Tantárgyi ismertető és Termékszerkezet elemzési példák

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kvantitatív módszerek
Advertisements

Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
BEVEZETÉS A HUMÁN ERŐFORRÁS MENEDZSMENTBE
Az üzleti rendszer komplex döntési modelljei (Modellekkel, számítógéppel támogatott üzleti tervezés) Hanyecz Lajos.
Kisvállalkozói Szakirány Belső vállalkozásokkal dinamizálni a nagyvállalatokat! Kisvállalkozói Szakirány!
AGGREGÁLT TERVEZÉS, MRP
Eredménytervezés Fedezeti összeg számítás: Értékesítés árbevétele
A MAGYAR LOGISZTIKAI EGYESÜLET OKTATÁSI TEVÉKENYSÉGE
V. ETR konferencia április Fogalomrendszer: ETR & ETN Kodácsy Tamás etn at kodasoft.hu.
Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Településüzemeltető Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
Brüsszel milyen messze van
Gyártási folyamatok tervezése
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
tételsor 2. tétel A kistérség a korábbi együttműködési lehetőségek alapján megtartotta a soron következő ülését. Az ülés célja a logisztikai.
Makroökonómia I.2006/2007. tanév, 2. félév 1. előadás 1 A kurzus programja előadás: kedd 14-16, TIK nagyelőadó előadók:Czagány László, docens –
Mérés és adatgyűjtés - lev
ÉRTÉKESÍTÉSI POLITIKA
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje 3. előadás
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje A fazekas műhely példája és más egyszerű példák a vállalat modellezésére, rendszermátrix számításokra.
Logisztika 6.előadás.
Termelés és szolgáltatás 8.előadás. Termelés Termelés: a rendelkezésre álló erőforrások egy részének felhasználása arra, hogy más erőforrásokon tartós.
Benchmarking.
Szervezet, információs rendszer. Az információs rendszer és a szervezet illeszkedése Mi szervezet? Az egyszerű struktúra Funkcionális felépítés Termék.
Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék 2012/13 1. félév 3. Előadás Dr. Kulcsár Gyula egyetemi docens.
Üzleti intelligencia Kecskemét 2007 ősz. BI Business Intelligence Üzleti Intelligencia Bevételnövelő és költségcsökkentő lehetőségek feltárása, döntéstámogatás.
Kérdések a ZH-hoz.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
III. A logisztika jövője
NATO minőségbiztosítási követelmények a tervezésre, fejlesztésre és gyártásra Termék Műszaki kiszolgálás, karbantartás, javítás Csomagolás,
„Felsőoktatás új utakon” Fejlesztési célok és források a felsőoktatásban november 28. Budapest.
REGIONÁLIS GAZDASÁGTAN
Budapesti Műszaki Főiskola CAD/CAM szakirány A CAD/CAM modellezés alapjai 2001/2000 tanév, II. félév 1. Előadás A számítógépes modellezés fogalma, szerepe.
II. Logisztikai tervezés
Termelésmenedzsment Production Management
Kapacitás, átbocsátóképesség, időalapok, az erőforrás nagyság, átfutási idő, a termelő-berendezések térbeli elrendezése. Átfutási idő számítások.
Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Az EEM helye a menedzsmentben
Logisztikai ügyintéző
Europapier Hungária A logisztika szerepe a versenyképességben Laskai István - Kócsó Tamás
Tevékenységmenedzsment ismertetése MLBKT Oktatói Tagozat
Logisztikai alapfogalmak
Tájékoztatás & Bevezetés
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
Bemutatkozás. Juhász István Elérhetőségek Gazdaságtudományi Intézet Közgazdaságtan és Jog Tanszék, B. épület 226. szoba Fogadóórák:Kedd –
Pénzügyi-számviteli mutatók
Tantárgyi tematika Területi gazdaságtan Nyíregyházi Főiskola, 2007/2008. II. félév Filepné dr. Nagy Éva.
Vállalati Gazdaságtan
Vállalkozásmenedzsment I.
.. Juhász István Elérhetőségek Gazdaságtudományi Intézet Közgazdaságtan és Jog Tanszék, B. épület 226. szoba Fogadóórák:Kedd – Szerda18.05.
PROJEKTMENEDZSMENT. Projektmenedzsment a stratégia megvalósításának eszköze. Projekt egy-egy konkrét stratégiai program vagy részprogram.
ÉRTÉKTEREMTŐ FOLYAMATOK MENEDZSMENTJE Tóth Attiláné dr. 2015/16 tanév II. félév WSUF Harmadik óra.
MISKOLCI EGYETEM. A TUDÁS ÉS KÖZÖSSÉG CAMPUSA Dr. Bányai Tamás DUÁLIS KÉPZÉS Logisztikai mérnöki BSc Gépészmérnöki és Informatikai Kar.
Kérdések VIZSGÁHOZ. VÁLLALKOZÁSI FORMÁK Mi szükséges egy üzleti vállalkozás sikeréhez? Hasonlítsa össze a Kft-t és a Bt-t, mint vállalkozási formát! Melyiket,
1. Logisztikai menedzsment mesterképzési szak  A szak indítása: 2011  Végzettség: okleveles logisztikai menedzser  Képzési idő: 4 félév  Jelentkezési.
Biztosítási matematika és kockázatelemzés I. Egészségbiztosítási szakirány Előadó és gyakorlatvezető: Vályi Sándor Fogadóóra: kedd 14-15, 208/4. szoba.
MENEDZSMENT és VÁLLALKOZÁSGAZDASÁGTAN dr. SZ abó G ábor CS aba.
Gazdasági informatika - bevezető …avagy miért emlegetünk szakdolgozat írást informatika címén???
ECONOMSOL a Kis- és Középvállalkozások kontrolling szolgáltatója
Tantárgyi követelmények szeptember 8.
Gyakornokokat Gödöllői gyárunkba keresünk az alábbi területekre:
Európai Uniós Alapismeretek
VÁLLALKOZÁSI FORMÁK Mi szükséges egy üzleti vállalkozás sikeréhez?
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Kapacitás, átbocsátóképesség, időalapok, az erőforrás nagyság, átfutási idő, a termelő-berendezések térbeli elrendezése. Átfutási idő számítások.
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Előadás másolata:

Tantárgyi ismertető és Termékszerkezet elemzési példák

Tevékenységmenedzsment és Értékteremtő folyamatok menedzsmentje tárgy tartalom 1 1. A termelési menedzsment és néhány kapcsolódó fogalom - tervezés hierarchiája a termelésmenedzsment feladatrendszere. 2. A termelési feladat tervezésének alapfogalmai: az aggregált terv, a gyártási főfolyamat és a gyártási tervezés, az erőforrások időalapja, a gyártási kapacitás és átbocsátóképesség számítása, a termelési rendszerek, a termelési főfolyamat térbeli és időrendi tervezésének alapjai. 3. Az aggregált termelés/szolgáltatás tervezés, a vállalat rendszerelméleti kezelése, a vállalati rendszeren belüli erőforrás-produktum kapcsolatok, a vállalati rendszermátrix, a vállalati termék-(ill. szolgáltatás)-szerkezet elemzések, - döntés a termelési szerkezet fedezeti elemzése alapján. 4. Készletgazdálkodás, a készletgazdálkodás alapfogalmai, készletezési modellek, készletszabályozás a szolgáltatásoknál, az anyagszükséglet tervezése.

Tevékenységmenedzsment és Értékteremtő folyamatok menedzsmentje tárgy tartalom 2 5. A létesítmények elhelyezése és fejlesztése: a telephelyválasztással kapcsolatos alapfogalamak, a létesítmények elhelyezésével kapcsolatos egyszerű számítások, a létesítmény tervezése. Létesítmény-beruházási, kapacitás-bővítési döntés-előkészítés, döntés ÁKFN struktúrán alapuló gazdaságossági számítások alapján. 6. A minőségbiztosítás fogalma, menedzselésének előzményei, a minőségbiztosítási koncepciók fejlődése, a TQM fogalma, logikai sémája, folyamatai, és a folyamatjavítás. 7. A logisztika lapfogalmai, területei, a makro és mikrologisztikai rendszerek. A beszerzési, értékesítési logisztika s néhány logisztikai szolgáltatási terület jelemzői, logisztikai központok. 8. A projektmenedzsment alapfogalmai. 9. Karbantartás, fenntartás 10. Számítógépes termelésirányítási rendszerek

Tevékenységmenedzsment és Értékteremtő folyamatok menedzsmentje tárgy követelmények A félév elismerése az előadás és a gyakorlatok látogatása, egy esettanulmányt feldolgozó házi dolgozat elkészítése a félév végéig – ez adja a félév végi kollokviumi jegy 50%-át A félévi tanulmányi munka értékelésének rendje: az elméleti ismereteket ellenőrző írásbeli tesztet és számpéldákat tartalmazó záró dolgozat megírása alapján adott jegy, amely a félév végi kollokviumi jegy 50 %-át adja.

Ajánlott irodalom Polónyi István: Tevékenységmenedzsment DE 2007 Kun András István: Feladatgyűjtemény tevékenység- és termelésmenedzsment kurzusokra DE 2007 Az értékteremtő folyamatok menedzsmentje. Termelés, szolgáltatás, logisztika (Szerk: Chikán Attila - Demeter Krisztina) Aula, 1999 Menedzsment műszakiaknak (Ed: Kocsis József) - Műszaki Könyvkiadó - Budapest 1993 Tenner, Arthur R.- DeToro, Irving J.: Teljeskörű minőség-menedzsment. Műszaki Könyvkiadó, Budapest, 1996.