Raktár.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TASKI swingo 455 Erős. Tömör. Kényelmes.. Fő tulajdonságok • optimalizált gépmagasság, hogy az asztalok alá is beférjen • erőteljes gépezet a nehezen.
Advertisements

Talajcsavarok új formája és jelölése
Pár szó a digitalizálásról
Kapcsolókészülékek Potyka Bálint.
Hardver alapok I. 10. osztály.
Csík Zoltán Elektrikus T
Készítette: Bátori Béla 12.k
A KÖZÚTI SZÁLLÍTMÁNYOZÓ FUVARDÍJ POLITIKÁJA
ALT TÁROLÁS (T) RAKODÁS (R) SZÁLLÍTÁS (S) ANYAGMOZGATÁS ÉS GÉPEI
Külső memóriák.. 1.Hard Disk  Egy számitástechnikai adattároló berendezés. Az adatokat kettes számrendszerben tárolja.  Az adatokat mágnesezhető réteggel.
Organizációs tervek.
Kábelek Készítette: Mecser Dávid. A kábel: A kábel olyan, villamos energia átvitelére alkalmas szigetelőanyaggal körülvett, víz és mechanikai behatások.
Vezetékes átviteli közegek
Speed Sec Quick Folding Gate
Kosch Tamás okl. közgazdász, üzletfejlesztési vezető Szolnoki Gazdasági Napok szeptember 11. A beruházás megvalósulása Logisztikai Központ.
Értékesítési csatornák
Energiaellátás: Tárolás
Záridő Blende Fénymérés
Belső memóriák tipusai
6. tétel Raktártechnológia szerepe az ellátási láncban Egy logisztikai szolgáltató központ a szakmai tevékenysége alapján felkérte Önt, hogy vállalkozói.
Raktározás A raktározás valamely folyamatrendszer olyan alrendszere, amely sajátos létesítményeivel, berendezéseivel, felszerelésével a készletek állagának.
Webdesign I - Oldaltervezés alapelvek. I. Tartalom-elhelyezés az oldalon ALAPELVEK 1.Mindig értékes és érdekes tartalom jelenjen meg az oldalon! 2.A tartalom.
FAANYAGÚ TARTÓSZERKEZETEK
Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék Dr. Kulcsár Gyula egyetemi adjunktus.
Furatbaszerelési és felületszerelési technológiák
Megvalósíthatóság és költségelemzés Készítette: Horváth László Kádár Zsolt.
Kismegszakító kiválasztása
Komissiózó rendszerek
Közbeszerzési, Pályázati és Beruházási ismeretek
R A K T Á R O Z Á S TÉMA FELDOLGOZÁSA: > Raktárak célja, fogalma
Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.
Tárolási módok, az áruk tárolására szolgáló berendezések, eszközök
Az állványos dinamikus tárolási rendszer
Operációs Rendszerek II.
A számítógép alapegységei. A számítógép a belsőleg tárolt program segítségével automatikusan hajtja végre a programokat. A memória utasítások és adatok.
CSAVARORSÓS EMELŐ TERVEZÉSE
VI. KÖTŐELEMEK.
Confidential1 KX-TDA200/100 Rendszer (Verzió 1.0) KX-TDA200/100 Rendszer (Verzió 1.0) 8.2 fejezet DECT Rendszer felmérés Panasonic Communications Co.,
Gyűjtősínek Jenyó Tamás 2/14 E.
Kapcsolók, kontaktorok és motorvédő-kapcsolók
Háttértárak és adathordozók
- változatlan forma, bővebb műszaki tartalom -
LEADER INNOVATION düwi und Minimax for home sind weitere Marken der REV Ritter GmbH Újdonságok Marketing REV Ritter GmbH Januar
A KOMPLEX DÖNTÉSI MODELL MATEMATIKAI ÖSSZEFÜGGÉSRENDSZERE Hanyecz Lajos.
National Instruments Confidential1 Shipping A készáruraktár:  feladata  területei  felépítése  működése.
TASKI vento 8S/15S Sales prezentáció
PREYMESSER Hungária Logisztikai Kft. (DOROG) bemutatása.
Háttértárak.
Kastélyok és várak szerepe a turizmusban
Ismerkedjünk tovább a számítógéppel
Aknaajtók Szerkezet és biztonság. Aknaajtók.
FA TARTÓSZERKEZETEK ACÉL KAPCSOLÓELEMEI
Notebook Csapattagok: Koska Anna Király Vivi Koska Balázs Terék Máté Fegyveres Máté Tóth Bence Győrik Viktor.
Magasépítési acélszerkezetek kapcsolatok ellenőrzése
Megbízhatóság és biztonság tervezése
LÉZER FEJLESZTÉS, GYÁRTÁS ÉS BÉRMUNKAVÉGZÉS A LASRAM KFT.-NÉL
A szerszámanyagok kiválasztása
Egyéb műszaki jellemzők
Raktártevékenységek 2. tárolás a raktárban
Ismétlés Memória RAM  Véletlen elérésű memória ( Random Access Memory)  Tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokat.
Raktár. A tárlolandó áruk jellemzői és a tárolási mód közötti kapcsolat:
Háttértárak.
RAM (Random Access Memory)
Gépszerkezettan.
Hengeres csúszócsapágy
Poradagoló berendezések
Címkenyomtatás.
Keretek modellezése, osztályozása és számítása
Járműelemek.
Erőforrások Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Előadás másolata:

Raktár

A tárlolandó áruk jellemzői és a tárolási mód közötti kapcsolat:

Raktári elrendezési változatok: Fejelrendezés

Átmenő elrendezés

Darabárus raktárak főbb típusai:

Állvány nélküli tárolás változatai:

Polcos állványrendszerek Az állványok felépítése: 1. állványkeret, 2. polc, 3. polctartó kapocs, 4. keresztmerevítő, kapocs, csavar, anya, 5. talp kiegészítő elemek

A kapcsolható polcos állványrendszerből egy-, és ikermezős állványsorokat lehet telepíteni, tetszőleges mezőszámmal. Az állványszerkezet összeszerelése különleges szakértelmet nem igényel. Kiválóan alkalmas irattárak, üzleti tárolók berendezésére, és egyéb speciális célokra. Az állványrendszer fő eleme egy sorozatban gyártott profil, amely 25 mm-es osztásközzel kínálja a polcok állíthatóságát. Egy állványmezőben elhelyezhető tartószintek száma, illetve helye a tárolt áru méretétől függően szabadon változhat.

Felhasználási terület: Az irodák, ipar, nagy-, és kiskereskedések, bankok, biztosítók, intézmények, hatóságok, irattárak, könyvtárak növelt igényeihez igazítva, ahol a nagy igénybevétel mellett a tetszetős külső is lényeges szempont.

Elöl nyitott tárolódobozok Az egymással összehangolt méretek az egyes polcmezőkben egyedileg és felhasználástól függetlenül kombinálhatók egymással. A polietilén PE műanyag törésbiztos, könnyű és ellenálló a legtöbb savval és lúggal szemben, élelmiszerfiziológiailag közömbös, -40° és +80° Celsius között hőálló. Négy szín könnyíti a raktározást és komissiózást vezetőképes kivitel fekete színben

Az acélból készült dobozok nagy stabilitásukról, robosztusságukról és egymásra rakott állapotban rendkívüli teherbírásukról ismertek. Ha a nehéz alkatrészek mint például: szegecsek, csavarok vagy fogaskerekek miatt nagy mechanikus terhelések lépnek fel, akkor ezek a dobozok az optimális raktári tárolóedények.

Különféle egymásba rakható, ill. összecsukható tárolódoboz

Kónuszosan egymásba rakható szállító és komissiózó dobozok, az üresen egymásba rakható dobozok jelentős helymegtakarítást eredményeznek. Fedéllel ellátva egymásra rakhatók és ezáltal jól alkalmazhatók többutas szállítódobozként. A felhasznált polietilén és polipropilén műanyag élelmiszerfiziológiailag közömbös. Hőállóság: Polietilén: - 40°C és + 80°C, Polipropilén: -20°C és + 100°C között.

A raklapos állvány megoldást nyújt sokféle raktározási problémára A raklapos állvány megoldást nyújt sokféle raktározási problémára. A rendszer közvetlen hozzáférést biztosít a raktári áruhoz a műszakilag jól átgondolt és különösen robosztus állványrendszer által. A rendszer szerelése a kapcsoló szerkezet révén nagyon pontosan és egyszerűen végezhető.

Állványkeret: Két speciális oszlopprofilból készül, acél talplemezekkel. Az oszlopprofilokat a feladatnak megfelelő erősségű C- profilú rácsszerkezet erősíti össze keretté. A raszterlyukasztás az oszlopprofil homlokoldalán található, a leginkább igénybevett oszlopéltől megfelelő távolságban. A keret szabványmélysége 800 és 1000 mm, az állítható raszter 100 mm.

Tartógerendák: Acél zártszelvényből készülnek és szögacél akasztószerkezettel lehet az állványkeretre erősíteni. Az akasztószerkezet vastagsága kétszerese a gerendának. A gerendák anyagvastagsága függ a tartóhossztól és a terheléstől. A tartóhossz 1800 és 2700 mm lehet (két illetve három raklap), a maximális behajlás: tartóhossz/200. Az akasztószerkezet ferdére állított akasztónyelvekkel kapcsolódik az oszlopprofil raszterlyukasztásába. A véletlen kiemelést biztosítószegek teszik lehetetlenné.

Több raklapférőhely széles rendszer

Bejárható állványok A bejárható állvánnyal minimális helyen maximális tárolókapacitás érhető el. Kiváltképpen akkor válnak be, ha csak néhány különböző árucikk nagy mennyiségű tárolásáról van szó. A be- és kitárolás ennél a rendszernél hagyományos villás targoncával történik, amely be tud menni az állványcsatornákba. A bejárható csatornák gyakran fel vannak szerelve a padlóra fektetett megvezető sínekkel, hogy az állvány tartólábakat megvédjék és a targoncavezető számára megkönnyítsék a vezetést.

Átfolyó állványok A teljesítmény növeléséhez az átfolyó állványok jó megoldást jelentenek. Kisalkatrészek vagy raklapos áruk egyaránt elhelyezhetők, a rendszer áttekinthető tárolást, rövid kiszedési utat és megfogási időt eredményez.

Karos állványok Szálanyagok tárolására kézi, vagy gépi kiszolgálással.

MOBIL ÁLLVÁNYBERENDEZÉSEK KÉZI MOZGATÁSSAL A mozgatható állványberendezéseket kézi erővel, síneken lehet görgetni. Ezeket a tároló rendszereket a legkülönbözőbb állványfelépítménnyel lehet ellátni, a mindenkori felhasználási céltól függően. A mobil állványberendezéseket a jobb helykihasználás (a rendelkezésre álló tér kb. 75-90%-a), rövidebb utak, porvédelem és zárható raktári tárolás céljából alkalmazzák.