Tartalom mindmap tézis mottó az előadás címe 113/07/2014 Rostás Zoltán Az építészeti program tartalma.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Logisztika alapvetések.
Advertisements

Projekt általános bemutatása
Szervezetfejlesztési Program ÁROP Budapest, Károlyi-Csekonics Rezidencia November 12. VÁLTOZÁSKEZELÉS FEJLESZTÉSI MÓDSZERTAN.
A SZERVEZET ÉS KÖRNYEZETE
A felsőoktatási minőségbiztosítás európai A felsőoktatási minőségbiztosítás európai sztenderdjei Szántó Tibor Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Projektciklus- menedzsment (PCM)
A TISZK-ek fenntarthatósága 1 Budapest, január 14.
2. előadás.
Készítette: Pápai Zsolt Lex Ákos Kiss Gábor Borbély Csaba
1.sz. gyakorlat – PROJEKT MENEDZSMENT
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
Megújuló energia előállítás marginális területeken Az M2RES projekt Kéri Zsuzsanna REC for CEE március 21.
Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről
A projektmenedzsment fogalma
Az egészségügy finanszírozásának informatikája
használati utasítás a következő diákhoz
É P Í T É S B E R U H Á Z Á S I II III IV Rostás Zoltán ÉPÍTÉSZETI PROGRAM GYAKORLAT.
időbeli tervezés ALAPISMERETEK
tételsor 2. tétel A kistérség a korábbi együttműködési lehetőségek alapján megtartotta a soron következő ülését. Az ülés célja a logisztikai.
A stratégiai tervezés történeti háttere
Stratégiai tervezés.
Könyvtárvezetési stratégiák, vezetési típusok
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
Könyvtári teljesítménymérés
Fejlesztési, stratégiai útmutató
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
Adattár alapú Vezetői Információs Rendszer (AVIR)
2009. december 8. Pomázi Gyula SZTE felsőoktatási stratégiai szakértő
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
A szervezeti felépítés definíciója
Ajánlás a felkészítések (gyakorlás, munkaműhely) tartalmára és módszerére A gyakorlat bemutatása A gyakorlat célja az etilén termékvezetékek sérülése következtében.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Önálló labor munka Csillag Kristóf 2005/2006. őszi félév Téma: „Argument Mapping (és hasonló) technológiákon alapuló döntéstámogató rendszerek vizsgálata”
A rendezvények előkészítése
113/09/2014Copyright ©2013 by Oriflame Cosmetics SA.
Döntéselőkészítő tanulmányok Mihálffy Krisztina – KKK,Kerékpáros Infrastruktúra Fejlesztési Osztály.
Az információrendszerek kialakulása
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
TUDOMÁNYOS ELŐADÁS KÉSZÍTÉSE Kutatásmódszertan
SZIMULÁCIÓ A BIZTONSÁGÉRT
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
Az oktatási gyakorlat fejlesztése
2014. június 12. Lackó Péter Clarity
VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ MELLÉK- LETEK - AUDIT ELEMZÉS II. MŰKÖDÉSI. PROJEKTIII. ESZKÖZÖKIV. TELJESÍTMÉNY INTÉZMÉNY és SZOLGÁLTATÁSOK ÉPÜLET és INFRASTRUKTÚRA.
É P Í T É S B E R U H Á Z Á S I II III IV A beruházási projekt fontos kérdései Rostás Zoltán.
Tiszátúli Villamosenergia – ipari Szakszervezet TIVISZ Mozgósítás - tapasztalatok Siófok, Vértes Hotel június 20.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
BEVEZETÉS A VÁLLALATGAZDASÁGTANBA 5.
Adattár alapú Vezetői Információs Rendszer (AVIR) Fejérvári Bence március 26.
BERUHÁZÁSI KÖLTSÉGEK BECSLÉSE
Vállalkozásmenedzsment I.
A beruházási folyamat előkészítése, tervezése, követése és lezárása (beruházási terv) – minden szereplő számára A megrendelő szándékainak tisztázása és.
PROJEKTMENEDZSMENT. Projektmenedzsment a stratégia megvalósításának eszköze. Projekt egy-egy konkrét stratégiai program vagy részprogram.
Rendezvényszervezési technikák Mozgássérültek Budapesti Egyesülete október 5. Lurdy Ház.
Cégnév Üzleti terv. Célkitűzések A cég hosszú távú céljainak egyértelmű bemutatása –Használjon a cég növekedését alátámasztó kifejezéseket, de legyen.
Gazdasági informatika - bevezető …avagy miért emlegetünk szakdolgozat írást informatika címén???
FAIR RENDSZERKONCEPCIÓ ÉS A BEVEZETÉS LÉPÉSEI DECEMBER 17.
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Móricz Pál – ügyvezető igazgató Szenzor Gazdaságmérnöki Kft.
használati utasítás a következő diákhoz
Üzleti terv bemutatása
Towards an Effective Regional Resource Allocation (TERRA) Zárókonferencia Nagyvárad, március 19. A projekt rövid bemutatása - célok és eredmények.
Projekt neve Cég neve Előadó neve
A beruházási projekt fontos kérdései
Králik Tibor igazgató, minőségfejlesztési szakértő
beruházás-tervezési ABCD
ESZKÖZÖK és ERŐFORRÁSOK
A VEZETÉS FOGALMA, FUNKCIÓI
Előadás másolata:

tartalom mindmap tézis mottó az előadás címe 113/07/2014 Rostás Zoltán Az építészeti program tartalma

tartalom mindmap tézis mottó az előadás címe 213/07/2014 Rostás Zoltán mottó „A repülőgép esetében az igazi tanítás abban a logikában van, amely meghatározza a probléma felvetését és megoldását.” (Le Corbusier)‏ Le Corbusier (Ch.E. Jeannerret-Gris): Új építészet felé ( Corvina, 1981., Bp. ) – 12.o.

tartalom mindmap tézis mottó az előadás címe 313/07/2014 Rostás Zoltán a program előzményei Az igények kialakulása - problémák - fokozott igények megjelenése A fejlesztési szándék megjelenése - az intézmény vezetésének változása - a politikai / gazdasági környezet változása - alkalmazkodás a versenytársakhoz A lehetőségek felkutatása / megjelenése - politikai döntések - gazdasági alapok A szándék megfogalmazása: a megrendelés (COMMAND) A megrendelés megfogalmazása: a PROGRAM

tartalom mindmap tézis mottó az előadás címe 413/07/2014 Rostás Zoltán a program célja 1. a megrendelés PONTOS megfogalmazása 2. az igények és lehetőségek TELJES KÖRŰ feltárása 3. az építészeti tervezés HATÉKONY segítése úgy, hogy az ne legyen gátja a kreatív megoldásoknak 4. a résztvevők számára egy folyamatosan bővíthető, közös nyelven írott, a szándékokat és döntéseket rögzítő MUNKA- DOKUMENTUM (kotta, tartalomjegyzék, tevékenységlista, stb.) létrehozása és használata

tartalom mindmap tézis mottó az előadás címe 513/07/2014 Rostás Zoltán a program típusai előzetes program: - a szándékok tisztázása - alternatívák feltárása és értékelése - a szükséges eszközök nagyságrendi becslése - minták, példák, ötletek felvázolása DÖNTÉS az alternatívák között végleges (tervezési) program - a SZEREPLŐK bemutatása - az ESZKÖZÖK számba vétele - az OBJEKTUM leírása - a FOLYAMAT ismertetése részletes programok: - speciális technológiák (múzeum-, orvos-, raktárüzemi-, stb.)‏ - üzemeltetési terv - biztonságtechnika, műtárgyvédelem, kommunikáció, stb. - esemény szintű programok (gyermekfoglalkoztatás, családi útvonalak, fogadások és étkeztetés (catering), havária, stb.

tartalom mindmap tézis mottó az előadás címe 613/07/2014 Rostás Zoltán A PROGRAM tartalma A BERUHÁZÁS ISMERTETÉSE előszó az építtető fejlesztési szándékainak ismertetése jövőkép, küldetésnyilatkozat felvázolása a beruházás fontossága az építtető szempontjából 1.a az építtető és a projekt bemutatása - a projekt „hivatalos' adatai – név, kód, hivatalos cím, helyszínrajzi szám, stb. - az építtető bemutatása – szervezete, a beavatkozó személyek és szervezeti egységek, képviselők, szerepek, felelősségi körök, a teljesítmények elfogadói / igazolói 1.b a projekt keletkezésének ismertetése – a szándékok eredete, a problémák és megoldások keletkezése, az előzetes tanulmányok bemutatása 1.c a legfontosabb célok kiemelése a fejlesztés „indikátorai” - mit akarunk elérni?

tartalom mindmap tézis mottó az előadás címe 713/07/2014 Rostás Zoltán 2. - FUNKCIÓK, TEVÉKENYSÉGEK, HASZNÁLAT 2.a a felhasználók – típusai (közvetlen, közvetett, média-, stb.), száma és érdekeik bemutatása 2.b a felhasználás szintjei – városi, környéki, helyi, - és ezek jellemzői (intenzitás, gyakoriság, mód, interakciók, stb.) 2.c funkciók típusai – F rendszerek (fő- és mellék, PAPA, stb.) F rendszer: tájékoztatás, ellenőrzés, mozgás, élmény/esemény, kiszolgálás, személyzet, technikai, stb.)‏ A PROGRAM tartalma 2.

tartalom mindmap tézis mottó az előadás címe 813/07/2014 Rostás Zoltán 3. - A HELYSZÍN 3.a bemutatása – környezet, megközelítés, előnyök, hátrányok, a terület fejlesztése, szomszédos beavatkozások, ingatlanviszonyok, történeti viszonyok (ásatások kockázata, előzetes helytörténeti tanulmányok, stb.) 3.b jogi szabályozás – a helyszín besorolása, KVSZ, jogi tulajdonságok (tul.viszonyok, helyszínrajzi adatok, szolgalom, védőtávolságok, stb.) 3.c fizikai adottságok – talaj, talajvíz, hidrogeológia, növényzet, szomszéd telkek, stb. 3.d ellátás – energia, infrastruktúra, vezetékek (kiváltások), stb. A PROGRAM tartalma 3.

tartalom mindmap tézis mottó az előadás címe 913/07/2014 Rostás Zoltán 4. - TEREK 4.a a tevékenységekhez szükséges terek és térkapcsolatok – funkciók és terek összekapcsolása - térséma 4.b az egyes terek tulajdonságai - méretek - fizikai tulajdonságok (hő, hang, fény)‏ - felületek (oldal, alsó -felső, elemek, nyílások, stb.) - felszerelések, berendezések, növények, stb. 4.c térkapcsolatok és jellegük – láthatóság, zárhatóság, egymás mellettiség, szintenkénti elválasztás, stb. 4.d térhasználat – egyidejűség, több funkció kielégítése, terek közötti átjárás – használati szcenárió, áramlási térkép, stb. A PROGRAM tartalma 4.

tartalom mindmap tézis mottó az előadás címe 1013/07/2014 Rostás Zoltán 5. - TECHNIKAI ÉS TECHNOLÓGIAI FELTÉTELEK 5.a a működtetés feltételei – energiafelhasználás, árak, FM 5.b személyi feltételek 5.c technológiai hatásvizsgálatok, kötöttségek 5.d speciális technológiák és kapcsolódásaik A PROGRAM tartalma 5.

tartalom mindmap tézis mottó az előadás címe 1113/07/2014 Rostás Zoltán 6. - A MEGVALÓSÍTÁS FELTÉTELEI 6.a idő 6.b élettartam-költségek 6.c szervezeti és szervezési feladatok (PM)‏ 6.d mutatók, jelentések, érdekviszonyok, stb. A PROGRAM tartalma 6.