CSR Magyarországon Szigeti Cecília.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Advertisements

A időszak végrehajtási intézményrendszere
Munkáltató és a részvételi intézmények Kisgyörgy Sándor ÉTOSZ.
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
Átjáró: szférák között - Kulturális antropológia és civil szervezetek. Alkalmazott antropológiai módszerek egy miskolci civil szervezet tevékenységében.
KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember
Modern technológiák az energiagazdálkodásban - Okos hálózatok, okos mérés Haddad Richárd Energetikai Szakkollégium Budapest március 24.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
ENVIROMENTAL MANAGEMENT KÖRNYEZETKEZELÉS (KÖRNYEZETIMENEDZSMENT)  Felelős vállalati magatartás  Ökoaudit  Önszabályozás =környezeti szempontú önkéntes.
Csehország Szigeti Cecília.
A Nemzeti Fejlesztési Terv Logisztika a gyakorlatban Nemzetközi Szakkiállítás Szeptember 12. Jobbágy Valér Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások.
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
VI. Köztudatos vállalati magatartás A vállalatok társadalmi felelősségvállalása Szlávik János az MTA doktora tanszékvezető, egyetemi tanár Budapesti.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
A brit Konzervatív Párt megújulási kísérlete: A progresszív konzervativizmus.
Social label – társadalmilag felelős munkáltató minősítés Garadnay Tea
„ TEszedd ” ( 2011) „Önkéntesen a tiszta Magyarországért” Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkárság Budapest dr. Rácz.
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
Önkéntesség, mint a vállalati felelősségvállalás eszköze az E.ON-nál
A KONVERGENCIA-FOLYAMATOK FONTOSABB KIHÍVÁSAI 2007-BEN SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR Szeged, február-május (Belyó Pál) „G A Z D A.
Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen NANE
Ismétlés, rendszerezés
VÁLLALATOK TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSA, REGIONÁLIS VIZSGÁLAT AZ ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN BME Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola Budapest,
Tájékoztató NGB_ak072 Vállalati kultúrák. Dr. Szigeti Cecília IG 604 Fogadóóra kedd
1 Előadó: Tóth Anikó (Szabad bölcsészet szak, II. évfolyam) Kommunikáció az egyetemen Kommunikáció az egyetemen A Kommunikáció az egyetemen c. kurzus Kommunikáció.
CSR.
MagNet Magyar Közösségi Bank Magyarország első újbankja Homolka Éva Piac & Profit konferencia „Pénz,de honnan? Pénzszerzés és pénzgazdálkodás”
MagNet Magyar Közösségi Bank Magyarország első újbankja „Túlélés és fejlődés a közösség részeként” Dakó Andrea Piac & Profit konferencia.
Intézményi fejlettség a Duna-stratégia makrorégióban
Merre tart a hazai energiaszektor 2010 tavaszán. dr
A gazdasági várakozások, mint kaotikus attraktorok a jövő eseményeiben? Vagy egy újabb buborékhatás előidézői?
Társadalmi szerepvállalás
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
MeetOFF.eu Képadatbázisok az OSZK-ban avagy képek archiválása és szolgáltatása a XXI. században. Moldován István Országos Széchényi Könyvtár.
Tudásszervezetek értékteremtésének anomáliái
A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
PARADIGMA VÁLTÁS A KÖRNYEZETVÉDELMI IPAR KOMMUNIKÁCIÓJÁBAN Kürti Deák Dóra – Biofilter – KÖRNYEZETVÉDELEM – TÁRSADALMI FELELŐSSÉG VÁLLALÁS.
Összehasonlító gazdaságtan
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
Távmunka kutatás, fejlesztés eredményei
Aszály konferencia - Kecskemét2 Nemzetközi előzmények és kapcsolódások az aszály és a szárazodás vonatkozásában Prof. Em. Dr. Vermes László Budapesti.
A TAMOP projektek az világhálón. Miről lesz szó ? A kommunikációs terv és arculat A meglévő honlapok vizsgálata domain használat arculat tartalom.
Szabados Tímea és Wéber Andrea (EBH) október 26. Intézményekbe vetett bizalom és jogtudatosság a mai magyar társadalomban (Kutatási eredményeink.
2009. február 24. Holcim, mint felelős munkáltató.
A szakszervezetek és a válság Budapest,
CSR ALAPÚ MOTIVÁCIÓ ÉS BÉREZÉS I.A CSR FOGALMÁRÓL II.CSR ALAPÚ BÉREZÉS III.CSR ALAPÚ MOTIVÁCIÓ IV.CSR ALAPÚ GLOBÁLIS BÉRPOLITIKA MULTINACIONÁLIS VÁLLALATOKNÁL.
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
Társadalmi Felelősségvállalás Napja szeptember 24.
Tanácsadást, szakmai tudást fejlesztő, segítő szolgáltatások, adatbázisok * Perényi Zsófia, Tudatos Vásárlók Egyesülete.
Kormányszóvivői tájékoztató A fogyasztók biztonságáért Középtávú fogyasztóvédelmi politika Csizmár Gábor államtitkár Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
Szakdolgozat védés A társadalmi felelősség megjelenése a vállalati döntésekben és gyakorlatban Készítette: Harmati Andrea.
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
Resztoratív megközelítés a konfliktuskezelésben
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
CSR ISMERETTÉRKÉP. Munkahely Közösség Környezetvédelem Piaci környezet Üzleti Etika Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
Tájékoztató AK011 Dr. Szigeti Cecília. Anyagok elérhetősége Prezentációk már az órák előtt elérhetőek lesznek.
Tájékoztató NGB_ak072 Vállalati kultúrák. Dr. Szigeti Cecília IG 604 Fogadóóra szerda
Bányászati kommunikáció Koritár Henriett Koordinációs munkatárs - NFM Országos Bányászati Konferencia Március Egerszalók.
CSR.
Tájékoztató AK011 Dr. Szigeti Cecília.
Út az etikus bank felé – az Ökobank projekt Kapitány Ákos Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért.
 A politikai berendezkedések: a demokrácia és a diktatúra  A rendszerváltás Magyarországon  Az Alkotmány  A politikai pártok ma Magyarországon.
„A vállalati társadalmi felelősségvállalásban rejlő lehetőségek kis- és középvállalkozások számára” Konferencia november 10. Hotel Mercure Buda.
CSR.
Tájékoztató AK011 Dr. Szigeti Cecília.
A vállalatok társadalmi felelősségvállalása, mint a fenntarthatóságot támogató szemlélet - Berkesné Rodek Nóra -
Van-e élet a profiton túl?
Előadás másolata:

CSR Magyarországon Szigeti Cecília

A CSR viszonylag új jelenség Magyarországon. Történetét – mint minden gazdasági jelenségét erősen befolyásolta az 1948 és 1989 között fennálló szocialista rendszer, valamint a rendszerváltás óta eltelt idő. TANULMÁNY A VÁLLALATOK TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSÁRÓL MAGYARORSZÁGON 2007

Stakeholderek A magyar vállalatok szerint a három legfontosabb „stakeholder” csoport az alkalmazottak, a fogyasztók és a tulajdonosok. Általában az alkalmazottakat tekintik legfontosabbnak.

Szakszervezetek A szakszervezetek szerepe csak néhány szektorban számottevő, a munkavállalók kb. 85%-a nem tagja semmilyen szakszervezetnek Így a vállalatok nem a szakszervezetek nyomására, hanem saját jól felfogott érdekük miatt foglalkoznak alkalmazottaik érdekeivel. TANULMÁNY A VÁLLALATOK TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSÁRÓL MAGYARORSZÁGON 2007

Kormányzat „Az üzleti szféra felelősségének erősítése érdekében elengedhetetlen a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) jelenlegi gyakorlatának az éghajlatváltozás elleni küzdelem stratégiája szerinti befolyásolása.” 29/2008. (III. 20.) OGY határozat

Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkárság 2010-ig önálló szaktárca http://www.kormany.hu/hu/videkfejlesztesi-miniszterium/kornyezetugyert-felelos-allamtitkarsag

Civil szervezetek

KÖVET- vállalati oldalról http://www.kovet.hu/view/main/245.html

http://www.hblf.org/hungarian/home/index.php

TVE http://cegmerce.tudatosvasarlo.hu/

UNDP www.unglobalcompact.org

Kommunikáció Magyar nyelvű találatok (CSR): 138 000 Újságok: Könyvek http://www.maesholnap.hu/portal/index.php Könyvek Konferenciák Események- a teljesség igénye nélkül A kevés néha több lenne…

http://www.csrpiac.hu/