Családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „Képzés, foglalkoztatás szakembereknek” tárgyú felhívás.
Advertisements

Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Kisgyermekes szülők és a munkaerő-piac Őry Beáta Projektvezető
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
„Az ifjúság társadalmi integrációjának segítése a Szekszárdi Kistérségben” TÁMOP-5.2.5/B-10/
Az iskolai szociálismunka
„ÉLET-TÉR” KOMPLEX SZOLGÁLTATÁSOK ÉS KÖZÖSSÉGI KEZDEMÉNYEZÉSEK
Szociális és gyermekjóléti szolgáltatások koordinátora
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
TÁMOP B-11/ „Életút a párkereséstől a jól működő családig”
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
TÁMOP A/ projekt:„SZIGET, AMELY BEFOGAD” – AZ INKLUZÍV ELLÁTÁS EGYÜTTMŰKÖDŐ, EGYMÁSRA ÉPÜLŐ MODELLJE SZOLNOKON.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
„Nyitott kapu” a rendszeres testmozgásért és kapcsolódó egészségfejlesztési programok Vámospércsen Ménes Andrea polgármester.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
E-learning alapú komplex képzések
TÁMOP C-09/ „Kitárt karok” szeptember február 29. „Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé.
Pályaorientáció ÁMK Báta Hunyadi János Általános Iskola
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Esélyegyenlőség a foglalkoztatásban a TÁMOP projekt képzési tapasztalatai alapján Szabó Zsóka Nők a Holnapért Alapítvány Várpalota 2011,
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
A Kreatív-Hálózat projekt bemutatása Dr. Mező Ferenc szakmai vezető TÁMOP /
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
Mire jutottunk? HEFOP Albert Fruzsina, vezető monitor.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Köszöntjük kedves vendégeinket!. A projekt az Európai Unió támogatásával, A z Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. ELŐZMÉNY Társadalmi.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!”
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
„Helló barátom!" - közösségi szolgálatra felkészítő tréning sorozat „Tanévzáró Suli – Buli” „Helló nyár, helló barátom!” - komplex nyári vakáció „Viszlát.
ÜNNEPÉLYES NYITÓRENDEZVÉNY Iránytű az esélyhez TÁMOP B
Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása Társadalmi Megújulás Operatív Program „Fény vagy Te is ragyogj hát” TÁMOP /
Esélyteremtés az iskolarendszerben hátrányos helyzetű fiatalok számára Schön Brigitta.
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Területi alapú célzás a szociálpolitikában
Lorem ipsum.
Puskás Hajnalka szakmai vezető, Bács-kiskun Megyei Nőközpont
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

Családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése NEMZETEKNEK VILÁGOSSÁG ALAPÍTVÁNY

A projekt bemutatása Kedvezményezett neve: Nemzeteknek Világosság Alapítvány Projekt címe: Jövődre hangolva" - összefogás a családok megalapozott jövőjéért az Ózdi kistérségben. A projekt azonosító száma: TÁMOP-5.5.1. B-11/2-2011-0030 Elnyert támogatás: 49 921 867 Ft A projekt ütemezése: 2012. július 1. – 2013. június 30. A projekt a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt hosszútávú céljai A munkanélküliség csökkentése, az aktív foglalkoztatottak számának növekedése, az elvándorlás csökkentése. A segélyezés mértékének csökkenése. Az iskolakerülők arányának csökkentése, a sajátos nevelési igényű tanulók arányának csökkentése, a szülői felelősség erősítése. A családon belüli konfliktusok csökkentése, az abortuszok számának csökkentése, az élve születések arányának növekedése, a tudatos gyermekvállalás ösztönzése.

A projekt céljai A családok kiegyensúlyozott fejlődése és a szülők munkavállaló-képességének és motivációjának javítása a munka és a család összeegyeztetését biztosító támogató szolgáltatások biztosítása révén. A családok önfejlesztő-képességének javítása, a szülők alkalmasságának és felelősségének tudatosítása tréningek és műhelyfoglalkozások segítségével. A fiatalok családi életre nevelése, a családon belüli konfliktusok csökkentése, a tudatos gyermekvállalás elősegítése és a nők munkába állásának támogatása közösségi programok megvalósítása révén.

A projekt célcsoportja A projekt megvalósulásának helyszíne az Ózdi Kistérség Közvetlen célcsoport: Hátrányos helyzetű középiskolás korú fiatalok Gyermekvállalás előtt álló nők GYES-en,GYED-en lévő nők Hátrányos helyzetű, illetve több gyermeket nevelő családok. Közvetett célcsoport: a közvetlen célcsoportba tartozók családtagjai, a pályázati programhoz kötődő tevékenységeket önkéntes munkával segítő személyek, az érintett családoknak helyben munkát adó vállalkozások, valamint a célszervezetek partnerei.

A projekt szakmai tartalma Információs Pont működtetése 1. A családok kiegyensúlyozott fejlődését, a szülök rugalmas munkavállalását segítő gyakorlati szolgáltatások nyújtása Segítsünk egymásnak, Szívességcsere Központ Gyermekmegőrző program üzemeltetése Gyermekek és szülők - közös foglalkozások Interaktív családi kisközösség a gyermekek és a kismamák részvételével

A projekt szakmai tartalma 2. A gyermekvállalás és a munkavállalás összeegyeztetését elősegítő szemléletformáló programok kismamák és az őket befogadó potenciális munkahelyek körében Rugalmas családi életvitel előadássorozat Önfoglalkoztatási lehetőségek Kompromisszum: család- és munkaszervezés Korszerű családtervezési módszerek Vezetői tréning – alkalmazzunk kismamákat

A projekt szakmai tartalma 3. A párkapcsolati attitűd, a családi élet fontossága, házasság és gyermekvállalás témájú foglalkozások és tréningek Szülőakadémia Férfi-nő kapcsolatok fontossága Konfliktusok kezelése családi, párkapcsolati mediációval

„Van helye, ne dobd el!” – adománygyűjtő program A projekt szakmai tartalma 4. Közösségépítő rendezvények szervezése - szegény családok megsegítését szolgáló, adománygyűjtéssel egybekötött rendezvény „Van helye, ne dobd el!” – adománygyűjtő program Családi nap

A projekt szakmai programja A családok kiegyensúlyozott fejlődését, a szülők rugalmas munkavállalását segítő gyakorlati szolgáltatások nyújtása „Segítsünk egymásnak” Szívességcsere Központ (önkéntes szolgáltatások cseréje), annak érdekében, hogy a családokhoz eljuttassuk az adományokat, amelyeket mások felajánlanak: ruhát, játékokat, bútort, élelmiszert, babaápolási eszközöket. Családi Információs Pont - tanácsadó szolgálat működtetése. A szolgáltatás keretében tájékoztatást adunk a szociális támogatásokról, családi ellátásokról, családi kedvezményekről, bölcsődéztetéssel, óvodáztatással, iskola-beíratással és a gyermekek vallási neveltetésével kapcsolatos tudnivalókról. Gyermekfelügyelet: A program keretében a törvényi szabályozásokat figyelembe véve a gyerekek fejlődési és nyugodt pihenési, valamint étkezési feltételeit teremtjük meg Gyermekek és szülők - közös foglalkozások Interaktív családi kisközösség a gyermekek és a kismamák részvételével: kismamák és gyermekeik részére közösségi foglalkozások szervezése.

A projekt szakmai programja A gyermekvállalás és a munkavállalás összeegyeztetését elősegítő szemléletformáló programok Vissza a munkába - Tanácsadás és tréning kismamák számára: Pályaorientációs, álláskeresési és szaktréningi tanácsadás, informatikai tréning Kompromisszum: család- és munkaszervezés Korszerű családtervezési módszerek: Korszerű családtervezési módszerek bemutatása pszichológiai, anyagi, szervezési és módszertani eszközök igénybe vételével, előadássorozat keretében. Önfoglalkoztatási lehetőségek: célja megmutatni a gyermekgondozásból visszatérőknek, hogy milyen lehetőségek rejlenek saját képességeik kihasználásában. Vezetői tréning: Tréning keretében szemléletformálás is történik annak érdekében, hogy a kismamákat felé is nyitottak legyenek a cégvezetők

A projekt szakmai programja A párkapcsolati attitűd, a családi élet fontossága, házasság és gyermekvállalás témájú foglalkozások és tréningek Konfliktusok kezelése családi, párkapcsolati mediációval: Konfliktuskezelés a felelős párkapcsolati magatartás kialakításáért – műhelyfoglalkozás, házasságra való felkészítés, családi életre, nevelésre, gyermekvállalásra buzdító műhelyfoglalkozás, személyes tanácsadás Férfi-nő kapcsolatok fontossága: Szemléletformálás, felelős párkapcsolati attitűd. Segítségnyújtás a fiatalok számára Szülőakadémia: . A szülői feladatokra felkészítő, korszerű, gyakorlati tapasztalatokon nyugvó gyermeknevelési ismeretek átadása.

A projekt szakmai programja 4. Közösségépítő rendezvények szervezése „Van helye, ne dobd el!” – adománygyűjtő program : A programok keretében sportversenyek, családi vetélkedők, tanácsadás (pszichológus, orvos stb.), valamint adománygyűjtés lesz a program teljes ideje alatt. Családi nap: A programok keretében tanácsadás, főzőverseny, helyes táplálkozás előadás, lelki gondozás, helyes testtartás, mozgáskultúra, torna, aerobic, kóstoltatások lesznek elérhetők

A projekt várható hatása A projekt sikeres megvalósulása eredményeként várható hatások Csökken a munkanélküliség és nő az aktív foglalkoztatottak száma Csökken az elvándorlás Segélyezés mértékének csökkenése Iskolakerülők arányának csökkenése Erősödik a szülői felelősség Csökken a családon belüli konfliktus Csökken az abortuszok száma és nő az élve születések aránya Erősödik a közösségen belüli kohézió

Köszönöm a figyelmet!