Tanárszakos hallgatók nézetei a fiatalkori bűnelkövetésről Előadás a Don Bosco Pedagógiai Szakkollégiumban.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kis történet kedves embereknek!.
Advertisements

Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
Ó JAJ!” hátul is van ám szemem! SZUPER EZ A ZENE, CSAK NE LENNÉK ILYEN FÁRADT… NEM TALÁLOM A TÉMÁT, HOL LEHET, AZ ABLAK MELYIK SARKÁBAN? JA,
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Ezt szavazták meg az év legjobb jének Ha úgy gondolod, hogy boldogtalan vagy, nézd meg őket!
KACIFÁNTOK (Bokrétás András).
Feltehetek egy kérdést?
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
A pillangó tanítása Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült mellette, és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy.
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
A FESTŐ ÉS A FECSKÉK.
A Barátság.
Szeretteim! Nemsokára elérkezik a születésnapom. Nagyon sok ember vásárol ilyenkor és készülnek már külön erre az alkalomra szóló rádió- és TV-műsorok,
Ezúton szeretném meghívni minden kedves barátomat egy 3 napos látogatásra új otthonomba.
1.Számú Elnöki (ecchi)gőzfürdő terv. -Ki ne álmodozott volna az anime és manga rajongók közül, hogy egy napon majd eljut Japánba és személyesen megismeri,
Gondolatok a barátságról
Németországi beszámoló  Fontos információkról  Érdekes kirándulásokról  Színvonalas képzőhelyekről  Kedves emberekről  Szokatlan dolgokról  Precíz.
Érvek, érvelés.
Albert Einstein idézetek.
Az Élet Vonata.
Kis történet kedves és kedvetlen embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt,
Szeress úgy, mintha Téged még soha senki sem bántott volna meg!!!
Szerelmes idézetek Sohasem beszéltek arról, hogy szeretik egymást. Úgy nőttek fel egymás mellett, mint két fa, amelynek gyökérzete közös talajban, ágazata.
Akiane Kramarik.
Két magzat beszélget az anyja hasában …
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
Albert Einstein idézetek.
ALAPIGE: 1Kir 3,
Gondolkozz el…..
Kis történet kedves embereknek! Space- billentyűvel tovább…
Kis történet kedves embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta.
A Butterfly’s Lesson Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött,
A locke-i azonosságkoncepció értelmezésének problémái Szívós Eszter.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe... el kellene tőle búcsúznod?
Tanítók: egy szakmacsoport az adatok tükrében Nagy Mária, Országos Közoktatási Intézet Tanítóság: szakma, mesterség, hivatás Előadóülés. MTA, június.
Kell –e érzékenyíteni a munkáltatókat? Csapó Gábor OSGOOD Szolgáltató Az OFA FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban című TÁMOP – /
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa.
"Én vagyok az Úr, a te Istened."
Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége PATHWAYS II. Záró konferencia Fogyatékossággal élő fiatal felnőttek társadalmi.
DECEMBER 3. A FOGYATÉKKAL ÉLŐK VILÁGNAPJA A másság elfogadása
A tanatológia oktatásának kihívásai
Fodor Dávid.  Nem egy érzelg ő s alkat  Érzelmei nagyon lassan alakulnak ki, és nem is igazán mélyek  Ritkán esik kétségbe, de lelkesnek sem.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK A WJLF-EN A es tanév eredményei.
Azt hiszem, nem vagyok sértődött suszter, aki a járókelők lábát figyeli. De a valóságot nem árt figyelni. Nem árt mindent, ami van és lesz, ennek a valóságnak.
A gyermeki tisztaság és szeretet, minden aljasságtól mentes
Pedagógiai szempontok a szakmai vizsga során
KIÉGETTSÉG VIZSGÁLAT 2011/12.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Ez a képsorozat nyilvános videók kockáit tartalmazza. Kitakartuk a képeken jól látható személyek arcát, mert nem szerettünk volna senkit megalázni,
Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban.
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
Mindszenty József Általános Iskola Gimnázium és Kollégium és a Miasszonyunk Időskorúak Otthona TÁRS-Önkéntes program 2010/11-es tanév II. félév Zalaegerszeg.
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa.
Kis történet kedves embereknek!.
Az Élet Igéje szeptember.
Oldal váltás kattintásra !
Bölcsességek, aforizmák
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Nem én voltam! Mennyivel jobb amit apuék isznak!
Valami aggaszt, vagy idegesít? Fáraszt a tanulás? Őket nem kevésbé.
A Világ 7 csodája… Egy napon a tanár megkérdezte a tanítványait, hogy összetudnának-e állítani egy listát, amir ő l úgy gondolják, hogy a világ 7 csodájának.
BARÁTSÁG Anikónak szeretettel.
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban.
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
„Mutasd, csinálom, tudom, nem adom fel” tanári továbbképzési program Malaga Február
VMR.cool 2009 – Felmérés az internetező fiatalokról
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
A képzés helyszíne, időpontjai: a képzés előtt egy héttel
Előadás másolata:

Tanárszakos hallgatók nézetei a fiatalkori bűnelkövetésről Előadás a Don Bosco Pedagógiai Szakkollégiumban

Kutatás Minta: gyermek- és ifjúságvédelem speciális kollégium hallgatói, 25 fő Minta: gyermek- és ifjúságvédelem speciális kollégium hallgatói, 25 fő Módszer: fogalmazás tartalomelemzése Módszer: fogalmazás tartalomelemzése Kategóriák: Kategóriák: A fiatalkorúakra vonatkozó feltevések és megállapításokA fiatalkorúakra vonatkozó feltevések és megállapítások A javítóintézet megítélése A javítóintézet megítélése Javítóintézeti pedagógusokra vonatkozó előfeltevések, megállapításokJavítóintézeti pedagógusokra vonatkozó előfeltevések, megállapítások Érzések, érzelmek a látogatás soránÉrzések, érzelmek a látogatás során

Előzetes feltevések „ Féltem, hiszen olvasmány-, illetve filmes élményeim alapján, emellett pedig a társadalomban meglév ő el ő ítéletek és sztereotípiák hatására valami megdöbbent ő t, esetleg sokkolót vártam, valami olyasmit, amire az embernek „lelkileg fel kell készülnie”. „ Ő szintén megvallva, megérkezésünkkor volt némi el ő ítéletem. Úgy képzeltem, hogy ezek a lények, holmi faragatlan, buta és érzékelten valakik, akiket igazából nem is neveznék embereknek, sokkal inkább valamiféle félresikerült korcsoknak.”

Tapasztaltak „Nagyon kedvesek voltak, s ő t, egészen nyíltak, ami kicsit meglepett.” „Nagyon kedvesek voltak, s ő t, egészen nyíltak, ami kicsit meglepett.” „A bentlakók normálisabbnak bizonyultak, mint amire számítottam, bár látszott, hogy mások mint mi.” „A bentlakók normálisabbnak bizonyultak, mint amire számítottam, bár látszott, hogy mások mint mi.” „Néztem az arcukat és képtelen voltam elhinni bármelyikr ő l is, hogy b ű nöz ő lenne.” „Néztem az arcukat és képtelen voltam elhinni bármelyikr ő l is, hogy b ű nöz ő lenne.”

„Néhol fürkész ő, kissé gyanakvó tekintettekkel találkoztam, talán azt gondolták: ”Na már megint egy csapat pedagógus, akik kíváncsiak milyen az itteni élet. Vajon mit érdekli ez ő ket?” Meggyötört, beletör ő d ő arcok. De néhányban ott ragyogott a remény is…” „Néhol fürkész ő, kissé gyanakvó tekintettekkel találkoztam, talán azt gondolták: ”Na már megint egy csapat pedagógus, akik kíváncsiak milyen az itteni élet. Vajon mit érdekli ez ő ket?” Meggyötört, beletör ő d ő arcok. De néhányban ott ragyogott a remény is…”

Előzetes feltevések az intézettel kapcsolatban Elsősorban az épületre, a berendezésre vonatkoztak az állítások: Elsősorban az épületre, a berendezésre vonatkoztak az állítások: „… teljesen másképp képzeltem el az aszódi javítóintézetet: rácsokkal, fegy ő rökkel.” „… rácsos szobákra gondoltam, ahol van ágy, mosdó, szék, talán egy asztal.”

Vélemény az intézetről a látogatást követően „A légkört kifejezetten hangulatosnak találtam.” „Hatásosnak gondolom az intézet munkáját…” „Meglep ő dtem, hogy milyen jó körülmények között élnek és elgondolkodtam azon, hogy talán tényleg sok gyereknek ez egy „jobb” életet jelenthet, legalábbis átmenetileg.”

A pedagógusokról alkotott vélemény „Szerintem nagyon nagy fegyelem van ott a látszat ellenére, szerintem akár fenyíthetik ő ket, akár testileg is. Itt szerintem olyan pedagógusok dolgoznak, akik máshol nem kaptak állást. De hát ez valahol így van rendjén.” „A nevel ő k feladatukat nem tartják nehezebbnek, kivételesebbnek, mint bármely más hivatást. Természetesen e mögött a látszólagos könnyedség mögött komoly felkészültség, a munka pontos megtervezése, összehangolása, számos megbeszélés, plusz feladatok ellátása áll.”

Érzések és érzelmek a látogatás során „A társalgást követ ő en többféle érzés kavargott bennem. Talán a legfontosabb: a segítségnyújtás. Mindenáron támaszt szerettem volna nyújtani nekik, valami módon hozzájárulni az ő jobb életkörülményeikhez” „A társalgást követ ő en többféle érzés kavargott bennem. Talán a legfontosabb: a segítségnyújtás. Mindenáron támaszt szerettem volna nyújtani nekik, valami módon hozzájárulni az ő jobb életkörülményeikhez” „… fiatalok látni olyan helyzetben, ami az én életemb ő l és sok máséból olyan távol áll, megrázó volt. Sajnálom ő ket…” „… fiatalok látni olyan helyzetben, ami az én életemb ő l és sok máséból olyan távol áll, megrázó volt. Sajnálom ő ket…”

Előítéletekkel teli előzetes feltevésekkel rendelkeznek a tanárszakos hallgatóink, ennek megdöntése, a gyakorlati tapasztalatokhoz való juttatás elengedhetetlen Előítéletekkel teli előzetes feltevésekkel rendelkeznek a tanárszakos hallgatóink, ennek megdöntése, a gyakorlati tapasztalatokhoz való juttatás elengedhetetlen „…hogyan lehet az, hogy a gyermek „néma” sikolyait senki nem vette észre, csak akkor, mikor már ide került…” A pedagógusképzés és a gyermekvédelem kapcsolata