Az összevont intézmények helyzetéről, működéséről Egy 2013. év végi vizsgálat alapján Fehér Miklós Gödöllő, 2014. 02. 26.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szervezeti hatékonyság javítása a megyei közszolgáltatásban. Szervezeti hatékonyság javítása a megyei közszolgáltatásban. „Változtatni nehéz, a közigazgatást.
Advertisements

A időszak végrehajtási intézményrendszere
„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
Készítette: Dr. Szabó Péter Főosztályvezető
A járási rendszer megújítása
Budapest, december 3. Nagyné Zölde Mónika
Hova vezet ez az út? A megyei feladatellátásról….
KVN OP 1.1. – TEAM – Képzés a közigazgatás hatékonyabbá tételének érdekében.
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
B udapesti M űvelődési K özpont A főváros közművelődési szakmai szolgáltató és tanácsadó intézménye.
Kecskemét, április 2O.Készítette: Ramháb Mária A kistelepülési könyvtári ellátás korszerűsítésének lehetőségei Informatikai és Könyvtári Szövetség.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
HAT – Oktatáspolitikai kerekasztal március 8. Feladat- és felelősségmegosztás a közoktatásban.
Az EU-s projektek fenntartási tapasztalata a JNSZ TISZK-ben Országos Egyházi TISZK Zárókonferencia Kazincbarcika
MÚZEUMI KÖNYVTÁRAK A STATISZTIKA TÜKRÉBEN - FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK, IRÁNYOK Tóth Máté OSZK - Könyvtári Intézet.
Büntetés-végrehajtási
Péczeli Katalin előadása
Könyvtárvezetési stratégiák, vezetési típusok
Családi vállalkozás.
Az automatikus irányítás nyitott és zárt hatáslánca
A szervezeti centralizáció jelentősége
Működőképes-e a területfejlesztés új rendszere Nagyházi György PhD hallgató RGDI - Győr.
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közösségi művelődési törekvések Budapest, március 5 Beke Márton, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztályának vezetője.
A szociális segély indokoltsági célzása – önkormányzati esettanulmányok tapasztalatai (vázlat) Bódis Lajos – Nagy Gyula.
Sajtótájékoztató január 4. Dr. Szikora János elnök, APEH.
A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár - mint fogadó intézmény -
A szervezeti irányítás tudattalanja - Mitsubishi Heavy Industry M. Nussbaum-Gomes Kultúraközi különbségek a szervezetek működésében V. Előadás.
A járási rendszer megújítása
Környezetközpontú irányítása rendszerek MSZ14001.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Foglalkoztatási Információs Pontok munkatársainak képzése Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ május.
A Foglalkoztatási Információs Pontok a Dél-dunántúli régióban Márk László Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
CÉL BÁRKI, BÁRHONNAN RÉSZESE LEHESSEN A HAZAI KÖNYVTÁRI RENDSZER SZOLGÁLTATÁSAINAK KSZR = AZ ODR KIEGÉSZÍTÉSE, AMELY BIZTOSÍTJA AZ ORSZÁGOS SZOLGÁLTATÁSOK.
Konszolidációs törvény a megyei intézmények
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Partnerség a HR működésben Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Párdányi Zsoltné humán partnerek osztályvezető.
Miért érdemes az eMagyarország hálózathoz tartozni? Az eMagyarország hálózat működése kézzelfogható eredményekkel járul hozzá a társadalom és a gazdaság.
A nemzeti hálózat ma 1887 működő végpont 1430 kiképzett eTanácsadó 19 megyei központ.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Határon átnyúló civil együttműködések Kulcsár Mária, Fórum Információs Központ, Somorja.
A projekt szervezeti formái
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
A projekt általános szakmai célkitűzései
„Küzdelem a munka világából történő kirekesztődés ellen” A program komplexitásának pozitív tapasztalatai és megvalósításának nehézségei Kiss Imre - szakértő.
Foglalkoztatási Információs Pontok Békés megyében
Biztos Kezdet Gyerekházak
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
Hátrányból előnyt! - a gazdaságfejlesztés lehetséges útjai a kistelepüléseken Murakeresztúr IKSZT november 24.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
MTA Regionális Kutatások Központja A magyar középszint községi és kistérségi nézőpontból Finta István Ph.D. MTA RKK
A KSZR FORRÁSOK HATÉKONY FELHASZNÁLÁSA ZALA MEGYÉBEN KISS GÁBOR IgazgatóKSZR MŰHELYNAPOK – ZALAEGERSZEG 2015.november 11.
„Csellengő fiatalok” az ifjúságpolitika komplexitása Pécs, március 23.
Egyedül vagy partnerségben?. Konzorcium fogalma  több érdekelt vagy egy érdekcsoport időleges együttműködése valamely közös cél megvalósítása érdekében.
CÉL – ADAT - ELLÁTÁS Törvénynek hosszútávon megfelelő költség- hatékony rendszer működtetése Szakember szükséglet optimalizálása Szempont: 16 – 08 óra.
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
Bodrogolaszi község turizmusfejlesztése Kérdőív a fejlesztés koncepciójának összeállításához értékelés.
NEMZETI KISEBBSÉGEK KÖZPONTI KÖNYVTÁRAI HORVÁTORSZÁGBAN Rabbi Zsolti, mag. iur. et mag. bibl. Pélmonostori Városi Könyvtár Horvátországi Magyarok Központi.
KISTÉRSÉG ÉS REGIONALITÁS A KÖZMŰVELŐDÉSI GYAKORLATBAN Pap István Megyei Művelődési Központ, Békéscsaba.
A járási rendszer megújítása
Az ápoló tanulók/ hallgatók gyakorlati oktatásának tapasztalatai
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A SEMMELWEIS ALUMNI IGAZGATÓSÁG MODERNIZÁLÁSA
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Gyorsjelentés a városi könyvtárakról
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Előadás másolata:

Az összevont intézmények helyzetéről, működéséről Egy év végi vizsgálat alapján Fehér Miklós Gödöllő,

Falvak Hátrány Falvak Hátrány Létszámhiány keletkezik (összevonást követő leépítés a könyvtár terhére valósul meg) Indokolatlan feladattöbblet jelenik meg (át kell dolgoznia közművelődés, múzeum, települési rendezvények területre) Arányaiban kevesebb pénz jut a könyvtárra (a könyvtári terület, beszerzési keret csökken) Hiányzik a szakképzett könyvtáros A nyitva tartás csökken (mert a munkaerő mást kell, hogy csináljon) Gyakori a közfoglalkoztatott (aki mire gyakorlatot szerez, cserélődik) IKSZT-ügyintézés ( a dokumentáció rengeteg munkaidőt leköt) A támogatás esélye csökken

Városok Hátrány Városok Hátrány Körülményes egyeztetés, az érdekek nehézkes képviselete Létszámhiány (leépítés a könyvtár terhére valósul meg) Feladattöbblet (átdolgozás a közművelődés, múzeum, települési rendezvények területre) Ügyintézés, adminisztráció nehézkes (a központ másik épületben van) Arányaiban kevesebb pénz jut a könyvtárra Meg nem érkező információk, kommunikációs nehézségek Szakmai önállóság megszűnése A külön épületben működő egységek működtetése így sem olcsóbb Nincs egységes imázs Gazdálkodási önállóság megszűnt

Megyék Hátrány Megyék Hátrány Ahol most vonták össze a megyei és a városi könyvtárat A városi és megyei feladatok közti különbséget most kell megtanítanunk a fenntartónak Létszámgondok. Nőtt a létszám, de a feladatok sokkal jobban nőttek, mint a létszám

Falvak Előny Falvak Előny Több szolgáltatás egy helyen Új elhelyezés Több rendezvény Többen látják, használják a könyvtárat Nagyobb a nyitva tartási idő A rendezvényi párhuzamosságok megszűntek Anyagi, tárgyi eszközök jobban kihasználhatók A fiataloknak tetszik (IKSZT) A tevékenységek összehangolhatók Több odafigyelés a programokra (könyvtáriakra is) A gazdasági ügyek és a munkaügyek intézését szakember végzi

Városok Előny Városok Előny Összehangolt működés, erőforrás-használat Komplexitás, több lehetőség, együttműködés A rendezvények révén jobban a közéletben vagyunk, közös programok Olyan erőforrásokhoz jutunk, amik eddig csak a másik intézménynek voltak meg Párhuzamos tevékenységek megszűnnek Segítséget kapunk a könyvtári marketingben A könyvtár dolgozói hozzájutnak alkalmanként egy-egy tiszteletjegyhez városi és intézményi rendezvényeken A művelődési központban lévő termeket ingyen vehetjük használatba A bevételi előirányzatok könnyebben teljesíthetők

Megyék Előny Megyék Előny Ahol most vonták össze a megyei és a városi könyvtárat Van cafeteria A bérkifizetés rendezett lett Jobb a fenntartói kapcsolat Városi pályázatokban jobb a részvétel Ésszerűbb feladatellátás A közművelődési feladatokkal való bővülés az elért közönség nagyságát növeli

Összegzés – 1. Az összevonás mind a falvak, mind a városok, mind a megyék esetében hordoz lehetséges és érdemi előnyöket, de ezek kihasználása a szervezet kultúráján és a vezető eltökéltségén, szakértelmén, szakterületi elköteleződésén múlik. Ennek hiánya az előnyök teljes elvesztéséhez vezethet! Ezt támasztja alá, hogy a falvak esetében 1 adatközlő a városok esetében pedig 3 adatközlő jelenti ki, hogy nincsenek kiemelhető előnyök. Egy további adatközlő pedig úgy fogalmaz, hogy az általa felsorolt előnyök ugyan előnyök lehetnének, de nem azok(!), mert hiányzik a megfelelő intézményi belső együttműködés. Az összevonás mind a falvak, mind a városok, mind a megyék esetében hordoz lehetséges és érdemi előnyöket, de ezek kihasználása a szervezet kultúráján és a vezető eltökéltségén, szakértelmén, szakterületi elköteleződésén múlik. Ennek hiánya az előnyök teljes elvesztéséhez vezethet! Ezt támasztja alá, hogy a falvak esetében 1 adatközlő a városok esetében pedig 3 adatközlő jelenti ki, hogy nincsenek kiemelhető előnyök. Egy további adatközlő pedig úgy fogalmaz, hogy az általa felsorolt előnyök ugyan előnyök lehetnének, de nem azok(!), mert hiányzik a megfelelő intézményi belső együttműködés.

Összegzés – 2. A feltüntetett hátrányok képét pozitívan árnyalja, hogy egy adatközlő a városok esetében, egy pedig a megye esetében jelzi, hogy nincsenek kiemelhető hátrányok, illetve, hogy ez idáig nem mutatkozott hátrány.

Összegzés – 3. A hátrányok sokkal „egységesebben” jelenek meg a falvak és a városok körében, mint az előnyök. A könyvtárosok itt szinte ugyanazokról beszélnek, míg az előnyök már sokkal specifikusabbak a községi, illetve a városi szinten. Ezek szerint a hibák általánosabban jelennek meg, vagy mondhatjuk: a hibákat általánosabban követjük el, mint amennyire az előnyökkel élni tudunk. Ez mindenképpen alátámasztja azt a megállapítást, hogy: amennyire az érdemi előnyök, ezek kihasználása a szervezet kultúráján és a vezető eltökéltségén, szakértelmén, szakterületi elköteleződésén múlik, olyannyira a hátrányok elkerülése is szinte kizárólag ettől függ. A hátrányok sokkal „egységesebben” jelenek meg a falvak és a városok körében, mint az előnyök. A könyvtárosok itt szinte ugyanazokról beszélnek, míg az előnyök már sokkal specifikusabbak a községi, illetve a városi szinten. Ezek szerint a hibák általánosabban jelennek meg, vagy mondhatjuk: a hibákat általánosabban követjük el, mint amennyire az előnyökkel élni tudunk. Ez mindenképpen alátámasztja azt a megállapítást, hogy: amennyire az érdemi előnyök, ezek kihasználása a szervezet kultúráján és a vezető eltökéltségén, szakértelmén, szakterületi elköteleződésén múlik, olyannyira a hátrányok elkerülése is szinte kizárólag ettől függ.

Előítéletek - tolerancia Az összevont intézmény vezetése (bár a vezetői feladatok alapvetően nem különböznek) egy egynemű intézmény irányításához képest lényegesen eltérő vezetői felfogást, partnerséget, hangsúly meghatározást, képviseleti felelősséget jelent. Az összevont intézmények vezetőit fel kell készíteni a vezetői feladataik ellátására, az előítéletek oldására, a tolerancia erősítésére. Az összevont intézmény vezetése (bár a vezetői feladatok alapvetően nem különböznek) egy egynemű intézmény irányításához képest lényegesen eltérő vezetői felfogást, partnerséget, hangsúly meghatározást, képviseleti felelősséget jelent. Az összevont intézmények vezetőit fel kell készíteni a vezetői feladataik ellátására, az előítéletek oldására, a tolerancia erősítésére.

Köszönöm a figyelmet!