OROSZRULETT avagy információ nélküli gazdaság Dr

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TSzVSz Közgyűlés JogSzerviz Sipos Tamás Dr. Bezzegh Edina.
Advertisements

 Első elméleti vizsgázók száma évente a fővárosban  fő  Oktatók száma a fővárosban  Kb. 400 fő.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
A kultúra támogatása, a támogatás kultúrája Kultúraközvetítés
…hogy hogyan lehetne az Internet segítségével pénzt keresni? Mit szólna hozzá, ha mától kezdve részesedhetne egy webáruház bevételéből?
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
A mi generációnk nem lesz híres semmiről, Soha nem mondja majd senki, hogy Mi vagyunk az emberiség csúcsa. Tévedés, az igazság az, hogy A generációnk.
E.ON – Versenyben Önökért!
Trend vagy evolúció? üzleti döntésfolyamatok átalakulása a túlélés és fejlődés érdekében Dr. Csorbai Hajnalka Opten Informatikai Kft. Opten - Céginformáció.
Parajdi István.
Beköszöntött az éles WebeC „korszak” Szűcs Attila Készpénzlogisztika Január 30.
KOOPERÁCIÓ ÉS VERSENGÉS
A szénhidrogén bányászat magyar gazdaságban betöltött szerepe
Bankszámla és bankkártya MEGTAKARÍTÁSOK avagy Sok kicsi sokra megy!
LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES ÖSSZEFONÓDÁSOKBAN FEKETE BÁRÁNYOK A MAGYAR GAZDASÁGBAN LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES.
Ugrás a sötétbe! Büntetésből én lettem a projektmenedzser Mi a különbség a jó és a nyertes pályázat között? dr. Gajda Tibor Budapesti Kommunikációs és.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
Üzleti megoldás nemcsak üzletembereknek !. Mit kell tudnod és mit kell mondanod ? - Milyen érvek vannak az elkezdés mellett. - Hogy épül fel, az üzleti.
Családi vállalkozások - prezentáció
Vállalkozások pénzügyi-számviteli mutatói
Piac és Profit - Pénzek a régióban február 7. Nézd meg kivel kötsz üzletet!
Piac és Profit Pénzünknél maradva! Követeléskezelés eredményesen! Megbízható partnerállomány és követeléskezelés az Opten segítségével!
Csökkentse a nemfizetés kockázatát az Opten segítségével!
Piac és Profit - Pénzek a régióban március 21. Nézd meg kivel kötsz üzletet!
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az Opten segítségével!
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
Új ügyfél nélkül mit érek én? Január 30.. Tartalom 1.Bemutatkozás 2.Értékesítés. Hatékonyan. 3.Jelzőlámpa az üzleti élet forgatagában 4.Több, mint.
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
Kinek jut az MNB Növekedési Hitelprogramból? Sebők Orsolya Főszerkesztő
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
Mennyire gátolja a vevőkockázat magyarországi mértéke a gazdasági növekedést? 300 Mrd Ft a tét évente Előadó: Felfalusi Péter ügyvezető.
Kicsit felelőtlen, kicsit vakmerő, de a miénk….
A cég alapítója, és tulajdonosa James Ward
KÖSZÖNTÜNK TÁJÉKOZTATÓNKON ! Supreme2x2.
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Piac és Profit Május 8. Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában.
MagNet Magyar Közösségi Bank Kedvező finanszírozások a fenntarthatóbb jövőért Piac & Profit Klub Pénz de honnan konferencia május 29. Dakó Andrea.
Ismerje meg a Napi Gazdaság olvasóit! május 27.
Vétkes ártatlanok, avagy a magyar céghálózat csapdájában Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató Opten Informatikai Kft május 12.
Az üzleti élet illuzionistái „Csak a cégemet figyeljék, mert csalok!” december 3. Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató, Opten Informatikai.
Kormányszóvivői tájékoztató. Lendületbe hozzuk a vállalkozásokat Dr. Kóka János Gazdasági és Közlekedési Miniszter.
Költséghatékonyság a XXI. századi vállalatirányításban
OPTEN Informatikai Kft. cég és jogi információs szolgáltatások Csőd-, és felszámolási eljárás adatokkal naponta többször frissülő cégadatbázis CÉGTÁR
Felszámolási körkép a statisztikák tükrében
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Holcim Hungária Zrt. © 2010 Ismeri Ön a Holcim Hungária Otthon Alapítványt?
ÚJ ÜZLETI LEHETŐSÉG.
KÖVETELÉSKEZELÉS - SZOFTVERES MEGOLDÁSOK Dr. Sándor Csaba kereskedelmi igazgató.
Rövid bemutatkozás N.D. – rólam Educomm Eduverzum MVEHE Prompt / ITStudy SZIE No Roaming Külföldi mobilnet Mobil alkalmazások fejlesztése Code Wave A horvát.
AZ PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ…. SZÜKSÉGES?...
OROSZRULETT avagy információ nélküli gazdaság Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató Opten Informatikai Kft. Vezérigazgatói találkozó, Röjtökmuzsaj.
DR BITTNER PÉTER NEKÜNK ÖSZTÖNZÉS NEKIK OSZTALÉK SZÉKESFEHÉRVÁR,
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Pécs, 2015.március 12. A kapcsolatok hálójában. Magyarország – 1 millió vállalkozás országa EVA-sok, betéti társaságok, Kft-k és Rt-k vesznek körül bennünket.
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
KEZDJÜNK HOZZÁ 1.Ismerd meg magad! 2.Ismerd meg a területet! 3.Építs és elemezz 4.Dolgozz tökéletesen 5.Nézz a jövőbe.
A vállalkozás létrehozásának lépései
Külpiacra lépés az Európai Unióban – Gyurácz Németh Iván.
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Lánctartozás, mint hungaricum, avagy tenni vagy nem tenni ellene Dr. Csorbai Hajnalka stratégiai igazgató.
Nyíregyháza, április 02. A kapcsolatok hálójában.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
WLS B EMUTATÓ Az év üzlete!!! Készítette: Bakai Éva.
Debrecen szeptember 17. Hogyan kerüljük el a nemfizetés kockázatát? Piac & Profit.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
A high-tech cégalapítás gyakorlati szempontjai
Dr. Csorbai Hajnalka stratégiai igazgató Opten Kft március 9.
Előadás másolata:

OROSZRULETT avagy információ nélküli gazdaság Dr OROSZRULETT avagy információ nélküli gazdaság Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató Opten Informatikai Kft. Budapest 2008.11.25

Mi a „kicsi” és mi a „nagy” Mi a „kicsi” és mi a „nagy”? avagy a valószínűség szubjektív vagy objektív? Pozitív valószínűség: Esély a lóversenyen: 1: 8 – 1: 12 (Ez egész jó esély, mégis sokan buknak rajta) Esély a Rulettben: 1: 37 (Nem túl nagy esély, de sok pénzt tesznek rá fel) Esély a lottó 5-ösre: 1: 5.274.000.000 (Ez azért elég csekély esély, mégis sokan lottóznak, mert így is elhiszik hogy nyerhetnek)

Ugyanez hogy működik kockázat esetében? Negatív valószínűség: Oroszrulett 1: 6 (meglehetősen nagy kockázat (kvázi: hülyeség)) Elemi kár okozta ingatlankár 1: 5 000 (nagy vagy kicsi?) Hányan kötnek rá lakásbiztosítást? Szívinfarktus 1: 400 (nagy vagy kicsi?) Hányan kötnek életbiztosítást? Nemfizetés 1: 50 (nagy vagy kicsi?) Hányan vizsgálják ügyfeleiket?

Gazdasági válság Eddig: Az információ hatalom Most: Az információ az életbenmaradás feltétele Eddig: „Nem az én dolgom, majd az állam megoldja” Most: „Ha én nem oldom meg, mindent elveszíthetek”

Üzleti kockázatok kontra önbecsapás Új ügyfél Régi ügyfél életciklusa Munkaügyi vagy munkavédelmi bírság Lehetőség Adókedvezmények Pályázati lehetőségek Pontos, hatékony marketing listák Önbecsapás Kell a munka 1000 éve ismerem Hogy követhetnék minden jogszabályt? Majd a könyvelőm intézi Nem nekem találták ki Tudom kinek akarok eladni

Akkor is annyira kell az üzlet, 1. Új ügyfél - Tényleg annyira kell az üzlet? - Magyarországon több, mint 500 ezer cég működik és még ennyi egyéni vállalkozás. - Évente minden 50. cég felszámolás alá kerül. (építőiparban minden 25.) - Mit tud egy cégről amikor hitelbe kezd dolgozni neki? Mióta működik, kik érdekeltek benne, milyen a fizetési morálja, milyen a pénzügyi helyzete, a tulajdonosoknak milyen egyéb cégekben vannak kapcsolatai, mi a javasolt max. hitelkeret, van-e APEH tartozása, pozitív információk Akkor is annyira kell az üzlet, ha nem fizetik ki?

Milyen mélyre látunk? - Kapcsolati háló - a cég tulajdonosai, cégvezetői és azok egyéb cégei - a cég érdekeltségei - veszélyes cégek megjelölése - eljárás alatti cégek megjelölése

Nem kell közgazdásznak lennie - CÉGELEMZÉS

Még mindig biztos benne, 2. Régi ügyfél - Tényleg jól ismeri? Többnyire nem az új cégeket számoltatják fel. Jellemzően több évig működnek a cégek mielőtt csődbe mennek. Tudja hogy a tulajdonos 1 hete elköltözött? Hogy már az APEH sem találja? Tudja, hogy a „jól ismert” cége már 8 megbízója felé tartozik? - Még mindig biztos benne hogy 2 hónapja csak szabadságon van az utalást intéző titkárnő? Még mindig biztos benne, hogy „jól ismeri”?

3. munkaügyi vagy munkavédelmi bírság - Hogyan követhetnék minden jogszabályt? - Magyarországon ma 1587 trv. + majd 16 000 rendelet van hatályban. (+ 32 000 Magyarországon is hatályos EU-s jogszabály) - Évente több, mint 30 ezer oldal jogszabályi változás jelenik meg közlönyökben. - DE! Nem mindenkit érdekel minden. Önt mi érdekli? Figyeltesse azt a jogterületet, azokat a jogszabályokat, tudjon hatékonyan keresni a jogszabályok között, találjon hozzájuk Bírósági Határozatokat, nyomtatványokat, iratmintákat. Még mindig úgy gondolja, hogy inkább a háttérinformáció többszörösét fizeti ki bírságokra? És mennyibe kerül egy szabályos de nem jó szerződés? Mit veszthet a jogásza – és mit veszthet Ön?

Éljen!... a lehetőségekkel - Átlagos adóteher kontra Ön hány % adót fizet? Könyvelője mit veszít ha nem használ ki minden kiadáscsökkentési lehetőséget? És Ön? - Közbeszerzés vagy EU-s pályázat. Szinte lehetetlen követni, de nem szabad lemaradni róluk. - Jól célzott marketing lista, jó információkon alapuló értékesítés. Használja az információt!

Számoljunk! - A lejárt követelésállomány ÁTLAGOSAN Magyarországon az árbevétel kb. 18,3%-a. Ez minimum 20%-kal csökkenthető. A különbség az árbevétel 3,66 %-a. - A vállalkozások csak munkaügyi és munkavédelmi bírságokra tavaly több mint 10 Mrd forintot költöttek. Átlagos bírság összege 700 ezer Ft - Reális átlagos nyereségadóteher kb. 5%. Valós: KKV 12%, nagyvállalatoknál 6%. Különbség az adózás előtti eredmény 7%-a (nagyvállalatoknál 1%). - Az adózás előtti eredmény is átlagosan 18 %-kal csökkenthető, így ezzel további az adózás előtti eredményhez képesti 1,44 %-os kiadáscsökkenés érhető el. - EU pályázati pénzek évi 800 Mrd Forint értékben állnak rendelkezésre. Átlagos támogatási összeg évenként cégenként 28 Millió Forint

az információ „csak” információ és azt is, hogy az információ hatalom Azt mondják, hogy az információ „csak” információ és azt is, hogy az információ hatalom Mindkettő igaz, csak tudni kell megszerezni, élni vele és nyerni. Bevételt, versenypozíciót, sikert Ön adna ilyen előnyt a konkurensének? Mert ő biztos kihasználja…