Gyermekkori sajátosságok

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

Táplálkozási alapfogalmak
Alap Termékek.
A TAKARMÁNYOZÁSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA a ménesgazda szak I
Aktív, egészséges életmód
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
„Ez az icike-picike mind megette!”
2010 ÉVI PCOS ORVOS ÉS KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
Egészséges táplálkozás
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Táplálékok, tápanyagok
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Napocska Napköziotthon
KÉSZÍTETTE: Földi – Szaniszló Lilla
Flavon max termékcsalád
Készítette:Józsa Szende Román Orsolya
Bevezetés a táplálkozás-egészségtanba
Táplálkozás Az egészséges táplálkozás alapelvei
Reformtáplálkozás.
A TAKARMÁNYOZÁSTANI ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA az agrármérnöki szak III. évfolyamán szeptember 06. – december 13. HétIdőpontTéma 1.IX. 06.A Weende-i.
Az élelmiszereket felépítő anyagok
A helyes táplálkozás.
Gyermekek fejlődése és gondozásuk módszertana
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI NAPOK
ANATÓMIA-ÉLETTAN.
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Időskori betegségek vagy civilizációs betegségek?
Táplálékaink, mint energiaforrások és szervezetünk építőanyagai.
Multivitamin és ásványi anyagok EGÉSZSÉG AZ EGÉSZ CSALÁDNAK Mindannyian szeretnénk egészségesek lenni, és ezt kívánjuk családtagjainknak is. Az új, a szervezet.
Zöldségek és gyümölcsök az egészséges táplálkozás tükrében
Oktatás kiemelkedő fontossága
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Pharmanex BioPhotonic Scanner™
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
Témakör: Az elhízás veszélyei Az elhízás veszélyeiCím: Iskolám tanulóinak táplálkozási szokásai „ Egyél, hogy élj, de ne azért élj hogy egyél” (Ceaciliws.
Táplálékok , tápanyagok
Táplálkozási ismeretek II.
A SAV-BÁZIS EGYENSÚLY.
A Weende-i takarmányanalitikai rendszer
Tápanyagok.
Táplálkozási alapfogalmak
Az állati termelés táplálóanyag szükséglete a. Növekedés hústermelés A fejlődés, növekedés során eltérő az egyes szövetek aránya, az állati test kémiai.
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A helyes táplálkozás.
Ismétlés Heterotróf életmód Mindenevő Táplálkozás folyamata
Táplálkozási alapfogalmak
Készítette: Oravecz Ágnes Gödöllői Református Líceum 11. Osztály 2012.
Aktív, egészséges életmód
Testi - lelki egyensúly
Egészségkultúra 9. évfolyam
Egészségnevelés óvodásoknak, kisiskolások és a tinik körében
Klikk a folytatáshoz!. Az elmúlt évek során a cukorbetegség diétájának fogalma átértékelődött. A hangsúlyeltolódás lényege elsősorban az, hogy a II. típusú.
Tápanyagaink.
10. rész :Táplálékunk összetevői Élelmi rostok Klikk a folytatáshoz.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
TÁPLÁLOKOK, TÁPANYAGOK
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
Az egészséges életvitel, életmód
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
Az éhezés.
10. rész :Táplálékunk összetevői
Formálja át életét 90 nap alatt!
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
Előadó: Dr. Frányó Ildikó háziorvos
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Előadás másolata:

Gyermekkori sajátosságok • Táplálkozási szokások kialakítása: ízlés, étkezési ritmus, kultúra, higiénés rendszabályok • Serdülkor felé haladva Fokozatosan nő a vitamin és ásványi anyag szükséglet • Evészavarok kialakulásának veszélye (kiszáradásra hajlamosak)

Szervezetünknek energiára van szüksége. Nem mindegy, hogy mit tankolunk!

Élelmiszerek csoportosítása Melyik csoport hiányzik a képről?

Néhány élelmiszer víztartalma (%): Fejes saláta 96 Tojás 75 Zeller Sült krumpli, főtt rizs 70 Káposzta 93 Roston sült csirke 65 Görögdinnye 92 Fagylalt 60 Brokkoli 91 Sajt 42 Tej 88 Kenyér 37 Narancs 87 Cukor 1 Burgonya (főtt) 77 Olaj

www.tetplatform.hu/letoltes/antal_emese_tet_platform_11_19.ppt

www.tetplatform.hu/letoltes/antal_emese_tet_platform_11_19.ppt

Az ételek-italok legfontosabb összetevői Víz Energia (Zsírok, szénhidrátok) Építőanyagok (Fehérjék, ásványi anyagok) www.tetplatform.hu/letoltes/antal_emese_tet_platform_11_19.ppt Szabályozó anyagok (Vitaminok, ásványi anyagok)

A táplálkozás szervrendszere

Az egészség dinamikája Egészséges környezet Egészséges életmód Kockázatok vállalása Egészségtelen életmód Egészség Betegség