Az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram értékelési szempontjai 2009. július 7.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
Advertisements

Marketing szuperkonferencia 2012
DV Invest Kft.. Cégalapítás dátuma: január Telephely, iroda: 8000 Sárszentmihály, Masterplast Group Head office, -Budapest, III. Árpádfejedelem.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
Benke Ákos vezérigazgató Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Az UMVP aktuális helyzetének bemutatása, és a kockázati tőke program K+F+I workshop
1)Fizikai infrastruktúra (business center-ek,, szolgáltatott irodák és ipari létesítmények) 2)Üzleti szolgáltatások (projektmenedzsment, pénzügyi és HR-
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
I. AZ EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT SZEREPE A SZERVEZETEKBEN
Gazdaságfejlesztési pályázatok 2009, 1.kör Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
A hitelintézeti számvitelre vonatkozó szabályozás
Új Magyarország Vállalkozói Program pénzügyi programjai (Jeremie)
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
Global Hiteliroda Elemzés. PÉNZ LTP NYUGDÍJ PÉNZTÁR BEFEKTETÉSEK 2 BANK BIZTOSÍTÓK ÁLLAM -ADÓ +ADÓ KEDVEZMÉNY +ÁLLAMI TÁMOGATÁS I 5%N 95% NINCS.
Eredménytervezés Fedezeti összeg számítás: Értékesítés árbevétele
Európai Uniós pályázatok Unio Tender Europa Kft..
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
Komplex vezetési információs rendszer létrehozása.
Amikor nem kell biztosíték: tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Miskolc, március 21.
Amikor nem kell biztosíték: tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Pécs, február 28.
Tőkefinanszírozás biztosíték nélkül Török József Üzletfejlesztési igazgató Budapest, május 15.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Székesfehérvár, január 30. Tőkefinanszírozás.
Pályázati lehetőségek Unio Tender Europa Kft.. Általános szabályok Társfinanszírozás Közép-Magyarországi régió: Budapest, Pest megye Konvergencia régiók:
Miért vonzó a startup a befektetők szempontjából?
Európai Uniós pályázatok
Török József Üzletfejlesztési igazgató Szombathely, április 10. Tőkefinanszírozás.
Tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Kecskemét, november 28.
KOCKÁZAT – HOZAM.
Az MNB tőkepiaci engedélyezési eljárásai
Török József Üzletfejlesztési igazgató Budapest, május 29. Tőkefinanszírozás.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Miskolc, május 15. Tőkefinanszírozás.
Horváth István, CFA K&H Befektetési Alapkezelő Zrt. Befektetői szemmel.
Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület Finanszírozási lehetőségek az innovatív ötletek piacra jutásához December, 2006.
Kereskedelmi jog I. VII. Előadás Egyes társasági formák Az egyesülés.
EU-s pályázatok írása és módszertana
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
Forrásteremtés struktúraváltáshoz, technológiai fejlesztéshez Török József Üzletfejlesztési igazgató Lovasberény, szeptember 20.
Pályázati lehetőségek és tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési operatív programban Gáspár Bence Orosháza, július 31.
Bemutatkozik a Premier Kommunikációs Iroda A kommunikáció világában minden nap egy új Premier!
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia 2005
Zsembery Levente vezérigazgató
Biztos Kezdet Gyerekházak
PÉNZÜGYI MENEDZSMENT 4. Dr. Tarnóczi Tibor PARTIUMI KERESZTÉNY EGYETEM
Okos pénzt az okos egészségügynek – kockázati tőkebefektetések az élettudományok területén április 29. Zsembery Levente vezérigazgató X-Ventures.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Vállalkozásfejlesztés Kazincbarcika térségében Wächter Balázs.
Budapest Egyensúly Alap Az alap kezelője Richter Pál portfoliómenedzser július Az alap jellemzői KategóriaKiegyensúlyozott Az alap indulása2014.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Várható fontosabb pályázatok ban.
Corvinus Nemzetközi Befektetési Rt. Határon átnyúló tőkeprogramok kis- és középvállalkozások számára Márk Péter Igazgató.
„INTERREGIONAL INNOVATION SYSTEM IRIS L00049” c. projekt WP2 MUNKACSOMAG – INTERREGIONÁLIS KKV FEJLESZTÉS IRIS INNOVATÍV ÜZLETI ÖTLET ÉRTÉKELŐ MÓDSZER.
Projektfinanszírozás Projektszponzorok Tanácsadók Közös vállalatokkal kapcsolatos kérdések Projekttársaság jellemzői.
KDOP-4.2.1/B-11 Önkormányzati tulajdonú belterületi utak fejlesztése.
(Megújuló) energetikai projektek finanszírozási lehetőségei szeptember 12. Előadó: Papadimitropulosz Alexander a megújuló energia.
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
Növekedés a tőzsdével ELITE Program, együttműködésben a BÉT-tel
Az üzletek operatív működtetése
Pályázati információs nap Június 15.
14 év szakmai tapasztalat
Haladó Pénzügyek Vezetés szervezés MSC I. évfolyam I
A MINISZTERELNÖKSÉG ELLENŐRZÉSI TAPASZTALATAI MÁTÉ GERGŐ (KFF)
Vállalati terv bemutató
Haladó Pénzügyek Vezetés szervezés MSC I. évfolyam I
Budapest Paradigma Alap
17 év szakmai tapasztalat
12 év szakmai tapasztalat
Rigó Csaba Balázs A Közbeszerzési Hatóság tevékenysége
Előadás másolata:

Az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram értékelési szempontjai július 7.

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS VÁLTOZÁSOK Korábban is érvényesített szempontok belekerültek a közzétett értékelési rendszerbe Szempontok nyilvánosak Az értékelési rendszer átláthatóbb a pályázók számára

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS SCORING SHEET I.LIMITMEGÁLLAPÍTÁS II.A SZAKMAI TAPASZTALATOK, ÜZLETI FELTÉTELEK, ÉS AZ ÜZLETI TERV KONZISZTENCIÁJA II.A. BEFEKTETŐI TEVÉKENYSÉG, SZAKMAI TAPASZTALAT II.B. ÜZLETI FELTÉTELEK II.C. ÜZLETI TERV KONZISZTENCIÁJA ÉS MEGALAPOZOTTSÁGA II.D. ÜZLETI TERV ÉRTÉKELÉSE A SZAKMAI PREZENTÁCIÓ ALAPJÁN

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS I. LIMITMEGÁLLAPÍTÁS Kizáró tényező, ha a Pályázó nem rendelkezik legalább 2 senior vállalati befektetési szakemberrel!

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS KÖZÖS ALAP: Kizáró tényező, ha a Pályázó nem rendelkezik legalább 2 senior vállalati befektetési szakemberrel! CO-INVESTMENT ALAP: Kizáró tényező, ha a Pályázó nem rendelkezik legalább 3 senior vállalati befektetési szakemberrel! (nincs limitmegállapítás!)

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS Senior vállalati befektetési szakember minden olyan munkavállaló, aki döntés-előkészítési vagy döntési pozíciót foglal el a pályázó alapkezelőben, valamint legalább 5 éves közvetlen szakmai tapasztalattal rendelkezik vállalati befektetések terén, beleértve - nem kizárólagosan - a következőket: pénzügyi befektetői tevékenység (pl. üzleti angyalok); tőkealap-kezelői tevékenység; M&A és egyéb corporate finance típusú tanácsadás; kereskedelmi banki projektfinanszírozás; céltársaság pénzügyi vezetése; vállalati- és iparági elemzői tevékenység. A szakemberekre vonatkozó referenciákat a Pályázónak a Referencia mellékletben szakemberenként kell bemutatnia, és a szakemberek szakmai önéletrajzát csatolnia kel a pályázatához.

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS II. A SZAKMAI TAPASZTALATOK, ÜZLETI FELTÉTELEK, ÉS AZ ÜZLETI TERV KONZISZTENCIÁJA A Közös Alap esetében II. rész négy (A-B-C-D) Co-investment Alap I.-II-III.-IV. önálló kérdéscsoportból áll, és mindegyikre vonatkozóan meghatározásra kerültek a minimálisan elérendő pontszámok. Amennyiben a Pályázó bármely kérdéscsoport esetén nem éri el a minimálisan elérendő pontszámot, úgy pályázata elutasításra kerül.

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS

Az üzleti feltételeken belül kizáró tényezőnek minősül, ha a Pályázó nem vállal arra vonatkozó kötelezettséget, hogy az összes tervezett befektetésén belül a kezdő és innovatív típusú befektetések aránya együttesen legalább 30 %-t ér el.

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS

Kizáró tényező, ha a senior vállalati befektetési szakemberek átlagos javadalmazása legalább részben nem az Alap befektetéseinek sikeréhez kötött; az Alap üzleti terve a tervezett futamidő alatt összességében nem tartalmaz nyereséget. A senior vállalati befektetési szakemberre eső tervezett kockázati tőke befektetések száma esetében az értékelők reálisnak fogadják el, amennyiben az nem több, mint 7 db/fő. A senior vállalati befektetési szakemberek javadalmazása esetében a piacon reális javadalmazási szint alapján történik a pontozás, ami Ft/hó.

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS

KÖZÖS ALAP

Köszönjük a figyelmet!