Az Európai Unió költségvetése 2004. Magyar esélyek és veszélyek Dr. Surján László 2003. október 10.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„A jegybank kamatcsökkentési hajlandósága” Hamecz István ügyvezető igazgató „Új kormányos – régi gondok” GKI konferencia november 25.
Advertisements

1 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen AZ OKTATÁS ÉS KUTATÁS SZÍNVONALÁNAK EMELÉSE A SZENT.
Adósságcsapda felé tart az ország Minden közoktatásban lévő gyerek 53 évig kaphatna ingyen tankönyvet! Egy év alatt 1200 milliárd forint államadósság-növekedés.
Pályázatírás az Európai Unióban Tóth Ákos Lehetőségek a csatlakozás után  Strukturális Alapok  Kohéziós Alap.
A PÁLYÁZAT Márkus Miklós szakértő Stratégiai zajtérképek és zajcsökkentési intézkedési tervek készítése Székesfehérvár 2013 Zárórendezvény.
A Lisszaboni Szerződés nemzeti parlamenteket érintő rendelkezései Sinka László OGY KH EU Budapest, February 10 & 11, 2009.
2005. szeptember 28.. Történeti háttér Kiemelkedően magas menekültáradat Igény a menekülők szabályozott érkezése iránt.
A válság és ami utána következik….
Az Európai Konvent működése Bakos Gábor BGF Külkereskedelmi Főiskolai Kar.
A Nemzeti Petíció Varga Mihály, április 5.
INTERREG IIIA – Hogyan pályázzunk Európai Uniós Pénzforrásokra? INTERREG IIIA – Hogyan pályázzunk Európai Uniós Pénzforrásokra? Az EU intézmény rendszere,
KAP ALBIZOTTSÁG TÁJÉKOZTATÁS DIT-UMVP MB MÁRCIUS 13-I ÜLÉSÉRE Szilvássy István.
EU alapismeretek E-Learning.
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
©2007 European Parliament, Visits and Seminars Unit Európai Parlament 2007 Visits and Seminars Unit DG INFORMATION EUROPEAN PARLIAMENT.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Az Európai Unió intézményrendszere
Európai Uniós ismeretek Mintafeladatok. Válassza ki a helyes megoldást! 1.Mikor írták alá a Római Szerződéseket? a)1948 b)1957 c)1967 d)1978 Megoldás:
EU KÖLTSÉGVETÉS MEGÁLLAPÍTÁSA ÉS SZERKEZETE. IDŐZÍTÉS Április 1-ig: tervezett összegek Július 1-ig: becslések Szeptember 1-ig: előzetes költségvetési.
A Közös Agrárpolitika (KAP) aktuális kérdései, várható változások ÚMVP képzés „Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó.
Az Európai Unió intézményrendszere Unger Anna december 1.
Tájékoztatás az ÚMVP TS keret felhasználásáról Szarvas, december 11.
Az EK Rendelet felülvizsgálatának magyar javaslatai és ETT jó gyakorlatok Előadó: Dr. Szabó Erika Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkár.
II. Gazdasági unió A, Pénzügyi unió Közös pénz → összemérhetőség, könnyebb elszámolás - Euro bevezetése 2002-ben.
Döntések a magyar parlamentben 2. Kormányzati és politikai döntéshozatal  kurtán 2012.
alkotmány – állam- és kormányformák
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia január 26.
Magyar Controlling Egyesület 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Telefon / fax: 06/1/ Honlap: Számviteli.
ÚMFT első éves tapasztalatai, az uniós pénzek felhasználásának várható üteme Közbeszerzés.
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
KÖLTSÉGVETÉS 2006 FEJLESZTŐ ÁLLAM JÖVŐKÉPES ORSZÁG Európai Ügyekért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Hivatala november 3.
Nemzeti Területfejlesztési Hivatal A RÉGIÓÉPÍTÉS ÉVE ,3 MILLIÁRD FORINT ÁTADOTT FORRÁS A RÉGIÓKNAK március 17. Kormányszóvivői sajtótájékoztató.
Kormányszóvivői tájékoztató Az Európai Unió Strukturális Alapjainak magyarországi teljesítménye dr. Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli.
Kormányszóvivői tájékoztató. Az EU strukturális alapok és a Kohéziós Alap évi felhasználásáról Dr. Baráth Etele EU ügyekért felelős tárca nélküli.
Bikal, október 18. Közösségi alapú tervezés az uniós finanszírozású területfejlesztésben Péti Márton NTH Október 28.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
A gazdasági válság mint lehetőség Winkler Gyula Európai Parlamenti képviselő RMDSZ, ENP Nagyvárad, szeptember 24.
1 Az Európai Unió gazdasági fellendítési terve Winkler Gyula európai parlamenti képviselő (RMDSZ, EPP-ED) Brassó, január 29.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben május 24. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviselete.
Az Európai Unió költségvetése Balogh Zoltán Nyíregyházi Főiskola – főiskolai tanársegéd Az Európai Unió pénzügyei2006/2007. tanév.
2014. szeptember 12.. A 4 FŐSZEREPLŐ : Az Európai Unió Tanácsa Az Európai Bizottság Az Európai Unió Bírósága Az Európai Parlament.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Céljaink Módszereink Terveink Márkus Eszter NOSZA Egyesület.
Kormányszóvivői tájékoztató. A fejlesztéspolitika új intézményrendszere Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos július 7.
Európai Unió Európai Unió 27 tagállam lakos km
Európai Bizottság Miniszterek Tanácsa
Allergének jelölése a nem előre csomagolt élelmiszerek esetében
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
Közigazgatási jog 4. Európai közigazgatás, 2. előadás szeptember 21. Témakörök: 2. Az EU központi közigazgatása 2.1. Az EU központi szervei, avagy.
MAGYARORSZÁG - CHILE Új lehetőségek a kereskedelmi kapcsolatokban.
PREZENTÁCIÓ AZ EU-HOZ CSATLAKOZÓ ORSZÁG KAMARÁINAK DEBRECEN, MAGYARORSZÁG NOVEMBER 24. (hétfő) Michael Geary Vezérigazgató.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Az Európai Unió gazdasági joga III. Dr. Nagy Csongor István egyetemi docens.
Az euró bevezetésének lehetőségei Magyarországon Tabák Péter Gazdaságpolitikai főosztály Pénzügyminisztérium Budapest, május 23.
Európai Uniós ismeretek Magyarország és az Európai Unió.
Európai pénzügyi intézményrendszer
Társadalmi vitára kész a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia
Európai Uniós ismeretek
Az EU intézményrendszere
Az EU intézményrendszere
A foglalkoztatáspolitika jövője az Európai Unióban
AZ EURÓPAI UNIÓ JOGA NKE.
AZ EURÓPAI UNIÓ TÖRTÉNETE, INTÉZMÉNYEI
Előadás másolata:

Az Európai Unió költségvetése Magyar esélyek és veszélyek Dr. Surján László október 10.

Következtetés 18 milliárd forint többlettámogatás érkezhet Magyarországra, ez 12 % bővülés. 18 milliárd forint többlettámogatás érkezhet Magyarországra, ez 12 % bővülés. A kormány: ismerkedjék meg az EU költségvetés készítés rendjével; működtesse a szükséges intézményeket; álljon kapcsolatban a képviselőkkel. A kormány: ismerkedjék meg az EU költségvetés készítés rendjével; működtesse a szükséges intézményeket; álljon kapcsolatban a képviselőkkel.

A Parlamentnek van végső szava az un. nem-kötelező kiadásokban (2003-ban a költségvetés 58%-a), a Tanács dönt viszont a kötelező kiadásokról. A költségvetés akkor van elfogadva, amikor a parlament elnöke az Egyezmény 272 cikkében leírt eljárási rend végén aláírja.

A 2004 évi EU költségvetés

Az EPP javaslata

További esélyek Megismerni a lehetőségeket és felkészülni rájuk Példa: A foglalkoztatási Bizottság javaslata: Munkásszervezetek információs és oktató központjai részére euró emelés (ennek) 35 %-a a tízeknek euró emelés (ennek) 35 %-a a tízeknek A megemelt tétel: 12,4 millió

A legnagyobb veszély: kormány is felkészületlen, pl. nem ismeri az EU költségvetésének rendszerét „Decemberben, amikor Magyarország aláírta a megállapodást az Európai Unióval, akkor ott, Koppenhágában volt az az iszonyatosan hosszú, mély vita, amikor egészen pontosan, fillérre meghatározták, hogy a csatlakozó tíz ország a különböző években milyen címen mennyit fog kapni. Annyira fix ez, hogy mi például ezelőtt körülbelül másfél hónappal megkaptuk az Uniótól azt a levelet, amiben az eddig '99-es árakon számolt tételeket az euró inflációjával is kiegészítették, magyarul mintegy 300 millióval.” Baráth Etele, Kossuth Rádió október 9.

KÖLTSÉGVETÉSI HATÓSÁG: A TANÁCS ÉS A PARLAMENT EGYÜTT

A Parlamentnek van végső szava az un. nem-kötelező kiadásokban (2003-ban a költségvetés 58%-a), a Tanács dönt viszont a kötelező kiadásokról. A költségvetés akkor van elfogadva, amikor a parlament elnöke az Egyezmény 272 cikkében leírt eljárási rend végén aláírja.

Veszély: a Tanácsra nem számíthatunk A Tanács az Európai Bizottság javaslatát több helyen csökkentette A Tanács az Európai Bizottság javaslatát több helyen csökkentette Példa: Bővítéssel kapcsolatos intézmény építés - 47,8 millió euró Közvetlenül finanszírozott kutatások - 26 millió Példa: Bővítéssel kapcsolatos intézmény építés - 47,8 millió euró Közvetlenül finanszírozott kutatások - 26 millió

Hiba A magyar kormány a Tanács minket hátrányosan érintő döntéseit vagy nem észlelte vagy „csak” nem hívta fel rájuk a képviselők figyelmét. A magyar kormány a Tanács minket hátrányosan érintő döntéseit vagy nem észlelte vagy „csak” nem hívta fel rájuk a képviselők figyelmét.

Veszély: érdekeinkkel ellentétes parlamenti módosítványok A Zöldek 356 sz. módosítványa megszüntetné az összes mezőgazdasági export támogatást. A Zöldek 356 sz. módosítványa megszüntetné az összes mezőgazdasági export támogatást. Jó hír: A költségvetési bizottság nem támogatja. Jó hír: A költségvetési bizottság nem támogatja.

Veszély: nem kész a befogadásra szolgáló intézményrendszer Eleve „reménytelen” feladat, ezért van 2004-ben egy egyszeri közvetlen készpénz támogatás. Eleve „reménytelen” feladat, ezért van 2004-ben egy egyszeri közvetlen készpénz támogatás. Ennek mértéke Magyarország számára nem előnyös: a kormány nem értette meg, hogy miről van szó. Ennek mértéke Magyarország számára nem előnyös: a kormány nem értette meg, hogy miről van szó.

Veszélyek: fejletlen befogadó intézmények Kovács Árpád úgy fogalmazott, idézem: "A csatlakozás utáni uniós források fogadására szolgáló intézmények kiépítése nem halad megfelelően". (m1) Kovács Árpád úgy fogalmazott, idézem: "A csatlakozás utáni uniós források fogadására szolgáló intézmények kiépítése nem halad megfelelően". (m1) Ugyanez a véleménye Szent-Iványi Istvánnak is. (info rádió) Ugyanez a véleménye Szent-Iványi Istvánnak is. (info rádió)

Veszélyek: fejletlen befogadó intézmények Michel Barnier, a regionális politikáért felelős biztos is a projektek technikai előkészítésében látja a közösségi források lehívásának potenciálisan legnagyobb akadályát Michel Barnier, a regionális politikáért felelős biztos is a projektek technikai előkészítésében látja a közösségi források lehívásának potenciálisan legnagyobb akadályát

Következtetés 18 milliárd forint többlettámogatás érkezhet Magyarországra, ez 12 % bővülés. 18 milliárd forint többlettámogatás érkezhet Magyarországra, ez 12 % bővülés. A kormány: ismerkedjék meg az EU költségvetés készítés rendjével; működtesse a szükséges intézményeket; álljon kapcsolatban a képviselőkkel. A kormány: ismerkedjék meg az EU költségvetés készítés rendjével; működtesse a szükséges intézményeket; álljon kapcsolatban a képviselőkkel.