Problémafa modell Ez a táblázat segít képileg megjeleníteni a probléma elemzést. A második oldal egy példát mutat be, a harmadik oldal pedig egy kitöltetlen.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ITE az innovatív Tudás Egyeteme az Innováció Innovációja Innovatív kérdések és válaszok a fenntartható gazdasági, társadalmi, környezeti-ökológiai, kulturális.
Advertisements

A víz ökölógiai ismertetője
Nehéz ügyfél-e a fiatalkorú?.  Fegyelmi eljárások  Elhúzódhat  Kérdéses a hatékonysága  Büntet  Tanult tehetetlenség  „Alternatív költsége van”
Az Európai Unió támogatási alapjai, a as időszak újdonságai.
Zéró CO2-Fenntartható Építészet ZÖLD BERUHÁZÁSI RENDSZER Dióssy László címzetes egyetemi docens szakállamtitkár Budapest november 5.
Az emeltszintű járóbeteg szakellátás fejlesztése a Lenti Kistérségben a Dr. Hetés Ferenc Rendelőintézet revitalizációjával NYDOP-5.2.1/B LENTI.
A téglaépületek energiahatékonysága Előadó: Kató Aladár MATÉSZ elnök TONDACH Magyarország Zrt. - vezérigazgató március 04.
A normalizálás az adatbázis-tervezés egyik módszere
KONKRÉT FELADAT- EZER ALTERNATÍVA- KONKRÉT MEGOLDÁS Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány Sajátélményű coaching és mentoring Gyakorlat Kulcsszavak:
Az egészséget támogató kommunikáció lehetőségei és eszközei
BALKÁNY VÁROS SZERVEZETFEJLESZTÉSE ÁROP – 1.A.2 Polgármesteri Hivatalok szervezetfejlesztése PROJEKT MENEDZSMENT ISMERETEK KÉPZÉS 1. rész április.
Erdélyiné Forgó Erzsébet UFS Group Holding Zrt. Credit üzletágvezető
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
Hogyan használjuk a sablont? •Válasszuk ki a megfelelő érdekelt egységeket és/vagy adjuk hozzá a sajátunkat •Mozgassuk az egységeket a szervezetünk köré,
Közmű tulajdon Önkormányzat – önkormányzati törvény – alapfeladat – ellátási kötelezettség – üzemeltető kiválasztása Állam – regionális rendszerek – Vízgazdálkodási.
A fűtési költségmegosztás nemzetközi gyakorlata és hazai tapasztalatai
Raklap és Tüzép csoport Raklap és Tüzép csoport.
Mikrohitelezés Magyarországon Mikrohitelezési gyakorlat- segítség a kezdéshez Mikrohitelezés Magyarországon Mikrohitelezési gyakorlat- segítség a kezdéshez.
Lehetséges-e a mai világban Isten igéjéhez igazodni? Itt van a helye a szentek állhatatosságának és hitének Jelenések 13, 10 A pisztrángok szembe úsznak.
Van élet az olaj után?!- A négy fő elem, mint alternatív energiaforrás
Az Atomenergia.
Energetikai folyamatok és berendezések
A munka világával kapcsolatos tudás
A jelzáloghitel Fogalma: - hosszú lejáratú (10-20, de akár 50 év)
Példa az Early-algoritmus alkalmazására
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan
Lineáris Programozás 4-5. feladat
Épületek gazdasági életciklusai július 23.ÉPÍTÉSZET A GYÓGYULÁSÉRT Horváth Zsolt építészmérnök, szakértő HORBER Mérnökiroda Kft. Építéstudományi.
R. S. Kaplan, R. Cooper Költség és hatás Készítette: Kele Katalin Május 15.
Országos Közoktatási Intézet Tantárgyi obszervációs vizsgálatok
Az MNB hitelezési felmérésének aktuális eredményei IV. negyedév*
tűzvédelmi tapasztalatai
Részmunkaidő és egyéb „atipikus” formák
Ingatlanértékelési módszerek
Fejmozgás alapú gesztusok felismerése Bertók Kornél, Fazekas Attila Debreceni Egyetem, Informatikai Kar Debreceni Képfeldolgozó Csoport KÉPAF 2013, Bakonybél.
Ohm törvénye. Az elektromos ellenállás
A folyadékok sűrűsége Hustota kvapalín.
ÉPÜLETEK HŐTECHNIKAI FOLYAMATAINAK ELEMZÉSE
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Geotermikus erőművek létesítésének lehetőségei Magyarországon
Autonómia Alapítvány projektfejlesztő programja a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány (OSI) „EU forrásokkal a romák integrációjáért” nemzetközi program.
Az információs társadalom oktatása az iskolákban Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ (ITTK)
A zöld energia jövője Magyarországon Dr. Jávor Benedek elnök Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága november 17.
2011 május 4.Budapest Települési stratégiai energiatervezés a Coach BioEnergy projekt keretében Budapest, május 4.
A Mediáció.
Kemencei táborozás szeptember
VIDEÓ ÉS VIDEÓ KONFERENCIA: AZ IWOWWE, MINT STRATÉGIAI PARTNER.
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
Az az atomerőművek energiatermelése, biztonsága és környezeti hatásai
Beillesztéses rendezés
Az energiahatékonyság a legolcsóbb energiaforrás Budapest, november.
Mikroszintű versenyk é pess é g. Az üzleti szervezetek versenyképességének elemzése, a versenyképesség növelése Egy, a magyar közgazdászok által 1995-ben.
Az alternatív energia felhasználása
ÉRTÉKTEREMTŐ FOLYAMATOK MENEDZSMENTJE Tóth Attiláné dr. 2015/16 tanév II. félév WSUF Harmadik óra.
Varga Zoltán ügyvezető AGRIAPIPE Kft.. Agriapipe Kft. főbb tevékenységei: Szaktanácsadás Csővezetékek mechanikus tisztítása Csővezeték hálózatok vizsgálata.
Jó együtt lenni! Idősek Otthona Bakonyszentlászló.
VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK
160 Mrd Ft energetika. Megjelent a KKV szektor megújuló épületenergetikai beruházásait támogató pályázati felhívás!
Fenntarthatósági témahét
Műszaki ismeretek/Műszaki szemlélet Készítette: Jakab Gabriella, településmérnök, ingatlan értékbecslő Kinek-mit jelent? Mi köze az értékbecsléshez, ingatlanközvetítéshez?
Az önkormányzati működtetés átvételének tapasztalatai
Cím elrendezés alcím.
Cím elrendezés Alcím.
Cím elrendezés Alcím.
Velünk élő középkor Forrás:
Cím elrendezés Alcím.
Cím Alcím.
Címdia elrendezés Alcím.
Cím elrendezés Alcím.
Cím és kép elrendezés Alcím
Előadás másolata:

Problémafa modell Ez a táblázat segít képileg megjeleníteni a probléma elemzést. A második oldal egy példát mutat be, a harmadik oldal pedig egy kitöltetlen táblázatot. Hogyan használjuk a sablont: Írjuk be középre a probléma leírását Írjuk be az okokat a felül levő buborékokba Írjuk be az okozatokat az alul levő buborékokba Használjuk a ‘callout’ –okat, hogy megjegyzéseket tudjunk hozzáadni Figyelem: a buborékok ’összekötő vonalak’-kal vannak összekapcsolva, így amikor mozgatjuk őket együtt maradnak a problémával

Alacsony befektetési költségek olaj vagy elektromos fűtésre PÉLDA Kiben bízzunk? szomszédokban? A helyi energia ügynökségben? A családi házak szövetségében? Be kell vonni a bankokat? Ki határozza meg? A kontraktorok? Építési ellenőr? Alacsony befektetési költségek olaj vagy elektromos fűtésre pénzhiány (a kölcsönöket nem felújításra költik) Hiányos ismeretek az élettartam költségekről Tudás hiánya/ bizalom a hatékony megoldásokban Ez az általánosan elfogadott építkezési modell Szigorú építési szabályok hiánya okok Régi házak olaj és elektromos fűtéssel Magas CO2 kibocsátás szemben az elkötelezettség a csökkentés mellett okozatok A nemzeti energiahatékonysági intézkedé-sek célpontja Magas költségek a tulajdonos lakóknak (jelen/ jövő) Magas kereslet elektromos áramra/olaj-ra A befektetés hatása az ingatlan értékére? Jó ez a közműnek? Vagy probléma?

ÜRES SABLON Okok A probléma leírása okozatok