13. Tétel Szépségszalonjában kötelező jól látható helyen elhelyezni az árjegyzéket! Foglalja össze az Ön által ismert árképzési módokat! Mutassa be egy.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kötelezettségek 10. feladat kidolgozása
Advertisements

A nemzetgazdasági Teljesítmény mérése
A VÁSÁRLÁSI FOLYAMAT ÉS A PIAC
Vásárló: Ingyenes tagság Meghívhat további felhasználókat, építhet hálózatot, de jutalékra nem jogosult Általános vásárló: Saját felhasználásra.
Változások a Számvitelben
Ismétlés  A marketing a piac folyamatos elemzése, reagálás, és befolyásolás.  Orientációtörténelem: 1. Termelés orientált 2. Értékesítés orientált 3.
Az árpolitika (ismétlés) Marketing-mix Ár fogalma Árpolitika
Ingatlanbefektetések elemzése
Teljesítménytervezés
Beruházások elemzése Beruházás: tárgyi eszközök létesítésre, a tárgyi eszköz állomány bővítésére irányuló műszaki – gazdasági tevékenység. Jellemzői: Nagy.
- 5.PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI FOGALMAK ELKÜLÖNÍTÉSE –
EREDMÉNYKIMUTATÁS ADATOK
Váll. ir. ktg-e: I. Értékesítés nettó árbevétele II.
Általános forgalmi adó
A piac Szakiskola.
4. Tétel Válassza ki szépségszalonja számára a legoptimálisabb helyszínt! Határozza meg, hogy milyen szempontokat vesz figyelembe, és mutassa be őket gyakorlati.
Árképzés a vendéglátásban
Az ár Felépítése, képzése.
Fogalma, összefüggések
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Marketing
Magyar vásárlók ártudatossága
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Értékesítési csatornák
30. Feladat – 6-7-es Minden Kft. A feladatok az alábbiak: Könyvelje le a január havi gazdasági eseményeket számlasorosan költséghely- költségviselő elszámolást.
2010 október 2651 kp. Vizsga 2. feladata
2010 október 2651 kp. Vizsga 2. feladata. Megoldás: „A” vállalat: Beszerzés : 100 millió Árrés: ( 12 %) = 100 x 0,12=12 millió Nettó eladási ár =
Alapfogalmak.
Költségelemzés, költséggazdálkodás
Fedezetelemzés Schiberna Endre.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan
Áfa, bevételi bizonylatok, a vállalkozás tevékenységével szorosan összefüggő kiadási bizonylatok.
15. TÉTEL Egy vendége számlát kér Öntől
A társasági adóról szóló évi LXXXI. törvény 2008/2009/I.
A fedezeti pont szerepe a távhőszolgáltatásban
A.) Költséghely – költségviselő elszámolás
Eredménykimutatás 8. feladat (479. o.)
29. Feladat 6-7-es Termelő Kft..
Anyagok 3. feladat 168. oldal.
TÁRGYI/5. feladat kidolgozása
41. feladat Könyvviteltan szemináriumi és gyakorló feladatok Budapesti Corvinus Egyetem, Számvitel tanszék 2007/2008. tanév.
41. feladat Könyvviteltan szemináriumi és gyakorló feladatok Budapesti Corvinus Egyetem, Számvitel tanszék 2007/2008. tanév.
SZJA feladatok Gazdasági közjog. Szja 1. 1.Munkabér: Ft/hó jutalom: Ft, étkezési utalvány: 3.000Ft/hó 2. FB tag: Ft/hó 3. megbízási.
Pénzügyi elemzés Tóth Veronika
Amiről szégyenlősen nem beszélünk korrupció és árverseny Korrupció, kiváltó okok, következmények és azok hatása a kereskedő és az importőr piacára. A felhozott.
III. A termelés és értékesítés alakulásának elemzése
Vállalatgazdaságtani alapfogalmak
Környezetgazdaságtan Fonyó György Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszék U épület, ftp://vcst.bme.hu/kornygazdtan2003.
Vásárló: Ingyenes tagság Meghívhat további felhasználókat, építhet hálózatot, de jutalékra nem jogosult Általános vásárló: Saját felhasználásra.
Nyereség, fedezetei pont fedezeti hozzájárulás
Gépészmérnöki kar BSc Levelező képzés szeptember-október
Könyvviteltan szemináriumi és gyakorló feladatok
Kereslet-rugalmassági számítások
A piac: A tényleges és potenciális eladók és vevők, illetve azok cserekapcsolatainak rendszere, melynek legfontosabb elemei a kereslet, a kínálat, az ár.
Őstermelők adózása - SZJA - Kompenzációs felár - TB
Könyvvezetési feladatok
Az árképzés szempontjai
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
A tananyag a Gazdasági Versenyhivatal Versenykultúra Központja és a Polányi Károly Alapítvány támogatásával készült Beruházási projektek értékelése Gazdasági.
Feladatok. Sorold be a megfelelő mérlegcsoportba! MegnevezésABDF 1. Szállító 2. Vevő 3. Termelőgép 4. Eredménytartalék 5. Anyagok 6. Pénztár 7. Jegyzet.
VENDÉGLÁTÓ ÁRKÉPZÉS KALKULÁCIÓ.
Menedzsment és vállalkozásgazdaságtan dr. Sz abó G ábor Cs aba
A piac és a piacgazdaság. A piac fogalma Több értelmezése lehet: I. A piac a javak (termelés, szolgáltatás) realizálásának színtere, a tényleges és a.
9. fejezet Megjelenés a nemzetközi piacon
ÁRPOLITIKA.
A piac és a piacgazdaság
SZÁMVITEL.
A marketinginformációs rendszer
Készítette: Esenczki Fruzsina és Borbély Balázs RYBD2T, S7LJW9
Néhány közgazdaságtani ismeret átismétlése
Előadás másolata:

13. Tétel Szépségszalonjában kötelező jól látható helyen elhelyezni az árjegyzéket! Foglalja össze az Ön által ismert árképzési módokat! Mutassa be egy gyakorlati példán keresztül, hogy melyikkel készítené el árlistáját!   Információtartalom vázlata   Kereslet, kínálat ,Beszerzési ár,Költségek,Haszon, profit,Áfa, A versenytársak árai

Fogalmak Kereslet: Fizetőképes vásárlási szándék Kínálat: az értékesítésre felkínált áruk és szolgáltatások összessége Piac: az áruk és szolgáltatások lehetséges adás-vételeinek színtere Ár: a kapott áru ellenértéke

Beszerzési ár Fogalma: Az az ár amelyen a viszonteladó megvásárolja tovább értékesítés céljából az adott terméket. Pl: Kis Pista őstermelő mézet termel ő 1 üveg mézet 500 Ft-os áron értékesít a nagybani vásárlók részére. A nagybani vásálóknak ez az 500 Ft lesz a beszerzési ár mert ennyiért vásárolják meg, de ők már 650 Ft-ért adják majd el.

Árképzéskor figyelembe kell venni A vállalkozás árpolitikai céljait A várható keresletet A versenytársak árait Az árképzési módszert költségeket

Árképzési módszerek Ktsg. elvű árképzés Konkurenciához igazodó árképzés Termék élettartamhoz igazodó árképzés Lefölözéses ár Akciós ár

Fedezeti pont számítás Fedezeti pontnak hívjuk azt a pontot ,azt az ár-mennyiség kombinációt amely esetében a vizsgált vállalat költségei éppen egyenlők a bevételeivel, vagyis a profit zérus.

Fedezeti pont

Fedezeti pont

Költségek fajtái Közvetlen költségek Közvetett költségek A termeléshez közvetlenül felhasznált anyagok, munkabér, energiaktsg. ( hajhab, a dolgozó bére, hajszárítás során felhasznált áram) Közvetett költségek Nem közvetlenül a termelés során keletkező ktsg-ek. (bérleti díj, közüzemi díjak,adók, kamatok,bírságok stb.) Havi rendszerességgel jelentkeznek

Fogalmak Haszon: Nettó eladási ár: Bruttó eladási ár: az áru vagy szolgáltatás árában lévő,a megtérülésen felüli értéktöbblet, amely a banki kamatnál nagyobb %- ot nyújt a vállalkozó számára. Nettó eladási ár: A közvetlen és a közvetett ktsg. + haszon összege Bruttó eladási ár: A nettó eladási ár és az Áfa összege Áfa (Általános Forgalmi Adó) A nettó eladási árra kell tenni az állam hasznát az Áfát. Ennek mértéke a szolgáltatóiparban 27%

A bruttó ár felépítése Közvetett ktsg-ek + közvetlen ktsg-ek + haszon = nettó eladási ár + áfa = bruttó eladási ár

Az áfa beépülése az árakba a termelés és a forgalmazás egyes fázisaiban Gyártás, forgalmazás Értékesítés (Ft) Felszámított adó Ft Előzetesen felszámított adó, Ft Fizetendő adó, Ft 0. fázis Alapanyaggyártás 100 nettó ár 27 áfa 127 bruttó ár 27 - Fázis Termékgyártás Anyagfelhasználás áfa nélküli értéke: 100 Hozzáadott érték: 80 180 nettó ár 49 áfa 229 bruttó ár 49 22 2. Fázis Nagykereskedelem Nettó besz. Ár: 180 Árrés/ hozzáadott érték: 40 220 nettó ár 59 áfa 279 bruttó ár 59 10 3. Fázis: Kiskereskedelem Nettó besz. Ár: 220 Árrés: 20 240 nettó ár 65 áfa 305 bruttó ár 65 6 Fogyasztói ár/ Összesen: 200 135

Versenytársak árai Piackutatási módszerekkel érdemes megismerni a hasonló minőségű szolgáltatást nyújtó konkurens vállalkozások árait. Pl: Primer kutatással: kérdőíves megkérdezéssel, fókuszcsoportos megkérdezéssel Szekunder kutatással: szaklapokból, internetről

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! HF:árlista készítése