TÁMOP-4.1.2-08/2/B/KMR-2009-0001 Pedagógusképzési hálózat Magyarországon A közoktatási intézményekkel való kapcsolatépítés a TÁMOP pályázatban és azon.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
RE-PE-T-HA Regionális Pedagógusképző és –Továbbképző Hálózat és Adatbázis az Észak- Alföldi Régióban – TÁMOP /1/B Gaál István tanárképzési.
Advertisements

Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
Mindenki tehetséges lehet valamiben!
A tanári mesterszakról és a TÁMOP 3.1.5/A pályázatról Stéger Csilla OKM Felsőoktatási Főosztály Pécs, november 18.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az átalakuló tanárképzés és a pedagógiai szolgáltató rendszer kapcsolódási pontjai.
Új utakon a szaktanácsadás, tantárgygondozás A TÁMOP 3. 1
„ A kompetencia-alapú pedagógusképzés programjainak disszeminációja a Nyugat-Dunántúlon ” HEFOP /0 8 / /1.0 A projekt eredményei.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
A Pedagógusképzési Koordinációs Központ
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
A rendszerépítés változó jogszabályi környezetben A pedagógusképzés a magyar bolognai rendszerben – ELTE IV. Pedagógusképzési nap Papp Lajos ELTE Pedagogikum.
Együttműködés a szakmai gyakorlatban Salát Magdolna osztályvezető ELTE PK OTF Tanárképzési Osztály Az ELTE TAMOP /2/B/KMR :Pedagógusképzés.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
A hálózatosodás lehetősége a közoktatásban profil 1.0
Kérdések a Regionális Szolgáltató és Kutatóközpont létesítése kapcsán Ilyash György projektasszisztens Az ELTE TÁMOP /2/B/KMR projektje:
A projekt bemutatása Feladatok és eredmények Mentor(h)áló Azonosítószáma: TÁMOP /1/B Homor Géza szakmai koordinátor.
Általános ismertető Tájékoztatás a választható képzési formákról Stéger Csilla OKM Felsőoktatási Főosztály, vezető tanácsos, képzési referens Simon Kata.
Agria Media Eger, október
Dél-dunántúli Regionális Pedagógusképzési Szolgáltató és Kutatóközpont
SZAKMAI INFORMÁCIÓS NAP
P edagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B Prof. Dr. Font Márta Pécs, január 28.
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
Mentorképzés a Debreceni Egyetemen
EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TÁMOP /2/B KMR PÁLYÁZAT
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Gyakorlatvezető mentortanárképzés
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon Ilyash György projektasszisztens Az ELTE TÁMOP /2/B/KMR projektje: Pedagógusképzési hálózat.
TÁMOP-4.1.2/08/1/B Pedagógiai szolgáltató és kutató hálózat kialakítása a pedagógus- képzésben, a nyugat-dunántúli régióban.
DEBRECENI EGYETEM Kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A „KONTAKTUS” Dél-dunántúli Regionális Közoktatási Hálózat Koordinációs Központ feladatai, működése Matókné Misóczki Mária Projektigazgató.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
TÁMOP 3.2.2/08/A/1 A közoktatás modernizációját támogató hálózatfejlesztés a Közép-Magyarországi régióban.
Egyensúlyban a világgal TÁMOP A konzorcium tagjai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Felkészítés az Integrált /inkluzív nevelésre a pedagógusképzésben
A felnőttképzés szerepe a vidék egyetemének stratégiájában
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Szeretettel köszöntjük a Szakmai Konferencia résztvevőit.
„ Karöltve” Integrációs közoktatási referencia Intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános Iskola és Óvodában TÁMOP /
Pedagógus-továbbképzések hasznosulása
Információs nap szeptember 8..
Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
A szaktanácsadó segítő szerepe
A projekt az Europai Unio támogatásával, az Europai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
A tanári mesterszak Vezetőtanári tájékoztató szeptember 7. Papp Lajos ELTE Pedagogikum Központ Oktatásszervezési és Tanulmányi Főosztály.
KOMPETENCIA ALAPÚ TANÁRKÉPZÉS FÓKUSZBAN A GYAKORLATI KÉPZÉS
MTT Felsőoktatási Szekció Tisztelettel köszöntöm a Szekció előadóit, résztvevőit! szeptember 20.
A tehetséggondozás az esélybiztosítás kiemelt területe tehetségazonosítás tehetség-tanácsadás együttműködések mentorálás tehetségfejlesztés hálózati tanulás.
Sportirodák szerepe az intézményi sportéletben
Javaslatok a tanár mesterszak gyakorlati félévéhez OKM, OFI bizottság jelentése alapján.
Szakmódszertani fejlesztés
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet térségi tevékenysége Budapest, november 30. Hálózatépítés - kapacitásbővítés – OFI-Pontok /távmunka/
ELTE Innovációs Nap 2016 Innováció és partnerség az oktatási ágazatban: az ELTE PPK EDiTE-EJD H2020 programjának perspektívája és gyakorlata Halász Gábor.
Esély, Lehetőség, Tehetség, ELTE Iskola felújítás az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az Európai Unió támogatásával.
KOMPETENCIA ALAPÚ TANÁRKÉPZÉS FÓKUSZBAN A GYAKORLATI KÉPZÉS
Ez az előadás „A helyi innovációk keletkezése, terjedése és rendszerformáló hatása az oktatási ágazatban” („Innova kutatás” - OTKA/NKFIH azonosító: )
Jubileumi tantestületi értekezlet: 30 éves az óvoda és az iskola
A könyvtárostanári képzési lehetőségekről
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
Előadás másolata:

TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon A közoktatási intézményekkel való kapcsolatépítés a TÁMOP pályázatban és azon túl Papp Lajos ELTE Pedagogikum Központ Oktatásszervezési és Tanulmányi Főosztály

TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon Projektfeladatok a regionális szolgáltató és kutatóközpont (RK) szervezetének és működési feltételeinek kialakítása a tanári MA (gyakorlati képzés) bevezetése

TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon Rövid helyzetleírás az ELTE és a KMR –az ELTE mint pedagógusképző és -továbbképző intézmény –formalizált szervezeti-döntéshozatali rend (7/5 kar, 8/5 közoktatási intézmény) –részben formalizált egyetemen belüli szakmai együttműködés külső szakmai kapcsolatok a tanári MA gyakorlati képzése –megismertetés, keretek, résztvevők, intézmények, működési feltételek

TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon Partnerek az ELTE intézményei –pedagógusképző karok: PPK, BGGYK, TÓK –a pedagógusképzésben részt vevő karok: BTK, IK, TTK –közoktatási intézmények –a KMR közismereti pedagógusképzést folytató felsőoktatási intézményei: PPKE, KRE, EHE, SZIE, AVKF, SSZHF, MPANNI a BME mint a szakmai és művészeti tanárképzést folytató felsőoktatási intézmények pályázati konzorciumának vezetője a régió közoktatási intézményei a régió közoktatási szolgáltató intézményei

TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium és Kollégium Bárczi Gusztáv Gyakorló Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Központ Gyakorló Általános Iskola és Középiskola Gyakorló Gyógypedagógiai és Logopédiai Szakszolgálat, Szakértői és Rehabilitációs Bizottság és Országos Gyógypedagógiai-szakmai Szolgáltató Intézet Gyakorló Óvoda Radnóti Miklós Gyakorlóiskola Speciális Gyakorló Óvoda és Korai Fejlesztő Módszertani Központ Trefort Ágoston Gyakorlóiskola

TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon Célkitűzések, tevékenységek hálózatos működésű regionális szolgáltató és kutatóközpont (RK) az ELTE Pedagogikum Központ keretében intézményi portfólió és profil kialakítása (működési feltételek, kínálat, elvárások felmérése, elemzése) az RK bevezetése, promóciója szervezett együttműködés a régió pedagógusképzési és közoktatási intézményei és ezek fenntartói között, kölcsönös szolgáltatások közvetítése rugalmas, regionális, korszerű IKT technológiával támogatott fórum a pedagógusképzés fejlesztésére

TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon Célkitűzések, tevékenységek tájékozottság a közoktatási intézmények és fenntartóik körében az átalakuló tanárképzés jellemzőiről, különös tekintettel az utolsó féléves gyakorlatról képzési program a fenntartók és az intézményvezetők számára az új típusú mentorálás megismeréséhez, intézményi befogadásához, a szükséges attitűd kialakításához a tanári mesterszak utolsó féléves gyakorlatának regionálisan egységesen alkalmazott finanszírozási modellje regionális mentornyilvántartó és -elosztó rendszer létrehozása, együttműködés az országos rendszer kialakításában

TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon Köszönöm a figyelmet! ELTE PEDAGOGIKUM KÖZPONT Oktatásszervezési és Tanulmányi Főosztály telefon: , /3832 fax: ímélcím: