1994 Homerseklet 1. het2.het3. het4. hetmaxminatlag Junius36302730362730,75 Julius40363330403034,75 Augusztus41364035413538 34,5 1995 Homerseklet 1. het2.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
GLOBÁLIS ÉGHAJLATVÁLTOZÁS
Advertisements

Hidegártalmak Dr. Páldy Anna, Bobvos János, dr. Trájer Attila
Az emberi rombolás jelei 1. Éghajlatváltozás január 22, Szolnok Gadó György Pál.
Az éghajlatváltozás problémája egy fizikus szemszögéből Geresdi István egyetemi tanár Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar.
Készítette: Góth Roland
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
51. A nitrogén-dioxid dimerizálódásának vizsgálata
NEM MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK
Lepenye Ambrus Mátyás Király Általános Iskola Pomáz
A Víz Világnapja Március 22..
A Víz Világnapja március 22. „Tiszta vizet az egészséges világért!”
A LÉGKÖR GLOBÁLIS PROBLÉMÁI
A Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia végrehajtása - nemzetközi folyamatok és hazai feladatok - MeH-MTA Klímafórum május 28.
Aszályok gyakorisága, erőssége, okozott kár - európai vonatkozások
Kén vizes környezetben Dr. Fórizs István. Kén izotópok 32 S=95,1% 33 S=0,74% 34 S=4,2% 36 S=0,016% Általában:  34 S szulfidok <  34 S szulfátok.
A változó éghajlattal összefüggő változások, problémák bemutatása
Készítette: Angyalné Kovács Anikó
Készítette: Gáti-Kiss Dániel Témakör: Energiagazdálkodás
AZ ÉGHAJLATI ELEMEK IDŐ ÉS TÉRBELI VÁLTOZÁSAI
A Víz Világnapja Március 22..
IPPI ÁLTALÁNOS ISKOLA SZILÁGY MEGYE
Leíró éghajlattan.
Magyarország éghajlata
Mezők és dombok vannak ott a mi kis barátainknak. a mi kis barátainknak. Ahol futkározhatnak és játszhatnak együtt a kis játszhatnak együtt a kis.
„Az igazság Lelke elvezet titeket a teljes igazságra.” (Jn 16,13).
Megújuló energiaforrás
A környezet-szennyezés
Ökológiai lábnyom Öveges József Szakközép és Szakiskola
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
Termikus kölcsönhatás
Előítéletmentesen a hajléktalanokkal szembeni előítéletekről
Védőangyal!.
A hőmérséklet mérése.
A vízkörforgás Dr. Fórizs István.
Citokinézis Csepregi Anna. Figure 18-2 Essential Cell Biology (© Garland Science 2010) Citokinézis helye a sejtciklusban.
Antropogén eredetű éghajlatváltozás A globális átlaghőmérséklet eltérése az átlagtólÉvi középhőmérséklet Pécsett 1901 és 2001 között.
kattints Mivel programjaink nagy többsége az erd ő khöz köt ő dik, 2009-ben a BTSSZ kiemelt programjait „AZ ERD Ő ÉVE- Védd az erd ő t!” témában szervezi.
A Pinch-Point módszer alkalmazása a hőhasznosításban
Ő MÉGSEM TE VAGY – She’s Not You Ő egy angyal, de sajnos nem te vagy, Ő felvidít, hogyha rossz a hangulat. És simogat, mikor a kedvem szomorú, Ő az a.
A Kiotói Jegyzőkönyv Énekes Nóra Kovács Tamás.
A GLOBÁLIS KLÍMAVÁLTOZÁS MÉRSÉKLÉSÉRE, AZ ÜVEGHÁZ HATÁSÚ GÁZOK EMISSZIÓJÁNAK CSÖKKENTÉSÉRE SZERVEZŐDŐ NEMZETKÖZI MEGÁLLAPODÁSOK – SIKEREI, KUDARCAI Balogh.
Összefoglalás 2.. Összefoglalás - 1. feladat (a ; b) = 23·33·7 a szám = 2x·33·72·115 b szám = 24·3y·5·7z x = ? y = ? z = ? Mennyi az x, y és z értéke?
Feltételes mód Jelen idő Múlt idő.
Tájföldrajzi megfigyelések a Szentendrei-szigeten
Bali Mihály (földrajz-környezettan)
A védekezés mértéke, STI és a kondomhasználat népszerűsége Magyarországon Dr. Gy. Mészáros Contraceptive practice In Europe: Differences in avaibility.
Adalékok a magyar tizenévesek vallásosságáról a rendszerváltás után Csákó Mihály CSc egyetemi docens WJLF Pedagógiai Tanszék.
Energiaforrások.
L ÉGSZENNYEZÉS 9.Ny Oxigén csoport. Ha a családalapításon gondolkoztok… Fontos, hogy lehetőségeitekhez mérten a fővárostól legalább kilométerre,
Hőméréskelt változás Okt.23-.nov.6. A hőmérséklet méréseink alapján diagrammokat készitettünk, melyeken feltüntettük az átlag, a minimum és a maximum.
Programtenyésztés igény szerint avagy hogyan segít programot írni a természetes kiválasztódás Szita István, Eötvös Collegium.
A ’95-ÖS STABILIZÁCIÓTÓL AZ EURÓPAI UNIÓIG A magyar gazdaság tíz éve Dr. Surányi György egyetemi tanár A Banca Intesa közép-kelet-európai igazgatója 2005.
A hőmérsékletváltozás és globális felmelegedésről szóló esszé készitésének folyamatai.
TÁRSADALMI VERSENYKÉPESSÉG ÉS SIKER A MAGYARORSZÁGI NAGYVÁROSI TÉRSÉGEKBEN BARÁTH GABRIELLA PHD TUDOMÁNYOS MUNKATÁRS KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA A MAGYAR.
HŐTAN 5. KÉSZÍTETTE: SZOMBATI EDIT
HŐTAN 1. KÉSZÍTETTE: SZOMBATI EDIT
1 „ Beszéljünk végre világosan az energetikáról” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Energetika Október 2.
Az éghajlatváltozás hatása a mezőgazdaságra (Európa)
A novemberi időjárás és a hirtelen hőmérsékletváltozás A készítés folyamatának bemutatása.
Hőmérséklet változás A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó. Változása szorosan összefügg az anyag más makroszkopikus tulajdonságainak.
Okt.23-Nov.6. Pontos hőmérsékletet mértünk a nap minden fontosabb időszakában, melyből egy táblázatot, majd diagrammokat készitettünk a minimum, maximum.
Világjárványok az emberiség életében
Levegőtisztaság-védelem 2.
A GLOBÁLIS KLÍMAVÁLTOZÁS KÉRDÉSEI ÉS VÁRHATÓ REGIONÁLIS HATÁSAI
Levegőszennyeződés.  A levegőben természetes állapotban is sokféle gáz található:  négyötödnyi nitrogén  egyötödnyi oxigén.
A GLOBÁLIS KLÍMAVÁLTOZÁS KÉRDÉSEI ÉS VÁRHATÓ REGIONÁLIS HATÁSAI
GLOBÁLIS ÉGHAJLATI JÖVŐKÉP A XXI. SZÁZAD VÉGÉRE MODELL EREDMÉNYEK ALAPJÁN Készítette: Balogh Boglárka Sára.
Ökoiskola- vetélkedő március
Hömérséklet változások
A GLOBÁLIS KLÍMAVÁLTOZÁS ÉS ÖKOLÓGIAI KÖVETKEZMÉNYEI
Előadás másolata:

1994 Homerseklet 1. het2.het3. het4. hetmaxminatlag Junius ,75 Julius ,75 Augusztus , Homerseklet 1. het2. het3.het4. hetmaxminatlag Junius ,25 Junlius Augusztus ,5 33, Homerseklet 1. het2. het3. het4.hetmaxminatlag Junius Julius ,25 Augusytus ,5 32,25

Korunk id ő járásának változása:) Az os évek átlaga Átlag 34,533, ,2533,

Ez a kép is tükrözi az es évek melegrekordjának hatását az emberiségre. Az utcákon hideg ásványvizeket osztogattak, hogy elviselhetőbb legyen a kánikula.

Az árnyékban mért °C fölötti meleg nemcsak az emberekre, hanemaz állatokra is rossz hatással lehet. Még a teljesen egészséges állatok is veszélybe kerülhetnek a forró napokban. A hőterhelés halált okozhat. Minden évben sok kutya pusztul el amiatt, hogy gazdáik kint hagyják őket a tűző napon.

A levegő üvegházhatású gáz-koncentrációja nemhogy csökkent volna, de egyre gyorsuló mértékben nő, 2000 és 2005 között például 15%- kal. A tét nagy, egész pontosan az, hogy sikerül- e elkerülni az éghajlatváltozásból adódó környezeti katasztrófát.

Köszönöm a figyelmüket! Készítette: Keller Gabriella