A bibliai lecke előkészítése és tanítása (1-2.)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiáltó világ.
Advertisements

A BÍBLIA E O CELULAR Klikej Mit gondolsz, mennyivel más volna, ha mostantól a mobiltelefon helyet a Bibliát használnánk?
A kölcsönös befolyásolás
Úton böjtben.
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
A bibliai lecke előkészítése és tanítása (3.)
A központi igazság kiválasztása
Nóé bárkája Legenda vagy valóság?
Vegyetek erőt! Folk Iván.
A hit ideje, a „most” Folk Iván. Róma 10:10 Márk 5:36 A szívünkkel hiszünk.
(A tudomány szemszögéből)
A REMÉNYSÉG JELEI IMAHÉT NE BÍZZATOK HAMIS ÓRÁKBAN! Péntek.
A Biblia tanítása a gyermekekről (3.) A megtérés szükségessége © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship.
Copyright © 1998 Child Evangelism Fellowship. All rights reserved. G y ermekek E vangéliumi T anítása - 2.
Copyright © 1998 Child Evangelism Fellowship. All rights reserved. G y ermekek E vangéliumi T anítása - 2.
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
A BIBLIA KÖZEPE.
Pázmány - híres perek Pázmány híres perek.
6. Előadás Merevítő rendszerek típusok, szerepük a tervezésben
Darupályák tervezésének alapjai
Jézus te vagy minden álmom
Lelkésztestületi ülés Ramocsaháza, március 27.
Bibliatábor nyár Püspökladány.
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
A Biblia – Kisifi Isten Igéjének hasonlatai Isten Ígéjének hasonlatai.
szakmérnök hallgatók számára
(Elhívás, felkészítés, elküldés 3.). a) Mt 10:16/a – Én elküldelek titeket… Jn. 10,11: „Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. Mt.
4. Feladat (1) Foci VB 2006 Különböző országok taktikái.
Jó reggelt- Isten hozott !.
JÓ REGGELT!.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Folyamodjatok az Úrhoz,
var q = ( from c in dc.Customers where c.City == "London" where c.City == "London" select c).Including( c => c.Orders ); select c).Including(
Ki az ember? Isten eltorzult képe Francis A. Schaeffer:
Asztal- és életközösség Jézussal
Az igaz ember Lépteit az Úr vigyázza, Megvédi azt,
Az Úr az én kősziklám, váram és szabadítóm; az én Istenem, az én kősziklám, ő benne bízom: az én paizsom, idvességem szarva, menedékem. Zsoltár 18:3.
A lelkigondozói beszélgetés © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship.
A Biblia tanítása a gyermekekről (2.) Máté 18, 1-14 © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship.
Segítség felajánlása a gyermeknek © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship.
A környezetedben élő gyermek és az evangélium © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship.
A központi igazság alkalmazása
Készítette: Németh Katalin…
Ábel Folk Iván A HIT HŐSEI 1.. Ábelnak sem sem volt könnyebb, mint neked 1.Mózes 4:1-16;
2006. május 15P2P hálózatok 1 Fóliák a vizsgára: 1. előadás  Bevezető: 11-16, 21,  Usenet: előadás:  Bevezető: 3-8  Napster: 
BB Biblia-kör.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
A millennium Tanulmányok a Jelenések könyvéről:
Megölték a Bárányt, de Rá dicsőség várt, az átszegzett kezek győzelmet hirdetnek. Ő az Úr, Ő az Úr, éneklem, Ő az Úr. És Ő él, IGEN ÉL, élek, mert Jézus.
Mit gondolsz, milyen volna az életünk, ha mostantól a Bibliát úgy használnánk, és olyan fontosnak tartanánk, mint a mobiltelefonunkat?
Mert ha az egynek bűn(be)esése folytán a halál uralomra jutott az által az egy által, sokkal inkább uralkodnak majd az életben az egy Jézus Krisztus által.
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
Jézus követése Ifjúsági óra.
Isten mondta.
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Minden nap egy (újabb) ajándék. Mit tennél? - 24 óra alatt - Mit bánnál a legjobban hogy nem tettél meg? - Lenne még időd rá?
1. ELBESZÉLÉS Összeállította: Nikli Károly
1 TANULÁSI TÍPUS TESZT.
Az első csoda: Kánai Menyegző
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
JÓ REGGELT !.
Gyülekezetünk 1. oszlopa: A Szentírás – Isten Szava
XVII Évközi VasárnapC - év
Húsvét II Vasárnapja B év
54.
Előadás másolata:

A bibliai lecke előkészítése és tanítása (1-2.) Mitől lesz egy történet érdekes? © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship

Mitől lesz egy történet érdekes? Gondos előkészület Érdekfeszítő előadás Mitől lesz egy történet érdekes?

Mitől lesz egy történet érdekes? I. Válassz jó bevezetést! Remek lehetőség az érdeklődés felkeltésére Óriási kockázat, hogy elveszted az érdeklődésüket Mitől lesz egy történet érdekes?

Mitől lesz egy történet érdekes? Milyen a jó bevezetés? Rövid 2. Érdekes 3. Izgalmas 4. Kapcsolódik a történethez Mitől lesz egy történet érdekes?

Mitől lesz egy történet érdekes? b. Mit gondolsz a következő bevezetésekről? c. Milyen típusú bevezetéseket használhatsz? 1. Közvetlen kezdés 2. Kérdés 3. „In medias res” („a dolgok közepébe vágva”) 4. Példatörténet Mitől lesz egy történet érdekes?

Mitől lesz egy történet érdekes? II. Építsd föl gondosan a történetet! Csúcspont Befejezés Az események kibontakozása Bevezetés Mitől lesz egy történet érdekes? 6

Mitől lesz egy történet érdekes? II. Építsd föl gondosan a történetet! Az események kibontása 1. Történet főbb eseményei 2. A BIBLIÁBÓL!!! 3. Ne térj ki minden apró részletre! 4. Kerüldd a hosszas körülírást! 5. 8-12 rövid pont Mitől lesz egy történet érdekes?

Mitől lesz egy történet érdekes? A béna meggyógyítása Márk 2,1-12; (Mt 9,1-8; Lk 5,17-26) 1.v. 2.v. 3.v. 4/a. 4/b. 5/a. 5/b. 6-7. 8-9. 10-11. 12.v. Jézus visszatér Kapernaumba Sokan összegyűlnek, hogy hallják Jézust Négy ember közeledik a házhoz a bénával Nem tudnak bemenni az ajtón Leengedik a gutaütöttet a tetőn keresztül Jézus látja a hitüket Jézus megbocsátja a gutaütött bűneit – Első csoda Az írástudók kritizálják Jézus látta a gondolataikat Jézus meggyógyítja a gutaütöttet – Második csoda Mindenki dicsőíti Istent Mitől lesz egy történet érdekes?

Mitől lesz egy történet érdekes? Jézus a vízen jár Máté 14,22-33 22.v. 23.v. 24.v. 25.v. 26.v. 27.v. 28-29. 30.v. 31.v. 32-33. Jézus a túlsó partra küldi a tanítványokat Felment a hegyre imádkozni Kitör a vihar Jézus hozzájuk megy a vízen Megrémülnek Jézus: „Bízzatok, én vagyok” Péter az Úrhoz megy Péter süllyedni kezd és segítségért kiált Az Úr megmenti Pétert A tanítványok leborulnak az Úr előtt Mitől lesz egy történet érdekes?

Mitől lesz egy történet érdekes? A kánai menyegző János 2,1-11 1.v. 2.v. 3/a. 3/b. 4.v. 5.v. 6-7. 8.v. 9-10. 11/a. 11/b. Menyegző a Galileai Kánában Meghívták Jézus anyját, Jézust és a tanítványokat Elfogyott a bor Jézus anyja Jézushoz megy „Nem jött még el az én órám” Anyja: „Bármit mond megtegyétek” Jézus megtölteti a kővedreket Szót fogadnak, majd visznek belőle A víz borrá változik Jézus első csodája Tanítványok hittek benne Mitől lesz egy történet érdekes?

Mitől lesz egy történet érdekes? II. Építsd föl gondosan a történetet! b. Csúcspont 1. A probléma megoldódik 2. Legyen izgalmas 3. Ne mond el előre a „poént” 4. Röviddel a befejezés előtt 5. Ha nehéz megtalálni… Mitől lesz egy történet érdekes?

Mitől lesz egy történet érdekes? A béna meggyógyítása Márk 2,1-12; (Mt 9,1-8; Lk 5,17-26) Jézus visszatér Kapernaumba Sokan összegyűlnek, hogy hallják Jézust Négy ember közeledik a házhoz a bénával Nem tudnak bemenni az ajtón Leengedik a gutaütöttet a tetőn keresztül Jézus látja a hitüket Jézus megbocsátja a gutaütött bűneit – Első csoda Az írástudók kritizálják Jézus látta a gondolataikat Jézus meggyógyítja a gutaütöttet – Második csoda Mindenki dicsőíti Istent Cs. Mitől lesz egy történet érdekes?

Mitől lesz egy történet érdekes? Jézus a vízen jár Máté 14,22-33 Jézus a túlsó partra küldi a tanítványokat Felment a hegyre imádkozni Kitör a vihar Jézus hozzájuk megy a vízen Megrémülnek Jézus: „Bízzatok, én vagyok” Péter az Úrhoz megy Péter süllyedni kezd és segítségért kiált Az Úr megmenti Pétert A tanítványok leborulnak az Úr előtt Cs. Mitől lesz egy történet érdekes?

Mitől lesz egy történet érdekes? A kánai menyegző János 2,1-11 Menyegző a Galileai Kánában Meghívták Jézus anyját, Jézust és a tanítványokat Elfogyott a bor Jézus anyja Jézushoz megy „Nem jött még el az én órám” Anyja: „Bármit mond megtegyétek” Jézus megtölteti a kővedreket Szót fogadnak, majd visznek belőle A víz borrá változik Jézus első csodája Tanítványok hittek benne Cs. Mitől lesz egy történet érdekes?

Mitől lesz egy történet érdekes? II. Építsd föl gondosan a történetet! c. Befejezés 1. Röviddel a csúcspont után 2. Legyen rövid 3. Már ne taníts újat Jól kösd be a zsák száját! Mitől lesz egy történet érdekes?

Mitől lesz egy történet érdekes? III. Használj egyszerű, kifejező nyelvezetet! teológiai fogalmak hangulatfestő szavak párbeszéd a gyermekek szó szerint értik szófordulataid 2Timóteus 2,16 IV. Használd a hangodat! Mitől lesz egy történet érdekes?

Mitől lesz egy történet érdekes? Házi feladat a. Írj bevezetést a bibliai leckédhez! b. 8-12 pontban bontakoztasd ki az eseményeket! c. Jelöld be a csúcspontot és a befejezést! Mitől lesz egy történet érdekes?