„Szívünk – lelkünk” egészsége Élelmiszerink minőségi előállítása és ami mögötte van! Készítette Budai Tibor Felkészítő Tanár Csaláné Böngyik Edit Corvin.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A program, amire szüksége van! Valós testsúlycsökkentő program igényes hölgyeknek – uraknak - gyermekeknek!
Advertisements

Az A vércsoport.
E-hulladék *Koca Elit*. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni? Felgyorsult világunk egy.
A bio élelmiszerek olyan növényi vagy állati eredetű élelmiszerek, amelyeket az ökológiai gazdálkodás szabályainak megfelelően állítottak elő.
A hamisított és illegális növényvédő szereknek HuCPA.
Cégtörténet Ilcsi néni, a termékek fejlesztője ekkor kezdi kozmetikus karrierjét. A kozmetikai termékek hiánya miatt, kihasználva növények széleskörű ismeretét.
Butadién&izoprén C4H6 C5H8.
Zsírsavak Növényi/állati eredetű zsírok/olajok fő alkotórészét képező karbonsavak Szénlánca: hosszabb nyílt láncú el nem ágazó telített.
Műanyagok Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Gumi és celluloid.
1872 : 1. nemzeti park megalakítása Yellowstone
Mit v/tegyünk, hogy jól mossunk…
AMINOSZÁRMAZÉKOK FELHASZNÁLÁSA. Monoaminok A mono-, di-, trimetilamin és az etilamin vízben oldódó, ammónia szagú, gázhalmazállapotú vegyületek A mono-,
Flavon max termékcsalád
A határmenti együttműködés szerepe a két megye élelmiszeriparának fejlődésében Dr. Máthé Endre.
Gyógyszeripari vízkezelő rendszerek
Aceton, butanol 2,3-butándiol
Természetes kábítószerek
Készítette: Zsók Győző 10.C
Készítette:Józsa Szende Román Orsolya
VÍZSZENNYEZÉS Környezetgazdaságtan – 6. előadás
Előnyök és alkalmazási területek
Bioélelmiszerek Készítette: Csalló Rebeka Felkészítő tanár : Kulicsné Takács Erzsébet Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 8400,
Természetes Színezékek
Bioélelmiszerek Készítette: Sorbán Sarolta
A SZEMÉT ÚTJA Készítette:Kicsák Zoltán
Ökológiai lábnyom Öveges József Szakközép és Szakiskola
megújuló ENERGIÁK Iskola: Vak Bottyán János Általános Iskola
Készítette: Mezei Anna Iskola: Ihász Gábor Általános Iskola 8542 Vaszar, Fő u. 9. Felkészítő tanár: Szakács Attiláné.
Forrás: Hétköznapi mérgeink, Levegő Munkacsoport
Allergia Tacsi Korpácsi Tamás 10.b.
Viasz és Gyümölcs észter
A cellulóz.
Cellulóz.
Cellulóz Cserés Zoltán 9.c.
Horváth Krisztián A Vitamin.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
A acetilén C mindkettő B butadién D egyik sem
ALKALMAZÁSOK ÉS LEHETŐSÉGEK Dr. Fekete András egyetemi tanár BCE Élelmiszertudomány Kar Fizika-Automatika Tanszék.
A HATÓSÁG SZEREPE AZ ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁG MEGTEREMTÉSÉBEN Biztonságos élelmiszerlánc - GeoExpo Dr. Búza László Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal.
Élelmiszerszínezékek Vincze Eszter Corvin Mátyás Vendéglátóipari Szakiskola Hódmezővásárhely Felkészítő tanár: Csaláné Böngyik Edit.
A nitrogén és oxidjai 8. osztály.
Az erőművek környezetvédelmi kérdései és élettani hatásai
Fizikai paraméterek változása a fokhagyma kihajtása során Készítette: Muha Viktória IV. évfolyam SZIE Élelmiszertudományi Kar Konzulensek: Dr. Felföldi.
Megállapításunk célja:  biztosítani a termelés megszervezését és hozzáigazítását a kereslethez, különösen a minőség és a mennyiség tekintetében;  Ösztönözni.
AZ ÉLELMISZER MINŐSÉGÉT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK A TERMÉKELŐÁLLÍTÁS SORÁN
Magyarország ipara Tegnap-ma-holnap.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
„Ez velünk nem fordulhat elő!”
A sínekről. (Krónikus betegségek, allergiák, visszatérő betegségek.)
Környezet- és egészségvédelem a mindennapjainkban
Vegyipari trendek az EU-ban és Magyarországon
Az egészségesség, mint fejlesztési irány lehetőségei - Hogyan fejlesztenek a hazai élelmiszeripari KKV-k? Dr. Polereczki Zsolt Kaposvári Egyetem – GTK,
A tűz.
Ön tudta, hogy: testünk több mint %-a víz?
Emésztési rendellenességek
+ - Alkoholok Név Olvadáspont (oC) Forráspont (oC) Sűrűség (g/cm3)
Vas-kobalt-nikkel A periódusos rendszer VIII/B csoportja
A vitamin. Gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények: nyomokban [forrás?] forrás? száraztészták: 0-0,04 μ g sajtos, túrós sütemények:
KARNYÚJTÁSNYIRA A DROGOKTÓL, AVAGY MÁSKÉPPEN A PSZICHOAKTÍV szerekről
Bakteriális fertőzések
Egészségkultúra 9. évfolyam
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
Tulajdonságai: színtelen gáz, kellemetlen szagú vízben jól oldódik, polimerizálódik, mérgező! rákkeltő hatású, metanol lebomlásakor is ez mérgez oldata.
4. A passzív dohányzás káros hatásai. A passzív dohányzás káros hatásai A cigarettázó ember nem csak a saját, hanem a szoros környezetében élők, azaz.
A nitrogén és vegyületei
Keményítőiparok (kukorica, burgonya, búza) Cukorgyártás
melléklet: Észterek1 diasor
10. rész :Táplálékunk összetevői
Oláh Liliána Kiss Liliána
Előadás másolata:

„Szívünk – lelkünk” egészsége Élelmiszerink minőségi előállítása és ami mögötte van! Készítette Budai Tibor Felkészítő Tanár Csaláné Böngyik Edit Corvin Mátyás Vendéglátó ipari Szakközép és Szakiskola

Élelmiszerink előállításában felhasznált sűrítőanyagok A sűrítőanyagok: Ezeket az anyagokat nem csak élelmiszereink zselésítésére és besűrítésére használjuk hanem a kívánt állományuk beállítására is. Felhasználásuk az élelmiszeripar különböző részein terjedt el gumicukrok,pékárúk,tejkészítmények,édességek, habok és a kalóriaszegénységének köszönhetően a light italoknál is felhasználjuk őket.

De voltakép mik is ezek az állományjavítók? Az állományjavítók járulékos anyagoknak minősülnek, ezért kötelező őket feltüntetni az élelmiszerek címkéjén. Mivel elég csak kódszámukat feltüntetni, ezért sokszor nem tudjuk, mit is fogyasztunk el. Prezentációmban felfedek néhány E- kódszámú sűrítő anyagot

E-422 Glicerin  A glicerin lehet állati és szintetikus eredetű is.  A kozmetikai ipar a szappan gyártásban és a krémek állomány javítására használja!  Ezenfelül állatok takarmányozásában használjuk fel.  Élelmiszeripar pedig főként édesítőként! Mellék hatása lehet, fogyasztása esetén amik a következőek Bőr kiszáradása Fejfájás Rosszullét

E412 Guar gumi Felhasználás: iparban robbanóanyag gyártás, gyógyszeriparban étvágycsökkentők alapanyagául élelmiszeriparban gumicukor és tejkészítmények előállítására. Élettani hatása: mérgező,árt a szívnek, az ereknek, immunrendszert és az idegrendszert is károsítja! Termesztési körülményeinek következtében gyakran szennyezett dioxinnal (2004-ben ezzel az anyaggal mérgezték meg Viktor Juscsenko ukrán politikust.)

E413-Tragantmézga Felhasználása: Gyógyszeripar (köhögés, hasmenés valamint égési felületek kezelésére. Élelmiszerekben mint lé kötő (pl. joghurtok: mivel már kis mennyisége is remekül sűrít, növeli az élelmiszerekben eladható víz mennyiségét)). Élettani hatása: Néhány vizsgálat májkárosodásra utalt, de ez egyértelműen nem bizonyítható. Ellenben erősen allergén.

E466-Karboxi-metil-cellulóz Felhasználása fogkrém, festék adalékanyaga, szexuális síkosítóként, update termékek, tapéta ragasztó, diétás gyógyszerekben, papírgyártásban és akár mesterséges könny előállításhoz. Tartós bevitelnél előfordulhat hasmenés pékeknél allergiás bőrreakciót váltott ki.

E-407-Karragén (gyöngyzuzmó) Karragén felhasználása is széles körben mozog: jégkrém,sör,sampon, tűzoltóhab,update,cipőtisztító előállításában játszik fontos szerepet. Állatoknál bélgyulladást, fekélyeket és emésztési zavarokat okozott, rákkeltő. Az USA-ban betiltották.

Bemutatóm végéhez érkeztünk remélem sikerült figyelmüket felkelteni „Szívünk – lelkünk” egészségének Megóvásában?!