Projektmunka egy GIS-alapú településvizsgálatban

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Értéknövelt mintatermék előállítása és szolgáltatásfejlesztés digitális képekből Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Fotogrammetria és Térinformatika.
Advertisements

1 © 2011 HungaroCAD Kft – Tevékenység & elvárások Cservenák.
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
2007. március 22.DE TEK TTK Földtudományi BSc - szakirányválasztás Március óra I. terem Szakirány választás rendje a Földtudományi BSc szakon.
A tatai források alkalmazkodási célú hasznosítási lehetőségeinek feltárása Dr. Mattányi Zsolt tudományos munkatárs Magyar Földtani és Geofizikai Intézet.
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés
„CSOPORT VEZET CSOPORTOT”
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Az informatika szerepe a vállalati kultúra és versenyképesség javításában Dr. Kornai Gábor AAM Tanácsadó.
Önálló labor beszámoló – 8. félév Nyárády Péter QJA31E
A Bioetika Oktatása a Debreceni Egyetemen
ÚJ DIMENZIÓK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS SZERKEZETI, TARTALMI ÉS MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A LEONARDO KÍSÉRLETI.
Törökbálint város környezeti GIS alkalmazásainak megvalósítása
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
Közigazgatás-szervezési és Urbanisztikai Tanszék
Projektlabor, Projektmunka és Projekt szeminárium tapasztalatai és kérdései az informatika oktatásában az Eszterházy Károly Főiskolán dr. Kovács Emőd,
FOTOGRAMMETRIA és TÉRINFORMATIKA TANSZÉK
ELTE GIS MeetUp 2011 Budapest, április 15..
Makroökonómia I.2006/2007. tanév, 2. félév 1. előadás 1 A kurzus programja előadás: kedd 14-16, TIK nagyelőadó előadók:Czagány László, docens –
A HUNAGI lehetséges szerepvállalása a térinformatikai oktatás terén Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás „ Az elmélet és gyakorlat találkozása”
Innováció Kecskéd közoktatási intézményeiben
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
A vízitúra szervezésének előrehaladása Programfejlesztési Központ XI.A.5.1-XI.A.5.3.
Számítógépes képelemzés 2007/08 I. félév Előadó:Dr. Gácsi Zoltán Gyakorlatvezető:Póliska Csaba Koncz-Horváth Dániel.
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola VI. alprogram: Karrierszolgáltatások.
Min múlik a siker? Integrált projektmenedzsment támogató eszközök eredményes használatbavételének előfeltételei, sikertényezői és buktatói Előadó: Lipi.
Tudástranszfer egyetemi városokban
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
Hagyományos és internetes társadalmi mozgalmak a taxisblokád és az augusztus 20-i tűzijátékról lemondók Facebook csoportja alapján Országos Tudományos.
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
1 Oktatás és iskolázottság – nemi egyenlőtlenségek konferencia Az előadás címe: A hátrányos helyzetűek oktatásban való részvétele gender szempontból (különös.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
III. Témakör MISKOLCI EGYETEM LOGISZTIKA ANYAGMOZGATÁSI ÉS LOGISZTIKAI TANSZÉK III./1.
Fejmozgás alapú gesztusok felismerése Bertók Kornél, Fazekas Attila Debreceni Egyetem, Informatikai Kar Debreceni Képfeldolgozó Csoport KÉPAF 2013, Bakonybél.
SZTE BTK Spanyoltanár MA
Falus Iván 7. Nevelésügyi Kongresszus Budapest Augusztus 26.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
Készségfejlesztő és viselkedésmódosító csoportok tervezési modellje I. I. A csoporttagok fejlődésének tervezése 1.Mérd fel, hogy milyen deficitekkel és/vagy.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Dr. Pikó Bettina SZTE ÁOK Magatartástudományi Csoport, Szeged
Harmadik országbeli hallgatók beilleszkedésének elősegítése
Tudományos konferencia Nyíregyháza Október
Brettner Zsuzsanna PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék
Térinformatika adatok tudásbázisán alapuló kereső- motor IKTA / 2000.
A Wlislocki Henrik Szakkollégium részvétele és tapasztalatai TÁMOP „A tudás disszeminációja.” Trendl Fanni.
II. Calderoni Kompetencia Kerekasztal Konferencia
Földrajzoktatás a Debreceni Egyetemen és jogelődjén, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen 1990-től napjainkig Kerényi Attila Debrecen november 14.
E 5. Együttműködések a humán szolgáltatásokban
Szaktanári Segédlet Tananyagfejlesztés A TÁMOP /2 projekt keretein belül.
Térinformatika Domján Ádám.
Tanodavezető, Motiváció Tanoda-Tiszasziget
IKTA-FÓRUM Fehér Éva Projektmenedzser Budapest IKTA-2000 Négyrétegű Regionális Információs Rendszer tervezése és fejlesztése DARFT Informatikai.
Erasmus program az Eötvös Loránd Tudományegyetemen Orosz Magdolna tudományos rektorhelyettes Budapest, október 2.
Településfejlesztés 2014/15. tavaszi félév Követelményrendszer Urbánné Malomsoki Mónika
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
KOLLÉGIUMI KÖZGYŰLÉS május /2015. TANÉV II. félév értékelése.
Európa regionális társadalomföldrajza I. Bottlik Zsolt, Szabó Pál
A Magyar Nemzeti Bank új gondolkodásmódja és programja Veszprém Dr. Ferkelt Balázs főosztályvezető, MNB, Oktatási Igazgatóság március 17.
A BKK szerepe a TIDE nemzetközi projektben Új megoldások a közösségi közlekedésben - fenntarthatóság - integráció - finanszírozás - Pécs, november.
A kulturális örökség gazdasági-társadalmi hatásának feltárása A siroki vár felújításának tanulságai helyi szemmel Soós Gábor, Bodorkós Barbara, Lazányi.
A tanulói létszám: 655 fő Szakmák: Cukrász Pincér Szakács.
Didaktika-II. M. Nádasi Mária. Kooperatív és Kollaboratív módszer.
„A Kirendeltség és az Önkormányzatok közötti információ és adatszolgáltatás gyakorlata a Paksi Kistérségben Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Testnevelés és Sporttudományi Intézet
Az osztatlan tanárképzés gyakorlati képzési rendszere
A családsegítő szolgálatok beilleszkedési programjai, a RÁT-ban részesülő személyek számára felajánlható szolgáltatásai:
A problémafeltárás technikái
Hallássérültek a könyvtárban
Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform Záróülés
Tantárgyi követelmények Térinformatika BMEEOFT041
A családsegítő szolgálatok beilleszkedési programjai, a RÁT-ban részesülő személyek számára felajánlható szolgáltatásai:
Előadás másolata:

Projektmunka egy GIS-alapú településvizsgálatban Egy kurzus tapasztalatai Kurtán Gábor geográfus hallgató

Bevezetés kísérleti jellegű új típusú gyakorlati kurzusok (Ónodi Zsolt – Társadalom - és Gazdaságföldrajzi Tanszék) Településszerkezeti vizsgálatok Települési térinformatikai projektszeminárium

A feladat kutató csoport vizsgálatának segítése térinformatikai alapokon a féléven át tartó feladatok végén önálló, kész munka leadása, amely a két csoport szoros együttműködése során valósul meg A mintaterület: Károlyi – kert (és környéke), Budapest, V. ker.

Vizsgálati témakörök A tér, mint zöldfelület

A terek társadalomformáló szerepe Vizsgálati témakörök A terek társadalomformáló szerepe

Funkcionális morfológia Vizsgálati témakörök Funkcionális morfológia

A terek szerepe a közlekedésben Vizsgálati témakörök A terek szerepe a közlekedésben

A terek térben és időben változó szerepe Vizsgálati témakörök A terek térben és időben változó szerepe

A terek fejlesztése, rendezése Vizsgálati témakörök A terek fejlesztése, rendezése

Tapasztalatok közös munka eltérő irányultságú, érdeklődésű, ismeretű hallgatók között alapadatok beszerzésénél „találkozás” az önkormányzat működésével a valóság „szimulációja” kevés megkötés a feladatok szervezése teljesen rajtunk múlik, szem előtt tartva az egyéni, a csoport és a csoportok közötti érdekeket „demokrácia” nincs projektmenedzser, sok a közös megbeszélés (sokkal több időt vett igénybe) CAD alapú térinformatika alapjai

a CAD alapú térinformatika alapjai (gyakorlati kurzus) Tapasztalatok a CAD alapú térinformatika alapjai (gyakorlati kurzus) fiktív településrészlet kidolgozása cél: az AutoCad használatának gyakorlása és a csoportmunka itt van „projektmenedzser” szükséges: nagyobb létszám, összetettebb feladat (pl. koordinálás, standardok, stb.) jó összehasonlítás a két szeminárium között

A CAD alapú térinformatika alapjai

Köszönöm a figyelmet! Településszerkezeti vizsgálatok Báder Richárd Kellermájer Bettina Mándity Mátyás Szabó Zsófia Települési térinformatikai projektszeminárium Farkas Ákos Kurtán Gábor Köszönöm a figyelmet! A CAD alapú térinformatika alapjai Báder Richárd Farkas Ákos Szabó Zsófia Szűcs Noémi Vajas Ákos Kurtán Gábor Regőczi Balázs