverbeszerzésre (lízing): Ft/tanuló/év Adminisztrációs és ügyviteli szoftverek beszerzésére: Ft/tanuló/év Kis értékű hardvereszközök (pl. festékpatron) beszerzésére: 365 Ft/tanuló/év