FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM 2007-2013. 2 Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: 2007-2013 Költségvetés: 885.000.000 € –700 000 000 Ft/év Magyarországon.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
Advertisements

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban •Előzmény: Ifjúság Program •Időtartam: •Költségvetés:
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
Ifjúság az EU-ban Béres Lili november 27.. Az EU oktatási és képzési programjai Csereprogramokat támogatnak, hogy a diákok külföldre mehessenek,
A Socrates / Grundtvig program pályázati lehetőségei.
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
Leonardo da Vinci szakképzési projektek Magyarországon TÓTH Csenge Tempus Közalapítvány Az Élethosszig tartó tanulás program nemzeti irodája.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
„Ez a projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg
Mobilitás pályázatok Leonardo da Vinci
A Grundtvig program: felnőttoktatási pályázatok a Tempus Közalapítvány kezelésében Várterész Flóra Budapest,
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
Lépj pályára! Využi šancu! Lépj pályára! / Využi šancu! HUSK /1101 /1.6.2 /0107.
Határtalan Európa? Projekt összefoglaló Alattyányi István Szabadka, Borderless EUR Zárókonferencia HUSRB/1002/222/159.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat A és a szolgáltatásai Budapest, február.
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
Tehetségpont létrehozása
Alapinformációk az átmenetben nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatásról Munkaerőpiaci szolgáltatás az iskola és a munkaerőpiac közötti átmenetben.
EU-információs és pályázati szolgáltatások civil szervezeteknek (Soros Alapítvány) Dr. Benedek László CELODIN Kht.
Az Európai Unió oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
F ORRÁSTEREMTÉSI, pályázati lehetőségek. F IATALOK LENDÜLETBEN Alprogramok (szegénység, kultúra, munkanélküliség, egészséges életmód, vállalkozó.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM- YIA Dulău Dianna előadó Május 1 Fürdő.
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Fiatalok foglalkoztatásának javítása: mit jelent ez a gyakorlatban? BORBÉLY-PECZE, Tibor Bors, Ph.D. MOM Kulturális Központ Budapest, november 28.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Diákönkormányzati munkát segítő pedagógusok képzése Támogatóink: Szociális és Munkaügyi Minisztérium Gyermek-és Ifjúsági Alapprogram Nyugat-dunántúli Regionális.
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
CIVILEK és ÖNKORMÁNYZATOK
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
Dél-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Strukturális és Kohéziós Alapok
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Az európai országok eredményei és tapasztalatai Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
Kulturális tevékenységet folytató civil szervezetek képzése a Dél-dunántúli régióban AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ TANULÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE - AZ EU ELVÁRÁSOK MEGISMERÉSE.
Innováció-ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban CLEAR.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM EURÓPAI ÖNKÉNTES SZOLGÁLAT LOVÁSZI ATTILA.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY Október 30.. Tempus Közalapítvány tevékenységei Pályáztatás Képzés Tudásközpont.
Tantervfejlesztési Hálózat építési Mobilitást segítő Támogatások forrás: „Magyar nyelven Európában” Budapest, április 1.
Cselekv ő ifjúság Alap pillérek Nem formális oktatás Aktív ifjúsági részvétel - participáció Európai polgárság.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Projektzáró rendezvény.  Szó esik arról, hogy mit csináltunk  Mi Youthpass?  A Youthpass tanúsítványok átadására is sor kerül  Vendéglátással kedveskedünk.
Mozduljunk meg! Let’s move! HU-12-E R3 Projekt indító rendezvény Általános ismertető.
Fiatalok Lendületben Program Youth in Action Tineret in Acțiune.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Integrált turisztikai humáner ő forrás-fejlesztés a vidéki foglalkoztatás növelése érdekében.
Nemzetközi civil pályázati lehetőségek
HUSKROUA/1101/037 “Understand and Prevent Violence among Youth – “Uvia Youth”” HUSKROUA/1101/037 “Understand and Prevent Violence among Youth – “UviaYouth.
Szomolyai Magyar Roma Egyesület ben alakult Céljaink: - Helyi hátrányos helyzetű családok, emberek segítése Érdekvédelem Szociális szolgáltatások.
A Bologna-folyamat hatása az ifjúság munkaerő-piaci helyzetére
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
Jövőben várható pályázatok civil szervezeteknek Huber Helga projektmenedzsment szakértő
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM. 2 A Fiatalok Lendületben Program számokban Az Európai Bizottság programja Időtartam: Költségvetés:
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Mobilitás bróker szerepben Mobilitás bróker szerepben Letenyei Mráz Márta Budapest december 09.
TÁMOP „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” Előadó: Petromán Anikó.
Erasmus+ tapasztalatok
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Vajdasági ifjúsági tapasztalatok az uniós programok terén
Európai Uniós ismeretek
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Előadás másolata:

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM

2 Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon Célcsoport: éves fiatalok

3 Fiatalok Lendületben Program főbb irányelvei 1.Európai polgárság 2.A fiatalok részvétele 3.Kulturális sokszínűség 4.Hátrányos helyzetű fiatalok bevonása (hátrányos helyzet: szociális, gazdasági, földrajzi, tanulási, testi vagy szellemi akadályok, kulturális különbségek)

4 Az 5 alprogram 1. Fiatalok Európáért 2. Európai Önkéntes Szolgálat 3. Fiatalok a Világban 4. Ifjúsági támogatási rendszerek 5. Európai együttműködés támogatása az ifjúságpolitika területén

5 1. alprogram: Fiatalok Európáért 1.1 kategória: Ifjúsági cserék Mit jelent az ifjúsági csere? A cserében két vagy több ország fiataljai vesznek részt. Az együtt eltöltött 6-21 nap alatt megismerik egymást, egymás kultúráját. Olyan téma köré szerveződik, amely a résztvevő fiatalok érdeklődési körébe tartozik, és kapcsolatban van valamilyen társadalmi értékkel.

6 1.2 kategória: Ifjúsági kezdeményezések Mi az ifjúsági kezdeményezés? Aktív, vállalkozó szellemű fiatalok egy olyan projektet valósítanak meg, amely a fiatalok helyi közösségének fejlődését szolgálja. Ez lehet helyi, regionális, vagy nemzeti szintű projekt, vagy hálózatépítés.

7 1.3 kategória: Ifjúsági demokráciaprojektek Mit támogat az ifjúsági demokráciaprojekt? Célja a fiatalok ösztönzése arra, hogy részt vegyenek a közösségük életében helyi, regionális és országos, illetve nemzetközi szinten.

8 2. alprogram: Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) Az EVS lehetővé teszi fiatalok számára, hogy legfeljebb 12 hónapon át külföldön önkéntes tevékenységet folytassanak. Célcsoport: éves fiatalok Például  a művészet és kultúra  a környezetvédelem  az információnyújtás  a média  a gyerekekkel való foglalkozás  sport  a szociális gondozás területén

9 3. alprogram: Fiatalok a Világban Ösztönzi az ifjúságpolitika területén kialakított ifjúsági cseréket, képzést és hálózatépítési projekteket. Támogatja:  az EU szomszédos partnerországaival (Délkelet-Európa, Kelet-Európa és Kaukázus, Mediterrán országok) és  a világ más országaival való együttműködést

10 4. alprogram: Ifjúsági támogatási rendszerek Az ifjúsági munkában és ifjúsági szervezetekben tevékenykedők munkáját támogatja képzések, hálózatépítés ösztönzése révén. Tevékenységek: szakmai látogatás, előkészítő és értékelő találkozó, tanulmányút, partnerség építés, szeminárium, képzés, hálózatépítés Cél: minőség javítása az ifjúságpolitika területén

11 5. alprogram: Európai együttműködés támogatása az ifjúságpolitika területén Céljai:  A kormányzatok és a politikai döntéshozók közötti együttműködés ösztönzése  A politikai döntéshozók és a fiatalok közötti strukturált párbeszéd ösztönzése  A fiatalokkal kapcsolatos ismeretek megértésének javítása  Az ifjúságpolitikában részt vevő nemzetközi szervezetekkel való együttműködés ösztönzése

12 A nem-formális tanulás elismertetése YOUTHPASS tanúsítvány Igazolás és elismerés eszköze a Fiatalok Lendületben Programban Célja: –A nem-formális tanulási folyamatról való visszajelzés –Az ifjúsági munka társadalmi elismertetése –A fiatalok és az ifjúsági munkások foglalkoztatottságának növelése

13 Youthpass Bevezetése: –1.1 kategória: nemzetközi ifjúsági cserék –2. alprogram: Európai Önkéntes Szolgálat –3.1 kategória: együttműködés az Európai Unióval szomszédos partnerországokkal –4.3 kategória: az ifjúsági munkában résztvevők, és az ifjúsági szervezetekben dolgozók képzése, és hálózatépítésük elősegítése

14 Pályázat beadási határidők  február 1. - projektidőszak: május 1. - szeptember 30.  április 1. - projektidőszak: július 1. - november 30.  június 1. - projektidőszak: szeptember 1.- január 30.  szeptember 1. - projektidőszak: december 1. - április 30.  november 1. - projektidőszak: február 1. - július 31.

15 Információ