A projekt a TÁMOP 1.4.3-08/2 program keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
Advertisements

Foglalkoztatási Információs Pontok Bács-Kiskun megyében.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
A Palló Információs rendszer Internetes rendszer: Indulás: január Fejlesztők: Budapesti Művelődési Központ Támogató:
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Tehetségpont létrehozása
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
Alprojektek eTanulás rendszer fejlesztése
Felnőttképzés a közművelődés intézmény- rendszerében Budapesti Művelődési Központ március 14. Klein Marianna Képzési osztály vezetője.
Az Aktív Műhely modell ismertetése.  : Országos felmérés a szociális intézményekben élő értelmi fogyatékos, autista emberek foglalkoztatási.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
PALLÓ Felnőttképzési Tájékoztató Szolgálat A Debreceni Művelődési Központ új felnőttképzési szolgáltatása TÁMOP 3.2.3/09/
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
PALLÓ Az élethosszig tartó tanulás információs, felkészítő és segítő hátterének biztosítása a közművelődési intézményekben A projekt a Nemzeti Fejlesztési.
AZ EGRI CSALÁDSEGÍTŐ INTÉZET MÓDSZERTANI GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT MUNKATERVÉNEK BEMUTATÁSA Készítette: Pappné Kormos Zsuzsanna.
Europe Direct Tájékoztató Központ Budapest ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ ELTE Innovációs nap 2013.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Széchenyi István Egyetem, Győr
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Felnőttképzési konzulens tananyag és képzés a Budapesti Művelődési Központban
OFA Hálózat évi tevékenységei
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A Palló információs rendszer bemutatása
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Juhászné Víg Éva programvezető május 26.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
Szakmai fórum BMK, szeptember 19. PALLÓ – segítség a felnőttkori tanuláshoz A segítő szolgáltatás lehetőségei a közművelődési intézményekben.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Fels ő - Répcementi Kistérségi Foglalkoztatási Információs Pontot (FIP) M ű ködése.
Foglalkoztatási Információs Pontok
TÁMOP-5.5.2/09 „Önkéntesség elterjesztése” c. pályázati kiírás előzményei, céljai és háttér-információ Információs nap április 9.
OFA HÁLÓZAT KOOPERÁCIÓ KIEMELT PROJEKT (TÁMOP-2.4.3/B/1-09/1) – Szociális szövetkezetek részére nyújtható térítésmentes szakmai.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
Királyné Kerék Anikó programvezető OFA Hálózat – Nyugat-dunántúli Regionális Iroda „KoopeRáció projekt hálózatépítéssel kapcsolatos kérdőíves felmérés.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN március 4. IV. Calderoni Informatika Kerekasztal,
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
Máté Szilvia programvezető OFA Hálózat - Észak-Alföldi Regionális Iroda „KoopeRáció projekt hálózatépítéssel kapcsolatos kérdőíves felmérés eredményének.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
TÖBBCÉLÚ KÖZÖSSÉGI TEREK FEJLESZTÉSE –
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

A projekt a TÁMOP /2 program keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A „PALLÓ felnőttképzési tájékoztató szolgálat” bemutatása Klein Marianna a projekt szakmai vezetője, Budapesti Művelődési Központ

A szakmai műhely célja Az adaptációs partner és a Budapesti Művelődési Központ közötti együttműködés elindítása, nyitórendezvény A projekt és a PALLÓ felnőttképzési tájékoztató szolgálat bemutatása Helyi partnerségi kapcsolatok kialakításának lehetőségei a létrejövő szolgálattal

HEFOP előzmény évi HEFOP pályázati kiírás 1. körös nyertese a BMK – PALLÓ projekt Cél: a közművelődési intézmények felnőttképzési szolgáltatásainak bővítése az élethosszig tartó tanulásba történő bekapcsolódás támogatása

HEFOP előzmény A közművelődési intézmények nagy látogatottságú, a lakossághoz közel álló intézmények, kiváló terepei a felnőttképzésnek, felnőttképzési szolgáltatásoknak

HEFOP előzmény A projekt elemei: Akkreditált felnőttképzési konzulens képzés kidolgozása és indítása (blended learning) Felnőttképzési tájékoztató szolgálat kialakítása és működtetése a BMK-ban PALLÓ információs rendszer: Felnőttképzésinfó.hu disszemináció

PALLÓ felnőttképzési tájékoztató szolgálat A PALLÓ az első olyan felnőttképzési tájékoztató szolgálat, melyet egy közművelődési intézmény (BMK) működtet szeptember 1-jén kezdte meg működését A szolgálat célja: a felnőttképzésbe való bekapcsolódás, a munkaerő-piacra való sikeres visszatérés támogatása Eredmény: 2006 szeptembere óta folyamatosan nő a szolgálatot felkeresők száma: ez 2008-ban 1200 főt jelentett

Elérhetőségek A szolgálat elérhetőségei: Budapesti Művelődési Központ Palló felnőttképzési tájékoztató szolgálat 1119 Budapest, Etele út 55. T: ,

Az iroda szolgáltatásai I. Az iroda szolgáltatásai ingyenesek Felnőttképzési tájékoztatás telefonon, ben, web-kamerás kapcsolaton keresztül Pályaorientációs, munkavállalási tanácsadás személyre szabott tanácsadás keretében Közösségi számítógép üzemeltetése Ügyfélfogadási idő: hétfőn10-12 óráig, kedden, csütörtökön óráig

Az iroda szolgáltatásai II. PALLÓ információs rendszer működtetése a lakosság és a szakma számára: Felnőttképzési konzulens képzések szervezése, kihelyezése Help-desk: felnőttképzési szakmai segítségnyújtás, konzultációs lehetőség

Az iroda szolgáltatásai III. Lakosságnak, szakmának szóló információs napok, rendezvények, képzési börzék szervezése (Pályainfo rendezvények) Állásbörzéken, karriernapokon felnőttképzési tájékoztatás-kitelepülés Információs kiadvány szerkesztése (Felnőttképzési iránytű) Egyetemi hallgatók szakmai gyakorlati helye

A tájékoztató szolgálat munkatársai A szolgálat vezetője: Klein Marianna felnőttképzési konzulens, diáktanácsadó munkatársai: – Egervári Krisztina felnőttképzési konzulens, felnottkepzesinfo.hu szerkesztője – Makk Katalin felnőttképzési konzulens, munkavállalási tanácsadó

A felnőttképzési konzulens feladatai A felnőttképzési konzulens kompetenciája pontosan körülhatárolt! Hitelesen tájékoztat képzésekről, igénybe vehető támogatásokról, felnőttképzéssel kapcsolatos jogszabályokról Segít kiválasztani a megfelelő szakképesítést nyújtó tanfolyamot, informál szakmákról,képzőintézményekről Pályaorientációs, pályakorrekciós kérdésekben személyes konzultációs lehetőség Kompetenciát meghaladó kérdésekben továbbirányítás a megfelelő szakemberhez

K apcsolattartás A sikeres tájékoztatás alapja a hiteles, naprakész információ A konzulensi munka fontos része az együttműködés, folyamatos kapcsolattartás a szakmai szervezetekkel, képzőkkel,munkaügyi kirendeltségekkel Minden olyan intézménnyel kapcsolatra törekszünk, ahonnan az ügyfél számára hasznosítható információt kapunk

A szolgálatot felkeresők körének csoportosítása I éves korú lakossági célcsoport Regisztrált álláskereső, tartósan munkanélküli Képzés, képző intézmény után érdeklődik Szakmát szeretne tanulni Régi-új OKJ szakképesítésekkel kapcsolatos megkeresések

A szolgálatot felkeresők körének csoportosítása II. Támogatott képzésekben kíván részt venni, támogatási lehetőségekről kér információt Átképzési,pályakorrekciós kérdésekben kér segítséget Tanulási nehézségekkel küszködik Komplex, bonyolultabb esetek

PALLÓ Információs Rendszer A felnőttképzési konzulensek legfontosabb információ-forrása! Átláthatóvá és elérhetővé teszi az interneten meglévő, a felnőttképzéshez kapcsolódó információkat Szolgáltatásai: hírek,hírlevél,fogalomtár E-learninges tananyagok,önálló tanulást segítő programok

A gondozója a felnőttképzési konzulens Folyamatosan frissíti, feltölti, karbantartja a honlapot Biztosítja a naprakész információk eljutását mind a munkatársak, mind a lakosság felé Kb link található a honlapon Éves látogatói szám:

Speciális helyzet Tevékenységünk nem hasonlítható össze a munkaügyi kirendeltségek, más professzionális tanácsadók munkájával Nem több, nem kevesebb, más a feladatunk Hiánypótló szolgáltatás:hidat képezünk a munkaügyi kirendeltségek, képző intézmények, tanácsadó irodák és a lakosság között

Mikor igazán jó egy projekt? A pályázat megvalósítási ideje után az eredmények, programok tovább hasznosíthatók, fejleszthetők, beépíthetők, más számára elérhetők A PALLÓ minden eleme tovább él, újabb pályázati lehetőségek kihasználásával bővítjük, fejlesztjük szolgáltatásainkat, együttműködő partnereket is bevonva

Köszönöm a figyelmet! Telefon:

Budapest Főváros közművelődési szakmai szolgáltató intézménye, megyei művelődési központ. Kiemelt feladata a közművelődés szakmai fejlesztése: minőségbiztosítási rendszer kidolgozása és bevezetése a közművelődési intézményekben szakmai továbbképzések kidolgozása és kihelyezése országszerte fejlesztési programok kidolgozása, hálózatosítása, forrásbevonás és továbbítás szakmai információszolgáltatás

A „PALLÓ felnőttképzési tájékoztató szolgálat” országos hálózatának kiépítése projekt ismertetése Kiss Gábor projektmenedzser, Budapesti Művelődési Központ

Dióhéjban TÁMOP /2 Innovatív, kísérleti foglalkoztatási programok – B komponens A projekt egy előző HEFOP projekt keretében kidolgozott komplex program felkészítése az adaptációra, a hálózatosítás elindítása döntés előkészítő ajánlás elkészítése a hálózat további üzemeltetése érdekében

Cél A projekt célja az elért eredmények disszeminációjával, az adaptáció lehetőségének kidolgozásával, szakmai és módszertani szolgáltatások biztosításával felnőttképzési tájékoztató szolgálatok működtetése közművelődési intézményekben (Budapesten egy újabb kerületben és három vidéki helyszínen.)

Cél szakmai szolgáltató intézményként : a közművelődési intézményrendszer funkcióbővítése, új források elérhetővé tétele, új célcsoportok elérése, meglévő közönség új szolgáltatásokkal történő kiszolgálása országos szintű help desk szolgáltatás kínálása

Cél a lakosság munkaerő piaci esélyeinek növelése, életminőségük emelése a felnőttképzés eszközrendszerével passzív lakossági csoportok számára alacsonyküszöbű szolgáltatás biztosítása szektorok közötti eligazodás és ügyintézés támogatása, partnerség építés

Projektelemek A közművelődési intézmények tájékoztatása és bevonása érdekében módszertani bemutató és felkészítő program a négy együttműködő partner intézményében. A modell alkalmazásának lehetőségét megalapozó tanulmány, majd adaptációs csomag szerkesztése Az internetes információs rendszerhez ( történő csatlakozás feltételeinek megteremtése, működtetésewww.felnottkepzesinfo.hu Felnőttképzési Iránytű címmel lakosságnak szóló információs kiadvány szerkesztése és kiadása Humánerőforrás-fejlesztés: konzulensi munkára való felkészítés (Felnőttképzési konzulens akkreditált képzés keretében) Felnőttképzési tájékoztató szolgálatok célcsoport elérési koncepciójának, kommunikációs tervének kidolgozása, a szolgálatok közös vizuális megjelenésének tervezése és kivitelezése Központi szakmai szolgáltatás (help-desk) működtetése az ország számos pontján dolgozó, végzett felnőttképzési konzulensek számára Magyar és angol nyelvű kiadvány készítése a projektről A projekt eredményeit összefoglalva, javaslat készítése a kulturális és foglalkoztatási ágazat döntéshozói számára a modell fenntartását biztosító jogszabályi környezet kialakítására

Eszközök adaptációs csomag létrehozása, know-how átadása segítő szakemberek képzése közös vizuális megjelenés kidolgozása országos internetes információs rendszerhez történő kapcsolódás, helyi aloldalak nyitása személyes és telefonos tájékoztató szolgálatok országos hálózatának létrehozása

Eszközök: adaptációs csomag PALLÓ felnőttképzési tájékoztató szolgálat kialakítása közművelődési intézményekben (meglévő információs szolgáltatáshoz kapcsolódva) a szolgálat működtetésének jogi alapjai, filozófiája, kompetenciái, minimális feltételek, etikai kérdések

Eszközök: adaptációs csomag a szolgáltatás folyamatleírása ügyfélkezelés, adminisztráció, esetleírások közös arculat kidolgozása közös célcsoport elérési marketingkoncepció formája: kézikönyv, cserélhető oldalakkal

Eszközök: felnőttképzési konzulens képzés akkreditált felnőttképzési program blended learning, részben e-learning, otthonról végezhető, tutori segítséggel felkészíti a művelődésszervező végzettségű kollégákat a tájékoztatói munkára szimulálja a majdani feladatot ismerteti és gyakoroltatja az internetes tájékozódást

Eszközök: Felnőttképzésinfó.hu régiós aloldal létrehozása helyi tartalomszolgáltató felkészítése, oktatása helyi partnerek információinak gyűjtése, rendszerezése, publikálása kapcsolódás az országos tartalomszolgáltatáshoz központi marketing központi marketing

Eszközök: tájékoztatási pontok létrehozása új szolgáltatási pontok beindítása az ott dolgozó kollégák mentorálása help desk biztosítása helyi partnerség és ismertség kialakítása monitoring, tapasztalatok összegzése

Eszközök: Felnőttképzési iránytű kiadvány Lakossági információs kiadvány négy régiós mutációban

Projektelemek A közművelődési intézmények tájékoztatása és bevonása érdekében módszertani bemutató és felkészítő program a négy együttműködő partner intézményében. A modell alkalmazásának lehetőségét megalapozó tanulmány, majd adaptációs csomag szerkesztése Az internetes információs rendszerhez ( történő csatlakozás feltételeinek megteremtése, működtetésewww.felnottkepzesinfo.hu Felnőttképzési Iránytű címmel lakosságnak szóló információs kiadvány szerkesztése és kiadása Humánerőforrás-fejlesztés: konzulensi munkára való felkészítés (Felnőttképzési konzulens akkreditált képzés keretében) Felnőttképzési tájékoztató szolgálatok célcsoport elérési koncepciójának, kommunikációs tervének kidolgozása, a szolgálatok közös vizuális megjelenésének tervezése és kivitelezése Központi szakmai szolgáltatás (help-desk) működtetése az ország számos pontján dolgozó, végzett felnőttképzési konzulensek számára Magyar és angol nyelvű kiadvány készítése a projektről

Projektelemek A projekt eredményeit összefoglalva, javaslat készítése a kulturális és foglalkoztatási ágazat döntéshozói számára a modell fenntartását biztosító jogszabályi környezet kialakítására

Együttműködési pontok az adaptációs partnernél kialakításra kerülő tájékoztató szolgálattal – szakmai beszélgetés a helyi partnerségi kapcsolatok kialakításának lehetőségéről

Szakmai workshopok A felnőttképzési konzulensek munkájának ismertetése a Felnőttképzésinfó.hu információs rendszer működése és kapcsolódási lehetőségei