Steve Jobs Az IT ipar Al Caponéja. Steven Paul Jobs az informatika modernkori történetének egyik legérdekesebb alakja. A lehetőségek felismerésében, a.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A világ legértékesebb márkájaként az Apple 185 milliárd dollárt ér, míg legközelebbi versenytársa, a Samsung a globális lista 30. helyét foglalja el, 21.
Advertisements

Magyarok a számítástechnikában
Grafikus felhasználói felület Windows alatt
Grafikus felhasználói felület Windows alatt
A kereskedelmi gyártás kezdetei. •A háború utáni időkben már üzleti célokra alkalmas gépeket kezdenek gyártani. •1951.UNIVAC – statisztikai hivatal- népszámlálás.
Biztonsági szabályok Szerelés előtt áramtalanítsd a számítógépet
Grafikus felhasználó felületek Linux-on
2010. November Universal Music A zene, ahogyan még nem gondoltál rá Avagy zeneáruház áruház nélkül November 25. Benda Gergely – Ügyvezető igazgató,
Memóriák típusai, jellemzői
QualitySoft On-Line megoldások Terminálszerver alternatíva a Távoli Asztali eléréshez.
Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék Dr. Kulcsár Gyula egyetemi docens.
I. Informatikai alapismeretek Dabas, november 18.
HP MultiSeat az oktatás szolgálatában Kocsis István technikai konzultáns Hewlett-Packard Magyarország.
Transzformátor.
Jean-Paul Belmondo (Neuilly-sur-Seine, április 9. – ) francia filmszínész. Közismert beceneve: Bébel. Az 1950-es évek óta filmez. Jean-Luc Godard.
A jövő technológiái Kőnig Tibor főmérnök, Microsoft Magyarország blogs.msdn.com/tibork-on-ms blogs.msdn.com/tibork-on-ms.
Microsoft fejlesztőeszközök a szakképzésben Farkas Bálint Visual Studio 2008.
A Windows xpTörténeteA Windows xpTörténeteA Windows xpTörténeteA Windows xpTörténete.
Szoftevrismeret Operációs rendszerek.
Me to you, szakadt mackó. Me to you, szakadt mackó.
A tanuló szervezet APPLE Az egyeditől, az egyedinek, egyedit.
Nat Pedellus Informatika 8. osztály óra.
Informatikai alapismeretek
Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék 2012/13 1. félév 3. Előadás Dr. Kulcsár Gyula egyetemi docens.
A Microsoft Windows Vista gazdasági hatásai Lehetőségek az ökoszisztéma számára Microsoft Innovációs Nap november 27. Komáromi Zoltán Ügyvezető igazgató.
A memória.
Az SPSS technológiával háromszorosára nőtt az online eladásokból származó bevétel.
VI. CRM konferencia - CEBC „ CRM? - Igen! A versenytársaink már csinálják! - De mit is? ” Számely Éva Vialto Consulting Május 28.
Vállalati arculat.
Apple Az egyeditől, az egyedinek, egyedit. A kezdet  A 70-es években házilag építgették a számítógépet, klubokban osztották meg egymással a fortélyokat.
Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Főiskolai Kar A Műszaki Tervezés Rendszerei 2000/2001 tanév, I. félév 1. előadás Bevezető a számítógépen.
A számítógép működéséhez két elv kell egyszerre működjön: automatizált számolás és programozhatóság. Történetét azokig a mechanikus számológépekig szokás.
Az egészségügyi informatika jövője Dr. Surján György GYEMSZI Informatikai és rendszerelemzési főigazgatóság EGVE Egészségügyi Napok 2012 Balatonfüred.
Domain-specifikus nyelvek a fejlesztésben Ráth István
A számítógép története
A Windows operációs rendszerek
Az operációs rendszerek feladata, fajtái, felépítése
J. Peterman Company Készítette: Nagy Eszter Novreczky Kamilla.
Készítette: Dormán Eszter Noske Borbála
Készítette: Tóth Gábor
A számítógép története
Az információrendszerek kialakulása
Üzleti mobilfejlesztés és integráció Magic konferencia 2012.
Egy második generációs gép (az IBM 7094) felépítése
Mai számítógépes perifériák Lovász Áron. A periféria Kibővíti a számítógép lehetőségeit. Vannak kötelezőek és opcionálisak. Lehet külső vagy belső csatlakozású.
Apple I. Steve Jobs Steve Wozniak. Steven Paul Jobs Született: február 24. San Francisco Kalifornia, USA Anyja: Joanne Schieble katolikus német.
iPhone Készítette: Egri Dóra
ITK, 9/ tavasz Softinvest (Szoftverkereskedelmi és Fejlesztési Részvénytársaság)
Kedvenc mobilom Készítette: Király András Felkészítő: Vitézné Szabó Hajnalka Bán Zsigmond Ref.Ált.Isk.AMI és Óvoda Tiszafüred Fő út
2. Operációs rendszerek.
Apple Schäfer Benedek Felkészítő:Ravasz Imréné Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola.
Farkas Zoltán mérnök informatikus Konzulens tanár: Seres Iván 2013.
SZOFTVEREK (programok)
(2010. október 25.).  Mi az? ◦ A számítógép és a felhasználó közötti kapcsolatot segíti elő ◦ Különböző vizuális elemeket felhasználva teszi átláthatóbbá.
A film története. Lumière fivérek 1985 februárjában szabadalmaztatták a cinématographot Az első film a Lumière családi üzemből távozó munkásokat rögzítette.
SZOFTVEREK (programok)
Operációs rendszerek Fogalommeghatározás. Az operációs rendszer fogalma ???
Grafikus felhasználói felületek Linux alatt. Grafikus Interface A grafikus felhasználói felület (angolul graphical user interface, röviden GUI) olyan,
Kiss Balázs Geográfus MSc/I. évf..  Hazánkban leginkább használt levelezőrendszerek  Üzleti levelezőrendszerek  Thunderbird  Gmail  Apple Mail 
Apple Kanyok Gergő Geográfus MSc I.. Történelem Alapítva: 1976 Steve Jobs, Steve Wozniak, Ronald Wayne (12 nap) Apple I Apple Lisa - GUI.
Számítógépes alapismeretek
Értékesítési képviselő – HoReCa
IT ALAPFOGALMAK OPERÁCIÓS RENDSZEREK.
Értékesítési képviselő – Food
Vállalati terv bemutató
Értékesítési képviselő – HoReCa
Értékesítési képviselő – HoReCa
SZOFTVEREK (programok)
A szoftverhasználat jogi vonatkozásai
dr. Geges József Ovidius Co. Ltd.
Előadás másolata:

Steve Jobs Az IT ipar Al Caponéja

Steven Paul Jobs az informatika modernkori történetének egyik legérdekesebb alakja. A lehetőségek felismerésében, a siker gyors elérésében csakúgy része volt, mint a gyors bukásokban, mindegyikre többször is sorkerült. Nem lett dúsgazdag, de hogy a neve ennek ellenére fennmarad, azt már többszörösen biztosította.

1955. február 24-én született San Franciscoban, Californiában. Egy éves kora előtt örökbe fogadta egy gazdag házaspár, Paul és Clara Jobs, és ők adták neki a Steven Paul Jobs nevet ISKOLA: Cupertino Middle School Homestead High School

Tizenhárom éves korában, elsőéves középiskolásként itt vállal nyári munkát, elektronikai lapkákat szerel össze. Tizenhat éves korában találkozik az egyik legjobb barátjával és partnerével, Steve Wozniakkal, aki szintén a Hewlett-Packardnál dolgozott. Később együtt üzleteltek az illegális "kék dobozok"-kal, amelyek használatával ingyen lehetett telefonálni.

1972-ben Jobs filozófiát és üzleti kultúrát kezdett tanulni a portlandi Reed Főiskolán, Oregonban. Az első év után Jobs otthagyta a főiskolát Videojátékok tervezője lett az Atarinál Az egyetemi szépírás kurzus nélkül a Macnek soha nem lettek volna változtatható betűképei vagy arányosan ritkított betűtípusai - nyilatkozta egyszer Jobs. :D

A cég

Homebrew Computer Club Wozniak tervezett egy gépet saját használatra! Az Apple Computer Co.-t április 1-jén társulásként alapították meg Az Apple Computer Co.-t április 1-jén társulásként alapították meg Az első, az Apple I néven forgalmazott gépet $-os áron kínálták, mivel Wozniak szeretette a számjegyeket ismételni, főleg ha fáradtabb volt.

Apple I. A gép sikert aratott!

Apple II Grafikus felhasználói felület (GUI) és egér Grafikus felhasználói felület (GUI) és egér Beépített áramkört használt a színes monitor vezérlésére! gyorsabb, kisebb, olcsóbb és könnyebben kezelhető volt, mint a korabeli gépek!

Fel kellett venniük a versenyt a gyorsan fejlődő Microsofttal! 1983-ban Jobs a céghez csábítja John Sculleyt a Pepsi-Colától, hogy Apple ügyvezető igazgatójaként dolgozzon. A termék eladása fontosabb volt, mint a valódi értékei!

1984-ben Megjelenik a Macintosh Ez a modell volt a mai gyors és felhasználóbarát számítógépek őse. Steve hajlamos volt kinyilatkoztatásszerű megnyilvánulásokra, és néha úgy viselkedett, mintha a jövőbe látna. A cég egyre jobb befektetés lett!

felesleges rivalizálás szakmai harc Jef Raskin lett a valódi szakmai irányító agresszív - reklámkampány az eladások kissé visszaestek Steve elhagyja a céget, és alapítot egy új high tech vállalatot, a NeXT-et!

Fejlesztéseik hatására a programozási időprogramozási idő a töredékére csökkent A NeXT a leggyorsabban fejlődő vállalat! NeXT A NeXT -t, beágyazott grafikai és audió lehetőségeket is kínált

A visszatérés 90-es évek csőd közeli állapot Száműzték az aktuális vezetést Jobsot kérték fel az ügyvezető igazgatói munkákra A NeXT korábbi fejlesztései, technológiájá A az Apple-nél! A NeXT korábbi fejlesztései, technológiájá A az Apple-nél! Új termék, az iPod

Pixar és Disney

1986-ban felvásárolta az animációs filmeket készítő The Graphics Groupot Pixar Animation Studios