EIE/07/291/SI2.466803 projekt időtartama: 36 hónap a diák készültek: 2008. március TRENDY TRAVEL: Tedd szívügyeddé a fenntartható közlekedést A projektet.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kétéltűek az utakon – probléma és lehetőség Hogyan kapcsolódhatnak be a kétéltűmentésbe a diákok a közösségi szolgálaton keresztül? Kéri András Varangy.
Advertisements

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Projekt általános bemutatása
Gondolkodj Egészségesen! Program OSZMK baleset-megelőzési konferencia szeptember 30.
Egy pályázat az Internet használat népszerűsítésére Tanulás a főzésen keresztül A Tempus közalapítvány Grundtrig pályázatása beadott projekt.
Comenius program készítette: Zakhariás Laura. „Egész életen át tartó tanulás“ Oktatás támogatása, minden korosztály számára, több programon keresztül:
Lakhatási projekt tervezése és hosszútávú értékelése egy hátrányos helyzetű városi közösségben Kósa Karolina, Barbara Coons +, Molnár Ágnes Debreceni Egyetem.
Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
Tájékoztató TÁMOP-projektünk nyitórendezvényére Kalocsa, november 7. (Katona István ház) A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményére épülő,
Szektorok közötti együttműködés tapasztalatai a kerékpáros érdekképviseletben Csikai Mária Nyíregyháza, május 27. A program.
Önkormányzati energia- és klímastratégia: célok, folyamat, megvalósítás Veszprém MJV Önkormányzata INTENSE projektben Józsa Tamás kabinetfőnök Good afternoon,
Megtakarításokról közérthetően mindenkinek
Tisza-tó, mint kerékpáros régió
Az önkéntesség helyi népszerűsítése és önkéntes pont létrehozása Mezőkovácsházán külföldi modellek hazai alkalmazhatóságának lehetőségei Előadó: Tóth Zoltánné.
KÖZLEKEDÉSI TERVEK Marton Miklós /
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Hatékony diáktanács – minőségi diákélet – felelős állampolgárok "Bartók Béla " Elméleti Líceum diákönkormányzata.
Szemléletformálás a kerékpáros közlekedés támogatásában
CROATIA—HUNGARY U E F A EURO 2012 Pályázat. Pályázati folyamat mérföldkövei I. szakasz – Pályázati Szabályzat kiadása – Pályázati.
A évi EMH kampány csatlakozási feltételei Hogyan szervezzünk sikeres és mégis költséghatékony városi kampányt? Szerencsi Éva Nemzeti Fejlesztési.
Megújuló energia előállítás marginális területeken Az M2RES projekt Kéri Zsuzsanna REC for CEE március 21.
Uni-LO - Promoting the EQF learning outcomes approach within European universities Az Európai Képesítése Keretrendszer és a tanulási eredmények Projekt.
„Két keréken Szatmárban“
Az AIDA projekt és a kapcsolódó Uniós pályázati közeg rövid bemutatása Pári István Geonardo Kft. REC, Szentendre február 15.
COMENIUS PROGRAM.  „Egész életen át tartó tanulás programja“  Iskolák nemzetközi együttműködése Mi is az a Comenius?
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
TÁMOP /A – RÉV projekt ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT III. ORSZÁGOS HÁLÓZATI TALÁLKOZÓ Budapest
Tóth Judit Kerékpáros Magyarország Szövetség évi pályázatok.
evolúció a városi mobilitásban a kerékpározás reneszánsza Forrás:OBIS, wikipeia.
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Nemzetközi projekt az egészség társadalmi és gazdasági meghatározóiról Taller Ágnes december 4. DETERMINE.
Nemzetközi összefogás az ökológiai gazdálkodás e-learning oktatásáért
A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány „1%-os” kampányának bemutatása Budapest, január 30.
Több nemzetre kiterjedő programok lehetősége GRUNDTVIG Pécs, január 27. Szellő János osztályvezető.
Szekció 6 Szekció elnök: Gróf Gyula Előadások: Vad János: Energia-hatékony axiálventilátorok tervezése Bene József, Hős Csaba: Városi szivattyúhálozatok.
A COACH-bioenergy projekt eredményeinek bemutatása
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
Köztünk élnek. Ismered őket? EIA/2012/
CreArt – Network of Cities for Artistic Creation Kultúra 2007–2013 Program.
VERSENY MINDEN HATÁRON TÚL: NAGYVÁROSOK KREATÍV FEJLESZTÉSE LUKOVICH TAMÁS, PhD.
Vizuális nevelés tantárgypedagógia
Az Európai Fejlesztési Alap által nyújtott támogatások rendszere
Beszámoló a Zöld szemüveggel a fenntartható életért projekt megvalósításáról Dr. Budayné dr. Kálóczi Ildikó a projekt szakmai vezetője Debrecen, 2009.

Highlights & OutcomesTRENDY TRAVEL A TRENDY TRAVEL fontosabb mozzanatai és eredményei.
A Wlislocki Henrik Szakkollégium részvétele és tapasztalatai TÁMOP „A tudás disszeminációja.” Trendl Fanni.
EU-s források ökoiskolák számára Takács Eszter Könczey Réka Budapest, június 6. Magyarországi Ökoiskolák VII. Országos Találkozója.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Almárium – Trescsik Angéla Ne kerteljünk, tanuljunk lépésről.
„Hazai és Európai Uniós pályázatok ” Szakmai Fórum A hazai textilipari vállalkozások részvétele és részvételi lehetősége a Saving Energy in the.
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
Energiahatékonysággal a vállalkozások költségcsökkentéséért Nagy Judit Külkapcsolati munkatárs Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
KÖBE. Ahol a balesetmegelőzés is KÖTELEZŐ. Tudatos Vezetők Klubja.
A fenntartható városi és városon kívüli közúti közlekedés
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
AdRisk Community action on Adolescent and Injury Risk – Közösségi összefogás a fiatalok baleseti kockázatának csökkentésére Európai szintű szituáció-elemzés,
Cyclelogistics Ahead - A haszonkerékpár Rövid projekt ismertető Contract n°: IEE/13/628/SI Project duration : may 2014 – april 2017 Slides version.
Szlovákia és az Észak-magyarországi régió. A szlovák piac relevanciája, avagy egy kis statisztika 2015-ös tervek.
A kerékpáros turizmus előnye, haszna közvetlen EU-s támogatások, EuroVelo-hálózat Balatonkenese, Csikai Mária
Szén-dioxid nyomozók: energia-tudatosság projekt 8-14 éves diákok számára.
Csúcstermék=csúcsminőség? április Nem mindig az új a legjobb!
Milyen innovatív fejlesztéseket, ötleteket ad a Nyugat-dunántúli Régió 2020-as klímacélok eléréséhez a közlekedés terén? Milyen kapcsolódó.
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
A BKK szerepe a TIDE nemzetközi projektben Új megoldások a közösségi közlekedésben - fenntarthatóság - integráció - finanszírozás - Pécs, november.
Roma és nem-roma interkulturális párbeszéd elősegítése c. intézkedés
AZ IKSZ 50 ÓRÁJÁNAK INTÉZMÉNYI SZINTŰ TERVEZÉSE
Introduction to Közgazdasági Politechnikum Hogyan pályázunk mi?
Regionális identitás és öntudat: létező jelenség Magyarországon?
Előadás másolata:

EIE/07/291/SI projekt időtartama: 36 hónap a diák készültek: március TRENDY TRAVEL: Tedd szívügyeddé a fenntartható közlekedést A projektet támogatja az Európai Közösség “Intelligent Energy – Europe” Programja

EIE/07/291/SI projekt időtartama: 36 hónap a diák készültek: március A projekt összefoglalása A projekt fő célja, hogy bemutatása, hogyan lehet a fenntartható közlekedést az emberek érzelmein keresztül támogatni annak érdekében, hogy egyre többen váltsanak egészségesebb és környezetbarátabb közlekedési módra. Partnereink öt alkalmazási területen dolgoznak 11 országból: 1: Történetmesélés – a megkapó történetekkel könnyen el lehet érni a hallgatókat/olvasókat/nézőket 2: A rituálék (ismétlődő programok) szerkezetet adnak, pl. kerékpáros programok egész évben 3: A kerékpáros közlekedésre való figyelemfelkeltés az új tagállamokban 4: Szemünk örömére: jó design a fenntartható közlekedésért 5: Szülőket megérintve: a gyerekeken keresztül a szülők megszólítása a fenntartható közlekedésért érdekében A fő elvárt eredmények: Helyi szinten: Emisszió csökkentése, energia- és kötségcsökkentés, Közösen: továbbadható anyagok készítése Globálisan: A minták alkalmazása Európa szerte

EIE/07/291/SI projekt időtartama: 36 hónap a diák készültek: március A projekt összefoglalása WP3 T1: Történetmesélés WP3 T2: Rituálék WP3 T3: az image javítása WP3 T5: Szülőket megérintve WP3 T4: Szemünk örömére

EIE/07/291/SI projekt időtartama: 36 hónap a diák készültek: március Háttér Néhány alapadat a tiszta városi közlekedés támogatásához: Az ember döntéseinek több mint 50 %-át az érzelmeire alapozva hozza – gyakran ellentétben a józan eszével. A legtöbb autós marketing-kampány az ember érzelmeit célozza meg. A közlekedéssel kapcsolatos marketing kiadásoknak több mint 90 %-át autógyártók fedezik. TRENDY TRAVEL: Célja elősegíteni, hogy a közösségi közlekedéshez, a kerékpározáshoz és a gyalogláshoz olyan pozitív érzelmek kapcsolódjanak, mint az izgalom, vidámság, lendület (szívbéli is), életkedv, büszkeség, stb.

EIE/07/291/SI projekt időtartama: 36 hónap a diák készültek: március Célok és fő lépések Általános célok: A fenntartható közlekedési módok irányába ható szemlélet- és magatartásváltás. A fenntartható közlekedés és a várospolitikai „lágy eljárások” alapjainak rögzítése A TT-ben elkészített segédanyagok felhasználása A fenntartható közlekedést elősegítő, javító hatású körfolyamatok megalkotása A jól bevált gyakorlatok elterjedésének megvalósítása Energia megtakarítás, káros anyag- és zajkibocsátás csökkentése, költség megtakarítás

EIE/07/291/SI projekt időtartama: 36 hónap a diák készültek: március Célok és fő lépések 4 partner az Emlékezetes Történetek Erejét fogja felhasználni Szövegek, kép-történetek, videoklippek, metaforák és színházi előadások népszerűsítik a „divatosabb közlekedést” 8 helyszínen Rendezvénysorozatokat szerveznek az egész évben történő kerékpározás népszerűsítése érdekében Az 5 új tagállam a Kerékpáros Image Javítását célozza meg különleges rendezvények/túrák és egyéb kampányokon keresztül hírességek részvételével. A cél új közlekedési kultúra kialakítása. 6 helyszín bekapcsolódik a Szemünk Örömére kampányba, melyben az infrastruktúra és annak elemeinek - a kerékpárosok, görkorisok és ingázó gyalogosok számára - tetszetős/közösségi tervezése a cél. A fenntartható közlekedéssel kapcsolatos képek, festmények és karikatúrák készülnek és lesznek letölthetők, és egy teszt laboratórium létesül a résztvevők különböző igényeinek felmérésére. 5 helyszínen Gyerekeken Keresztül érintik meg a Szülőket. A résztvevők gyakorlatokon, játékokon és versenyeken keresztül ismerhetnek meg több fenntartható közlekedési alternatívát. Mit terveznek tenni a Trendy Travel helyszínek:

EIE/07/291/SI projekt időtartama: 36 hónap a diák készültek: március Várt eredmények Kiadványok / eredmények A fenntartható közlekedés népszerűsítését célzó anyagok gyűjteménye: füzetbe foglalt történetek, játékok, videoklippek, karikatúrák, ábrázolások, képregények. A kerékpározást népszerűsítő 8 eseménynaptár. 21 jó érv a kerékpározás mellett – ismertető füzet legalább 6 nyelven. A kerékpáros image javítására bevált gyakorlatokat bemutató beszámolók. 10 “Kerékpáros éghajlat teszt” A kerékpáros-, görkoris- és gyalogos ingázó infrastruktúra elemeinek tetszetős terv-gyűjteménye Képeskönyvek óvodák számára Az iskolai és óvodai kerékpáros gyakorlatok, versenyek és játékok szervezésének leírásai.

EIE/07/291/SI projekt időtartama: 36 hónap a diák készültek: március Partnerek és kapcsolat KOORDINÁTOR: Cork City Council, Anglesea Street, City Hall, IE Cork – Ireland Ms. Sarah Danaher or Mr. Pat Casey   or   Projekt Website:

EIE/07/291/SI projekt időtartama: 36 hónap a diák készültek: március Partners and contacts OLASZORSZÁG ÖKOINSTITUT Südtirol/Alto Adige,Via Talvera 2, I-39100Bolzano Harald Reiter AGEAS: Agencia per la gestione energia-ambiente sviluppo sosteniblile Salerno Agnese Germino, Angelo Nicoletti AUSZTRIA: Verein Grazer Modellschule Andrea Winkler ROMÁNIACity Hall of Oradea Ms. Ioana Popa, Oana Sabau DÁNIAEnergy Agency in Aarhus Jakob Worm, Lene Rasmussen AUSZTRIAFGM-AMOR Forschungsgesellschaft Mobilität – Austrian Mobility Research Karl Reiter, Robert Pressl

EIE/07/291/SI projekt időtartama: 36 hónap a diák készültek: március Partners and contacts MAGYARORSZÁGSzéchenyi István Egyetem Győr Makó Emese, Tóth Peter BULGÁRIAEnergy Agency of Plovdiv Bogdana Bogdanova HOLLANDIANS Nederlandse Spörwegen Mark van Hagen, Vera Aaldering SZLOVÁKIACity of Martin Milan Nemcek, Aneta Rusnakova LITVÁNIAVilnius Health City Bureau Akvile Vosyliene, Rita Baskiene PORTUGÁLIABUS STOP– Consultores Criativos, LDA Pedro Diego Vaz, Marta Gomes