A vendégfogadás helyiségei

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Karos” Boni Termál Panzió Ahol pihen a család ! „Karos” Boni Termál Panzió ………..Ahol pihen a család ! Bemutatjuk Zalakaros legújabb családbarát panzióját.
Advertisements

Élelmiszerbiztonsági útmutató
2011 Augusztus ig Prága. Panorama Hotel Prague ****
Alberobello kisváros Olaszország Puglia tartományának Bari megyéjében. Jellegzetes építményei a trullók, melyek különleges, habarcs nélkül, csupán a.
Szálloda. Szolgáltató üzem: olyan üzem / üzlet / vállalat, mely kézzel nem megfogható javakat kínál vevőinek, miközben anyagi javakat is felhasznál a.
Vendéglátás és szálloda menedzsment I.
•Eger els ő magánszállodája a történelmi belváros legcsendesebb részén zöld övezetben található. A város törökkori emlékeivel, fürd ő kultúrájával,
E l a d ó. Az étterem áprilisában nyitotta meg kapuit, miután teljes homlokzati és belső felújításon esett át. Pár perc sétával érhető el az Astoria,
Somogyváriné Koncz Margit Pécs,
A vendéglátás fő munkafolyamatai
Hotel Pátria*** (2356/04-es tételhez) Készítette : Kálmán Aliz.
Üzemeltetési költségek csökkentése
Szakközépiskolai képzés
Biarritz Catering A Biarritz étterem tulajdonosa Berkes Gyula, és jól képzett csapata örömmel vállalja különleges vendégei professzionális gasztronómiai.
„ „HATÁRTALANUL” kirándulás
Az üzleti rendszer komplex döntési modelljei (Modellekkel, számítógéppel támogatott üzleti tervezés) Hanyecz Lajos.
Raktározás technológiai moduljai
Beruházás a 21. századi oktatásba február 12.
Vendéglátó üzletek kialakítása
HÁRSKÚTI MEGÚJULÓ ENERGIA OKTATÓ -ÉS KUTATÓKÖZPONT TERVEZŐ: KAZINCZY GYÖNGYVÉR.
Készítette: Czimbalek Katalin Hirsch Éva Pék Judit Szittár Katalin
BURGÅRDEN OKTATÁSI KÖZPONT Tanétterem -és pékség.
ESÉLY CENTRUM Nyíregyháza, Tiszavasvári út 41.
Hotel Árkádia*** Készítette: Bércesi Richárd. A szálloda I. •2010 nyarán kezdte meg működését •Helye: Pécs történelmi belvárosa, Hunyadi úton, Széchenyi.
A szegedi Móra Ferenc Múzeum látogatóbarát fejlesztése A projekt az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával valósul meg projektmenedzsment.
Pécs Mátyás király utca 12.
Értékesítési csatornák
A Saxlehner palota.
összeállította: Fekete J. Csaba okl.építészmérnök
Vendéglátás és szálloda menedzsment I.
A szállodák, szállásadó üzemek rendszerezése
Budaörsi út 125/A alatti irodaház bemutatása. Ingatlan paraméterei Telek1089 nm Irodaház alapterülete 931 nm FunkciókIroda, üzlet, raktár Épült2000 Parkolók.
Logisztika 6.előadás.
A vendéglátás folyamatai
Szállodavezetés és gazdálkodás I. „Szállodák tevékenységei”
Feasibility Study elkészítése
A vendégforgalom helyiségeinek kialakítása, berendezése
AZ ÉLELMEZÉS MINŐSÉGI DIMENZIÓI
Danubius Hotel Gellért A magyarországi székhelyű Danubius Hotels Group ötvenhat szállodájának egyike a Gellért Hotel, és egyike Európa legjelentősebb.
Albert Krisztina Hotel Residence****, Siófok.
( ) Készítette: Tóth Evelin júliusában nyitotta meg kapuit Siófokon a Balaton-régió legnagyobb 4 csillagos szállodája. 222 szoba: légkondicionált,
KÖNYVTÁR ÉPÜLETE ÉS BERENDEZÉSEI. Az épület feladatai ÁLLOMÁNY –MEGŐRZÉSE –VÉDELME –HASZNÁLATA REPREZENTÁCIÓ SZELLEM TISZTELETE.
A munkahelyek szociális létesítményei
Vendégszoba Közös helyiség, konyha Egészségügyi helyiségek Somogyváriné Koncz Margit Minősítő
Energia és takarékosság a háztartásban
Akadálymentesítés.
Szilvási Mihály TM Magyarország Kft.
A könyvtár, mint közösségi tér. Tények a VPG könyvtáráról A könyvtár állománya: dokumentum Tartós tankönyvek:4 000 Periodikák :
Confidential1 KX-TDA200/100 Rendszer (Verzió 1.0) KX-TDA200/100 Rendszer (Verzió 1.0) 8.2 fejezet DECT Rendszer felmérés Panasonic Communications Co.,
ÜDVÖZÖLJÜK Európai partnerség az integratív és öko- tudatos élethosszig tartó vendéglátó és turizmus szakképzés jó gyakorlatainak cseréjére, az Európai.
Logisztikai ügyintéző
AquaTerr Kft. Készítette: Tóth Péter. Profil: Az AquaTerr Kft. elsődleges célja olyan terráriumok és akváriumok készítése, amely mind működésbélileg,
A vályogházakról Mészáros Judit 9.A.
Ergonómia II. (vendégterek) Készítette: Ősz Dániel és Nagy Zsolt
Wagner Károly tű. alezredes
Forgóeszköz Azok az eszközök, amelyek várhatóan egy évnél rövidebb ideig szolgálják a vállalkozási tevékenységet Főbb csoportjai: a) készletek b) követelések.
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
Nagycenk-Széchenyi kastély
Tevékenység - Részleg – üzlet – szegmens – szolgáltatás – 239 / /2009. (X. 20.) Korm. rendelet a szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának.
Fekvőbeteg ellátás november. Hányadik alkalommal veszi igénybe az ellátást? %
Álomvár Földváron Hotel Főnix Szálloda és Tréningközpont ****
Budapesttől 1 óra kényelmes autóútra, Balatonkenese központjában, csendes, romantikus kis utcában, balatoni panorámás családi ház 15 éve működik VENDÉGHÁZKÉNT,
Real estate project Bud Office Center. Terminal 1 Terminal 2 BUD Office Center Elhelyezkedés Az irodaépület a repülőtér szívében a Terminál 1 és a Terminál.
Vendéglátás ÁFA változása
A vendéglátás jellemző vállalkozási formái
Az éttermi szolgáltatások Áfája
Alberobello Olaszország.
Szállodák eredmény kimutatásai és mutatószámai
Az éttermi szolgáltatások Áfája és a turizmusfejlesztési hozzájárulás
Suma Combi Egyszerűsítse le a mosogatást.
Előadás másolata:

Szálloda, mint szolgáltató, tárgyi feltételei, helyiségkapcsolati rendszere.

A vendégfogadás helyiségei Bejáratok I. ( a vendég természetes útvonalát követve, u.ez a minőségellenőrzés útvonala is ! ) Első benyomás Esztétikai hatás Előtető Parkolási lehetőség Ki,- beszállás, taxiforgalom Egyéni,- csoportvendég Ajtók ( kézi,- elektromos ) Forgóajtó Hőlégfüggöny „Poggyászbejáró”, csomagszállítás, megőrzés

Bejáratok II. ( ahol a vendég nem közlekedhet ! ) Személyzeti bejáró Beléptető rendszer Gazdasági bejárat Rampa, áruátvétel, ellenőrzés

Szállodai előcsarnok ( vesztibül ) és hall Optimális terek, méretek, burkolatok, berendezések, világítás Front Office pult ( kassza, porta, recepció ) Bell Captain pult Jól látható, többnyelvű feliratozás Közvetlen kapcsolat: lépcsőház, liftek, mozgólépcsők eléréséhez Mélygarázs ( lift, lépcsőfeljárat ) Üzletek, értékesítőhelyek kapcsolódása Hospitality desk ( vendégciklus II, az érkeztetés ) Business center, telefonközpont elhelyezése

Az elszállásolás helyiségei A szállodai szoba részei: előszoba fürdőszoba, WC szoba

* A szállodai vendégszoba alaprajzi elrendezését, a szobák berendezését, felszerelését az osztályba sorolási kritériumok tartalmazzák * A szállodai fürdőszoba felszerelését, berendezését is az osztályba sorolás feltételrendszere írja elő.

A vendégszobák típusai Single room – egyágyas szoba Double room – kétágyas szoba, ahol a két ágy egymás mellett helyezkedik el Twin room – ikerágyas szoba, ahol a két ágyat éjjeliszekrénnyel választjuk el Queen bed – normál méretű franciaágyas szobák elnevezése Kingsize bed – nagyobb méretű franciaágyas szobák

mozgássérült-szobák, az ajtók küszöb nélkül készülnek, szélesebb méretűek, a fürdőszoba külön kapaszkodókkal és jelzőberendezéssel felszerelt Connecting – összenyitható szobák Junior suite: „kislakosztály” nappalival Suite – lakosztály: előtér, fürdőszoba, WC, nappali, amely építészetileg elválasztott a hálószobától Elnöki lakosztály – magasabb értékű kínálatot nyújt, mint a normál lakosztály

A vendéglátás helyiségei Kialakításuk főbb szempontjai Megfeleljen a szálloda rendeltetés és minőségi követelményeinek. A vendéglátás speciális munkafolyamatainak jól szervezhető területet adjon. A beszerzés, raktározás, termelés, értékesítés, szolgáltatás speciális igényeit vegye figyelembe.

Optimálisan kihasználni a beruházás adta kapacitási lehetőségeket. Termelőterek és „vendégterek” arányainak kedvező kialakítása. Az alkalmazott technika és ételkészítési technológia. Az értékesítőhelyek nyitvatartási ideje. ( nyitvatartási idők szinkronizálása, munkaerő tervezése és szerve- zése ). Szezonok meghosszabbítása. Jellemző ital és ételválaszték kínálata. Vendégterek variálhatósága, berendezések, bútorok mobilitása. + az elszállásolásnál már említett általános követelmények !

I. Vendégterek 1, Szoba szervíz 1.1, Emeleti tálaló 2, A szálloda vendéglátó helyiségei ( I ) 2.1, Reggeliző terem 2.2, Drinkbár 2.2.1, Lobby bár 2.2.2, Éjszakai drinkbár 2.3, Éjszakai bár 2.3.1, Élőzene, tánc 2.3.2, Műsorszolgáltatás, revü 2.4, Eszpresszó, ( kávézó, kávéház ) 2.5, Cukrászda 2.6, Ételbárok

2.7, Éttermek 2.7.1, Popular price restaurant 2.7.2, Fine dining restaurant 2.8, Nemzetiségi éttermek 2.9, Speciális éttermek 2.10, Sörözők 2.11, Borozók 2.12, Pizzériák 2.13, Kerthelyiségek, sör,- zenepavilonok 2.14, Kerti sütő helyek, BBQ, látványkonyhák 2.15, Csárdák

2, A szálloda vendéglátó helyiségei ( II ) Báltermek, rendezvénytermek

II. Termelőterületek 3, Vendéglátás áruátvétele 3.1, Rampa, tározó, mérőhelyiség, teherlift, 3.2, Adminisztrációs helyiség, 3.3, Expedíció ( kiszállítás, pl. kitelepüléskor ).

4, Vendéglátás árukészletének kezelése 4.1, Szakosított raktározás, tárolás, készletezés, 4.2, Raktárosi iroda, adminisztráció, ( étel, ital, eszközök, anyagok, bútorok ), 4.3, Hűtés, mélyhűtés, fagyasztás, temperálás, 5, Előkészítés 5.1, Szakosított előkészítők, 5.2, Félkész termékek tárolása,

6, Termelés 6.1, Cukrásztermelő 6.2, Teás konyha 6.3, Hidegkonyha 6.4, Főző konyha 7, Tálalás 7.1, Ételek ( italok ) adagolása, tálalása, 7.2, Hidegen tartás, melegen tartás, 7.3, Szervírozás különböző módozatai,

III. Háttérterületek Belső anyagmozgatás Mosogatás ( szakosítva: fehér, - fekete ) Hulladék, ételmaradék kezelése Takarítás ( tisztasági, balesetmentes, higienes ) Ruhatárak Vendég toalett Személyzeti szociális blokkok Művészöltözők Személyzeti konyha, étkezde, büfé, automaták