A Miskolci Egyetem TÁMOP projektjének záró rendezvénye Országos Széchényi Könyvtár Budapest, 2011. június 21.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése „Tudásdepó-Expressz” BÁCSALMÁS.
Advertisements

Országos könyvtári fejlesztések a tanulás támogatására
Tamás Kincső, OSZK, Analitikus Feldolgozó Osztály, osztályvezető A részdokumentumok szolgáltatása az ELDORADO-ban ELDORADO konferencia a partnerkönyvtárakkal.
Káldos János ELDORADO-projekt Matarka Egyesület konferenciája, Fővárosi Levéltár ELDORADO ELektronikus Dokumentumküldés Országos Rendszere,
2006. szeptember 20. Vámospércs "Új szolgáltatások a könyvtárban az Internetre építve" Moldován István OSZK MEK osztály
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
TIOP /1 Haizler Lászlóné Bük, november 12. Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése – „Tudásdepó Expressz”  A könyvtárak.
TÁMOP / Békés – Tudásdepó – Expressz A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó.
A projekt és eredményeinek bemutatása
MATARKA múltja, jelene, jövője – összefoglaló helyzetkép Burmeister Erzsébet Miskolc, február 26. Országos Széchényi Könyvtár.
E-nemzeti könyvtári szolgáltatások fejlesztése
Az ELDORADO könyvtáraknak szánt szolgáltatásai
Tehetségpont létrehozása
Kulturális értékek digitalizálása az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dippold Péter.
Kisalföldi Tudástár szolgáltatásainak horizontális és vertikális bővítése a hatékony információátadás érdekében TÁMOP A-11/ Projektnyitó.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Nevelési Tudásdepó Az olvasóvá neveléshez és a digitális kompetenciák fejlesztéséért Budapest, január 26. OFI Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum.
MÚZEUMI KÖNYVTÁRAK A STATISZTIKA TÜKRÉBEN - FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK, IRÁNYOK Tóth Máté OSZK - Könyvtári Intézet.
TÁMOP /A – RÉV projekt ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT III. ORSZÁGOS HÁLÓZATI TALÁLKOZÓ Budapest
"Együttműködés, Lehetőség, Tudáshasznosítás, ELTE" Kutatási- és technológiatranszfer szolgáltatások fejlesztése az ELTE-n TÁMOP /1/KMR
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Egyetemi Könyvtár és partnerei pályázata TÁMOP /1. CONTENTA "24 óra" - A minőségi oktatás és hozzáférés támogatása a szegedi.
Stratégiai tervezés.
Barki Katalin projektmenedzser
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
TÁMOP-4.1.2/08/1/B Pedagógiai szolgáltató és kutató hálózat kialakítása a pedagógus- képzésben, a nyugat-dunántúli régióban.
2.-3. Beszámoló, folyamatos és tervezett feladatok január 24. Közgyűlés Feladatok Képzésszervezés Pályázatok IT-mentor munka Kapcsolatépítés.
A könyvtárak fejlesztési lehetőségei Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) ( ) Tudásdepó-Expressz.
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Eddigi eredmények, további feladatok Egyházy Tiborné dr. projektvezető október 27.
Az Országos Széchényi Könyvtár TÁMOP pályázatának záró rendezvénye június 27. A nemzeti könyvtár az élethosszig tartó tanulásért. Országos és intézményi.
ODR-fejlesztés a TÁMOP-ban Dávid Boglárka Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár.
A MOKKA és az ODR rendszerek kapcsolata Koltay Klára Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár.
Bánkeszi Katalin Egyházi Könyvtárak Egyesülése Országos Széchényi Könyvtár Digitalizálás Mit? Miért? Hogyan? Mivel? Továbbképzés Budapest,
Az elektronikus könyvtárak hálózata Moldován István OSZK MEK Osztály Hódmezővásárhely, július 5-7. Digitalizálási konferencia.
Berzsenyi Dániel Főiskola Szombathely, május 8. Könyvtári partnerség a felsőoktatásban XIII. Vas Megyei Könyvtári Nap.
Dancs Szabolcs, OSZK, projektigazgató Az ELDORADO kiadóknak szánt szolgáltatásai ELDORADO kiadói fórum Budapest, január Az ELDORADO kiadóknak.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A "Tanulás-fejlődés-életesély a Sajó-völgyében" (TÁMOP /2) projekt helye Sajószentpéter kulturális városfejlesztésének rendszerében Sajó.
Egyetemi Könyvtárigazgatók Kollégiuma Budapest, december 11. Magyar Képzőművészeti Egyetem.
A könyvtárak fejlesztési lehetőségei európai uniós források segítségével ( ) Oktatási és Kulturális Minisztérium Könyvtári Osztály Egyetemi Könyvtárigazgatók.
Networkshop 2009 MKE Vándorgyűlés, Debrecen július 10.
A „KONTAKTUS” Dél-dunántúli Regionális Közoktatási Hálózat Koordinációs Központ feladatai, működése Matókné Misóczki Mária Projektigazgató.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Nevelési Tudásdepó Csík Tibor projektmenedzser. Az országos lelőhely-nyilvántartás számára rekordok Magyar közoktatás tankönyvei Gyermek- és ifjúsági.
Az MKE 15. országos konferenciája
Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program TIOP Kecskemét, június 21.
Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában
Társadalmi Megújulás Operatív Program „Tudásdepó-Expressz”- A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Könyvtári konstrukciók az Új Magyarország Fejlesztési Terv Operatív Programjaiban Szakmai tájékoztató a városi könyvtárak számára Országos Széchényi Könyvtár.
A könyvtárak fejlesztési lehetőségei a TÁMOP-ban és a TIOP-ban Oktatási és Kulturális Minisztérium Könyvtári Osztály „A könyvtárak fejlesztési lehetőségei.
„Olvasási és digitális kompetenciák fejlesztése könyvtári szolgáltatásokkal. A PTE Egyetemi Könyvtár a minőségi oktatás és hatékony tanulás szolgálatában”
Bánkeszi Katalin igazgató, Könyvtári Intézet Könyvtárak partnerségben az ELDORADO-val EKK ülés - Budapest, Partnerkönyvtárak műhelytalálkozója.
Egyházi Könyvtárak Egyesülése Pécs, június 28. Szakmai továbbképzés.
ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR E-SZOLGÁLTATÁSI IGAZGATÓSÁG BIBLIOTHECA NATIONALIS HUNGARIAE Az Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázis, avagy hogyan.
OFA HÁLÓZAT KOOPERÁCIÓ KIEMELT PROJEKT (TÁMOP-2.4.3/B/1-09/1) – Szociális szövetkezetek részére nyújtható térítésmentes szakmai.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN Budapest, január 18.
ELTE BTK Budapest, április 27. in4 konferencia Innováció – integráció – információszabadság – intelligens web.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN március 4. IV. Calderoni Informatika Kerekasztal,
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN A CALDERONI INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA március.
Programzáró szakmai nap Szolnok, november 12. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Verseghy Ferenc Könyvtár és Művelődési Intézet.
A MATARKA három konzorciumi szerződése években Burmeister Erzsébet Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum Informatio.
„Tudásdepó - „ Tájékoztató a magyarországi könyvtári rendszer fejlesztési irányairól és eredményeiről Sörény Edina vezető tanácsos Emberi Erőforrások Minisztériuma.
VÁLTOZÓ KÖNYVTÁR A VÁLTOZÓ VILÁGBAN „Megőriztük a régit, s megújultunk az időben, ahogy kell.” Csukás István.
Kísérleti magyar webarchiválási program A könyvtárak szerepe
Cél: szövegértés fejlesztése – tanulás segítése
TÁMOP az OSZK-ban A nemzeti könyvtár az élethosszig tartó tanulásért országos és intézményi fejlesztések a tanulás szolgálatában az állományok hozzáférhetőségének.
Előadás másolata:

A Miskolci Egyetem TÁMOP projektjének záró rendezvénye Országos Széchényi Könyvtár Budapest, június 21.

Az OSZK szerepe az országos könyvtári szolgáltatások kiépítésében Bánkeszi Katalin Országos Széchényi Könyvtár

Bánkeszi Katalin: AZ OSZK szerepe az országos könyvtári fejlesztésekben Tudásdepó Express „A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében” TIOP – eszközök beszerzése TÁMOP – a feladatok megvalósítása

Bánkeszi Katalin: AZ OSZK szerepe az országos könyvtári fejlesztésekben Tudásdepó Express „…a könyvtári szolgáltatások fejlesztése kétféle típusú tevékenység támogatásával történik: a) A könyvtárhasználók igényeinek hatékonyabb kielégítését célzó szolgáltatásfejlesztés b) Országos elektronikus szolgáltatások bővítése, tökéletesítése, illetve fejlesztése”

Bánkeszi Katalin: AZ OSZK szerepe az országos könyvtári fejlesztésekben Az OSZK szerepe: Részvétel a pályázatok előkészítésében, konzultációk A tervek és a feladatok összehangolása Szakmai tanácsadás a könyvtáraknak A megvalósítás koordinálása A fejlesztések összehangolása, együttműködés

Bánkeszi Katalin: AZ OSZK szerepe az országos könyvtári fejlesztésekben ME Könyvtár, Miskolc PE Könyvtár, Veszprém OSZK, Bp. SZTE Könyvtár, Szeged Cikkarchívum Jogvédett dokumentumok forgalmazása (koncepció) MOKKA ODR szolgáltatás MOKKA fejlesztői környezet DEENK, Debrecen

Bánkeszi Katalin: AZ OSZK szerepe az országos könyvtári fejlesztésekben Országos szintű fejlesztések: Átfogó koncepció a szerzői jog által védett e-tartalmak közvetítésére A MOKKA közös katalógus fejlesztése; egyesítés az ODR adatbázissal Az ODR szolgáltatás továbbfejlesztése a közös katalógusra építve Digitális cikkarchívum létrehozása, a MATARKA-EPA-Humanus együttműködés kiterjesztése

Közös kereső, másolatküldés Közös katalógus ODR szolgáltatás Olvasói szolgáltató felület - keresés, rendelés, másolatkérés - (meta)kereső OSZK könyvtárak EPA MATARKA Humanus cikkarchívum MKDNY MOKKA-R Bánkeszi Katalin: AZ OSZK szerepe az országos könyvtári fejlesztésekben

Az OSZK TÁMOP pályázata A nemzeti könyvtár az élethosszig tartó tanulásért. Országos és intézményi fejlesztések a tanulás szolgálatában az állományok hozzáférhetőségének biztosítására, innovatív új szolgáltatások kialakítására és az olvasás népszerűsítésére TÁMOP /

Bánkeszi Katalin: AZ OSZK szerepe az országos könyvtári fejlesztésekben Olvasásnépszerűsítő programok Akkreditált szakmai oktatási programok Családi olvasás éve cédula rögzítése és a MOKKA-ba töltése A MOKKA katalógus megújítása A Köztaurusz rendszer korszerűsítése

Bánkeszi Katalin: AZ OSZK szerepe az országos könyvtári fejlesztésekben

wiki.mokka.hu - könyvtárak Bánkeszi Katalin: AZ OSZK szerepe az országos könyvtári fejlesztésekben

Köszönöm a figyelmüket! Bánkeszi Katalin