Volt valamennyi cukorkánk. Misi megette a 2 ötöd részét, Tomi a maradék 3 heted részét, Attila a maradék 1 harmad részét. Nekünk 8 szem maradt. Melyik.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nevezetes algoritmusok
Advertisements

Rész számítás összetett
arányosság.
CSAPOD 2009 Vetítés nyári táborunk életéről … 1.rész.
Gyakoroljuk a pajzsmirigybetegek ellátását!
Feladat 1 •Tekintsük a prim alprogramot, amely az n, (n≤32000) paraméteren keresztül egy természetes számot kap és visszatéríti az 1–et, ha n prímszám.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
4 négyzetes kérdés Készen vagy? B A
Gondolatok a jubileumi XX. Magyarországi Egészségügyi Napokról
Szilvási Lajos: Egymás szemében
VETÉLKEDŐ. 1.kérdés H3 játékos gólt lő, a játékvezetők megadják a gólt, de amikor beírnák a jegyzőkönybve, akkor veszik észre, hogy H3-as nem szerepel.
A Föld lakossága.
ALKALMAZOTT KÉMIA Értékes jegyek használata a műszaki számításokban
A feladatokat az április 14-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani
A feladatokat az április 21-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani
Műveletek logaritmussal
Copyright, 2009 © Szlávi Péter A kupac és a prioritási sor típuskonstrukciók Szlávi Péter ELTE IK Média- és Oktatásinformatikai Tanszék
Programozási alapismeretek 10. előadás
Gazdaságmatimatika Gyakorló feladatok.
William Wordsworth Zene: O Mio Babbino Caro From „Gianni Schicchi” igyósi Moni.
Mérés és adatgyűjtés laboratóriumi gyakorlat Karakterisztikák mérése 1 Makan Gergely, Mingesz Róbert, Nagy Tamás V
A soros és a párhuzamos kapcsolás
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
5.2. Próbavizsga Próbáld ki tudásod!
Törtek.
„Fiam, adja ide az ellenőrzőjét!”
x2 x2 – 5x + 6 x(x ) + x(–2)+ (–3)(x) + (–3)(–2) = (x – 3)(x – 2) = Végezzük el a következő szorzást: (x-3)(x-2) =
Tizedestörtek szorzása
Misi az önkiszolgálóban 10 darabos égőkészletet vásárolt 172,5 dinárért. Miután hazaért ki akarta számolni mennyibe került 1 db égő, és így gondolkodott:
Ismétlés 5. Törtek.
Kertész Balázs Szinapszis Kft. Kutatási igazgató
A hőmérséklet mérése.
Logikai szita Pomothy Judit 9. B.
LÉPCSŐ LÉPCSŐ SZERKESZTÉS.
Kifejezések. Algoritmus számol; Adott összeg; összeg:=0; Minden i:=1-től 5-ig végezd el Ha 2 | i akkor összeg:=összeg+2*i Ha vége Minden vége Algoritmus.
1. feladat Egy 16 m oldalú szabályos háromszög alakú füves rét kerületén valamely csúcsból kiindulva méterenként elültettünk egy répát. Aztán kikötöttük.
2006. március 3. Három négyzet oldalai különböző prím- számok. A két kisebb négyzet kerületének ösz- szege egyenlő a legnagyobb négyzet kerületé- vel;
1. feladat Az ábrán egy épülő ház tetőszerkezetét látjuk. A „mester” szerint ez akkor lesz a legstabilabb, ha a „ferde” CD nyeregtetőt annak F felezőpontjában,
2005. december 2. Telefonos feladat Három bülbülért összesen Ft-ot fizettünk. Négy ketyeréért összesen Ft-ot fizettünk. Mennyibe kerül egy bülbül ?
Telefonos feladat Egy háromjegyű szám elé írtunk egy hármast, majd az eredeti háromjegyű szám mögé írtunk egy hármast. A kapott két négyjegyű szám különbsége.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Matematika felvételi feladatok 8. évfolyamosok számára
Felvételi feladatok 8. osztályosok számára
Különféle ábrázolási MÓDSZEREK az elemi MATEMATIKÁBAN
Az ábrázolás módszerével való megoldás szükségessé teszi egy ábra készítését * A számokat és mennyiségeket a feladatból grafikusan ábrázoljuk * A feladatmegoldás.
Bodnár Gyula és a fővárosi kirándulóvonatok Hegedüs Ábel HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, Térképtár MFTT (GKE), 2013.
Halmazok. Legyen A={a; a=4k 2 -2k+1; kЄ N} – Legyen B={b; b=(8m 3 +1)/(4m 2 -2m+1), m ЄN} – Adja meg az A halmaz elemeit k=1,3,5,7-re, a B halmaz elemeit.
Bacsadi Attila Mateh Tamas VII.C
Összefoglalás eljárásokra Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetősé:
Összefoglalás 2.. Összefoglalás - 1. feladat (a ; b) = 23·33·7 a szám = 2x·33·72·115 b szám = 24·3y·5·7z x = ? y = ? z = ? Mennyi az x, y és z értéke?
Honfoglaló.
Karácsonyi miserend a szécsényi Ferences Templomban
Feladat: Adott egy város, benne metrók és állomások. Írjunk algoritmust amely megszámolja hogy mennyi az a legkevesebb átszállás amellyel egy tetszőleges.
5 kg 120 din 7 kg x din 5 : 7 = 120 : x 1) Mennyibe kerül 7 kg burgonya, ha 5 kg burgonyáért 120 dinárt fizettünk?
Programozás III KOLLEKCIÓK.
Norvegija – Šiaurės pašvaistė 45 le cke az életben Nov 2009 He YanMusic: snowdream.
Készítette: Kiss István
1 TANULÁSI TÍPUS TESZT.
Business Mathematics A legrövidebb út.
Péntek!!!. 1. állomás: Kolozsvár Házsongárdi temet ő : A temet ő ben fényképezkedtünk és sétáltunk. A Házsongárdi temet ő arról kapta a nevét hogy el.
Programozási alapismeretek 10. előadás. ELTE Szlávi-Zsakó: Programozási alapismeretek 10.2/  Kiválogatás + összegzés.
A természetes számok osztása, az osztás tulajdonságai
13,5 + 22,4 =A = 95,75 43, ,48 =R = ,3 + 93,2 + 48,5 =Y = 4,97 123,6 – 93,4 =R = 30,2 203,57 – 198,63 = H = 35,9.
3. Feladat Szélességi Bejárás FZGAF0 – Pintér László.
TÁMOP / A mindennapos testnevelés részét képező mozgásprogramok tapasztalatai.
Osztások
Anyukámnak Szeretettel. József Attila: Mama Már egy hete csak a mamára gondolok mindig, meg-megállva. Nyikorgó kosárral az ölében, ment a padlásra, ment.
A húsvéti nyuszi.
ál 3 A Törtek 4 (Törtvonal) (Ennyi Részt Veszek) (Ennyi Részre Osztom)
Kolozsvár ÜZLETEK KIINDULÓPONTJA ERDÉLY SZÍVE 
Matematika verseny nyolcadik osztályosoknak a Vasváriban
Előadás másolata:

Volt valamennyi cukorkánk. Misi megette a 2 ötöd részét, Tomi a maradék 3 heted részét, Attila a maradék 1 harmad részét. Nekünk 8 szem maradt. Melyik fiú evett legtöbbet, és hány szem volt eredetileg? Misi 5 egyenlő részre osztotta a cukorkákat, majd 2 részt elvett magának, a többit újra egy kupacba rakta. MisiéMaradék

Volt valamennyi cukorkánk. Misi megette a 2 ötöd részét, Tomi a maradék 3 heted részét, Attila a maradék 1 harmad részét. Nekünk 8 szem maradt. Melyik fiú evett legtöbbet, és hány szem volt eredetileg? Misi 5 egyenlő részre osztotta a cukorkákat, majd 2 részt elvett magának, a többit újra egy kupacba rakta. MisiéMaradék Tomi 7 egyenlő részre osztotta a cukorkákat, majd 3 részt elvett magának, a többit újra egy kupacba rakta. TomiéMaradék

Volt valamennyi cukorkánk. Misi megette a 2 ötöd részét, Tomi a maradék 3 heted részét, Attila a maradék 1 harmad részét. Nekünk 8 szem maradt. Melyik fiú evett legtöbbet, és hány szem volt eredetileg? Maradék Tomi 7 egyenlő részre osztotta a cukorkákat, majd 3 részt elvett magának, a többit újra egy kupacba rakta. TomiéMaradék Attila 3 egyenlő részre osztotta a cukorkákat, majd 1 részt elvett magának, a többit újra egy kupacba rakta. Attiláé 8 szem

Volt valamennyi cukorkánk. Misi megette a 2 ötöd részét, Tomi a maradék 3 heted részét, Attila a maradék 1 harmad részét. Nekünk 8 szem maradt. Melyik fiú evett legtöbbet, és hány szem volt eredetileg? Maradék Attila 3 egyenlő részre osztotta a cukorkákat, majd 1 részt elvett magának, a többit újra egy kupacba rakta. Attiláé 8 szem Induljunk el visszafelé!

Volt valamennyi cukorkánk. Misi megette a 2 ötöd részét, Tomi a maradék 3 heted részét, Attila a maradék 1 harmad részét. Nekünk 8 szem maradt. Melyik fiú evett legtöbbet, és hány szem volt eredetileg? MisiéMaradék TomiéMaradék Attiláé 8 szem Induljunk el visszafelé! 4 szem 12 szem 3 szem 9 szem 21 szem 7 szem 14 szem Összesen volt: 35 szem Így összesen volt: 35 szem cukorkánk és Misi evett legtöbbet.