E-számlázás 2001-2007 Veszprém 2007.10.24 Lengyel Tibor elnök-vezérigazgató Euroexpert Holding zRt elnök Magyar Könyvelők Országos Egyesülete www.euroexpert.hu.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Korrupció az igazságszolgáltatásban és a bűnmegelőzésben Állami szereplők és a korrupció „Kormányzati válaszok” Sántha György, dr. IRM Miniszteri Kabinet.
Advertisements

Nemzetközi tudomány – magyar kézből Interacta 1996 óta az ügyfelekért.
GYMSMKH Jegyzői értekezlet május 11. a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal első negyedévi tapasztalatai a helyi önkormányzatok, kisebbségi.
ECDL – Az elmúlt 15 év Várallyai László.
Egynapos sebészetek Pest megyében
Társasházi Közös Képviselők Klubja – Csepel ( )
Internetezők az elektronikus kormányzatról és az Európai Unióról április 3. II. online média mobil- kommunikáció autók, márkák, vásárlás idegenforgalom,
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
Személyközlekedési Igazgatóság REGIONÁLIS KÖZLEKEDÉSSZERVEZÉSI IRODÁK A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS SZOLGÁLATÁBAN Aba Botond Személyközlekedési igazgató 2008.
A felnőttképzési tevékenység, és annak az alakulása egy Kulturális és Szabadidő Központban Konzulens tanár:Készítette: Simándi SzilviaPalla Melinda TanársegédIII.andragógia.
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest Magyarság az információs társadalomban Szövetség a Közös Célokért társulás, Felvidék  Az.
Kellenek-e nekünk a TISZKEK? Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Országos TISZK Konferenciája.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Nyílt napok látogatottsága
Elektronikus cégeljárás
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
Akkreditált intézmények és programok ellenőrzése Jókai István a FAT elnöke.
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
Elektronikus számlabemutatás és fizetés
A földgázpiac jelenlegi szereplői, működési tapasztalatok, várható változások. A Magyar Gázipari Egyesülés működésének bemutatása Molnár.
PannonRIS – Folyami Információs Szolgáltatások Magyarországon
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
EMLA Környezeti Mangement és Jog Egyesület, BME Management Szakkollégium Támogatók: Phare Access 2003 micro alap Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
MUNKAERŐ-PIACI PARTNERSÉG
Baranya Megyei Önkormányzat
Cigány ügyek az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt Siófok, szeptember 16.
A környezeti számvitel és könyvvizsgálat korlátai, lehetőségei és követelményei Dr. Pál Tibor.
Ciklus és trend a magyar gazdaságban,
A nem OEP finanszírozott bevételek szervezési rendje és megfelelősége a törvényi előírásoknak Béres György gazdasági igazgató Vezérigazgató Találkozót.
FÜGGETLEN KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI
Környezeti kontrolling
A rejtett foglalkoztatás kiterjedtsége és tényezői Magyarországon Tóth István János „A magyar munkaerőpiac jövője” Magyar Tudományos Akadémia – Kisterem.
Lakosságriasztás a médiaszolgáltatók közreműködésével
Régiók alulnézetből: merre tartanak a hálózatok? Dr. Kaiser Tamás Egyetemi docens Pannon Egyetem, Veszprém.
Fejlesztési Igazgatóság Kohéziós Alap Közreműködő Szervezet számvitel Hosszú Gabriella és Pásztor Edit - Pénzügyi önálló osztály ,
A VÁLLALKOZÁSOK SZEREPE A FOGYASZTÓVÉDELEMBEN Dr. Kohuth Viktor
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről és az igénybevehető szolgáltatásokról Pataki.
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
A társadalmi bűnmegelőzés évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár.
Magyar Controlling Egyesület 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Telefon / fax: 06/1/ Honlap: Számviteli.
Távmunka a területfejlesztésben
Távmunka kutatás, fejlesztés eredményei
dr. Kovács Ferenc Közlekedési Helyettes Államtitkár
Az Ung-Tisza-Túr Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás.
A Regionális Fejlesztési ZRt. szerepe, tevékenysége Záhony és térsége fejlesztésében Dr. Vajdáné dr. Horváth Piroska vezérigazgató.
Az ÁFA törvény módosulásának következményei a programra „Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése” című 2002/2003. évi területfejlesztési Phare program.
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
Elektronikus Közigazgatás Operatív Program ( )
1 A CO 2 KIBOCSÁTÁSI EGYSÉG ÜGYLETEK ELSZÁMOLÁSA - tájékoztató a befektetési szolgáltatók részére október 15.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Horváth J. Ferenc elnök Magyar Energia Hivatal Jubileumi Szakmai nap szeptember 16. A VEZETÉKES ENERGIAIPAR SZABÁLYOZÁSÁNAK 10 ÉVES TAPASZTALATAI,
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
Önkormányzatiság Romániában – helyzetkép és jövőkép Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető alelnöke INNOVA KONFERENCIA Szabadka
Natura 2000 fenntartási/ fejlesztési tervek készítéséhez nyújtandó támogatás – az ÚMVP-n keresztül -Natura 2000 konferencia – November 22. Makovényi.
barátok és kollegák-itthon és külföldön-, határokon átívelő kapcsolatok és utazások, csereprogramok szakmai tudást támogató szövetség, továbbképzések,
BEVEZETŐ.
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
Sikeres ipar-egyetemi együttműködés Pannon Egyetem - KÜRT Zrt. Dr Remzső Tibor pályázati igazgató egyetemi docens Microsoft Innovációs Nap november.
Az ELTE Informatikai Kar és a FÖMI Távérzékelési Központ kapcsolata : Műhold-felvétel kiértékelő rendszer komponenseinek kifejlesztése (tervezés.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Az új típusú szakképzési rendszer főbb jellemzői MÁV konferenciasorozat 2. rendezvény április 29. Dr. Szivi József SZMM Felnőttképzési és Szakképzési.
„ Az agrárium, a civil szektor és az önkormányzatok szakmai együttműködésének elősegítése a Sárréti kistérségben” LEADER+ Vidékfejlesztési Konferencia.
A vasúti továbbképzések lehetőségei a hazai és a nemzetközi elvárások változása kapcsán Előadó: Dr. Vincze Árpád főtanácsos Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.
Új innovatív beszerzési modellek (PcP – Pre-Commercial Procurement) és alkalmazásuk Fenntarthatóság és energiahatékonyság a közbeszerzési eljárásban Miskolc,
Felkészülés az elektronikus fizetési meghagyás (e-FMH) eljárásra informatikai szempontból május 19. Felkészülés az elektronikus fizetési meghagyás.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
Elektronikus számlázás Kiút a paradicsomból
Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet 44
Előadás másolata:

e-számlázás Veszprém Lengyel Tibor elnök-vezérigazgató Euroexpert Holding zRt elnök Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

- Időrendi áttekintés a mai tanácskozáshoz - A tanácskozás aktualítása /Kormányzati tanulmány az e-számlázásról/ - Következtetések, feladatok meghatározása

Időrendi áttekintés a mai tanácskozáshoz év törvény a digitális aláírásról év törvény a digitális aláírásról Matáv, Axelero, Koping-datorg, Euroexpert közös munka eredménye: elindult a magyarországi e-számlázás Matáv, Axelero, Koping-datorg, Euroexpert közös munka eredménye: elindult a magyarországi e-számlázás már négy minősített hitelesítő központ várja az elektronikus számlázás résztvevőit már négy minősített hitelesítő központ várja az elektronikus számlázás résztvevőit április, összhangban az uniós elvárasokkal a számviteli törvény, az afa törvény egyértelműen fogalmaz az elektronikus számlával kapcsolatban április, összhangban az uniós elvárasokkal a számviteli törvény, az afa törvény egyértelműen fogalmaz az elektronikus számlával kapcsolatban év, egyre több elektronikus alkalmazások, miniszteri rendeletek jelennek meg, valamint elindult néhány vállalatnál az elektronikus számlázás, egyelőre csak számla-kibocsájtási oldalon év, egyre több elektronikus alkalmazások, miniszteri rendeletek jelennek meg, valamint elindult néhány vállalatnál az elektronikus számlázás, egyelőre csak számla-kibocsájtási oldalon év, a kormányzati oldalon is megjelennek az elektronikus alkalmazások:önkormányzati ügyintézés, elektronikus adóbevallás, év, a kormányzati oldalon is megjelennek az elektronikus alkalmazások:önkormányzati ügyintézés, elektronikus adóbevallás, -2007év, sikeres elektronikus adóbevallás, egyre erősebb érdeklődés a gazdaság szereplőinél, a kormányzati oldalon is markáns jelei vannak az elektronikus megoldások konkrét formáinak -2007év, sikeres elektronikus adóbevallás, egyre erősebb érdeklődés a gazdaság szereplőinél, a kormányzati oldalon is markáns jelei vannak az elektronikus megoldások konkrét formáinak

A tanácskozás aktualítása /Kormányzati tanulmány az e-számlázásról/ - MEH EKK megbízás az e-számlázás bevezetésének vizsgálatának tárgyában az állam teljes területén. - MEH EKK megbízás az e-számlázás bevezetésének vizsgálatának tárgyában az állam teljes területén. - A tanulmányt befolyásoló tapasztalások, a gazdaságban, az unióban meglévő e-számlázások vonatkozásában /T-Com, Díjnet, Malév, Euroexpert, dán példa/ - A tanulmányt befolyásoló tapasztalások, a gazdaságban, az unióban meglévő e-számlázások vonatkozásában /T-Com, Díjnet, Malév, Euroexpert, dán példa/ - Miért csak e-számla küldés? - Miért csak e-számla küldés? - A tanulmány pilot része - A tanulmány pilot része - Hogyan tovább? - Hogyan tovább? - Együttmükődés a gazdaság szereplői között - Együttmükődés a gazdaság szereplői között

Következtetések, feladatok meghatározása - Az állam szerepe a jogalkotó, és a gazdaság egyik meghatározó szerepéből adódóan - Az állam szerepe a jogalkotó, és a gazdaság egyik meghatározó szerepéből adódóan - Mikor, hogyan? - Mikor, hogyan? - Mi várható 2008 –ra - Mi várható 2008 –ra További jó tanácskozást, köszönöm megtisztelő figyelmüket! További jó tanácskozást, köszönöm megtisztelő figyelmüket! Lengyel Tibor elnök-vezérigazgató Euroexpert Holding zRt elnök Magyar Könyvelők Országos Egyesülete