A „TINIK LEMONDANAK A DOHÁNYZÁSRÓL” BARÓTI SZABÓ DÁVID ISKOLAKÖZPONT BARÓT Február - Március 2011.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szenvedélyek fogságában - a dohányzás
Advertisements

Dohányzás Európában az elkerülhető halálesetek kiváltó okainak listáját a dohányzás vezeti. A dohánytermékek egészségkárosító hatásával azonban egyre többen.
A TINIK LEMONDANAK A DOHÁNYZÁSRÓL REFORMÁTUS KOLLÉGIUM KÉZDIVÁSÁRHELY Október - December 2011.
Béres Egészség Hungarikum Program Átfogó egészségmegőrző és betegségmegelőző nemzeti program Programindító sajtótájékoztató március 29.
Szülői elégedettség mérés eredménye
Az internet, a TV és társas támogatás összefüggései
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
az általános iskolákban
A MaNDA: lehetőség a digitális örökség tényleges megőrzésére Előadó: Lovas Borbála a Mandalat Munkacsoport tagja.
Leszokás a dohányzásról
Készítette: Sági Richárd 10.A
A dohányzás visszaszorítása érdekében megvalósuló program Segítség - a dohányfüst - mentes életért május 31.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben
P ÁLYAVÁLASZTÁS 2013/2014 Dabasi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1.
2013. november 15. A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák jegyzékének közzététele.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
A Magyar Köztársaság kormánya. A középfokú felvételi változásai Arató Gergely államtitkár prezentációja december 9.
Család, családi munkamegosztás
Zelk Zoltán Általános Angol- Német Kéttannyelvű Iskola
Szülői értekezlet és 5. évfolyam. Téma Hogyan halad iskolánkban a „Korszerű oktatást Mándokon” című projekt megvalósítása? (beszámoló,
Középfokú képzés Magyarországon Nagy Mária szerk. (2003): Mindenki középiskolája. Országos Közoktatási Intézet, Bp.
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Ismertető prezentáció a dohányzásról
Tiltják? Tűrik? Támogatják? Hogyan viszonyulnak a szülők gyermekük internethasználatához?
Veszélyes webes világ? Aggódnak-e a szülők gyermekük internethasználata miatt?
1 „Komplexen funkcionáló Zala megyei tehetségeket segítő program” Projektnyitó konferencia szeptember 23. Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete.
Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon
„SEGÍTSÉG – A DOHÁNYFÜSTMENTES ÉLETÉRT” – az Európai Bizottság új kezdeményezése Dr. Szilágyi Tibor, MD, MPhilPH május 31.
SERDÜLŐKORÚAK DOHÁNYZÁSI SZOKÁSAI, ISMERETEI
A DOHÁNYZÁS.
Humán TISZK TÁMOP projekt 2012/13-as tanév Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola.
Dohányzás a közintézményekben
A 2012-es év eseményei. 1, Olvasás népszerűsítő program Alsomocsolád 2012-ben hét alkalommal tartottak könyvklubot, alkalmanként fő részvételével.
Korai képességgondozás és egészségügy Programok 2011.január1-től 2011 augusztus 31-ig.
Középiskolai szűrések – tapasztalatok, tervek –
Gyülekezeti látás Jon A. Palmer.
Halmazok. Legyen A={a; a=4k 2 -2k+1; kЄ N} – Legyen B={b; b=(8m 3 +1)/(4m 2 -2m+1), m ЄN} – Adja meg az A halmaz elemeit k=1,3,5,7-re, a B halmaz elemeit.
ÖSSZEFOGLALÓ április 24.. A Magyar Atlétikai Szövetség második alkalommal rendezte meg a Hozd mozgásba a családot! Sport és Egészségnapot a Puskás.
TÁMOP / jelű Együtt, hogy jobb legyen című projekt Kettős mentorálás Készítette: Bagi Lászlóné február 24. Hódmezővásárhely.
Felekezeti statisztika Irányító tanár: Hasas Tünde Szerz ő k: Szabó Katalin Kertész Erika Veres Janka Eszter Szent László Római Katolikus Gimnázium Nagyvárad.
MAT VII. Kongresszus1 Elterelés programban a dohányzásról Szögi Lakatos Maya Törzsök Góczán Emese Kék Kocka Nonprofit BT.
2005. március 24.Politika és iskola - az Eötvös Károly Intézet konferenciája ISKOLA ÉS POLITIKAI SZOCIALIZÁCIÓ Csákó Mihály ELTE TáTK.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
Általános iskola első osztály
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program
A tanulók felkutatásának és beiskolázásának folyamata Iskolai, önkormányzati kapcsolati táblázat Névtáblázat (adatbázis) Települési útvonal Tájékozató.
Készítette: A No cigi csapata
 Iskolák magatartása  Tanulók motiváltsága  Szülők elhivatottsága  Gyermekjóléti Szolgálatok, családsegítők, gyámok, nevelőszülők véleménye JULI.
Fiatalok szegmentálása táplálkozási szokásaik szerint
A káros szenvedélyek hatása egy fiatal szervezetre
TÁMOP / A mindennapos testnevelés részét képező mozgásprogramok tapasztalatai.
S AJÁT MODUL ÖS TANÉVBEN D ROGPREVENCIÓ Szegedi Károlyné.
I. A dohányzás története. A dohányzás története A dohányzás, a dohánylevelek használata először Amerikában és Ausztráliában terjedt el. A dohánynövény.
A dohányzás hatása az egészségre Készítette: Keilbach Józsefné, FMISZI Bicske Felhasznált irodalom: Ember I. (Szerk.) Népegészségügyi orvostan A dohányfüstben.
4. A passzív dohányzás káros hatásai. A passzív dohányzás káros hatásai A cigarettázó ember nem csak a saját, hanem a szoros környezetében élők, azaz.
Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium Nyíregyháza.
2016 Nyár+.
Művészeti szülői értekezlet
Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
„SZÜLŐI KLUB” – DÉLUTÁNI FOGLALKOZÁSOK
A Kézmosás Világnapja A Kossuth Lajos Gimnázium Tiszaigari Általános Iskolájában
KINCSKERESŐ TEHETSÉGKUTATÓ PROGRAM
Minimális intervenció az alapellátásban
Intézményi szülői munkaközösségi ülés
Mit tehet az alapellátás a dohányzás visszaszorításában?
Bolyai Farkas Szakképző Iskola
Előadás másolata:

A „TINIK LEMONDANAK A DOHÁNYZÁSRÓL” BARÓTI SZABÓ DÁVID ISKOLAKÖZPONT BARÓT Február - Március 2011

EREDMÉNYEK Az résztvevő fiatalok száma: huszonkettő, 17 és 19 év közötti. Az résztvevő fiatalok száma: huszonkettő, 17 és 19 év közötti. A Projekt a baróti „Baróti Szabó Dávid Iskolaközpontban” valósult meg. A Projekt a baróti „Baróti Szabó Dávid Iskolaközpontban” valósult meg. Huszonkét XII. osztályos tanuló vett részt a projektben, közülük kilenc lány és tizenhárom fiú. Négy dohányzó tanuló (három fiú - 18 éves és egy lány - 17 éves) és tizennyolc nemdohányzó tanuló. Huszonkét XII. osztályos tanuló vett részt a projektben, közülük kilenc lány és tizenhárom fiú. Négy dohányzó tanuló (három fiú - 18 éves és egy lány - 17 éves) és tizennyolc nemdohányzó tanuló. A nemdohányzók közül – kettő volt dohányzó (egy fiú és egy lány – 18 évesek) és tizenhat egyáltalán nem dohányzott (nyolc lány és nyolc fiú) A nemdohányzók közül – kettő volt dohányzó (egy fiú és egy lány – 18 évesek) és tizenhat egyáltalán nem dohányzott (nyolc lány és nyolc fiú) A dohányzó lány csak alkalmanként cigarettázik, bulikban és hét végén, már 2 éve. A dohányzó lány csak alkalmanként cigarettázik, bulikban és hét végén, már 2 éve. Mind a három fiú naponta cigarettázik, kettő közülük kevesebb mint 10 szálat, egy pedig több mint 10 szálat. Mind a három fiú naponta cigarettázik, kettő közülük kevesebb mint 10 szálat, egy pedig több mint 10 szálat.

EREDMÉNYEK A három dohányzó fiú közül (naponta cigarettáztak de kevesebb, mint 10 szálat több mint egy éve) kettő már az első kurzus után elhatározta hogy lemond a cigarettáról, amit a kurzus végéig be is tartottak. A három dohányzó fiú közül (naponta cigarettáztak de kevesebb, mint 10 szálat több mint egy éve) kettő már az első kurzus után elhatározta hogy lemond a cigarettáról, amit a kurzus végéig be is tartottak. Egy fiú pedig aki naponta cigarettázott több mint 10 szálat már 4 éve, ő felére csökkentette az elszívott cigaretták számát és csak alkalmanként cigarettázik hét végén, bulikban. Egy fiú pedig aki naponta cigarettázott több mint 10 szálat már 4 éve, ő felére csökkentette az elszívott cigaretták számát és csak alkalmanként cigarettázik hét végén, bulikban. Az eredmények ellenőrzése szénmonoxid mérés segítségével. Az eredmények ellenőrzése szénmonoxid mérés segítségével.

MÁS POZITÍV EREDMÉNYEK A dohányzásról, meg a cigarettákról való információk szerzése. A dohányzásról, meg a cigarettákról való információk szerzése. Pozitív visszajelzések. Pozitív visszajelzések. A fiatalok szórakoztak és más információkhoz is hozzájutottak, mint az iskolákban. A fiatalok szórakoztak és más információkhoz is hozzájutottak, mint az iskolákban. Könnyebben együttműködtek a későbbiekben. Könnyebben együttműködtek a későbbiekben.

MÁS POZITIV EREDMÉNYEK A tanulóknak általában negatív a véleményük a cigarettázásról. A tanulóknak általában negatív a véleményük a cigarettázásról. Elgondolkodtak az új információk hallatán: Elgondolkodtak az új információk hallatán: - a cigaretta összetevőiről; - a cigaretta összetevőiről; - mennyire egészségtelen szokás; - mennyire egészségtelen szokás; - tüdőrák, impotencia, érszűkületről; - tüdőrák, impotencia, érszűkületről; - a vízipipa veszélyeiről. - a vízipipa veszélyeiről. A fenti információk nagy hatással voltak a tanulókra, úgy a dohányzókra, mint a nemdohányzókra. A fenti információk nagy hatással voltak a tanulókra, úgy a dohányzókra, mint a nemdohányzókra. Elmondásuk szerint eddig nem tudtak ezekről a dolgokról és nagyon jónak találták a felvilágosítást. Elmondásuk szerint eddig nem tudtak ezekről a dolgokról és nagyon jónak találták a felvilágosítást.

MÁS POZITIV EREDMÉNYEK A felnőtt, beteg dohányzókról a következőket gondolják: felelőtlenek; felelőtlenek; a cigaretták káros hatásaiból kiindulva minden ember meg kellene fontolja hogy abbahagyja a dohányzást; a cigaretták káros hatásaiból kiindulva minden ember meg kellene fontolja hogy abbahagyja a dohányzást; nem tartják normális dolognak a dohányzást; nem tartják normális dolognak a dohányzást; sajnálják a dohányzókat; sajnálják a dohányzókat; pénzpazarlásnak tartják a cigaretta vásárlást; pénzpazarlásnak tartják a cigaretta vásárlást; határozatlanok azok az emberek akik nem tudnak lemondani a dohányzásról. határozatlanok azok az emberek akik nem tudnak lemondani a dohányzásról.

MÁS POZITIV EREDMÉNYEK A kurzus végén mindenki nagyon elgondolkodott a dohányzás okozta káros hatásokról – főleg a rák, a tüdőrák, érszűkületről. A kurzus végén mindenki nagyon elgondolkodott a dohányzás okozta káros hatásokról – főleg a rák, a tüdőrák, érszűkületről. A szülők dohányzással kapcsolatos álláspontjai befolyásolják általában a gyerekek véleményét is. A szülők dohányzással kapcsolatos álláspontjai befolyásolják általában a gyerekek véleményét is.

AZ EGÉSZSÉG VILÁGNAP 2011 Április 7 A „Tinik lemondanak a cigarettáról” címü programban részt vett diákok plakátokkal vonultak a baróti városközpontban Április 7.-én délelőtt, hogy felhívják a figyelmet a dohányzás ártalmaira és az egészség megőrzésének fontosságára. A Megyei Közegészségügyi Igazgatóság szervezésében tartott megmozdulás egy több hetes oktatóprogram része, amelynek záróakkordjaként az Egészség Világnapja (április 7.) alkalmából ingyenes szén-monoxid-mérést is végeztek a baróti városközpontban felállított sátornál. A szervezők elmondták, a passzív dohányosok között is mértek igen magas tüdőszennyezettséget, a jelentkező dohányosok sorában pedig egyenesen aggasztóak az eredmények.

Egyébb információk a “Tinik lemondanak a dohányzásról” és az Egészség Világnapjáról

További információk: Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság , Sepsiszentgyörgy, Gödri Ferenc utca, 12. szám Egészségügyi Nevelés Iroda Tel Web: